Sportkollen - Folksam ny huvudsponsor – Agria lämnar SvRF

Sportkollen

OKT
05
2015

Folksam ny huvudsponsor – Agria lämnar SvRF


SvRF:s Ulf Brömster och Folksams vd Jens Henriksson är överens.

Foto: Svenska Ridsportförbundet/Mikael Sjöberg
  
Svenska Ridsportförbundet avslutar det mångåriga samarbetet med Agria Djurförsäkringar och inleder ett samarbete med försäkringsbolaget Folksam, som blir ridsportens nya huvudsponsor.
  
Folksams satsning på ridsporten centralt omfattar alla verksamhetsområden inom Svenska Ridsportförbundet och man lägger extra stor vikt vid utbildning och ungdom, de viktiga nycklarna till framtidens ridsport.
– Ridsporten har saknat en huvudsponsor under några år och därför är vi glada och stolta att Folksam väljer att storsatsa på ridsporten. Det ger ridsporten nya möjligheter, säger Svenska Ridsportförbundets ordförande Ulf Brömster.
  
Engagemang inom många idrotter
Folksam har ett långvarigt och stort engagemang inom idrotten. Bland annat som partner till 54 olika idrottsförbund, varav fem är prioriterade samarbetspartners. Ridsporten blir en av de fem.
– Det är mycket glädjande att Svenska Ridsportförbundet valt Folksam som samarbetspartner och det är ytterligare en bekräftelse på att vi är idrottens försäkringsbolag. Vi engagerar oss i det våra kunder bryr sig om genom att stärka deras erbjudande. Ridsport är ju den näst största ungdomsidrotten i Sverige och är också en sport som engagerar många av våra kunder, säger Lars-Inge Svensson, chef för Folksam Idrott.
  
Vill minska skadorna i sporten
Genom samarbetet med Folksam kommer Svenska Ridsportförbundet bland annat att kunna erbjuda medlemmarna en Svenska Ridsportförbundets hemförsäkring. Förbundet kan också dra nytta av Folksams långa erfarenhet av skadeförebyggande arbete inom idrott. Folksam har till exempel varit med om att framgångsrikt förebygga knäskador på fotbollstjejer genom programmet Knäkontroll.
– För oss är det viktigt sätta medlemmen i fokus, därför känns det väldigt bra att redan nu tillsammans med vår nya huvudsponsor kunna presentera en nyhet i avtalet som innebär reell nytta för våra medlemmar, säger Ulf Brömster.
  
Långt samarbete med Agria avslutas
Agria har länge varit ridsportens huvudsponsor och sedan 2012 har man varit förbundssponsor. Avtalet har innefattat såväl sponsring till landslagen som till distrikt och cuper. Grunden till många projekt inom dagens ridsport har parterna utvecklat och genomfört tillsammans. När det nuvarande avtalet löper ut vid årsskiftet har Svenska Ridsportförbundet alltså valt att gå vidare med ett annat försäkringsbolag som sponsor.
– Vi är tacksamma över det långa och fina samarbetet som vi har haft med Svenska Ridsportförbundet och skiljs åt som vänner. För Agrias del innebär det att vi nu får möjlighet att satsa på ett mer lokalt och bredare engagemang inom ridsporten, säger Stefan Fur, affärområdeschef Häst på Agria Djurförsäkring i ett pressmeddelande.
  
Inleder ett mer regionalt arbete
Att arbeta brett ute landet – nära verksamheterna i ridskolor, hos uppfödare, avelsföreningar och utbildningssäten som Flyinge, Strömsholm och Wången – stämmer väl överens med Agrias idé och är vad försäkringsbolaget nu ska satsa på.
– Det innebär att vi flyttar fokus ännu närmare hästar och aktiva inom ridsporten genom att stödja aktiviteter regionalt och lokalt. Det kommer att gynna ännu fler av de 500 000 aktiva ryttarna och deras hästar i Sverige, säger Stefan Fur.
  
Folksams samarbete med SvRF löper inledningsvis över en femårsperiod, från 1 januari 2016. Folksams olycksfallsförsäkring för alla medlemmar i Svenska Ridsportförbundet träder i kraft 1 januari 2017. Nuvarande olycksfallsförsäkring för Svenska Ridsportförbundets medlemmar löper enligt avtal ett år till.

Svenska Ridsportförbundet har gjort en egen film om nyheten:
Ridsportens nya huvudsponsor

Idag är vi superstolta och glada att presentera ridsportens nya huvudsponsor... Läs mer här: http://bit.ly/1QTJwSD

Posted by Svenska Ridsportförbundet - Officiell sida on den 5 oktober 2015


Läst 10391 ggr


Mer från sportkollen

JUN
21
2016


Foto: Tomas Holcbecher
  
FEI har släppt den långa listan med namn på de som har kvalificerat sig till OS och Paralympics i Rio. Det återstår för varje land att plocka ut de slutgiltiga lagen bland de kvalificerade. Deadline för OS är den 18 juli och för Paralympics den 15 augusti.
  
Här följer de svenska ryttare och hästar som har klarat kvalgränsen.

Hoppning:
Malin Baryard Johnsson/H&M Cue Channa, H&M Corporal
Rolf-Göran Bengtsson/Unita Ask, Clarimo Ask
Peder Fredricson/H&M All In, H&M Flip's Little Sparrow
Douglas Lindelöw/Udermus, Zacramento
Charlotte Mordasini/Romane du Thell, Miebello
Helena Persson/Bonzai H
Henrik von Eckermann/Yajamila, Gotha, Sansibar
Angelie von Essen/Newton Abbot

Lista samtliga länder hoppning

Dressyr:
Patrik Kittel/Déjà, Delaunay
Emilie Nyreröd/Miata
Jennie Larsson/Zircoon Spring Flower
Juliette Ramel/Buriel K.H
Mads Hendeliowitz/Jimmie Choo SEQ
Paulinda Friberg/Di Lapponia
Therese Nilshagen/Dante Weltino
Tinne Vilhelmson Silfvén/Don Auriello, Paridon Magi
Rose Mathisen/Zuidenwind

Lista samtliga länder dressyr

Fälttävlan:
Ludwig Svennerstål/King Bob, Aspe, Franzipan
Sara Algotsson Ostholt/Reality 39
Frida Andersén/Herta
Linda Algotsson/Fairnet, Fairnando
Niklas Lindbäck/Cendrillon, Focus Filiocus
Johan Lundh/Johnny Cash
Anna Nilsson/Luron

Lista samtliga länder fälttävlan

Paralympics:
Louise Etzner Jakobsson/Zernard

Lista samtliga länder Paralympics


Annika GrundbergLäst 3582828 ggr Kommentarer Kommentera

JUN
21
2016


Arkivfoto: Tomas Holcbecher
  
En ponnyägare förfalskade ett veterinärintyg i samband med att ponnyn ströks från en tävling. Svenska Ridsportförbundets disciplinnämnd dömer ponnyägaren att betala 1 000 kronor i böter.
  
Det var i samband med Mantorpsryttarnas fälttävlan i april i år som ponnyn och dess ryttare inte kom till start. Ett par dagar senare fick arrangören ett veterinärintyg där det stod att ponnyn var konvalescent på grund av sjukdom. Personen som tog emot mejlet såg att intyget var skrivet med två olika pennor, och att det liknade ett intyg som samma ponnyägare hade lämnat in i samband med tävling ett år tidigare. Vid kontakt med den aktuella veterinären framgick det att intyget var förfalskat.
  
Har erkänt
Ponnyägaren har erkänt att intyget är förfalskat och har bett så mycket om ursäkt. Disciplinnämnden skriver i sitt beslut att om förfalskningen inte uppdagats hade följden blivit att ponnyägaren sluppit betala anmälningsavgift, därmed ska bötesbeloppets storlek stå i relation till anmälningsavgiften och inte vara lägre än den dubbla anmälningsavgiften. Därför blev bötesbeloppet 1 000 kronor.

Länk till disciplinnämndens beslut


Annika GrundbergLäst 3583944 ggr Kommentarer Kommentera

JUN
21
2016


Comfortuna VDL blev bästa sexåring i Falsterbo förra året.
Foto: Hippson
  
Nu är kvalreglerna klara för Elmia Scandinavian Horse Show, både för hoppningen och för dressyren. Det är också öppet att anmäla sig till tävlingarna.
  
– Det är så roligt att vi äntligen kan komma ut med vad som gäller för att rida. Det känns mycket bra att ordna tävlingar på Elmia som är en strålande ridsportanläggning, säger Anna Bråkenhielm, en av arrangörerna bakom det nya stora hästevenemanget på Elmia i Jönköping i ett pressmeddelande.
  
Så här ser kvalreglerna ut för hoppningen
4-åringar: De åtta bäst placerade från Falsterbo Horse Show och de åtta bäst placerade från Champion of the Youngsters bjuds in. Totalt 16 hästar.
5-åringar: De 23 bäst placerade 5-åriga hästarna från Falsterbo Horse Show och de 22 bäst placerade 5-åriga hästarna från Champion of the Youngsters bjuds in. 5 wildcards. Totalt 50 hästar.
6-åringar: De 23 bäst placerade 6-åriga hästarna från Falsterbo Horse Show och de 22 bäst placerade 6-åriga hästarna från Champion of the Youngsters bjuds in. 5 wildcards. Totalt 50 hästar.
7-åringar: De tio högst rankade 7-åriga hästarna i 1,40-hoppning den 1 september bjuds in. De tio högst rankade seniorerna får även ta med sig en 7-åring vardera. De tre högst rankade unga ryttarna får även ta med sig en 7-åring vardera. 2 wildcards. Totalt 25 hästar.
Inbjudna ryttare – seniorer: De 23 högst rankade seniorerna enligt Svenska Ridsportförbundets ranking i 1,45-hoppning och högre den 1 september, samt de fem bästa svenska ryttarna på FEI:s världsranking den 1 september, bjuds in. 2 wildcards. Dessa 30 ryttare får ta med sig tre hästar vardera. Totalt 90 ekipage.
Inbjudna ryttare – unga ryttare 16 till 21år: De 18 högst rankade unga ryttarna enligt SvRF:s ranking i 1,40-hoppning och högre per den 1 september bjuds in. 2 wildcards. Dessa 20 ryttare får ta med sig två hästar vardera. Totalt 40 ekipage.
Volkswagen Grand Prix: Öppen för de 15 högst rankade ryttarna på SvRF:s ranking i 1,50-hoppning och högre per den 1 september. Öppen för de fem bästa svenska ryttarna på FEI:s världsranking per den 1 september. Fylls på från SvRF:s ranking om det blir dubbletter. 10 wildcards. Totalt 30 ryttare.
Children och D-ponny – öppen för ryttare i åldern 12 till 14 år: Kval öppna för barn i åldern 12 till 14 år på både D-ponny och häst. Kvaltävling hos Jump Club vecka 35. Kvaltävling i Ljungby vecka 38. Från kvalen är de tre bästa D-ponnyekipagen och de tre bästa Children-ekipagen från respektive tävling välkomna att rida på Elmia. Ponny hoppar LA och Children hoppar 1,15 till 1,20. Kvalen genomförs med en omgång i inverkansridning och de 50 procent bästa (minst 10) rider en andra omgång, samma dag, i A1:a. På Elmia rider de 12 ekipagen en klass på lördagen och en klass på söndagen.

Så här ser kvalreglerna ut för dressyren
4-åringar: De 16 hästar med bäst resultat från de sex kvaltävlingar som anordnas av Swede Horse under augusti och september bjuds in. Alla 4-åriga hästar är välkomna att rida på dessa tävlingar, oavsett stambok. 4 wildcards. Totalt 20 hästar.
5-åringar: Anmäl via intresseanmälan på hemsidan. 3 wildcards. Totalt 15 hästar.
6-åringar: Anmäl via intresseanmälan på hemsidan. 3 wildcards. Totalt 15 hästar.
7-åringar: Anmäl via intresseanmälan på hemsidan. 3 wildcards. Totalt 10 hästar.

Lövsta Future Challenge rids också under tävlingarna, liksom Grand Prix-dressyr samt Grand Prix kür.

Här anmäler du dig till tävlingarna
Arrangörens hemsida


Ida RöökLäst 3586988 ggr Kommentarer Kommentera

Till startsidan för Sportkollen »
Aktuella samarbeten

Foderspalten
I hästhälsans tjänst
Uppfödaren i centrum
Foderbloggen

Senaste numret

Läs mer om Hippson nr 3

– TEMA: Smarta stall
– Reportage: Malin Baryard Johnsson
– Trappan till skänkelvikning

– Bärighet och rakriktning
– Nya sätt att hältutreda hästar
– Så upplever hästen sin värld
...och mycket, mycket mer!

Läs numret på premiumsajtenSenaste expertsvaren

Hitta suget i bettet för jämnare tempo
Lennart Lindelöw svarar
Rytmen är viktigare än avsprångspunkten
Lennart Lindelöw svarar
Hyresgäst som inte flyttar sin häst trots att avtalet löpt ut
Eva Johansson svarar


Tipsa oss

Här kan du skicka in tips eller uppslag till oss på redaktionen.