Sportkollen - Tysk seger i världscupen – varsitt nedslag för svenskarna

Sportkollen

JAN
17
2016

Tysk seger i världscupen – varsitt nedslag för svenskarna

UPPDATERING klockan 17.57:
Den unga tysken Niklas Krieg tar hem världscupen i Leipzig efter en fantastisk omhoppning. Vilken skräll! Tillsammans med sin Carella gjorde han det riktigt bra.

Här ser du slutresultatet

––––––––––––––––––––––––––––––––––

UPPDATERING klockan 17.27:
Vilken fin världscupdebut det blir för Ludger Beerbaum och Casello. Ett nedslag får de med sig, men ändå en riktigt bra runda.
14 ryttare är med till omhoppning, dock ingen svensk. Henrik von Eckermann får med sig ett poäng, tack vare sin snabba fyrfelsrunda, han ligger nu på 39 poäng. Rolf-Göran Bengtsson slutar på 20:e plats.

Resultat så här långt 

––––––––––––––––––––––––––––––––––

UPPDATERING klockan 17.20:
Ett nedslag på det nedrans sista hindret blir resultatet för Rolf-Göran Bengtsson och Casall Ask. Så himla trist, det såg riktigt fint ut hela vägen fram till det där höga, nätta räcket som avslutar banan. Inget svenskt ekipage till omhoppning alltså. 

––––––––––––––––––––––––––––––––––

UPPDATERING klockan 17.10:
Henrik von Eckermann får ett nedslag med Cantinero, men rundan är snabb. Frågan är nu om det räcker för att få poäng. De 16 främsta i dag får del av poängpotten. 

––––––––––––––––––––––––––––––––––

UPPDATERING klockan 16.45:
Bertram Allen och Molly Malone fick just till en riktigt fin nollrunda. Det sista räcket, med smala plankor, dallrade lite men den övre plankan låg kvar. 20 ekipage har nu hoppat, totalt sex felfria så här långt. 
Tyske Christian Ahlmann har vunnit tre tidigare världscupomgångar så han är verkligen i ropet just nu, med sammanlagt 77 poäng är han klar för finalen. Tillsammans med Colorit fick han i dag fyra fel. 

––––––––––––––––––––––––––––––––––

UPPDATERING klockan 16.25:
Hittills i klassen är fyra ryttare felfria, det är en tuff bana som möter ekipagen med 13 hinder och 16 språng. Bland annat med en maffig trekombination en bit in i banan, liksom en tvåkombination mot slutet av den.
SVT Sport rapporterar om att Henrik von Eckermanns Cantinero inte kan gå OS med den svenska ryttaren. Läs mer här

––––––––––––––––––––––––––––––––––


Foto: Tomas Holcbecher
  
FÖRHANDSINFORMATION

Två svenska ryttare är med till start när det vankas världscuphoppning i tyska Leipzig på söndagseftermiddagen. Dessutom startar Ludger Beerbaum med Casello.
  
Rolf-Göran Bengtsson rider Casall Ask medan Henrik von Eckermann lotsar Cantinero. Vanligtvis brukar det krävas 40 poäng för att ta sig vidare till världscupfinal, Rolf-Göran har i dagsläget endast 25 poäng. Henrik von Eckermann däremot kan nog se sig som klar för final med sina 38 poäng.
Hindren ligger på 1,55-höjd och många av världens bästa ryttare finns med i startfältet. Henrik von Eckermann har startnummer 31 med Cantinero. Rolf-Göran Bengtsson och Casall Ask går ut som nummer 26 av 40 ekipage. Sist ut i startfältet hittar vi ingen mindre än Douglas Lindelöws förra topphäst, Casello. Han gör världscupdebut med sin nya ryttare, Ludger Beerbaum.

Klassen går att följa live på SVT Play, med start 15.50
Liveresultat här
Här hittar du fullständig startlista
Banskissen hittar du här
Arrangörens hemsida
Aktuell ställning i världscupen

Se ett förhandsklipp från FEI-TV här:


taggar


liknande webbartiklar


Läst 19706 ggr


Mer från sportkollen

JUN
21
2016


Foto: Tomas Holcbecher
  
FEI har släppt den långa listan med namn på de som har kvalificerat sig till OS och Paralympics i Rio. Det återstår för varje land att plocka ut de slutgiltiga lagen bland de kvalificerade. Deadline för OS är den 18 juli och för Paralympics den 15 augusti.
  
Här följer de svenska ryttare och hästar som har klarat kvalgränsen.

Hoppning:
Malin Baryard Johnsson/H&M Cue Channa, H&M Corporal
Rolf-Göran Bengtsson/Unita Ask, Clarimo Ask
Peder Fredricson/H&M All In, H&M Flip's Little Sparrow
Douglas Lindelöw/Udermus, Zacramento
Charlotte Mordasini/Romane du Thell, Miebello
Helena Persson/Bonzai H
Henrik von Eckermann/Yajamila, Gotha, Sansibar
Angelie von Essen/Newton Abbot

Lista samtliga länder hoppning

Dressyr:
Patrik Kittel/Déjà, Delaunay
Emilie Nyreröd/Miata
Jennie Larsson/Zircoon Spring Flower
Juliette Ramel/Buriel K.H
Mads Hendeliowitz/Jimmie Choo SEQ
Paulinda Friberg/Di Lapponia
Therese Nilshagen/Dante Weltino
Tinne Vilhelmson Silfvén/Don Auriello, Paridon Magi
Rose Mathisen/Zuidenwind

Lista samtliga länder dressyr

Fälttävlan:
Ludwig Svennerstål/King Bob, Aspe, Franzipan
Sara Algotsson Ostholt/Reality 39
Frida Andersén/Herta
Linda Algotsson/Fairnet, Fairnando
Niklas Lindbäck/Cendrillon, Focus Filiocus
Johan Lundh/Johnny Cash
Anna Nilsson/Luron

Lista samtliga länder fälttävlan

Paralympics:
Louise Etzner Jakobsson/Zernard

Lista samtliga länder Paralympics


Annika GrundbergLäst 3836779 ggr Kommentarer Kommentera

JUN
21
2016


Arkivfoto: Tomas Holcbecher
  
En ponnyägare förfalskade ett veterinärintyg i samband med att ponnyn ströks från en tävling. Svenska Ridsportförbundets disciplinnämnd dömer ponnyägaren att betala 1 000 kronor i böter.
  
Det var i samband med Mantorpsryttarnas fälttävlan i april i år som ponnyn och dess ryttare inte kom till start. Ett par dagar senare fick arrangören ett veterinärintyg där det stod att ponnyn var konvalescent på grund av sjukdom. Personen som tog emot mejlet såg att intyget var skrivet med två olika pennor, och att det liknade ett intyg som samma ponnyägare hade lämnat in i samband med tävling ett år tidigare. Vid kontakt med den aktuella veterinären framgick det att intyget var förfalskat.
  
Har erkänt
Ponnyägaren har erkänt att intyget är förfalskat och har bett så mycket om ursäkt. Disciplinnämnden skriver i sitt beslut att om förfalskningen inte uppdagats hade följden blivit att ponnyägaren sluppit betala anmälningsavgift, därmed ska bötesbeloppets storlek stå i relation till anmälningsavgiften och inte vara lägre än den dubbla anmälningsavgiften. Därför blev bötesbeloppet 1 000 kronor.

Länk till disciplinnämndens beslut


Annika GrundbergLäst 3837898 ggr Kommentarer Kommentera

JUN
21
2016


Comfortuna VDL blev bästa sexåring i Falsterbo förra året.
Foto: Hippson
  
Nu är kvalreglerna klara för Elmia Scandinavian Horse Show, både för hoppningen och för dressyren. Det är också öppet att anmäla sig till tävlingarna.
  
– Det är så roligt att vi äntligen kan komma ut med vad som gäller för att rida. Det känns mycket bra att ordna tävlingar på Elmia som är en strålande ridsportanläggning, säger Anna Bråkenhielm, en av arrangörerna bakom det nya stora hästevenemanget på Elmia i Jönköping i ett pressmeddelande.
  
Så här ser kvalreglerna ut för hoppningen
4-åringar: De åtta bäst placerade från Falsterbo Horse Show och de åtta bäst placerade från Champion of the Youngsters bjuds in. Totalt 16 hästar.
5-åringar: De 23 bäst placerade 5-åriga hästarna från Falsterbo Horse Show och de 22 bäst placerade 5-åriga hästarna från Champion of the Youngsters bjuds in. 5 wildcards. Totalt 50 hästar.
6-åringar: De 23 bäst placerade 6-åriga hästarna från Falsterbo Horse Show och de 22 bäst placerade 6-åriga hästarna från Champion of the Youngsters bjuds in. 5 wildcards. Totalt 50 hästar.
7-åringar: De tio högst rankade 7-åriga hästarna i 1,40-hoppning den 1 september bjuds in. De tio högst rankade seniorerna får även ta med sig en 7-åring vardera. De tre högst rankade unga ryttarna får även ta med sig en 7-åring vardera. 2 wildcards. Totalt 25 hästar.
Inbjudna ryttare – seniorer: De 23 högst rankade seniorerna enligt Svenska Ridsportförbundets ranking i 1,45-hoppning och högre den 1 september, samt de fem bästa svenska ryttarna på FEI:s världsranking den 1 september, bjuds in. 2 wildcards. Dessa 30 ryttare får ta med sig tre hästar vardera. Totalt 90 ekipage.
Inbjudna ryttare – unga ryttare 16 till 21år: De 18 högst rankade unga ryttarna enligt SvRF:s ranking i 1,40-hoppning och högre per den 1 september bjuds in. 2 wildcards. Dessa 20 ryttare får ta med sig två hästar vardera. Totalt 40 ekipage.
Volkswagen Grand Prix: Öppen för de 15 högst rankade ryttarna på SvRF:s ranking i 1,50-hoppning och högre per den 1 september. Öppen för de fem bästa svenska ryttarna på FEI:s världsranking per den 1 september. Fylls på från SvRF:s ranking om det blir dubbletter. 10 wildcards. Totalt 30 ryttare.
Children och D-ponny – öppen för ryttare i åldern 12 till 14 år: Kval öppna för barn i åldern 12 till 14 år på både D-ponny och häst. Kvaltävling hos Jump Club vecka 35. Kvaltävling i Ljungby vecka 38. Från kvalen är de tre bästa D-ponnyekipagen och de tre bästa Children-ekipagen från respektive tävling välkomna att rida på Elmia. Ponny hoppar LA och Children hoppar 1,15 till 1,20. Kvalen genomförs med en omgång i inverkansridning och de 50 procent bästa (minst 10) rider en andra omgång, samma dag, i A1:a. På Elmia rider de 12 ekipagen en klass på lördagen och en klass på söndagen.

Så här ser kvalreglerna ut för dressyren
4-åringar: De 16 hästar med bäst resultat från de sex kvaltävlingar som anordnas av Swede Horse under augusti och september bjuds in. Alla 4-åriga hästar är välkomna att rida på dessa tävlingar, oavsett stambok. 4 wildcards. Totalt 20 hästar.
5-åringar: Anmäl via intresseanmälan på hemsidan. 3 wildcards. Totalt 15 hästar.
6-åringar: Anmäl via intresseanmälan på hemsidan. 3 wildcards. Totalt 15 hästar.
7-åringar: Anmäl via intresseanmälan på hemsidan. 3 wildcards. Totalt 10 hästar.

Lövsta Future Challenge rids också under tävlingarna, liksom Grand Prix-dressyr samt Grand Prix kür.

Här anmäler du dig till tävlingarna
Arrangörens hemsida


Ida RöökLäst 3840944 ggr Kommentarer Kommentera

Till startsidan för Sportkollen »
Idas senaste


Prenumerera på Sportkollen

Bloggen visad för: 22850 läsare


Aktuella samarbeten

Foderspalten
I hästhälsans tjänst
Uppfödaren i centrum
Foderbloggen

Senaste numret

Läs mer om Hippson nr 6

– TEMA: Kom längre med tekniken
– Porträtt: Louise Romeike
– Hjärngympa för ryttaren

– Tips från fotografen
– När är hästens karriär över?
– Sissela Smiths favoritövning
...och mycket, mycket mer!

Läs numret på premiumsajtenSenaste expertsvaren

Omtvistade rättsregler för inackorderingsavtal
Eva Johansson svarar
Vad kan man göra när en inackorderad i ett kollektivt stall inte sköter sina uppgifter?
Eva Johansson svarar
Ramlade av vid veterinärbesök – vad gäller?
Eva Johansson svarar


Tipsa oss

Här kan du skicka in tips eller uppslag till oss på redaktionen.