Nyheter

senaste nytt

Här hittar du de senaste, hästrelaterade nyhetsnotiserna från både ridsportsmedier och andra nättidningar.


2021-01-27

Hittade döda hästar på nyinköpta gården

En familj som köpt en gård i Jämtland fick en chock när de öppnade stalldörren. Där inne låg två döda hästar som gårdens tidigare ägare lämnat kvar. Nu bli det de nya ägarnas ansvar att se till att de döda hästarna forslas bort.

Läs mer på Hippson.se
2021-01-27

Helgkampanj: Valfri bok på köpet!

Nu har du chansen att köpa en utvald bokserie och få en av våra populära böcker på köpet (värde 199 kronor). Erbjudandet gäller endast över helgen, sista dag för beställning är 1/2.

Läs mer på Hippson.se
2021-01-27

De gästar digitala Ryttargalan på torsdagkväll

Elisabet Lundholm, Lisen Bratt Fredricson, Henrik Johnsson och Lina Dolk finns på plats i studion när Ryttargalan sänds live på torsdag.
– Jag är laddad för Ryttargalan! Det ska bli härligt att få hylla 2020-års pristagare, säger Lisen.

Läs mer på Hippson.se
2021-01-26

Trevlig hästgård med oändliga ridvägar

I skånska Klippan finns en fin liten gård med vackert boningshus samt ett stall med sex boxar. Här finns det många vackra ridvägar och det är även schaktat för att anlägga en ridbana. 

Läs mer på Hippson.se
2021-01-26

Radio: "Har du alla hästar hemma?"

Hästar förstår fler ord än vi tror. Det, och mycket mer, får vi höra om i ett avsnitt av Sveriges radio P1 och programmet Språket. Här kan du lyssna på avsnittet som är något i hästväg. 

Läs mer på Hippson.se
2021-01-26

Klipp: Femåriga DeFino tar bommarna med "hoppsasteg"

Karin Öljemarks uppfödning DeFino (u. De Chenta) blir fem i år och är tänkt att bli en framtida dressyrstjärna. Här får han träna att skutta över lite bommar och han tar sig an uppgiften med en något annorlunda stil. På ryggen sitter Johanna Svensson som jobbar hos Karin.
– Det är tur att han ska bli dressyrstjärna. Det är en häst som alltid är positiv och gör sitt bästa med en ärlig uppriktig inställning, skriver Karin till Hippson.

Läs mer på Hippson.se
2021-01-26

Iberico kom tillbaka efter brott på sju tornutskott  

I somras ramlade sjuåriga lusitanon Iberico i hagen och skadade sig så illa att han bröt inte mindre än sju tornutskott. Det har tagit månader av långsam rehabilitering men nu är han nästan tillbaka i sin forma form. Ägaren, Cecilia Young, berättar om resan som varit tuff för valacken. 

Läs mer på Hippson.se
2021-01-25

Video: Sötaste sällskapet när hagen ska mockas

Det är inte svårt att förstå att det kan vara svårt för Evelyn att komma igång med mockningen av hagen när hon får så fint sällskap. Lilla söta miniatyrhästen Akilles vill hellre kela än mocka.

Läs mer på Hippson.se
2021-01-25

Seger för Peder Fredricson och Hansson WL

Peder Fredricson inledde veckan starkt tillsammans med Hansson WL. Tillsammans vann de en 1,45-klass i Oliva, Spanien med några av världens bästa ryttare i startfältet. 

Läs mer på Hippson.se
2021-01-25

Planerar för sommarläger trots indraget tillstånd

Trots att länsstyrelsen dragit in tillståndet för verksamheten planerar Lena Natt och Dag för fullt för ridläger till sommaren på Akka ridcenter. Länsstyrelsens beslut har hon överklagat och fått avslag på i förvaltningsrätten och är överklagat till kammarrätten som inte gett prövningstillstånd än.

Läs mer på Hippson.se
2021-01-25

Första träningen inför lag-EM i september

I helgen genomfördes den första träffen för den svenska European Cup-truppen i fälttävlan. Syftet var att sätta den kadrilj som inleder lag-EM i Lausanne, 2-5 september, och som skiljer European Cup från vanlig fälttävlan. Målet är att få ihop ett sammansvetsat och slagkraftigt gäng som kan vara med och slåss om medaljerna.  

Läs mer på Hippson.se
2021-01-25

Testryttarna till Bruksprovet klara

Årets Bruksprov hålls på Strömsholm i början på mars och nu är det klart vilka som blir testryttare. I år är det svenska ryttare som tar sig an uppdraget och det är en erfaren kvartett som sitter upp.

Läs mer på Hippson.se
2021-01-25

Johan och Benny – ett ekipage med en häftig utmaning

Johans son Filip rider och hoppar med egna ponnyn Colt. Det har blivit många timmar på läktaren som ponnyförälder men ändå fick han höra av sonen att han inget kan.
– Och det stämmer ju, jag visste ju inte hur det känns att rida eller hoppa hinder, säger Johan som helt enkelt tog och köpte en häst för att lära sig och kunna förstå sonens intresse – och för att utmana sig själv.

Läs mer på Hippson.se
2021-01-25

Klipp: När monsterväxterna anfaller

Ibland är det inte helt lätt att hänga med i svängarna när hästen bestämmer sig för vad som är ett potentiellt livsfarligt monster. Som när det är en helt ofarlig krukväxt vid dressyrbanans vita staket.

Läs mer på Hippson.se
2021-01-24

Video: När man äntligen kliar på det perfekta stället

Den här hästen vet verkligen hur man njuter av söndagsmys. Kolla in det roliga klippet där människan äntligen har förstått var det är skönast att bli kliad!

Läs mer på Hippson.se
2021-01-24

Expertsvar: Bästa behandlingen mot strålröta?

Hej!

Vad är bästa behandlingen mot strålröta? Har en häst som under den blöta årstiden väldigt lätt får strålröta i sina framhovar. Är noga med rengöring och att han ska ha en torr box inne samt lägger på tjära på problemområdet, men det är ju omöjligt att skydda sig från hagens blöta lera. Finns det något man kan göra för att förebygga strålröta? Något man kan ge hästen under sommarhalvåret som kan ge hovarna bättre motståndskraft sen när leran väl kommer?

Läs mer på Hippson.se
2021-01-24

Ny tysk segrare i världscupen – Kittel femma

Världsettan Isabel Werth snuvades på segern i världscupens kür i Salzburg på söndagen. Tysklands Jessica von Bredow-Werdl vann och bästa svensk blev Patrik Kittel och Delaunay OLD som slutade på femte plats.

Läs mer på Hippson.se
2021-01-24

Olycka: Häst gick igenom isen och försvann

Familjens ponny smet från hagen och sprang iväg. Spåren efter honom slutade vid en isvak och familjen sörjer nu sin försvunna ponny.

Läs mer på Hippson.se
2021-01-24

Köpte tillbaka barndomsponnyn efter 14 år

När Linnea Karlsson var liten såldes hennes ponny Grythöjdens Index, då sju år gammal. 14 år senare är han tillbaka hemma på gården i Småland för att agera läromästare åt hennes egna barn.

Läs mer på Hippson.se
2021-01-23

Peder Fredricson och Hansson tvåa i Spanien

Peder Fredricson är på plats vid tävlingarna i Oliva, Spanien. På lördagen blev det en andraplacering tillsammans med Hansson WL i en 1,40-klass. 

Läs mer på Hippson.se
2021-01-23

Nominera till Lövstas hållbarhetspris

Sedan 2016 har Lövsta Future Challenge prisat personer, organisationer och företag för deras goda hållbarhetsinitiativ inom hästnäringen. Nu är det dags att nominera årets pristagare.

Läs mer på Hippson.se
2021-01-23

Kittel på tredje plats i världscupens Grand Prix

Det blev svenskt på pallen i den inledande Grand Prix-klassen vid världscuptävlingarna i Salzburg. Patrik Kittel och Delaunay OLD kom trea. 

Läs mer på Hippson.se
2021-01-23

Sigrid Bergåkra i trafikolycka – ambulans till sjukhus

Under fredagens kväll var Sigrid Bergåkra och fästmannen Jesper Andersson med om en trafikolycka i snöovädret. Sigrid fördes till sjukhus med ambulans.

Läs mer på Hippson.se
2021-01-23

Veckans tävling: Vinn en jacka från Sveland

Håller du dig varm under ridturen? I veckans tävling, som arrangeras i samarbete med Sveland Djurförsäkringar, kan du vinna en snygg jacka. 

Läs mer på Hippson.se
2021-01-22

Klipp: "Mockar du matte så sopar jag"

Visst blir arbetet så mycket lättare och roligare om man får lite hjälp. Frågan är om det går så mycket snabbare när det är hästen som står för sopandet.

Läs mer på Hippson.se
2021-01-22

Snart dags för tävlingsstart för yrkesverksamma

Från och med söndag, den 25 januari, hävs tävlingsstoppet och yrkesverksamma ryttare får åter ge sig ut på tävling i Sverige. Men vad innebär det egentligen att vara yrkesverksam ryttare i TDB? Och hur har förbundet resonerat när de har godkänt ryttare? Lotta Amnestål från SvRF förklarar.

Läs mer på Hippson.se
2021-01-22

Mästerskapshästen Quartermain såld till USA

Hannell Dressage Stables framgångsrika valack och Marina Mattssons tävlingspartner Quartermain är såld till USA.
– Jag har haft fantastiskt mycket glädje av Qorre, säger Marina i ett pressmeddelande.

Läs mer på Hippson.se
2021-01-22

OS ställs in uppger anonym regeringskälla i Japan

Den japanska regeringen ska ha kommit fram till att det inte går att genomföra sommarens olympiska spel. Det uppger en anonym regeringskälla till The Times, det rapporterar Göteborgs-Posten.

Läs mer på Hippson.se
2021-01-22

Forskaren: "Beteendeproblem är ofta oupptäckt smärta"

Två nya studier har tittat närmare på ett av hästvärldens största bekymmer: hältan. Frågan är hur den bäst ska upptäckas, är det tekniken som ska hjälpa oss se små förändringar eller är det vi själva som måste lära oss förstå vad våra hästar redan skriker till oss? Eller kanske både och? 

Läs mer på Hippson.se
2021-01-21

Dags för världscupdressyr i Österrike till helgen

Äntligen är det dags för världscup igen! Två svenska dressyrryttare startar i Salzburg, Österrike, till helgen. På plats finns även flera svenska hoppryttare. 

Läs mer på Hippson.se
2021-01-21

Video: All In och hagkompisens bus

Har du också träffat en häst som biter och drar i hagkompisens täcken? Peder Fredricsons mästerskapshäst All In är känd världen över för sina prestationer på tävlingsbanan. Hemma på Grevlunda blir det bus i hagen med kompisen Flecu. Se det härliga klippet ovan, där kompisarna testar täckets hållbarhet! 

Läs mer på Hippson.se
2021-01-21

Kvinna dömd för bedrägeri fortsätter att luras

En bedrägeridömd kvinna som lurat minderåriga på pengar genom att påstå sig ha hästprylar att sälja och fått betalt via swish är fortfarande aktiv med bedrägerierna. En mamma har hört av sig och berättat att hennes dotter häromdagen blev lurad av kvinnan på pengar.

Läs mer på Hippson.se
2021-01-21

Vill se ökat samarbete mellan ridskolor och uppfödare

SVT lyfter frågan om hästbrist och ridskolornas problem att hitta lämpliga hästar. De intervjuar Anna Reilly, ridskolerådgivare på Svenska ridsportförbundet, som gärna vill se fler samarbeten mellan ridskolor och uppfödare.

Läs mer på Hippson.se
2021-01-21

Barns fritidsaktiviteter ska kunna hålla öppet

På torsdagen meddelade regeringen att idrotts-, fritids- och kulturaktiviteter för barn födda 2005 eller senare ska kunna hållas öppna. De undantas därmed från rekommendationen om att hålla icke-nödvändig verksamhet som drivs av bland annat kommuner stängda.

Läs mer på Hippson.se
2021-01-20

Video: När man hittar en riktigt "hästig" låt

I det här Tik-tok-klippet har den som gjort det verkligen hittat rätt låt för tillfället. Är det fler som känner igen sig i att man har mer hö på och i kläderna än i höpåsen man försökt packa.

Läs mer på Hippson.se
2021-01-20

I Mariestad får ridskolan ha öppet

Det råder olika förutsättningar för landets ridskolor med anledning av coronapandemin. Hippson har tidigare rapporterat om Ronneby RK som inte kan starta upp sin ridskoleverksamhet. Hos Mariestads RK går det däremot bra – men med restriktioner.

Läs mer på Hippson.se
2021-01-20

Tips för spänd häst inne på hoppbanan

Hej. Jag har svår att få till galoppen inne på banan. Jag har en väldigt försiktig häst som hoppar med bra teknik men som lätt blir spänd. När han blir spänd är det svårt att få den där stora galoppen på honom som jag behöver. Hur ska jag tänka inne på banan för att få till en bra och stor galopp utan att skapa för mycket spänning i hästen?

Läs mer på Hippson.se
2021-01-20

Klart att det blir tävling på Elmia i höst

Coronapandemin satte stopp för Jönköping Horse Show men 2021 är tävlingen tillbaka igen. Den 27-31 oktober är det dags för femte upplagan av tävlingen. Redan i slutet av februari öppnar kvaltävlingarna upp.

Läs mer på Hippson.se
2021-01-20

Så jobbar brandförsvaret vid djurlivräddning

Brand i stall, hästar som gått ner sig i diken eller djur som har fastnat. Detta är exempel på nödsituationer där räddningsarbetare kan behöva rycka ut. Magnus Libert, vid Södertörns brandförsvar, berättar om hur arbetet går till vid djurlivräddning och ger värdefulla tips till djurägare vid en nödsituation.

Läs mer på Hippson.se
2021-01-19

En härlig oas för familjen med egna hästar

I Brämhult ligger en välskött och unik hästgård med ett stort bostadshus, stall, lösdrift och egen ridbana. Och med endast 8 minuter till Borås och 45 minuter till Göteborg ligger den på behagligt pendlingsavstånd. 

Läs mer på Hippson.se
Sida: « första « föregående 1 ... 8 9 10 11 12 ... 1890 nästa » sista » 


Sök efter artikel




Senaste numret



Läs mer om nummer 2 2024

– Tema: Hullbedömning
– Porträtt: Annelie Lundkvist 
– Den svåra skritten

– Konditionsträna i backe 
– Om hästens flyktbeteende
– Fixa tappskon
...och mycket, mycket mer!

Läs numret på premiumsajten

Ansvarig utgivare: Marit Nordkvist

Kundtjänst: info@hippson.se

Adress: Gamla Brogatan 11, 111 20 Stockholm

Hippson är sajten med inspiration, kunskap och nytta för dig som ryttare och hästägare. Här publiceras dagligen nyheter, reportage, frågespalter, expertsvar, ridövningar och snackisar från hela hästvärlden. Hippson ger även ut flera populära ridövningsböcker med konkreta tips och steg-för-steg-instruktioner.