Lisen

Tidig morgon i Arezzo, jag går banan...

 

Favorit banan


I Italien har de en häst TV kanal som i princip sänder hela dagarna. Nästan varje klass hade 2 kommentatorer och studio snack. ..här studion.


Populäraste shoppen här. Lieven Hendrix är specialiserad på det mesta. Inget krams alltså.Som tex de här KEP hjälmarna...

 


Eller special broddar. .. Detta är min uppsättning broddar för första dagen. De är ganska små. Dock var det så bra underlag så jag bytte frambroddarna ( de översta) mot små isbroddar sen..., man vill ha breda broddar vid lite löst/ lerigt underlag och spetsigare vid hårdare yta tex.Red lite lägre klasser på Matrix denna helg 140-145, han kändes super fin hela helgen och avslutade med en placering i mellan rundans Grand Prix ( silver touren) , thriller har också hoppat bra dock 4 fel ibland, han lär sig. Texas har hoppat väldigt snett så jag måste jobba med det.
Nu är jag i Sverige några dagar innan jag åker tillbaka till nästa helg igen! Hej.

 


Läst 40048 ggr Kommentarer Kommentera
MAR
22
2012Nu är jag nere i Italienska Arezzo för tävling. Super bra att komma igång tidigt på utomhus säsongen, sätta den tävlings konditionen som behövs för utomhus. Idag har vi tränat bara, hoppat vatten osv. Har tränat vatten 2 gånger innan vi kom ner, hemma i Sverige. Tävlingen här ser jag mest som träning i allafall denna helgen.


Tore (Tornesch) och Matrix är grannar.


Har precis gått banan inför morgondagens 140 som börjar kl 07.00. Gräsbanan här är helt otroligt fin. Tätt gräs och växer med långa rötter i lava-sand som är väldigt drenerande.
Ciao.

 


Läst 37118 ggr Kommentarer Kommentera
MAR
17
2012

Easy riderHjalmars rid filmer är grymt populära typ 20.0000 som sett dem! Här kommer en till. :-)


Läst 34513 ggr Kommentarer Kommentera
MAR
13
2012

Film time.Söndag förmiddag, mycket konditions jobb nu..här en liten paus. Njuter av våren!Söndag eftermiddag , Jens ( svåger) får sin guldmedalj på Flyinge.


Segerintervju.

Sen blev det seger middag hos mina kära svärföräldrar!

Dessa bilder fick jag av Benny Lindström, han red Matrixs mamma Medusa! Ganska lika så här på bild.
Nu kommer våren och avelstider, jag får många frågor om vilka hingstar jag tycker man ska använda.. Jag tycker man helst ska använda hingstar som har presenterat på högsta möjliga nivå. Man ska se efter kapacitet och " tävlings skalle". Har man ett äldre sto som man vet lite vad hon lämnar kan man absolut ta en yngre oprövad hingst. Sen ska aveln gå framåt också då kan man ta ung hingst och ungt sto. Men ta med er detta Matrix ( Cardento - Maximus - Drabant ) är just nu en av de bästa svensk födda hopphästarna, hans morfar var född på 60- talet och mormors far på 40-talet!!!.
Hej!

 


Läst 32922 ggr Kommentarer Kommentera

Hej! Förra veckan hade vi familje semester och åkte skidor i Alperna. Jag älskar att åka skidor, hade jag inte ridit så mycket hade jag säkert velat utveckla skidåkningen mer..här kommer jag åkande ..numera lite mer i ett "mamma temp" :-)Naturupplevelsen är också helt super!


Mina härliga killar!Det blir lite tvära kast här, sorry men glömde mina egna bilder från Göteborg Horse show, här kommer lite. Detta år jag och Malin Trollnäs som vilar lite i en underbar Carpe Diem säng på mässan!


Titta här hela Ponny akut gänget och jag! Snart kommer avsnitt när jag drillar dem i lite hoppning. ponny akuten går på söndagar i SVT.


Carsten belönar Matrix med en morot efter placering i 150.


Jessica gör direktsändning till TV4 s Morgonsoffa från framridnignen


God morgon Göteborg och Liseberg


Morgon trimmning i arenan, här på Texas. Texas och Thriller hade ingen direkt lysande tävlings helg, men vi kommer igen!


Kevin Stauts hästskötare är för det mesta on the road, ..så ska man få se lite TV och filmer får man göra det " på jobbet" ( iPad med film på lådan..) Jobb och nöje i ett.


Jag signerar kort ...


Litovets snygga monter på mässan. Här Erika, jag och Cecilia! Förresten bra att ge lite extra litovet vid tävling tycker jag!


Matrix och jag på tur i backarna. Han kan bocka i uppförs backe.


Tävlings Planeringsmöte med eldsjälar från Österlens Ridklubb inför sommarens tävlingar här. i år kommer vi ha 3 dagars tävlingar med 140 klass varje dag ( bra för 7 åringarna som skall kvala till Falsterbo ) och en Grand Prix 145. Det är kul att våra tävlingar varit så uppskattade av ryttarna. Nu skall jag bara ut och jaga klass sponsorer. Det är roligt att de flesta som sponsrar tidigare år är nöjda och vill fortsätta.


Avslutar med en bild från min mamma som hon skickade på sin 69 års dag. Här med sina nya lilla häst e Chapman- New Forrest ( halvblod/ ponny korsning)
Hoppas jag också ser ut så på min 69 års dag:-)!
Idag vaknade vi av att det var helt snötäckt ute, nej tack inga bilder på det. Det blev vatten gravs träning inne! Nästa vecka åker hästarna till Arezzo, Italien så hela nästa vecka kommer det bli vatten träning. Hoppas på lite snöfritt då.
Hej så länge.


Läst 31112 ggr Kommentarer Kommentera

En liten inblick i allt arbete som krävs "bakom kulisserna" för att tävlandet ska fungera. Sett genom groomen Annas ögon!Matrix hemma... Nyklippt och redo för att åka till Scandinavium...På väg mot Scandinavium. Några av lamporna på bilden är från Liseberg.Framme. Hästar och alla saker är utlastade ur lastbilen, nu mot lastbilsparkeringen.Allt uppackat och hästarna är klara för natten.


Trimtid i arenan på onsdagförmiddagen. Gick lite med hästarna på banan så att de skulle få titta lite på omgivningen. Lisen kom och red på eftermiddagen.

Men innan Lisen kom och red var det dags för veterinärbesiktning. Texas redo för att gå och besiktigas.

I kön till veterinärbesiktningen.

Dagens utrustning...

Thriller något trött efter dagens klass...

Thriller klar för dagen.

Texas äter kvällshö.

Som sagt... Något trött... Thriller kan konsten att slappna av.

Thriller väntar på att Lisen ska komma och börja rida.

Thriller på framridningen.Matrix laddar inför världscupen.

Matrix innan världscupen.


Läst 27484 ggr Kommentarer Kommentera
Lisen Bratt Fredricson är en av våra absolut bästa hoppryttare, och dessutom en fantastisk entreprenör och hästföretagare. Tillsammans med maken Peder driver hon Grevlundagården, och Lisen är också drivande inom Swedish Select Horse Sales och Ryttargalan AB.


På Lisens blogg får du följa vardagens späckade schema med daglig träning och ett intensivt tävlingsprogram. Både med landslaget och i internationella sammanhang. 

Följ även LitoVet på:
Facebook.com/LitoVetGOPOnypon
Hippovitae.se

Till bloggen

Här hittar du alla våra husbloggare
Ansvarig utgivare: Marit Nordkvist

Kundtjänst: info@hippson.se

Adress: Gamla Brogatan 11, 111 20 Stockholm

Hippson är sajten med inspiration, kunskap och nytta för dig som ryttare och hästägare. Här publiceras dagligen nyheter, reportage, frågespalter, expertsvar, ridövningar och snackisar från hela hästvärlden. Hippson ger även ut flera populära ridövningsböcker med konkreta tips och steg-för-steg-instruktioner.