Lisen
FEB
24
2014

  
Vi ska bli fem!!!:-) Efter två barn syns nu min mage ordentligt. I sommar kommer alltså barn nummer tre, om allt går som det ska. Barnen är väldigt exalterade och har redan döpt honom innan vi ens vet om det är en till liten kille eller en tjej. Peder och jag är väldigt glada och längtar så efter familjemedlem nummer fem!!! Rider inte alls nu, får vara nybörjare till hösten :-)!
 
    

I dag hjälpte jag Peder med sista hopp-passet innan tävlingarna i Scandinavium. Cash In hoppade riktigt bra. Planen är att han ska hoppa WC i helgen. Nya åttaårige All In, "Allan", ska få känna på att hoppa inne i en stor arena, en fantastisk häst men man vet aldrig hur de reagerar första gången med så mycket publik och atmosfär. Kan vara lätt att tappa fokus då.
  
Publikfavoriten Sibon är också med, han älskar att tävla och hoppa och det syns verkligen. Han älskar att visa upp sig! Steffi är första reserv och man vet ju aldrig intill absolut sista sekunden om någon stryker sig!
   

Hästarna njuter verkligen i vårsolen. Så härligt.
   
 Ser att det var en fråga vad vi gör med vår gödsel. Våra hästar står på halm med undantag för två hästar, vi har gödselavtal med grannen som är ko bonde. Vi mockar ut i en gödselvagn som körs över till grannen.
    
Planerar inför Arezzo för fullt. Flygbiljetter hit och dit, och hit och dit igen, foder för 18 hästar skall köras ner (kraftfoder + vårt eget ensilage) lastbilar, barn som ska ha lite ledigt osv.
    

Till helgen hoppas jag att vi ses i Litovets monter inne på mässan i Göteborg! Där kan ni köpa och få information om Litovet, Probavet Lotion vid mugg och NostrilVet för dammkänsliga, hostande hästar. Monter B03:21! Bra mäss priser så passa på!
   
Lisen
   
Posted using BlogPress from my iPhone


Läst 144883 ggr Kommentarer Kommentera
FEB
18
2014

  
Hej, hej! Nu är jag på sportlov med barnen och åker skidor. Peder har anlänt från tävlingarna i Borås. Han var placerad i både SM och Grand Prix, men var inte nöjd med sin prestation. Bra att släppa ridningen tre dagar då.
   

Fantastisk skidåkning i pudersnö igår!
  
Den 11 Mars är det premiär på SVT:s dokumentärserie Ryttareliten.
(Teaser: Ryttareliten)
   
Vi började ju filma för länge sedan och kommer inte ihåg alla dagar då filmteamet var med, så det ska bli kul att se. Kan utlova skratt och tårar. Undrar hur dokumentären kommer att tas emot... Lite läskigt är det allt.
  
  
Posted using BlogPress from my iPhone


Läst 125888 ggr Kommentarer Kommentera
FEB
13
2014

Hej! Sitter på kontoret och min fågellampa håller mig sällskap. I Borås pågår SM och GP, så lite kontrast för mig som förra året var laddad upp till tänderna på de tävlingarna.
  

Fågellampa.
 

Så här ser Peders målarplats ut. Ovanför står min fina Graal. Den hästen jag älskat mest.
 

Den senaste tiden kommer det paktet med böcker som Peder beställer i mängder. Han har gått bananas på alla olika sorters hästböcker i alla kategorier och böcker om idrottspsykologi. Här är dagens bok som jag nyss packade upp.
   
Nypon!
För några år sedan gick det en reklamfilm med TV-kocken Jan Boris-Möller. Han presenterade Kockens kryddor och i slutet av reklamsnutten lutade han sig fram emot kameran och sa "Det här får jag betalt för att säga. Men det kvittar, för jag använder Kockens kryddor ändå."
Ungefär så känner vi för LitoVet. Vi fastnade för att LitoVet har publicerade, kontrollerade kliniska studier på häst, och all annan dokumentation som fanns. Att sedan LitoVet-gänget ville stötta vår verksamhet och den här bloggen, är en extra bonus!
   
Vi får massor av frågor om varför vi använder det, vad det är för skillnad på just LitoVet och andra nypon på marknaden, hur det fungerar osv. En viktig faktor är galaktolipiden GOPO. När man gör LitoVet, använder man en patenterad torkmetod som bibehåller GOPO-halten.
 

Vi har också fått ett tips från dansk lantbruksforskning: nyponpulvrets färg avslöjar kvaliteten. Färgen kommer nämligen från karotenerna, som är antingen gula eller klarröda. Hanteras nyponen fel, "skvallrar" karotenerna om detta. Är pulvret mörkt är det påverkat av för hög värme, är det grått har nyponen varit dåliga redan från början. Till vänster på bilden är ett felaktigt hanterat nyponpulver, till höger klar-orange LitoVet.
 

Fungerar det då? Ja, det måste jag säga, även om effekten är individuell från häst till häst. Men det finns också en annan sak som är viktigt med LitoVet - C-vitaminet. Det fungerar som en antioxidant, och forskarna har visat att hästen tar upp C-vitaminet från LitoVet på bara några timmar.
Ja det var lite svar på några av de vanligaste frågorna kring nypon som vi brukar få!
   
Håll nu tummarna för alla duktiga ryttare på SM. Jag håller för Peder och Steffi. Någon klass borde de väl ändå vinna och hålla stallets tradition vid liv. ;-)
( ... Jag har vunnit de två senaste GP i Borås.) Hehe.
   
 
 - Posted using BlogPress from my iPhone


Läst 112868 ggr Kommentarer Kommentera
FEB
08
2014

Hej!
  
Här kommer äntligen inlägget om vem som jobbar i stallet m.m. Jag jobbar med våra tävlingar nu och det är mycket mailande hit och dit. Vi är ju inte flera som jobbar med tävlingen innan tävlingen - det är i princip jag och Kattis från ridklubben och nu även Karina från klubben. Sen, ju närmare vi kommer tävlingen blir det lite mer jobb för andra. Vi har möten en gång i månaden. ALLA som klagar på tävlingsarrangörer borde själva anordna en tävling. De kan aldrig ana allt jobb som görs.
  
Allt ifrån att ha möten med tältgubbar, planera toaletter, beställa dem med tömning, avtal med sponsorer, funktionärsorganisation, boxar, extra traktorer, fyrhjulingar, café, parkeringsvakter, husvagnar, vattentunnor, el och kontakt med elbolag, extra diesel på gården, mängder med papper, skrivare, extra skrivare, sjukvårdare, skyltar, annonser...osv. Detta är bara en liten liten del som måste ordnas.
 

Bild på Malin B och Corpral under förra årets tävlingar. Får mig att tänka på att jag måste fixa med blommor till i år!
   
Åter till stallet!
 

Först presenteras Tilde Thelenius hon har jobbat hos oss sedan i oktober. Hon groomar, rider och är ansvarig för vårt lilla stall med en lösdrift, ston och lite andra hästar.
 

Anna Grabmüller är anställd hos oss och är ansvarig för de hästar som tävlar större klasser, som Steffi rider. Världens bästa groom! Har jobbat hos oss i många år, typ nio, med en paus hos Henk Nooren i ett år. Kör över hela Europas motorvägar och är väldigt noggrann med hästarna.
 

Malin Henlöv är anställd hos oss sedan många år, typ fyra år. Hon sköter Peders tävlingshästar och är iväg mycket just nu på större tävlingar. Hon hade inte tid att titta in i kameran ;-), här klipps hästar på löpande band!!
 

Olivia Wennersten är elev hos oss med sin häst "Love". Hon har varit här i sex månader nu och har haft en riktig utveckling i sin ridning, speciellt nu på slutet har det lossnat ordentligt i markarbetet. Olivia rider även lite andra hästar och är med i allt stallarbete.

Adam Sjöberg är elev hos oss med sin egen häst sedan i julas. Trots den korta tiden här händer det mycket i ridningen. Adam är med i stallarbetet och rider också andra hästar.

Molly har lång praktik hos oss, hon går på unghästutbildningen på Flyinge. Hon hänger på allt i stallet för att lära sig och få erfarenheter med sig.
 

Mindaugas är anställd hos oss sedan många år, han sköter allt gårdsjobb, kör in foder till stallen och lösdrifterna, hjälper till i stallet, plogar, harvar, snickrar och fixar. Mindaugas kan också hjälpa till att köra lastbil om det behövs.
 

Stephanie Holmén är anställd hos oss sedan ett halvår. Hon rider med framgång 1,50-klasser och stallets framtidsstjärnor. Jobbar nu med sitt lastbilskörkort!!!

Peder & jag är också anställda i företaget sedan många år!
 

Våra nya stora skottkärror är toppen. Från Farmcare.
 

Olivia fodrar.
  
 Dagsschema cirka:
 06.40-8.30 Fodring, utsläpp skrittmaskin, mockning m.m.
 8.30-9.00 Frukost
 9.00-12.30 Ridning, hästar in ut skritt och hage, fordring kl 12.00
 1 timmes lunch.
 13.30-17.00 Ridning, skötsel, nattning, putsning, skötsel av sina ansvars områden, städning mm
 17.00 Fordring.
 20.00 Fodring (kvällsfodring har man 1-2 gg i v.) 
 

Vi bygger tre nya lägenheter på gården. Snart ska de vara klara.
 
   
Ni ville ha träningsupplägg läste jag bland frågorna. Kommer i nästa inlägg.
 Nu är vi snart på tävling i Helsingborg!
 
   
 Posted using BlogPress from my iPhone


Läst 99191 ggr Kommentarer Kommentera
Lisen Bratt Fredricson är en av våra absolut bästa hoppryttare, och dessutom en fantastisk entreprenör och hästföretagare. Tillsammans med maken Peder driver hon Grevlundagården, och Lisen är också drivande inom Swedish Select Horse Sales och Ryttargalan AB.


På Lisens blogg får du följa vardagens späckade schema med daglig träning och ett intensivt tävlingsprogram. Både med landslaget och i internationella sammanhang. 

Följ även LitoVet på:
Facebook.com/LitoVetGOPOnypon
Hippovitae.se

Till bloggen

Här hittar du alla våra husbloggare
Ansvarig utgivare: Marit Nordkvist

Kundtjänst: info@hippson.se

Adress: Gamla Brogatan 11, 111 20 Stockholm

Hippson är sajten med inspiration, kunskap och nytta för dig som ryttare och hästägare. Här publiceras dagligen nyheter, reportage, frågespalter, expertsvar, ridövningar och snackisar från hela hästvärlden. Hippson ger även ut flera populära ridövningsböcker med konkreta tips och steg-för-steg-instruktioner.