Saras vardag
JUL
12

Semester

Hej! Nu är det dags för lite semester för mig. Fredrik och jag åker till Maldiverna idag och blir borta i två veckor. Känns helt fantastiskt roligt att äntligen få åka dit, det har varit ett av mina drömresmål läääänge :D Ska njuta och ladda batterierna, sedan hem och komma igång med tränandet igen!

Under tiden jag är borta så kommer Bill att få vila helt. Det behöver både kropp och knopp hos honom :) Marco ska få åka iväg på spa i en vecka. Vattenträning och solarium. Har aldrig testat vattenband på någon av mina hästar men bara hört jättegott om det från andra. Tror det kommer vara perfekt för honom! När han varit där en vecka kommer mamma hämta hem honom och skritta igång honom så han och jag kan köra på igen när jag kommer hem :)

Hedda och Ratzia kommer mamma hålla igång med uteritter, markarbete och longering med Equiband. Jag longerade Ratzia lite lugnt igår, endast i skritt och trav. Peppar peppar så verkar hon helt som vanligt och fortfarande feberfri. Fredrik och jag skrittade ut en runda i morse, jag på Marco och Fredrik på Ratzia. Skönt för dem att bara komma ut och promenixa.

Tränade med Marco för Niclas i början på veckan. Det var första gången han fick se honom och han verkade tycka att Marco var en trevlig häst :) Sa att han såg väldigt lydig och ridbar ut. Eftersom jag fortfarande tycker att han är under igångsättning så valde jag att inte göra övningarna lika många gånger som de andra, utan pausa ibland. Kändes som att det blev bra avvägt och "lagom" mycket hoppat. Han kändes väldigt fräsch och fin, fortfarande lite väl taggad, men hellre det än otaggad ;)
Ni får jättegärna hänga med på vår resa genom att följa mig på Instagram & Snapchat. Kommer antagligen gå bananas där med bilder och videoklipp! aamaziingsara är användarnamnet!
En av mina favoritbilder på Marco. Förra sommaren när vi kom 2:a i 140cm inne på Åby. Vilken runda vi gjorde, känslan var fantastisk och han hoppade som aldrig förr! Varje språng jag får ta med honom är ren och skär lycka <3


Läst 4637 ggr Kommentarer Kommentera

JUL
08

Anaplasma

Hej! Det har varit en händelserik vecka, minst sagt. På måndagen var Per här och skodde alla hästarna, allt var frid och fröjd. På tisdag morgon däremot var Ratzia ordentligt dålig. Jättehängig och gick och la sig i boxen efter att hon hade fått frukost. Misstänkte kolik eftersom hon tyvärr haft det några gånger och är känslig. Tog tempen på henne och då hade hon drygt 41!!!! grader. Inte konstigt att hon var hängig. Jag ringde till kliniken som bara ligger några minuter bort från oss, men de hade fullt upp och kunde inte ta emot oss, så ringde distriktet som snabbt kom ut. Veterinären misstänkte inte kolik, utan anaplasma. Veterinärbloggen här på Hippson skrev faktiskt ett inlägg om det i våras, in och läs det! Mycket riktigt stämde det att det var anaplasma hon fått, vilket är från fästingar. Ratzia fick antibiotika och såg mycket piggare ut redan samma kväll. Fick antibiotika i fyra dagar och febern var helt borta i torsdags. Prognosen verkar god och de sa att det var bra att hon fick vård direkt och svarade så bra på behandlingen. Har varit feberfri hela helgen och sett ut precis som vanligt, så imorgon kan vi börja sätta igång henne igen om febern fortfarande håller sig borta :)Hemma i stallet när veterinären kom första dagen. Otroligt hängig och dålig. Fick flera lite dropp. Tydligen är det inte alls speciellt vanligt att hästarna reagerar när de blir smittade av fästingen, utan många är precis som vanligt.

På tisdagen och onsdagen var det hoppkurs för Amanda. Markarbete och lydnad på tisdagen och banhoppning på onsdagen. Hade Bill båda dagarna och även Marco på onsdagen. Hans första hoppträning på nästan ett år!!!!!!!!! Har följt rehabschemat till punkt och pricka och peppar peppar så har han känts bra. Förra veckan hoppade vi några språng på 110cm och den här veckan var det dags för första hoppträningen för tränare. Tänkte att det blir perfekt med banhoppningsträning, då det oftast inte blir lika många språng. Hoppade fram på ett räcke och en oxer och sedan hoppade vi banan en gång på runt 100-110cm. Snacka om att han var taggad och glad?! Bockade och sparkade bakut väldigt när vi hoppade fram och sedan under banan var han så överladdad så han visste inte riktigt vart han skulle ta vägen, haha!! Hoppas verkligen han får komma tillbaka nu. Hade varit så underbart.


När vi hade varit och hoppat själva på klubben förra veckan (film på Instagram).

Med Bill är det som vanligt berg- och dalbana och hej och hå. Sliter verkligen mitt hår. I slutet på förra veckan åkte vi iväg till Alexandra för öppen bana med honom. Detta var tredje eller fjärde gången jag var där med honom, och det har nog aaaldrig gått så dåligt som det gjorde då. Kändes verkligen som vi hade uppåtkurva innan och gjorde flera framsteg, men nu var det bara stup neråt. Han ville verkligen inte göra någonting som jag ville. Ville inte hoppa, inte gasa, inte bromsa, inte svänga. Ingenting. Fick ju över honom till slut och kunde hoppa runt banan, men som jag fick kämpa. Då kände jag bara "Nää, nu lämnar jag iväg honom på tillridning, jag klarar inte av honom". De flesta som har träffat Vilde Bill vet att han har ett sylvasst huvud..

Skulle ju träna för Amanda några dagar senare, så planerade att be henne om råd. Pratade samma kväll med min granne Therese i telefon och beklagade mig över hur svår han är. Hon gav mig flera tips i hanteringen som hon fått av Eamon Hickey. Testade det direkt dagen efter när jag gjorde i ordning honom för ett pass i paddocken. Han är verkligen ingen stökig häst i hanteringen, men ger man lillfingret där tar han hela armen sedan när man ska rida, så nu var jag bara väldigt bestämd när jag gjorde i ordning honom. Han märkte direkt att idag var det "allvar" och stod som ett ljus på stallgången efter att jag backat honom några steg när han tog ett steg fram. När jag sedan kom upp till paddocken och red gick han som en klocka. Lyssnade fram och tillbaka och kunde plötsligt flytta sig både i lite skänkelvikning och öppna. Bjöd framåt och kändes toppen!

Sedan var det dags för tvådagarskurs för Amanda. Pratade med henne innan vi red och beskrev problemet och hon föreslog också Eamon. Inte att jag ska skicka iväg honom dit, utan åka dit några gånger och vara med och ta hjälp. Hon sa att han kommer garanterat ha massor av bra tips! Men åter till träningen. Den gick super! Både markarbetet på tisdagen och banhoppningen på onsdagen. På banhoppningen var han helt fantastisk! Vi hoppade en bana med RIKTIGA hinder, vissa på 110cm om inte högre! Har aldrig hoppat så högt med honom innan, men den här gången kändes det super och han hoppade jättefint! Inget överhoppande, utan fina och jämna språng. Sååå kul! Ja ni hör ju, berg- och dalbana deluxe. Ringde Eamon igår och han ska hjälpa mig. Reser dock bort på torsdag, så då får Bill lite semester, men när jag kommer hem ska vi höras igen och bestämma en första dag Bill och jag kan åka ner. Tror det blir toppen, Eamon är ju känd för att vara mästaren :) Detta blir spännande!

Vivi på Svensk Hästrehab var här förra veckan och gav Bill och Hedda djupvågsbehandling och massage. Så skönt!Började denna söndagsmorgon med en tur i skogen på Lille Bill. Jobbade sedan 10-18 och när jag kom hem blev det samma vända i skogen med Marco :)Instagram & Snapchat - aamaziingsara


Läst 11262 ggr Kommentarer Kommentera

JUN
25

SuperRatzia

Hej! Tävlingarna förra veckan fortsatte gå jättebra! :) Hedda hoppade bara på måndagen, men Ratzia hoppade 130cm Seven Star både tisdag och onsdag. På tisdagen hoppade hon jättefint, rev ett räcke på slutet, men var jättenöjd med rundan. På onsdagen var det 130cm tidshoppning och då var hon helt fantastisk. Hoppade superbra och var med mig precis överallt. Är nog en av de bästa rundorna vi har gjort tror jag! :) Vi var felfria och blev 5:a av nästan 100 starter! Sååå kul! Nu har hon ingen tävling förrän i augusti igen, så resten av veckan efter tävlingarna fick hon ta det lite lugnare och nu kommer vi fortsätta träna men blir lite lugnare på hoppfronten ett tag.
Hoppade Marco och Bill hemma i lördags. Marco fick återigen hoppa 90-100cm och kändes peppar peppar jättefin. Den här veckan får vi enligt rehabschemat hoppa upp till 110cm och lite fler språng och om han fortfarande känns fin så får vi åka på riktig hoppträning nästa vecka :O Hoppas hoppas han fortsätter kännas fräsch! :)

Filmer på Marco och Bill (som också var jätteduktig) finns som vanligt på min Instagram, aamaziingsara. Hedda hoppade jag igår borta på Kungsbacka, finns film på det också. Byggde upp en serie från en av Hippsonböckerna. Galoppbom, sedan tre studs, ett galoppsprång till ett räcke och sedan två korta galoppsprång till en oxer. Riktigt bra serie där de måste backa av och tänka! :)

Idag blev det skogen med Bill och Marco. Bill fick galoppera massor. Han är ju lite busig i början och kör ner huvudet och skuttar lite, men tog galopp i alla backar och smackade på och då var det fullt ös framåt!Hedda 115cm <3 Foto: Falkenbergs FotoHedda 115cm <3 Foto: Falkenbergs Foto
Ratzia 130cm <3 Foto: Falkenbergs FotoFina rosetter! :)Marco i skogen :)Bill tränar på sin balettposition ;)


Läst 18358 ggr Kommentarer Kommentera

JUN
18

Vilken dag!

Hej! Vilken fantastisk dag det blev! Började med att världens bästa hovslagare kom jättetidigt i morse för att slå på Hedda ena framskon som hon råkade trampa av sig igår. Mamma och jag gjorde sedan i ordning Hedda och Ratzia och deras utrustning inför dagens tävling inne på Åby, Gothenburg Summer Tour anordnat av Fjärås. Vi åkte först in med Hedda som skulle hoppa 115cm, bedömning A:0+A:0 två faser. Har ju tävlat två gånger sedan hon kom tillbaka efter frakturen, två stycken 110cm med ett ner båda gångerna, men känts jättefin. Hade egentligen inte tänkt att åka med henne hit eftersom 115cm var lägsta höjden, men då vi inte har något planerat förrän i augusti igen och hon har känts så himla fräsch så efteranmälde vi. Vilken tur!

Hedda kändes toppen på framhoppningen, och inne på banan var det sedan fullt ös som vanligt ;) Hon älskar verkligen att hoppa och tävla. Vi var felfria i både grund och omhoppning, och det slutade med SEGER! Förstår ni vad roligt?! Jag är såååå glad! Extra kul att Fjärås ordnat så fint så att vi fick segertäcke (vem trodde Hedda skulle plocka hem ett till sådant?) och gå in på prisutdelning som i en jättestor klass. Kändes som om vi vunnit en grand prix!!


Dags att gå in på prisutdelning! :) Hedda lugn som en filbunke som vanligt när det inte hoppas.
Såååå glada!!! <3


Heddas runda!


Åkte sedan hem och släppte ut Hedda i hagen och lastade in Ratzia och åkte tillbaka. Var preciiiiis att vi hann tillbaka innan veterinären skulle gå på lunch i en timma. Hade ju varit fint att missa sin start pga att man kommit försent till besiktningen..

När jag red fram Ratzia utanför paddocken var hon otroligt spänd och lite stissig. Det blåste ordentligt, så hon reagerade på allt som fladdrade och smattrade. Blev bättre när vi kom in i paddocken, då började hon fokusera på mig och hindren! Kändes väldigt fin och försiktig :)

Hoppade 125cm bedömning A:0. Kändes super de tre första sprången. Till hinder fyra, en kombination med oxer ett galoppsprång räcke, kunde man välja att gå innanför eller utanför. Hade från början tänkt gå utanför, men eftersom hon hoppade så bra så chansade vi och gick innanför. Fick katastrofläge när vi vände upp och kom alldeles för nära oxern. Ratzia var grym och tog sig över ändå utan att riva och la in ett extra galoppsprång i kombinationen och tog sig ut över räcket utan att ens vara i. Fattar inte hur det gick till, men snacka om att hon räddade upp situationen fantastiskt bra! Sedan fortsatte hon resten av banan som om ingenting hade hänt och hoppade lika bra som innan. Gick i mål med en tid som räckte till en andraplats! Så himla roligt, jätteglad för mina fina hästar!! :) <3
Finaste nummerlappen från EquiJoy


Amanda, en av mina grymma tränare :D


Så fina rosetter!!


Ratzias runda!


När vi kom hem från tävlingen gjorde vi i ordning grabbarna grus och åka till manegen. Jag red markarbete på Marco och mamma longerade Bill med equiband, både mag- och rumpband :)


Snapchat & Instagram - aamaziingsara


Läst 19658 ggr Kommentarer Kommentera

JUN
15

Fantastisk träning!

Hej! Förra helgen var det tävling med Hedda och Ratzia. Hedda hoppade 110cm igen och var sååå fin, och taggad! Felfria i grunden och ett ner i omhoppningen. Gick lite väl fort där ;)
Hoppade sedan Ratzia i 120cm och 125cm. Hon kändes jättefräsch och hoppade toppen! I 120cm blev det felfritt och en fjärdeplats :) I 125cm ett ner, men som sagt, bra hoppning och känsla!


Tant Hedda, öronen spetsade framåt <3 Foto: Falkenbergs FotoGoa framben!! Foto: Falkenbergs FotoI veckan blev det även hoppträning med Ratzia för Niclas. Fick privatträning, lyxigt! :) Fick börja att travhoppa lite, gjorde sedan en övning som jag hade önskat som vi gjorde inomhus tidigare i år som var grrryyym för Ratzia. Lika bra den här gången och hon hoppade kanon!! (Film på Instagram). Ratzia fick massor av lovord av Niclas och han sa det att hon såg ju inte mycket ut för världen när hon kom in i manegen på hans första träning i vintras men att man ska inte "judge a book by its cover" :)Från träningen i veckan! :)

Sedan var det dags för Bill att hoppträna för Lennart den här veckan, och vilken träning det blev! Alltså det var den bästa träningen med honom någonsin!! Var helt lyrisk efteråt. Han var så fin och duktig, positiv och framåt hela tiden! Hoppade allt på första försöket och inga onödiga megahopp. Hoppade nååågot större på vattenmattan första gången, men den skulle ju kunna bitas, så det är okej ;)
Jossan, som jag tränade med och har tränat med flera gånger förut med Bill, tyckte det var stor skillnad på honom. Så kul att höra!

Jag hoppade med Marco enligt rehabschemat igår. Den här veckan fick vi hoppa 90-100cm! Så kul att känna att det går framåt. Hoppas stenhårt att det fortsätter så. Han tyckte nog det var kul att äntligen få hoppa lite högre. Film på Instagram, som vanligt :) aamaziingsaraFine Marco!Bill i morse, trimmade lite i paddocken :) Känner verkligen att han har mer framåtbjudningen nu i det dagliga arbetet. Så härligt! Innan har jag upplevt honom pigg vid uteritt och hoppning, men rätt seg och lat i markarbetet, men nu känns han mycket mera framåt och som om han tycker det är roligare :)Marco i eftermiddags. Eftersom vi hoppade igår blev det bara skritt idag :)Ratzia :)Skönt när man kan gå in i boxen på dagen och vila lite :)Marco går ofta in och lägger sig i sin box på dagarna och tar en tupplur <3 Himla käckt med utebox i hagen :)


Filmklipp på Snapchat och Instagram - aamaziingsara


Läst 21478 ggr Kommentarer Kommentera

JUN
09

Nyttig träning!

Hej! Förra veckan var det Niclasträning med Ratzia. Väldigt nyttigt (och jobbigt!). Fick först hoppa fram på en linje med två små hinder. Red på fem galoppsprång när vi värmde upp på lägre höjd och sedan fyra när det var större. Efteråt jobbade vi med en serie som var väldigt bra för Ratzia. Det var räcke, ett galoppsprång räcke och sedan två superkorta galoppsprång till en oxer. Här fick vi kämpa och Ratzia fick verkligen backa av och vara kvick i framfötterna. Hade sedan en trekombination med räcke, ett galoppsprång oxer, ett galoppsprång räcke. Även här kortare avstånd än normalt. Det var extremt kvavt och varmt den kvällen och Ratzia blir lätt påverkad av värmen, men hon hoppade ändå jättefint! :)Marco fortsätter med sitt rehabschema och både förra veckan och denna var det samma sak. Studs en dag och sedan 80cm några språng en annan dag. Studsen har jag hoppat hemma i paddocken både gångerna, men åkt bort till Kungsbacka RK och hoppat de "vanliga" hindren i deras stora, fina paddock. Filmklipp från denna och förra veckan när vi hoppar 80cm finns på min Instagram, men här nedan är ett klipp från förrförra veckan när vi hoppade liten bana på 70cm. Han tycker det är så kul att vara igång igen och hoppa! :) Hoppas verkligen vi är på gång igen <3

Har haft med lille Bill till KRK också när jag ändå hoppat de andra hästarna. Tycker ändå att det går framåt med honom! När han väl är igång hoppar han käckt. Tror bara jag måste hoppa fram ordentligt på ett litet hinder flera gånger så att han hoppar helt avslappnat. Nu det senaste har han varit väldigt avspänd och inte överhoppat sig. I videon nedan som är från samma tillfälle som med Marco ovan så var han jätteduktig. Hoppade normalt över alla hinder, inte spänd och inte tittig. Var dock tvungen att åka av en gång när han blev "rädd" för ett par cyklister som körde förbi paddocken ;) Japp, ni har det på filmen nedan.

Filmer från när jag hoppade alla hästarna några språng idag finns på Instagram, aamaziingsara :) De kändes så fina allihopa! Var borta sent på kvällen och hoppade i kvällssolen. Helt fantastiskt vilket väder vi har haft nu i sex veckor. Ska dock regna imorgon såg jag. Behövs verkligen, men tycker det kan regna på nätterna och vara soligt på dagarna ;)Marco i skogen :)Marco efter skogstur :)Fia hängde med ikväll till KRK :)Ratzia kändes fräsch ikväll!Marco travar fram :)Lille Bill fick jogga på linan medan jag red Marco :)Marco redo att hoppa några skutt :)


Läst 15543 ggr Kommentarer Kommentera

MAJ
27

Hedda!

Hej! Inte trodde vi att Hedda skulle komma igång och hoppa igen efter hennes krosskada i ett bakknä i höstas. Veterinären trodde först att hon eventuellt skulle kunna fungera som promenadhäst, men på varje återbesök hade hon läkt över förväntan och till sist såg det helt bra ut och nu är hon igång och hoppar igen <3 Numera är hon pensionär, men det betyder inte att det är färdighoppat, men inga högre höjder. Nu hoppar vi bara lite lägre, för det är trots allt hoppa som är det roligaste Hedda vet :)

I söndags förra veckan åkte vi på Öppen Bana igen hos Alexandra. Jag hade anmält till tävling denna helgen, så ville testa att hoppa en bana på den höjden först för att se så vi var i form. Hedda hoppade strålande, som om det aldrig varit något uppehåll för hennes del.
Så igår var det dags att tävla igen, 110cm. Första gången på nästan ett och ett halvt år. Ni kan ju gissa om hon var glad! Direkt när vi lastade ur henne och hon såg att vi var inne på Åby så åkte öronen spikrakt fram. Skrittade sedan i raskt tempo på travbanan ner till tävlingen. Hon visste precis vad som var på G. På framhoppningen drog hon järnet mot hindren, var sååå taggad!! :) Inne på banan också jättetaggad. "Släpp mig, släpp mig", tyckte att mitt tempo var alldeles för lösigt ;) Det blev ett ner där hon blev lite för taggad i svängen upp mot hindret, men oj så kul vi hade!

Ratzia var också med och tävlade, både fredag och lördag. Hoppade 130cm båda dagarna. I fredags var hon märkbart påverkad av värmen. Är ju så olika det där. Upplever nästan att Hedda blir piggare i värmen, Marco ingen direkt skillnad och Ratzia tung och matt. Men så ser de helt olika ut också och olika mycket blod. Tycker ändå att Ratzia hoppade fint i fredags, var bara den där sista lilla energin som fattades. Blev två pet, nöjd ändå på lång, svår bana. På lördagen var det ännu varmare, men lyckades få henne lite mer alert på framridningen genom många tempoväxlingar, så då kändes hon faktiskt bättre! Hoppade fint, la henne något nära på ett räcke, så rev det, annars kändes det bra :)Hedda <3Djupvåg och massage från Svensk Hästrehab :)Även för Ratzia :)Marco på skogstur :)Härliga sommarkvällar redan i maj :)

Marco på Kungsbacka Ridklubbs nyrenoverade paddock. Nytt underlag och ännu större än förut. Helt enorm!


Fler bilder och videoklipp på Snapchat & Instagram - aamaziingsara :)


Läst 18309 ggr Kommentarer Kommentera

MAJ
22

Massor av träningar!

Hej! Tränat massor sedan förra inlägget och peppar peppar så känns alla hästarna fina :) Efter Bills dressyrträning för två veckor sedan blev det hoppträning dagen efter för Rickard. Det är egentligen Amandas träningar, men om hon har förhinder så rycker Rickard in, vilket är jättebra. Detta var första gången han fick se Bill, och då visade han så klart upp sin bästa sida, vilket var väldigt roligt. Vi började att hoppa fram på en oxer några gånger med galoppbommar framför, sedan blev det direkt bana. Hindren kom fort och det var några titthinder, men Bill var superduktig och skuttade runt banan fint två gånger. Jättenöjd! :)Hoppade även Hedda den veckan. De hade satt upp en liten bana i manegen på Kungsbacka Ridklubb, så passade på att hoppa den med henne. Mamma har ju hoppat henne lite nu och till och med varit iväg på pay & jump, och hon tycker det är så kul att vara igång och få hoppa igen. Jag hoppade ett varv på kanske 90 cm, och hon tyckte det var superkul!Förra veckan var det hoppträning med Ratzia för Niclas. Hon fick ta det lite lugnare då hon vilat några dagar pga tappsko, men jag själv fick jobba som bara den. Vi började nämligen med att rida utan stigbyglar över en liten serie med tre pyttesmå räcken med två galoppsprång mellan. Satans vad jobbigt det var. Rida utan stigbyglar var läääänge sedan jag gjorde. Fick i alla fall ta stigbyglarna sedan när vi skulle hoppa "riktiga" hinder. Hoppade fram på ett räcke några gånger och hoppade sedan en liten bana. Räckte för Ratzia att hoppa den en gång och på låg höjd. Kändes fin och fräsch! :)

Dagen efter åkte vi med Bill och Hedda på Öppen Bana hos Alexandra Eriksson precis utanför Kungsbacka. Var ju där en gång tidigare med Bill för några veckor sedan. Så himla fin anläggning! Kan verkligen rekommendera er att åka dit och banhoppningsträna! Jättemånga vattenmattor, perfekt för Bill att träna på som är tittig på just dem.

Vi började med att hoppa fram på några olika hinder. Mamma hoppade Hedda och jag Bill. Bill var jättespänd till en början och hoppade stort över hindren. Stannade först en gång på två olika hinder med vattenmatta, men hoppade på andra försöket när Hedda gick före. Hoppade sedan banan en gång. Då hoppade han runt allt på första försöket, men fortfarande lite spänd i sprången. Hoppade ett varv till och la upp några hinder. Gjorde en fin runda och mer avspänd. Så nyttig träning för honom att åka dit :)

Mamma hoppade en runda på samma höjd med Hedda, sedan hoppade jag en runda på Hedda med hinder som låg mellan 100-110cm. Hon var sååå duktig och kändes så fin! Gamla tanten kan än!Bill trampade in en "liten" sten i hoven en dag. Fick använda diverse verktyg för att få bort den utan att skon skulle ryka med. Per var här igår och skodde alla hästarna. Marco fick ny typ av sjukbeslag som förhoppningsvis kommer fungera väldigt bra :) Han har fungerat superbra med det han har haft, men får inte ha det längre då man inte ska ha så mycket kilklack för länge.
Nya skydd för Marco att ha på nätterna :)Skogstur med Ratzia :)Flugtäcken på i sommarvärmen :) Marco fick förra veckan enligt vårt rehabschema hoppa 70cm, vilket han gjorde duktigt. Även 70cm som gäller denna veckan, men tar det i slutet så han får vänja in nya skoningen först.Har bokat in honom på en veckas "spa" i sommar när jag reser bort. Då blir det vattenträning och solarie. Aldrig testat vattenträning innan men ska vara otroligt bra eftersom det inte blir någon belastning. Blir spännande!Lille Bill i skogen :)

Fler bilder och filmklipp från de här två veckorna hittar ni på min Instagram - aamaziingsara :)


Läst 21688 ggr Kommentarer Kommentera

MAJ
09

Utepremiär

Hej! I helgen blev det tävling på Åby ute för första gången i år. Red 120 på fredagen, 120 på lördagen och 130 på söndagen. Ratzia kan ju vara lite spänd på första tävlingen utomhus, men den här helgen har hon verkligen varit superfin och med mig hela tiden! :) Alla tre klasserna som vi red var bedömning A:0. Kul, jag gillar tidshoppning ;)

På fredagen var vi felfria och blev 5:a, på lördagen felfria igen och blev 2:a och på söndagen ett pet men riktigt bra runda! :) Verkligen lyckad utepremiär, hon har känts jättefin! Här nedan är filmerna:
Ratzia 120cm, felfria och 5:a

Ratzia 120cm, felfria och 2:a

Ratzia 130cm, 4 fel


Foto: Julia TinghallFoto: Julia TinghallFoto: Stefan Keturi http://keturi.seFoto: Julia TinghallFörra veckan fick även Bill åka in till Åby, vi hade vår träning för Lennart där inne. Tänkte att det skulle vara jättebra miljöträning för honom, och det var det! Först när jag lastade ur honom var han lite på tårna och undrade var sjutton vi var någonstans, men när jag sedan ledde honom ner till travbanan gick han hur lugnt som helst. De som red i gruppen innan var i tävlingspaddocken och hoppade för fullt, så jag gick in i framhoppningspaddocken och longerade honom. Då var han superlugn och travade och galopperade utan något bus. Tänkte att det här går ju som en dans, trodde han skulle vara mycket mera spänd. Sedan kom de två andra hästarna som skulle vara med i min grupp ner till banan och började värma upp ute på travbanan. Då fick Bill flippen och började leva life på linan. Sprang omkring och gjorde drakljud, svansen rätt upp i vädret och gjorde bocksprång så att han slog knut på sig själv. När det sedan var dags för oss att gå in i stora paddocken och hoppa så var han lugn som en filbunke igen och skötte sig över förväntan. Han slutar aldrig förvåna mig, den hästen.

Lille Bill :)

Igår morse åkte jag bort till manegen för att hoppa lite med Marco. Följer rehabschemat (förra inlägget) och nu var det dags att hoppa 50-60cm cirka 5-10 språng. Hade tänkt att bara ställa fram ett, kanske två, hinder och hoppa några gånger fram och tillbaka, men när vi kommer dit är det redan en bana framme på sex hinder. Lyx! Så vi satte dem på 50-60cm och så hoppade jag ettan en gång för att sedan hoppa hela banan i ett svep. Den här gången var han sååå lugn! De tre andra gångerna som jag har hoppat honom har varit hemma i paddocken, och där brukar han alltid vara lite vildare.
Dag efter hoppning är det skritt som gäller, så i morse var vi ute på en skön runda i skogen :)
Igår kväll åkte mamma och jag till Eva för att träna dressyr. Eller jag tränade dressyr med Bill och mamma red Ratzia under tiden. Han är ju egentligen ganska lat lille Bill, och försvarar sig med att verka lite vild med bocksprång osv när han tycker det blir jobbigt, men igår var han jätteduktig och tyckte det var jättekul hela passet fastän det samtidigt var skitjobbigt. Fick honom framåt och till en början var det mest att han pinnade på snabbt fram i trav, men efter en stund blev det "riktig" trav med takt och framåtbjudning. Vilken skillnad i känslan! Nu ska jag få till det varje gång bara ;)Svettig och trött Bill fick skritta av i skogen :)


Läst 32741 ggr Kommentarer Kommentera

MAJ
01

Rehab

Hej! Förra veckan var jag på hoppträning för Amanda med lilla Bill och igår åkte vi på Öppen Bana på Store Vrå. Han var superduktig båda gångerna! På träningen för Amanda började vi med att galoppera över tre små kuber. Började med att rida på fyra galoppsprång mellan dem och sedan tre. Blev nästan lite förvånad hur duktig Bill var där på att göra båda två lika fint! Hoppade sedan trekombination med titthinder. Också jätteduktig, även om han åt ena hållet hoppade galet stort någon gång på c-hindret.


Rolig stil ;)
När han gjorde ett märkligt språng :P

Öppen Bana hoppade vi fram på några kuber och sedan hoppade vi fram på hinder ett och två. Första gången vi kom på hinder ett som var med en stor grind så stannade han och tittade, men när vi red på igen hoppade han utan problem. Tog sedan hela banan som var på 14 hinder och 16 språng. Då gick han som tåget och var jätteduktig, så nöjde oss med det. Hindren låg på mellan 60 och 70cm.Marco har jag ridit ut på, trimmat i paddocken och småskuttat med. Här nedan är det Rehabprogram som Vivi (http://svenskhastrehab.se) och jag gjorde till Marco efter att veterinären friskförklarade honom. Det är främst hur jag ska hoppa honom. Veterinären tyckte att jag kunde köra på snabbare, men jag vill ta det lugnt och verkligen sätta igång honom försiktigt, och Vivi är grym på det där med rehab! Detta rehabschema kommer jag följa med honom förutsatt att allt känns bra (hoppas hoppas!).
Vi har sagt att varje dag efter hoppning nu de här första veckorna ska han skrittas. Förutom hoppningen bara rida på som vanligt med varierad träning på olika underlag. Markarbete i paddock/manege 30-45 minuter, inte mer. Vi höjer hindren cirka 10cm varannan vecka :)

Så här har vi lagt upp det:
Vecka 16: Hoppa 50cm, 5-10 språng. Check! Han var sjukt laddad eftersom det här var första gången, så det blev bara fyra språng. Höll liksom på att explodera av glädje att ääääntligen får hoppa igen!
Vecka 17: Hoppa 50cm, 5-10 språng. Check! Fortfarande supertaggad och flög lite i luften, men lyckades få honom att tagga ner lite och hoppade 10 språng, fem åt varje håll. Hoppade inte 10 språng direkt på raken utan red markarbete och skuttade över hindret en gång, fortsatte jobba lite i trav och galopp, hoppade sedan ett språng till osv.
Vecka 18: Studs med 4-5 hinder på cirka 30-40cm höjd. Två gånger åt varje håll. Check! Detta gjorde vi igår och han höll sig på mattan :) Han tycker det är superkul att få hoppa igen!
Vecka 19: Hoppa 50-60cm, 5-10 språng, en dag och en annan dag samma vecka hoppa studsen på samma höjd och fortfarande två gånger åt varje håll.
Vecka 20: Plocka bort equitejpen och avvänja honom. Just nu går han med tejp vid all ridning. Hoppa ca 70cm, 5-10 språng, en dag och en annan dag samma vecka hoppa studsen. Fortfarande låg höjd på studsen men nu tre gånger åt varje håll.
Vecka 21: Samma som ovan.
Vecka 22: Hoppa 80 cm, ca 5 språng, en dag och en annan dag samma vecka hoppa studsen, nu fyra gånger åt varje håll.
Vecka 23: Samma som ovan.
Vecka 24: Sätta på tejp vid hoppning igen nu när det blir lite högre. Hoppa 90-100cm, ca 7 språng. Endast hoppning en dag denna vecka.
Vecka 25: Samma som ovan.
Vecka 26: Om allt fortfarande känns bra, hoppa 100-110cm, ca 10 språng.
Vecka 27: Förhoppningsvis redo att börja åka på hoppträning! :)

Hoppas verkligen att han håller nu!!!Kylbandage efter ansträngning :)
Lite studs igårEftermiddagslur :)Redo att hoppa lite :)På tur i skogen :)


Och med Ratzias sår har allt gått bra. Svullnaden försvann och vi försöker bara hålla rent det. Ser fint ut! Var på hoppträning med henne ikväll för Niclas Parmler och hon kändes jättefin. Taggad för utepremiär till helgen med henne :)


Läst 33445 ggr Kommentarer Kommentera
Sida: 1 2 3 4 5 nästa  sista  Saras vardag

Här får du följa Sara Ekmans vardag. Det är hästar, resor och allt däremellan.

Välj annan husblogg

Välj husblogg


Lisen Välj
Portugal-bloggen Välj
Pether Markne Välj
Stalldrömmar Välj
Therese Välj
Redaktionen Välj
Kajsa Boström Välj
Hippologbloggen Välj
Avelsbloggen Välj
Gästblogg: Avel Välj
Saras vardag
Veterinärbloggen Välj
Hästskötarbloggen Välj
Gästbloggen Välj

stäng

Här får du följa Sara Ekmans vardag. Det är hästar, resor och allt däremellan.Maila Sara

Till bloggenMest lästa


ArkivGalleriet på Hippson Market

Populärt hos Granngården

Husbloggare

Tjong i staketen!

Stalldrömmar

Tufft för arrangören när mobila boxar avbokas

Gästbloggen

Tankar om kontakt

Portugal-bloggen

Till Husbloggarna