Saras vardag
SEP
07

Nu börjar vi med schack iställlet!

Hej! Vad sjutton är det som händer? Det går inget bra för stall Ekman för tillfället... :O

Först blev Hedda sparkad förra veckan, som jag skrev i inlägget nedan. Som tur är går hon bättre och bättre, så det är otroligt skönt. Återbesök nästa vecka.

I tisdags däremot skulle det bli kaosartat igen. Mamma brukar träna dressyr på tisdagar och åkte i vanlig ordning iväg med Ratzia för kvällens träning. När hon skulle sitta upp vid transporten stod hon på pallen som vi alltid har med oss. Ratzia stod av någon anledning inte still och cirkulerade runt pallen. När mamma försöker sitta upp rycker Ratzia till och mamma tappar balansen. Stuper med vänster ben i backen först och det blir en så rejäl smäll att mamma inte ens kan röra benet. Hon får upp mobilen och ringer dressyrEva som i all hast kommer ner till transporten. Matvraket Ratzia stod snällt och betade bredvid, lyckligt ovetandes om vad som hade hänt.

Ambulans tillkallades och det blev att åka till Mölndals sjukhus (Fredrik åkte och hämtade hem Ratzia och pappa åkte med till sjukan). Röntgen visade att knät hamnat två centimeter i sidled och att en benbit lossat högst upp på underbenet. Hur det ser ut med korsband och ledband får de ta sedan. En sak i sänder!

Så det blev provisoriskt gips på tisdagskvällen och ligga kvar på sjukhuset till onsdagen för att vänta på operation. Igår fick hon veta att hon skulle opereras på eftermiddagen, men att de sedan måste göra ytterligare en operation om en vecka, och under tiden vill de ha kvar henne på sjukhuset. Jisses, vilken otrolig otur!

Och som om det inte vore nog med mammas olycka! Jag skulle samma kväll hoppträna med Marco för Amanda. När jag tar in honom från hagen märker jag direkt att han inte går normalt. Tar upp honom på linan, först i vänster varv och ser ingenting. Byter till höger och blir vrålhalt! Näääeee! Nu lägger vi ner det här med hästar och börjar med schack istället...

Snällaste hovis kommer dagen efter och känner efter om det kan vara en hovböld. Fick en reaktion på vänster fram, men det kom inget när han skar lite. Har lagt jodopaxomslag och ser om det kommer fram något. Han trampade ju av sig skon på den hoven i lördags och gick utan på lördagen och söndagen, så kanske att han fått en böld om han trampat på något när han var utan skon? Annars är detta också samma hov som han hade inflammation i strålbensbursan förra året, så kommer det inte fram någon hovböld så ringer jag veterinären vi var hos förra året (Johan Lenz) och ber om att få en tid..

Som ni förstår så blev det ingen hoppträning med Marco, men jag var så himla träningssugen och det var ett tag sedan jag hoppade för Amanda, så jag ringde henne och frågade om jag kunde komma med lille Bill istället. Inga problem, och Bill fick åka på sin första hoppträning efter sommarvilan. Tänkte att det går nog åt skogen idag eftersom allt annat redan gjort det, men tänka sig, då ville Bill muntra upp mig genom att vara superduktig! Det var nytt ställe för både honom och mig, men han skötte sig jättebra. Lite spänd i början när han kom in och de andra hästarna värmde upp, men efter en stund slappnade han av. Fick hoppa fyra små kuber på långsidan där de andra skulle variera mellan tre och fyra galoppsprång, men Bill och jag fick gå på tre hela tiden. Det gjorde han jättefint.

Skulle sedan hoppa en kombination snett igenom med räcke ett galoppsprång räcke. Under första räcket var en stor sockerbit och på andra räcket var det ett rosa vågplank, fast istället för vågor var det kantigt, hänger ni med? Sa till Amanda att han varit så himla tittig under våren och sommaren, så fick komma i trav på bara B-hindret först, alltså plankan. Första gången stannade han och tittade, men nästa gång fattade han galopp emot och hoppade glatt. Tog sedan hela kombinationen åt båda håll :)

På andra långsidan var två oxrar med bara bommar, men eftersom jag berättat att han blivit tittig satte Amanda en stor sockerbit i varje oxer så vi skulle få träna. Han tittade ingenting och var verkligen såå duktig och verkade själv väldigt nöjd och glad. Jättekul!! Det gjorde att dagen plötsligt inte kändes riktigt lika tung och ledsam. Tack för det Bill :) Synd bara att jag åkte själv och inte hade någon som filmade nu när han skötte sig så bra, men jag lovar, det är sanning ;)
Stackars mamma får åka ambulans. Nog för att jag fotar det mesta, men den här gången var jag inte med och pappa kände för att föreviga detta ;)Provisoriskt gips samma kväll som det hände.Lille Bill, otroligt nöjd med sig själv efter tisdagens träning! :)En röntgenbild där man ser att knät flyttat sig två centimeter i sidled samt att upp till höger ser ni att en trekant saknas, ska egentligen vara ben där.Värsta ställningen efter operation nummer ett som blev klar i natt. Stackars mamma!!! :( Plötsligt blev ju min knäskada jag fick i vintras en piss i Mississippi :O


Läst 21467 ggr Kommentarer Kommentera

SEP
05

Min älskade Hedda

Hej! I slutet på förra veckan hände en hemsk sak. Min älskade Hedda blev sparkad i hagen på bakknät och blev rejält halt. Det var nästan så hon hoppade på tre ben och det såg inte bra ut. Vi åkte upp till kliniken på Höglanda, fem minuter hemifrån, för att få röntga och ultraljuda. Det var knappt så hon klarade av att backa ur transporten. Fruktansvärt hemskt att se och jag bara grät och grät inne hos veterinären. Jag var helt övertygad om att min finaste ögonsten hade fått en fraktur eller liknande och inte skulle få följa med hem igen. Känslan går inte att beskriva, det gjorde så himla ont.

MEN! Veterinären kunde inte se något på röntgen just den dagen. Eftersom det var så färskt sa de att det kan vara svårt att se exakt, så vi ska tillbaka på tisdag nästa vecka och se om det är någon skada på skelettet, men inget såg ut att vara helt av eller liknande. Tack Gud! Jag hoppas verkligen det ser bra ut om en vecka också.

Ultraljudade också och på två av de tre patellasenorna hade hon fått blödningar, vilket veterinären sa gör ordentligt ont och förmodligen var anledningen till hennes väldiga hälta. Veterinären sa ändå att hon verkar ha haft tur i oturen, och jag hoppas det är så. Hon får inte försvinna från oss redan, vår älskade Hedda. Kommer aldrig vara redo för det, men nu är alldeles för tidigt.

Pigg och glad är hon i alla fall. Går i hage själv nu och ser ut att må bra. Haltar fortfarande mycket, men ser bättre ut på kvällen när hon varit ute och rört på sig hela dagen. Hoppas, hoppas det läker fint!Själva såren blev bara ytliga som tur var, men blev en ordentlig smäll. Stackars Hedda :(


Nu till något roligare: I lördags åkte vi till manegen med Ratzia och Bill för lite hoppning. Bill har inte varit i manegen på bra länge. Han har varit väldigt snäll och lugn hemma det sista, men tog med longerlinan för säkerhets skull, och tur var väl det. Han blev väldigt på tårna när vi gick in i manegen, blåste upp sig och gjorde drakljud. Bockade och for runt som en galen på linan :O När jag hade longerat en stund och han hade lugnat sig kunde jag sitta upp och då var han snäll. Skötte sig utmärkt och vi travade över bommar, travhoppade små hinder och avslutade med några hinder i följd i galopp. Var väldigt kul att han var så positiv och inte visade några tveksamheter på hinder. Guldstjärna!!
Hoppade sedan några språng med Ratzia som kändes väldigt fin. Blir spännande med inomhussäsongen med henne nu :)


I söndagskväll åkte Fredrik och jag till skogen med Bill. Fredrik sprang medan Bill och jag red på ridspåren. Höll igång bra i både trav och galopp och han tyckte det var riktigt kul. Måste börja få upp kondisen nu :)Fia var också med :)Blev en härlig kvällstur :) Kolla min Instagram aamaziingsara för att se lite galopp upp för backen med lille Bill.Marco med hela pannluggen full av tistlar...


Läst 33262 ggr Kommentarer Kommentera

AUG
30

Tre filmer

Hej! Nu ska jag berätta lite om vad som hänt senaste veckan, tio dagarna. Marco känns peppar peppar på G igen! Har hållit igång som vanligt och han har varit pigg och glad. Åkte till manegen i söndags förmiddag för att hoppa lite och det kändes bra. När vi hade hoppat sista språnget ville han inte sakta av utan galopperade runt några varv på spåret. På tisdag ska vi hoppträna och ladda för inomhussäsongen som startar för oss nästa helg! :)Nöjda och glada <3

Bill börjar också komma igång nu :) Rider och longerar för fullt. I förra veckan fick han till och med hoppa igenom en liten studs några gånger. Var jätteduktig!! Och vattenmattan tragglar vi vidare med. För tillfället är den inte alls läskig (förhoppningsvis har han lärt sig det nu, men man vet ju aldrig när den blir livsfarlig igen ;)) och nu går han lugnt och avslappnat över den och till och med trampar på den. Precis så vill jag att det ska vara :)Nöjda och glada vi också <3

Ratzia fick förra veckan ta det lite lugnare efter meetinget och denna veckan däremot mer konditionstränings. Som ni vet var vi felfria och placerade första dagen i 130cm. På lördagen gick hon sin andra 140cm. En stor bana med hela 16 språng! Hon kämpade på bra. Det blev fyra rivningar, men inte alls så farligt som det låter. Hon stampade inte av från backen lika lätt som vanligt, men gjorde ändå många fina språng. Ingen tvekan hos henne heller, utan hon bara tutar och kör fastän hindren är större än vanligt. Känns väldigt tryggt att styra på hinder med Ratzia :) På söndagen hoppade vi en 135cm, men utgick efter några hinder då jag fick samma känsla som dagen innan med avstampet. Pigg och framåt, men inte samma spänst i hoppningen. Vet inte om det kanske berodde på underlaget? Var en superfin och stor bana, men var någon form av sandunderlag, så vet inte om hon tyckte det blev lite tungt. Hon är ju redan tung i sig själv. Vad vet jag, på framhoppningen där det var fastare fiberunderlag hoppade hon lättare, så kanske passar henne bättre :)


På promenad en morgon med Ratzia <3Marco i skogen förra veckan :)Vår nya kattunge Lillis <3Enorm utomhusbana i Värnamo :)Ratzia <3

Snapchat & Instagram - aamaziingsara


Läst 37612 ggr Kommentarer Kommentera

AUG
27

EM-GULD!!!!!!

Hej! Varit inne på Ullevi hela veckan och tittat på hoppningarna då vi hade hoppaketet. Kunde ju inte slutat på ett bättre sätt. EM-GULD till Peder och Allan! Såååå kul!! Tur att jag hade solglasögonen på mig, mascaran rann när de flög över sista hindret och hela Ullevi bara skrek av glädje. Alltså, det var så nervöst så jag visste inte ens om jag skulle klara av att titta, haha. Men det gick hela vägen! Så välförtjänt. Peder och Allan (och hela deras team) är fantastiska.

Och ett stort grattis till laget som tog silver. Vilken prestation! Så himla kul att det blev så många svenska medaljer på hemmaplan.

Jag har inte vågat skriva något här i veckan. Tänkte jag skulle skriva varje gång vi hade varit inne och tittat och det gick bra för Sverige, men så är jag ju så himla vidskeplig så jag inbillade mig att om jag skriver hur bra Sverige är och hur de verkligen ligger i vinnarhålet både med laget och individuellt så kommer det säkert skita sig. Haha, jag kan ju inte påverka deras resultat överhuvudtaget, men som sagt, det sitter i huvudet ;)

Nu hoppas jag på fler dokumentärer om Peder och Allan!

Efter första tidshoppningen :)

Har massor att skriva om om vad som har hänt på ridfronten här hemma också, men det får jag ta sen, för nu ska vi in till stan och äta middag och fira!

Snapchat & Instagram - aamaziingsara


Läst 35761 ggr Kommentarer Kommentera

AUG
19

Kvavt

Hej! Den här helgen är Ratzia, pappa och jag på tävling :) Igår hoppade vi en 130cm bedömning A:0+A:0 med totalfel. En bana med 13 hinder, 15 språng. När jag gjorde i ordning Ratzia gick ett spänne på martingalen sönder :O Hade inte med någon extra, så var bara att rida utan. Var otroligt kvavt och Ratzia var svettig redan under framhoppningen. Kändes lite matt.

När vi kom in på banan när ryttaren innan hoppade så kom en regnskur. Var nog skönt för henne att bli lite avsvalkad innan start ;) Hoppade fint och kämpade bra, var dubbelnolla och det räckte till en 18:e plats och det var 21 placerade! Så kul!
Spolade av henne länge och ledde runt henne innan hon fick gå in i boxen. Står i en mysig box med två ställen där hon kan ta ut huvudet och titta ut. Rullade sig så mycket det gick och såg väldigt nöjd ut :)Pappa och jag åkte och åt thaimat till middag, sedan tillbaka till stallet för att gå ut och promenera lite, mocka och ge kvällshö.


I morse ööösregnade det, så vi tog och promenerade en stund inne i manegen för att slippa bli genomblöta. Nu är det uppehåll, så hoppas vi slipper mer regn idag.
I söndags kom min älskade Hedda hem igen. Tyvärr inte dräktig :( Försökte förra året och försökte i år, men hon vill inte ta sig. Samlar på sig vätska hela tiden och inget hjälper tyvärr. Nu ska vi i lugn och ro sätta igång henne igen och så får vi se om hon kanske kan hoppa lite låga klasser eller vad som händer. Hon får bestämma vad vi ska syssla med :)Och nu har alla provsvaren kommit på Marco. Allting såg superbra ut! Behövde inte extra av något tillskott eller liknande. Så förmodligen har han haft någon infektion i kroppen som då gjorde att han hade brist på röda blodkroppar och att det fått "läka" av sig självt. Har ju senaste veckan känts pigg igen och busat i hagen osv. Hoppade lite studs i torsdags morse och det tyckte han var jättekul. Så nu har veterinären sagt att vi kan fortsätta träna som vanligt :)


Läst 23526 ggr Kommentarer Kommentera

AUG
11

Sjukstuga

Hej! Det har varit lite sjukstuga här, men nu känns det som om vi börjar piggna till. Jag åkte på en långdragen förkylning, men nu är den snart borta, bara jobbig hosta kvar som inte vill ge sig.

Lille Bill sträckte sig högt upp i ett bakben, och när han efter några dagar såg bra ut igen så skulle han självklart komma in från hagen med sår på båda bakbenen! Svullen runt såren, så gick inte helt rent när jag tittade på honom, men nu, peppar peppar, ser det bra ut igen så förhoppningsvis ska vi komma igång med ridningen igen!

  

Som ni vet så fick Marco en tid hos veterinären i tisdags förra veckan. Allt såg bra ut på böjprov osv, men jag ville att de skulle ta blodprov då han känts trött. Veterinären ringde dagen efter när hon fått svar på proverna och det visade sig då att han hade brist på röda blodkroppar. Hon ville då att jag skulle åka till en annan klinik och en annan veterinär som var väldigt medicinskt duktig. Fick en tid där i måndags och de ville att jag skulle ha med urinprov. De sa att det var okej att ta urin redan på söndagen om jag skulle lyckas.


Tröttis.

På söndagen satt jag och vaktade länge med en stor bunke på att han skulle kissa. Han brukar ställa sig och kissa direkt när han kommer ut i hagen, men så klart inte en dag som denna. Tog in honom i Ratzias box och hoppades han skulle kissa där eftersom han har lite "hingstbeteende" och ska markera revir. Inget där heller mer än ett himla rullandes i spånet. Lennart tipsade om att motionera honom, spola av honom och sedan in i boxen. Testade det också, men kom inget. Släppte ut honom i hagen. Han har en speciell plats i hagen där han alltid ställer sig och kissar, men eftersom han inte gick dit då heller så tog jag saken i egna händer. Som tjej sägs det ju att man kan kissa precis när som helst, så det var bara att dra ner byxorna och sätta sig och kissa på den där speciella platsen i hage. Så fort jag kissat klart kommer Marco och markerar sitt revir. Jaa, vad säger man? You gotta do what you gotta do ;)I med kisset i två stora glasflaskor och in i kylen. Bara att hoppas att ingen skulle missta det för färskpressad juice ;) Tog med båda flaskorna till veterinären för att vara på den säkra sidan. Man vet ju aldrig om man råkar tappa en i backen. Veterinären sa att ingen haft med så mycket urin innan, haha, de flesta kommer med några futtiga droppar.


Utanför kliniken.

Tog nya prover och den här gången såg det bra ut med de röda blodkropparna! Han låg fortfarande i det nedre spannet, men mer än veckan innan då han låg under. Ultraljudade honom även både från insidan och utsidan och där såg allt bra ut. Skickade iväg lite andra prover till labbet som jag skulle fått svar på idag, men fick inte tag på dem, så får ringa imorgon igen. Jag hoppas allt ser bra ut!

Jag fick i uppgift att rida på som vanligt och skriva ner hur han kändes och även skriva ner hur mycket vatten han dricker. Han hade vilat i drygt en vecka och nu har jag ridit honom i skogen tisdag, onsdag och idag, samt att jag red honom i paddocken igår. Dessa fyra pass har han känts pigg och glad!! En teori veterinären hade är att han kan ha haft en infektion i kroppen som gjort att han varit trött och matt. Vi får se vad provsvaren säger på de andra testerna, men huvudsaken är att han har känts energisk dessa dagar <3


Läst 27792 ggr Kommentarer Kommentera

JUL
31

Debut i 140!

Hej! Har dragit på mig en dunderförkylning, så idag har jag bara legat i sängen hela dagen.. Hoppas verkligen den ger med sig snabbt!

Förra helgen var vi som sagt på Åby och tävlade. Har inte berättat hur det gick sista dagen. Då var det 130cm bedömning C. Då görs alltså rivningarna om till sekunder och man får fyra sekunders tillägg. Den bedömningen är inte med jätteofta (iaf inte på de tävlingarna jag åkt på), men jag tycker den är rätt rolig att rida när den finns eftersom jag är en snabb ryttare :) Rider ju Ratzia på babypelham när jag hoppar henne och Lennart tyckte jag skulle sätta på en deltatygel för att få lite mer kontroll. Ibland tar hon ju egna initiativ och älgar på fram utan att lyssna, och då blir det ju gärna att vi kommer för nära. Testade med deltatygeln och det fungerade bra. Hon var lite sur när vi värmde upp och började galoppera, men sedan släppte hon det och det fungerade bra inne på banan. Rev ett hinder, men hon hoppade fint och gjorde fina svängar.
Hoppade sedan Marco i samma klass. Fick ett tidigt nedslag på trippelbarren av alla hinder. Saknade lite power och språnget blev platt, så tog bakbommen. Visste att nu var det bara att ösa på efter det ;) Marco galopperade på bra och gjorde också fina svängar, så det gick fort och trots fyra sekunders tillägg blev det en fjärdeplats :) Det är ju ingen rättvis bedömning då vissa felfria hamnade utanför placering, men som sagt, det är kul med den här bedömningen någon gång ibland :)Fin rosett :)


Bill longerades ju ett par dagar och i förra veckan var det dags att rida. Longerade lite först i paddocken, satt sedan upp och red ut en sväng hemma. Mamma följde med på Ratzia och allt gick bra. Mest skritt men blev lite trav också. Dagen efter skulle jag rida i paddocken, och då kände jag i traven att han inte gick rent bak.. :O Hade inte känt eller sett något dagen innan, så misstänker någon sträckning när han har busat i hagen. Tog honom på linan på fredagen och det såg bättre ut, men inte helt borta. Idag kom Vivi och kollade och då var det bättre igen, men fortfarande inte helt hundra. Skrittar några dagar till och ser vad som händer. Fick lite djupvåg och laser på höger bak högt upp.En liten video när vi tränar att gå över vattenmattan. Vill att han ska vara så avspänd att han trampar på den, vilket han gjort många gånger :) Ibland blir det dock lite hopp över :)


Marco har i veckan känts trött igen. Han fick ju ett break med vila och skogsturer och kändes bra på tävlingen inne på Åby, men som sagt, i veckan var han matt igen. Tänkte att det kanske berodde på värmen och att det var kvavt vissa dagar. Tävlade i Gislaved nu i helgen och på lördagen skulle både Ratzia och Marco gå 135cm. Hade Marco först och fick galoppera igång honom på framridningen. Hoppade fint när vi värmde upp, men fick sätta upp en galopp. Brukar ju vara tvärtom att jag får sitta och lugna honom för att han är så taggad. Inne på banan kände jag inte alls hans vanliga energi och i en sväng blev han alldeles tom inför hindret och stack på sidan. Gav upp.. Det är såå inte likt honom! Strök honom på söndagen och har fått tid hos veterinären imorgon. Det är något som inte är som vanligt. Min första tanke är ju inte hälta, då han ändå är känslig och brukar visa tydligt om han har ont. Tror snarare på någon infektion i kroppen eller liknande, men jag har ingen aning. Hoppas på att få något svar imorgon...Marco eller en lama?? ;)

Ratzia däremot kändes superfin! Hon var dock skiiiiitsur på deltatyglarna på framhoppningen. Ruskade på huvudet med öronen spikrakt bakåt och var jättearg att hon inte kunde älga iväg som hon ville. Sedan kom hon in på banan och allt var glömt :) Första gången hon gick in i 135cm direkt. Bedömning A:0 med 11 hinder, 13 språng. Var två kombinationer med och vi rev uthoppet ur bägge (räcken). Första var inget konstigt, en liten touch bara, och på andra kom vi väldigt nära på insprånget så då blev det långt till B-hindret så tog även den med bak. Kändes i vilket fall väldigt bra! Ingen film på varken Marco eller Ratzia då det ösregnade.

På söndagen var det dags för debut i 140cm för Ratzia. Bedömning Winning Round och det var 11 hinder och hela 14 språng. Mastigt när det är debut, men jag kände att nu var vi redo! Har bara en utomhustävling kvar och ville gärna testa 140 med henne ute om allt känts bra fram till nu, så så fick det bli. Hade inte sagt något till Lennart för då hade vi nog blivit stoppade ;)

Så hoppar hon superfint och gör en jättefin runda med bara två ner! Och det ena hindret rev jag med min fot (ett räcke) då jag uppenbarligen inte kunde pricka mitten, så Ratzia rev ju faktiskt bara ett! ;) Och det var sista hindret, ett räcke, som hon bara touchade lite grand. Så himla nöjd med rundan!! Och med Ratzia, som var så modig!

Fick ta bort ljudet pga upphovsrättsskäl så att videon kan ses på alla enheter :)Foto: Julia Tinghall. Ratzias debut i 140cm!Missfärgad stövel efter att man dragit ner ett hinderstöd ;)Nöjda och glada trots dåligt väder :)


Läst 36358 ggr Kommentarer Kommentera

JUL
23

Tävling och stakethoppning

Hej! Huvudet är bättre nu. Lite ont och trött, men inte yr längre. Har hoppat inne på Åby onsdag, torsdag och lördag med Ratzia och Marco. I onsdags hoppade jag 130cm med Ratzia. Två ner, men kändes ändå bra. Blev mest att jag åkte med så det gick lite fortare mot slutet.
På torsdagen åkte vi först bort till KRK på förmiddagen för att möta upp Jane och Lilla H. Byggde upp en oxer, ett räcke och ett räcke med plank. Hon var lika pigg och glad som förra gången vi hoppade :) Passande nog kom Ewa dit också, så då hoppade hon lite med sin häst också och hjälpte mig och Lilla H. Hon har som sagt inte hoppat så mycket, så hon tycker det är megakul och laddar på som bara den, lugnar sig nog när vi hoppat lite grand (eller?;)).

Åkte sedan hem och longerade Bill i paddocken. Har ju sagt att jag ska longera ett par gånger innan jag sitter upp och börjar rida. Han har faktiskt skött sig bra och bara gjort något litet skutt, men inte alls den rodeo jag hade förväntat mig. Kanske kan tacka värmen för det :) I torsdags longerade jag honom över vattenmattan och det gick väldigt lugnt och sansat till. Bra!!

Åkte sedan in till Åby med Marco på torsdag eftermiddag för att hoppa 135cm. Var bedömning A:0 + A:0 med totalfel. Banan såg trevlig ut, men när klassen väl började märktes det att den var otroligt svår! Jättemycket fel och rivningar. Lennart hjälpte mig på framhoppningen, det kändes tryggt och bra! Noga med att ha igång galoppen i svängen så att jag sedan bara kan sitta still fram till hindret. Marco hoppade fint inne på banan, pigg och positiv. Felfria i grunden och rev näst sista i omhoppningen, ett räcke som vi tog med bak. Kändes ändå bra, då han som sagt var lite deppig för ett tag sedan. Jättenöjd!

På fredagen blev det tävlingsfritt. Skulle egentligen hoppat en 130cm med Ratzia, men det var tråkväder och regn hela dagen, så gjorde klassbyte till söndag istället. Alla hästarna fick longeras med equibandet hemma.

Igår skulle vi löshoppa Bill hemma innan tävlingarna. Det gick inte alls som planerat. Han hoppade först igenom två gånger, sedan kom han på att han inte alls var sugen på att löshoppa. I alla fall inte över våra hinder, utan hoppade ut ur paddocken FYRA gånger!!! Han är så skum den hästen... :O Först hoppade han ut vid ingången en gång. Hämtade honom och försökte igen, men nej, han hoppade ut.. Hämtade honom och ställde en stor murdel vid ingången och tänkte att nu lär han inte hoppa. Tji fick vi och Bill rymde igen. Hämtade upp honom och den här gången ställde vi gravida Therese med långpisk vid ingången, haha! Han satte fart igen och tänkte hoppa ut, men fick ångra sig när Therese stod där och viftade. Tog en liten galopp och hoppade ut ur paddocken på ett annat ställe istället så han hamnade i stora gräshagen. Jahopp.. Omöjlig den där Bill! Efter det gav vi upp när vi insåg att han nu kommit på detta och lär göra om det hela tiden..

Åkte sedan in till Åby för att hoppa 135cm två faser A:0+A:0 med både Ratzia och Marco. Hjälp av Lennart idag igen på framhoppningen. Så himla bra! Ratzias tredje start på denna höjden. Ett ner, men hoppade superfint, så det var kul! Marco också ett ner, men även han kändes bra, så vi åkte hem nöjda och glada ändå :)

Läst 39015 ggr Kommentarer Kommentera

JUL
19

Lugnare period

Hej! Egentligen borde jag inte sitta framför datorn nu, då jag fått lite hjärnskakning, men nu var det så länge sedan jag uppdaterade, så ett snabbt inlägg får det bli, tur att jag är snabb på tangenterna :) Efter förra tävlingen blev det en lite lugnare period, så tänkte jag skulle samla på mig lite saker att skriva om eftersom det inte hände så mycket just då.

1. Marco fick aktiv vila. Kände att han var lite trött, inte direkt i kroppen då han fortfarande var pigg att rida, men lite trött i huvudet. Så i cirka två veckors tid fick han bara gå i skogen. Ingen paddock, ingen manege, ingen hoppning. Det var skönt :)


Skönt att ta det lite lugnt :)

2. Fredrik åkte på tappskokurs i Jönköping. Det vore väl himla bra om han kunde slå på en tappsko om det krisar? Han pluggade mycket teori innan kursen och på kursen var det både teori och praktiskt. Han fick mycket beröm för att han hanterade hästarna och verktygen bra. Nu väntar vi på vår första tappsko så han får visa vad han lärt sig ;)

3. Gjorde i ordning Marco för en skogstur en dag och såg att han hade ett långt sår på skapet :O Usch, såg inget trevligt ut, men det var inte djupt och efter lite tvättande och smörjande har det läkt fint.


Inte så fräscht :(

4. Hoppade Ratzia tillsammans med Ewa en dag. Kul att träna tillsammans :)5. Mamma och jag åkte till Falsterbo tisdagen och onsdagen. Väldigt kul att titta på alla fina hästar :) Ingen shopping, förutom att jag har beställt två nummerlappar från Equijoy! En till Dimarco och en till Ratzia. Ska bli spännande när de är klara!! Träffade dessutom Ratzias ägare där nere. Trevligt, har inte setts sedan vi hämtade henne, bara haft kontakt via sms.

6. Mamma tävlade dressyr på Ratzia. Fina procent och blev 3:a i en L:B och 2:a i en L:A. Hur bra? Fina priser också!
7. Var nere i Varberg och hoppade Lilla H. Hon har bara tävlat dressyr, men är hoppstammad. Förhoppningsvis ska jag börja hoppa henne lite mer :) Film på min Instagram aamaziingsara.Lilla H, så duktig som inte hoppat så mycket innan :)

8. Hämtade hem Bill från betet i söndags. Börjar med att longera innan det är dags att rida, det har man ju fått lära sig den hårda vägen ;)Började med att stöka ner stallet när han kom hem :)

9. Hoppade serie med Ratzia i manegen och det är där hjärnskakningen kommer in i bilden. Hoppade väldigt fint, men klev bara över hindren. Hade sagt redan innan att jag ville testa att hoppa ett större hinder på slutet. 155cm och Ratzia hoppar mig ur sadeln, tappar stigbyglarna och trillar av i landningen.

Ropar av någon anledning alltid helvete när jag märker att jag kommer falla i backen ;) Bakhuvudet fick en rejäl smäll, så tacka gudarna för hjälmen. Var på akuten 19:30 till 01:30 för att få röntga och utesluta blödning. Åkte hem med hjärnskakning och dagen efter en stel nacke.


Höjden gick ju bra, nu ska bara ryttaren fixa bättre balans (sadelklister, säkerhetsbälte och fallskärm är också ett alternativ).

10. Frågade läkarna om ridning och tävling och fick till svar att så länge jag själv känner att jag klarar av det och inte mår illa eller blir yr så kan jag ju testa. Så måndag morgon åkte jag på hoppträning med Marco för Lennart. Kan ju kanske tyckas helt galet, men nä, jag mår bättre när jag rör på mig och är "in motion". När jag står stilla kommer yrseln och det är även då när jag inte gör något som jag känner av att det gör ont i huvudet. Men jag försöker ändå ta det försiktigt och vila lite mellan varven. Tävling väntas resten av veckan och jag testar i alla fall idag och ser hur det känns. Startar bara en klass om dagen, så det borde gå bra. Så länge jag inte trillar av och slår i huvudet igen, men det får vi verkligen inte hoppas! :O


Marco gjorde sitt bästa på träningen, jag åkte mest med :)

11. Marco och Ratzia fick djupvågsbehandling och massage av Vivi på Svensk Hästrehab. Välförtjänt och skönt :)


Sover lite :)

12. Bill blev skodd för andra gången i sitt liv. Den här gången varmskodd och han hade skött sig jättebra och fick beröm för sina "pansarhovar". Kul! Han har än så länge bara skor fram, det räcker.


Hovslagarens lärling mutar Bill med lite godis :)


Dags att stänga ner, vi hörs :)


Läst 56321 ggr Kommentarer Kommentera

JUN
30

Några dagar senare...

Hej! Efter förra veckans tävlande var det i måndags tillbaka till jobb och verklighet. Skulle verkligen vilja hålla på med hästar på heltid!! Kan jag bara få vinna 100 mille så ska det nog gå runt ett tag ;)

Hoppade 130cm 7-Star delfinal med Ratzia i söndags. Har kommit till finalen på Åby alla gånger jag ställt upp. En gång med Hedda, en gång med Marco och nu med Ratzia. Dessutom fått två rivningar i finalen varje gång också. Haha, it's a curse?! Men Ratzia kändes fin! Bana med 11 hinder, 13 språng. Rev två räcken där det blev lite springigt, men annars bra!

Den här veckan har det blivit lite gott och blandat. Dressyrtrim i paddocken (Ratzia och mamma har även varit på dressyrlektion), uteritt i skogen, longering med Equibandet och imorgon väntar lite gymnastikhoppning :) Har även hälsat på Bill på betet. Det har kommit en till häst dit, en gammal valack på 17 år. Det är Bills nya bästis!Fina Ratzia 130cm :)
Mamma förser Bill med lite flugspray :)
Snapchat = aamaziingsara

På tur med Marco :)Fredrik hängde med ut i skogen i onsdags :)
Gillar att variera, så en dag blev det ponnyhack :)


Läst 55774 ggr Kommentarer Kommentera
Sida: 1 2 3 4 5 nästa  sista  Saras vardag

Här får du följa Sara Ekmans vardag. Det är hästar, resor och allt däremellan.

Välj annan husblogg

Välj husblogg


Lisen Välj
Portugal-bloggen Välj
Jens Fredricson Välj
Stalldrömmar Välj
Therese Välj
Redaktionen Välj
Kajsa Boström Välj
Veterinärstudenten Välj
Hippologbloggen Välj
Avelsbloggen Välj
Saras vardag
Veterinärbloggen Välj
Hästskötarbloggen Välj
Gästbloggen Välj

stäng

Här får du följa Sara Ekmans vardag. Det är hästar, resor och allt däremellan.Maila Sara

Till bloggen
ArkivGalleriet på Hippson Market

Populärt hos Granngården

Husbloggare

Ibland är det enkelt att förgylla min fredag

Kajsa Boström

En strulig vecka!

Stalldrömmar

Riktigt bra veckor!

Therese

Till Husbloggarna