Saras vardag
SEP
22

Marcobus!

Hej! I morse blev det faktiskt att sova lite längre än vanligt, som jag skrev igår kväll så skulle det inte bli så lätt att somna efter rysarhoppningen!! :) Gick ut till stallet och började med att raka Marco. Kände efter träningen i onsdags att han var lite som en nallebjörn i pälsen, så nu var det dags.

Red sedan Bill i paddocken efter att mamma hade longerat Hedda. Det började bra och trots att det blåste halv storm var han ändå fokuserad på mig. Hann bara rida cirka 10-15 minuter innan mamma kom upp till paddocken för att skritta Ratzia. Då kunde Bill plötsligt inte koncentrera sig längre och for omkring höger och vänster. Suck. Som en jobbig tonårskille som ska impa på tjejerna genom att fjanta sig. Ratzia la mest öronen bakåt och tyckte han var jobbig, så efter en stund fick jag ordning på grejerna igen och han gick fint!

På eftermiddagen packade jag transporten och vi åkte till Borås för tävling med Marco. Var sååå länge sedan jag var där. Tävlade fälttävlan där på ponny några gånger och sedan tävlade jag hoppning på storhäst några gånger, men väldigt många år sedan. Idag blev det 130 cm bedömning A:0.

Marco var överladdad. Är ju alltid lite coco loco, men nyrakad och i halv storm var det inte det lättaste att ta sig till manegen ;) Nä, men han skötte sig faktiskt oväntat bra! Det var egentligen bara när vi skulle skritta från parkeringen till framridningsmanegen som han steppade omkring och gjorde luftsprång. När han väl kom in började vi trava direkt och då var han lugn som en filbunke. Eftersom vi bara skulle hoppa en klass red jag fram honom lite längre än vanligt för att verkligen få honom lugn och avslappnad. Trodde att han skulle ha så mycket överskottsenergi till en början, men han var avspänd direkt och gjorde inte ett enda busstreck under framridningen.

Lite taggad på framhoppningen och den manegen är lite liten, så där tyckte jag egentligen inte att han hoppade så bra som han brukar, då han laddade på så mycket i svängarna. Inne på banan däremot var han sååå fin! Hoppade jättebra, lyssnade både fram och tillbaka och hela rundan flöt på super. Blev en felfri runda och placering. Fantastiskt roligt!! :D Tyvärr ingen film att visa :( Mamma tryckte nämligen på inspelning när vi fick startsignal och började filma, men innan vi hann komma till hinder ett så råkade hon komma åt inspelningsknappen, så då slutade den filma igen. Så typiskt!! :O Hade så gärna velat se rundan själv, men kändes åtminstone toppen och några andra grattade efteråt till fin runda :)Laddar hemma på stallgången :)Så nöjda och glada efteråt <3

Instagram & Snapchat - aamaziingsara


Läst 3898 ggr Kommentarer Kommentera

SEP
22

SILVER!!!!

Alltså huuuur fantastiskt att svenska hopplandslaget ikväll tog SILVER PÅ VM?! Adrenalinet pumpar och det kommer bli omöjligt att somna nu. Kvällen har varit sååå oooliiidligt spännande! Som de presterat! Hoppades så klart på guld när man insåg att det var inom räckhåll, men självklart väldigt roligt för amerikanerna att vinna på hemmaplan. Nu är det bara att hoppas på fortsatta framgångar för svenskarna på söndag! :)Marco på hoppträning i onsdags :)

Hoppträningen i onsdags med Marco för Lennart gick bra! Han var lite överladdad (as usual) men höll sig ändå på mattan. Skönt att Lennart har koll på historiken med Marcos skada så att övningarna anpassas efter det och att det inte blir för mycket :)

Ratzia var på återbesök hos veterinären igår för sin stengalla och hovbroskförbening och såg mycket bättre ut. Fick specialskoning och ska nu skrittas i 10 dagar på plant underlag för att sedan börja trava lite smått på rakt spår.
Ska försöka sova nu, men som sagt, är helt uppe i varv efter denna fantastiska kväll! Så otroligt glad för svenska lagets skull!!! Älskar alla intervjuer med Fredrik Jönsson. Förstår han vilken prestation han och Cold Play har gjort? Han verkar bara helt chill. Underbart! Och att se Henke stå och le från öra till öra på prisutdelningen. Inte ofta det händer ;) GRATTIS GRATTIS GRATTIS hela svenska teamet!!!


Läst 5113 ggr Kommentarer Kommentera

SEP
19

Bills andra tävling!

Hej! Idag blev det unghästtävling, mitt i veckan, med Lille Bill. Hans andra tävling, den här gången inomhus :) Den här gången hoppade vi först 90 cm och debuterade sedan 100 cm. Det som var så bra var att det var samma bana i både 90 och 100 förutom sista hindret. I 90 var det ett fristående räcke och i 100 avslutade man med en kombination.

Billie var jätteduktig även denna gång! Skötte sig så fint utanför banan på framridning och framhoppning. Det är skönt att han inte stökar runt och är ofokuserad (peppar peppar ta i trä, kanske går bananas nästa gång). Inne på banan var han också duktig men lite mer spänd den här gången än förra faktiskt! Jag trodde det skulle vara tvärtom, mer spänd ute och mindre inne, men tji fick jag. Han var väldigt tittig mot ingången/utgången, men gick ändå bra. I 90 cm blev det en rivning på ett räcke som skulle hoppas just mot utgången. När vi rider an det hindret är det en häst på väg in i gången så han kastar sig åt sidan och försöker springa därifrån, men jag lyckades ändå få fram honom och hoppa hindret utan att rida an på nytt. Var även lite tittig mot hinder ett och två då han tittade mot utgången, men fick övertalat honom. Och vet ni, det var vattenmatta med på näst sista hindret, och den hoppade han på första försöket! Så glad! Ni vet ju hur mycket vi tragglat med dessa vattenmattor. Film från första rundan på 90 cm hittar ni på min YouTube, Sara Ekman.

Sedan var det dags att debutera 100 cm! Hade jag aldrig trott om någon sagt det i juli.. Var lite tröttare till den här klassen, men tyckte nog ändå att han hoppade lite bättre. Var mer avspänd när han hade fått vara inne på banan en gång innan. Hoppade fint fram till sista som var kombination med oxer ett galoppsprång räcke. Detta stod också mot utgången plus att vattenmattan låg mellan hindren, så han hoppade insprånget men sprang sedan ut på sidan. Vände bara tillbaka och gick in i kombinationen igen innan vi red på på nytt och då hoppade han, även om han fortfarande var lite tveksam, haha! Men väldigt nöjd och glad den här gången också :) Nu ska vi bara försöka åka ut och träna på att tävla så han får se flera olika platser, hinder, banor osv.


Bra tajming, fick hem nya nummerlappar från Equijoy till Bill och Hedda i måndags! Hur fina?! :)Bill fick agentnummer på tävlingen. His name is Caprio. DiCaprio ;)De hade satt upp massor av fina, peppande lappar på anläggningen. Blev glad när jag såg dem!När jag kom hem från tävlingen gjorde jag i ordning Hedda och åkte till skogen för en ridtur. Jättehärligt, förutom att älglössen börjat härja nu :O Alltså, de är verkligen vidriga de där små krypen. Plockade en i nacken på mig själv!! Fy..

Nu vankas det VM i hoppning om en dryg halvtimma och ikväll blir det hoppträning med Marco för Lennart. Jippie! :)


Läst 6720 ggr Kommentarer Kommentera

SEP
16

Herreds Gård

Hej! I fredags kväll åkte vi på Öppen Bana på Herreds Gård (strax söder om Kungsbacka) med Lille Bill. Superfin manege med jättefina tävlingshinder och bra underlag. Var vattenmatta, grindar, plank och andra ifyllnader. Banan var på 10 hinder och 11 språng, relaterade avstånd, böjda spår och fristående hinder. Toppen att åka och träna på med Lille Bill, men hade även varit bra för de andra :)

Bill skötte sig verkligen exemplariskt, blev så glad! :) Kom in i manegen och började rida fram samtidigt som Fia och deras hund sprang omkring och busade och skällde. Marco hade dött, men Bill brydde sig inte om det. Hoppade sedan fram på hinder nummer ett och sex. Ettan var ett räcke och sexan var en guldfärgad oxer. Hoppade några gånger fram och tillbaka, och han kändes avspänd direkt. Hoppade sedan hela banan och han var FANTASTISK! Positiv och framåt, hoppade allt på första försöket och kändes jättebra. Det var verkligen så roligt! Hoppade sedan en kortare sväng på fyra hinder där vi hade höjt två oxrar lite. Var jätteduktig!! Se film nedan :)


Nöjd kille efteråt! :)Stolt matte! :)

Fia var med och supportade :)


I morse blev det lite hoppning hemma i paddocken med Hedda och Marco (se klipp på Instagram aamaziingsara). Kändes jättefina båda två! Marco var lite busig och överladdad och bockade till en början efter hindren, men sedan skärpte han till sig när det blev lite högre. Hoppade bara några språng, till veckan blir det hoppträning med Marco för Lennart. Var över ett år sedan Marco tränade för Lennart med tanke på skadan. Får se om han blir glad att se honom igen, eller så kanske han numera föredrar Lille Bill :)

Har tittat lite på VM också. Såg när svenskarna red sin dressyr och även några andra ekipage. Så himla imponerande! Fattar inte hur de kan få dem att gå i piaff och göra byten i varje osv. Ser ju väldigt enkelt ut när vissa gör det. Jag undrar hur lång tid det skulle ta för proffsen att lära till exempel Marco allt det där? Skulle nog gå snabbare än väntat ändå!

Tittade på hela terrängen igår. Fattar inte varför jag utsätter mig för det. Får hjärtklappning stup i kvarten och halvblundar, men samtidigt är det så himla spännande! Hade verkligen inte varit minsta nervkittlande att titta om alla gjorde en sådan runda som Tim Price och Cekatinka. Flöt bara på hela banan igenom! Kul att det gick bra för svenskarna i terrängen också, men så himla sorgligt med Annas häst :( Såg inte kul ut efter målgången.. Hoppas på fin läkning!

Delar med mig av några gamla fälttävlansbilder på mig själv. Kan inte förstå att jag hållit på med det, dessutom ridit tvåstjärnigt! Nä, då var jag ung och dum. Nu gammal och mesig ;) Fast på trygga Hedda hade jag nog ändå kunnat tänka mig ett varv till på terrängbanan, hon hade blivit öööverlycklig :)Tvåstjärnigt med Hedda :)Tvåstjärnigt med Hedda :)Enstjärnigt med Hedda :)Enstjärnigt med Hedda :)Enstjärnigt med Hella, min första storhäst!Enstjärnigt med Hedda :)Falsterbo Hunting med Hedda :)Falsterbo Hunting med Hedda :)Falsterbo Hunting med Hedda :)

Instagram & Snapchat - aamaziingsara


Läst 8448 ggr Kommentarer Kommentera

SEP
13

Hovbroskförbening

Hej! Igår var det hoppträning med Lille Bill för Amanda. Det gick verkligen toppenbra! Fokus var lydnad och gymnastik. En jättebra träning tyckte vi alla som red! Vi började med att rida över tre bommar på långsidan. Galopp in över första, sedan göra en mjuk övergång till trav och trava över andra bommen, sedan lugnt fatta galopp igen innan tredje bommen. Försöka göra detta så mjukt som möjligt och även hålla hästen rak, på mitten. Vi gick sedan över till galopp över alla bommar, och vartannat varv red vi med fyra galoppsprång mellan bommarna och vartannat varv med tre galoppsprång. Både Amanda och jag var allt lite imponerade över hur lydig Bill var som enkelt gick på både fyra och tre. Han fick beröm för hög ridbarhet trots att han bara är fem år. Gjorde mig väldigt glad att höra! Han kändes jättefin! :)

Jobbade sedan på en åttvolt med studs på båda kortsidorna och på mitten var det till en början två travbommar som sedan lades upp på kuber för att galoppera över med ett galoppsprång i mellan (se film nedan).

Vi avslutade sedan med att hoppa en serie på medellinjen. Väldigt kort och skarp sväng in över en kub, så viktigt att man hade en bra galopp genom svängen. Sedan ett galoppsprång fram till en oxer, ett galoppsprång till bom på marken, ett galoppsprång till bom på marken och studs till oxer. Jag tycker alltid det känns så förvirrande med bommar på marken mellan hindren, men det gick jättebra och jag behövde egentligen bara sitta helt stilla och inte tänka på dem. Bill skötte det galant själv! Amanda höjde upp och jag tänkte att Bill och jag var klara, att det var de andra som skulle hoppa på den höjden, men nej då, hon tyckte vi skulle komma också. Kändes som ett enormt hinder för oss, men Bill var så positiv och bara seglade över! Så himla glad och lyrisk efter träningen! Ni vet ju hur mycket jag har kämpat och slitit mitt hår med Vilde Bill, så nu är det verkligen extra roligt när det har gått så bra ett tag. Vet att det kommer komma bakslag, men ska njuta av den här känslan nu :)


Kolla vilken kille! Så fin, Lille Bill! :)

Ratzia var tillbaka hos veterinären för en vecka sedan. Hon fick ju diagnosen stengalla efter att ha sett ett tydligt rött område i hoven. Fick på sig sula, men blev faktiskt inte bättre och började ana något annat, trodde vrickning och åkte tillbaka för vidare utredning. Det visade sig att hon har något som heter hovbroskförbening. Jag själv har aldrig hört om det innan och inte haft någon häst med det. Har någon av er erfarenhet av detta? Berätta gärna!

Det troliga är att hon har trampat fel och vrickat till i hovbenet och då fått stengalla (eftersom detta upptäcktes direkt efter tävling så gissar jag att hon landat fel efter något hinder). Hon har nu gips och går i liten grushage till nästa återbesök om en vecka. Ska skos med ringskor nästa gång. Hon bör vara bättre på återbesöket, men på frågan om hon kommer bli helt okej så kan vi egentligen inte få något vettigt svar förrän vid nästa återbesök förmodligen. Tydligen är det många hästar som har hovbroskförbening utan att det påverkar dem.. Ja ja, får se vad som händer om en vecka. Hoppas verkligen hon blir bra, stackars Ratzia :(Hedda på tävling i Hermanstorp <3
Foto: Falkenbergs Foto

Hedda har mest gått i skogen de senaste dagarna och även longerats lite med Equiband. Marco har gått i skogen och markarbete i paddocken. Tänkte hoppa båda två lite till helgen och ladda inför inomhussäsongen som börjar nästa vecka! :)

Instagram & Snapchat - aamaziingsara


Läst 7566 ggr Kommentarer Kommentera

SEP
02

Debut!

Hej! I veckan var det dags för Bills debut på tävlingsbanorna, och jag är sååå nöjd! Hoppades så klart att det skulle gå bra, men visste att det skulle kunna gå precis hur som helst. Plockade ut honom och ledde bort honom utanför manegen. Hoppade upp och skrittade lite på grusplanen utanför. Han var helt lugn fastän det var andra hästar som kom och gick.

Gick in i stora manegen där det var både framridning och framhoppning i ett. Var nervös för detta då han på träningar i grupp varit lite vild under just framridningen när de andra hästarna galopperar runt. Den här gången var han lugn som en filbunke och skrittade omkring där inne medan de andra galopperade och hoppade fram. Travade och galopperade utan problem och hoppade sedan fram vilket också gick jättebra.

Sedan var det dags att gå in på banan. Det var utomhus i den stora paddocken, och där blev han lite spänd när vi väntade på vår tur när hästen före hoppade. Försökte bara skritta omkring och hålla honom lugn. Sedan var det vår tur! Debut på 90cm! En bana på åtta hinder. Bara bomhinder och plank. Kändes skönt!

Hoppade ettan och drog sedan iväg lite efteråt och gjorde en bakutspark när jag skulle svänga till tvåan, så fick inte svängt där utan fick göra en volt och rida an på nytt. Sedan flöt det på så fint! Rev ett räcke med bak, då han som sagt var lite spänd och inte hoppade igenom så bra som på träning, men huvudsaken var att han bjöd på alla hinder och tyckte det var roligt! :D Är jättenöjd och har redan anmält till nästa unghästtävling om några veckor!


Dagen efter fick Bill, och även Hedda, välförtjänt djupvågsbehandling och massage av Vivi på Svensk Hästrehab. De tycker att det är sååå gott!
Vivi tittade även på Ratzia med värmekameran, eftersom hon fortfarande inte är bra. Såg då att det var ökad värme inte bara i den hoven där hon har blåmärket, utan även upp till kotan. Troligen är det alltså inte bara stengalla, utan säkert en vrickning också! För hon reagerade inte på böjprov hos veterinären, men en vrickning är ju åt "andra hållet". Ska tillbaka till veterinären i veckan och berätta om detta och se vad de säger, men låter rätt troligt att hon i en landning kan ha trampat snett då det var lite stenigt och tungt på den tävlingen. Tror inte hon kommer behöva behandlas, utan bara låta det gå över med vila. Hoppas hon blir bra snart :)

Har det riktigt skönt :)


Igår var det dags för tävling i Hermanstorp med Hedda och Marco. Årets sista utetävling. Hermanstorp har en jättestor och fin paddock med fin hinderpark och nu har de bytt underlag, så det är en fantastisk tävlingsplats! När jag för x antal år sedan red fälttävlan så tävlade jag faktiskt för Hermanstorp.

Mamma och jag åkte dit på morgonen med Hedda, som skulle hoppa 110cm och 115cm. Vi rev näst sista hindret i båda klasserna, men hon kändes verkligen jättefräsch och fin! Så kul att vara ute och tävla med henne igen :)
Sedan kom Fredrik och pappa ner med Marco som skulle hoppa 125cm. Skönt för honom att kunna gå i hagen så länge som möjligt och inte stå på släpet hela dagen. Åkte liksom hemifrån kvart över sju med Hedda och Marcos klass började kvart över fyra. Marco var laddad på framridningen och flög i luften några gånger, men när vi väl började hoppa fram fokuserade han och hoppade riktigt fint. Inne på banan var det 11 hinder, 13 språng. Han hoppade superfint och var felfri! Det var bedömning Winning Round, så travade av honom och ledde honom sedan en stund innan det var dags att värma upp på nytt för omhoppning.

När vi kommer in på banan igen för omhoppning frågar speakern om det är Sara Ekman på banan? Jag nickar allt vad jag orkar. Inget händer, får ingen startsignal. Marco är laddad och steppar omkring. Jag tittar upp mot domartonet och undrar vad som händer?? De sitter bara och stirrar i sin dator. Domaren börjar sedan dilla om att "Nä Saga, du rev sista hindret, du hade fyra fel". Saga?? Vem är Saga?? Ropar att jag var visst felfri och att detta är Sara Ekman, ingen Saga?! Domaren snöar helt in på att jag är en annan ryttare, Saga, och fastän både jag själv och flera andra ropar att detta är Sara Ekman så tar det ett himla tag innan hon fattar att hon är på fel ryttare i datorn.. Förstår inte vad problemet var då hon direkt när jag kom in på banan frågade om det var Sara Ekman och jag nickade?? I vilket fall som helst så fick vi till slut vår startsignal och Marco levererade ytterligare en superrunda! Med tanke på hans historik och att han precis börjat tävla igen så var planen att endast korta in vägarna, men inte brassa på. Han kändes helt fantastisk! Hoppas, hoppas att han fortsätter kännas så här fräsch! :)
Grundomgången :)
Omhoppningen :)
Fredrik supernöjd över Marcos prestation!


Instagram & Snapchat - aamaziingsaraLäst 10980 ggr Kommentarer Kommentera

AUG
28

Öppen Bana

Hej! Det gick rätt så bra på Öppen Bana med Bill i lördags :) Hoppade fram på ettan ett par gånger, först som räcke och sedan som oxer. Det gjorde han jättefint! Bestämde sedan att vi skulle testa att ta hela banan direkt utan att ha "provhoppat" något annat hinder. Det var en lång bana på hela 14 hinder och 16 språng. Två vattenmattor, plank, vågplank och grindar. Superbra träning!

Hinder nummer två var med en svart vattenmatta, svart grind och svarta bommar. Den var riktigt läskig tyckte Bill, så den stannade han på. Kom igen och peppade honom med glada tillrop, haha! Då hoppade han och vi fortsatte sedan banan. Blev lite spänd efter det svarta hindret och hoppade spänt, MEN han hoppade i alla fall resten av banan felfritt. Jätteglad att han körde på ändå. La honom skitdåligt på en oxer där han lika gärna hade kunnat säga upp sig, men där tog han av ändå och räddade oss.

Från början hade jag tänkt hoppa hela banan två gånger, men eftersom det var en så lång bana så valde jag att bara hoppa om några hinder. Då hoppade han mycket mer avspänt :) Tycker att det gick över förväntan och att han var väldigt duktig. Har löst licens åt honom nu och anmält till unghästhoppning!!! :O Är så nervös! Men känner att det är dags att testa nu.. Är mest nervös för att det kommer vara något hinder han tycker är läskigt. Han är så svårövertalad då.. Ja ja, får hoppas de inte gör det allt för svårt på 90cm.

Här är några andra bilder från kursen för Amanda för två veckor sedan som jag missade att lägga upp i det inlägget:BillieMarco

Bill!
Marco!

Tyvärr har Ratzia blivit sämre igen, så ska åka tillbaka till veterinären. Hon har ju bara gått i paddocken på linan och i slutet på förra veckan såg hon mycket bättre ut, haltfri, men igår var hon oren igen. Får väl plocka av sulan och se hur det där blåmärket ser ut. Kanske utvecklats till en hovböld? Eller så är det något helt annat. Vi får se!

Instagram & Snapchat - aamaziingsara


Läst 12829 ggr Kommentarer Kommentera

AUG
25

Framsteg!

Hej! I onsdags var det dags för hoppträning igen med lille Bill för Lennart. Han imponerade verkligen under hela lektionen! Bill alltså ;) Det senaste har det verkligen gått framåt med honom och under den här lektionen var det bara WOW! Sååå roligt! Hoppas det fortsätter åt det här hållet :)

Kunde rida fram ordentligt tillsammans med de andra och han brydde sig inte när de i gruppen innan lämnade manegen. Lät en del i manegen med jämna mellanrum då det blåste mycket ute, men det reagerade han inte heller på. Gjorde mycket svängar när vi började hoppa och hoppade en del på volt. Han hölls sysselsatt hela tiden och koncentrerade sig på uppgiften, hade inte tid för stök ;) Var verkligen jätteduktig!

På slutet hoppade vi några högre hinder och en liten bana på cirka 110cm! Kändes jättebra! Kunde rida bra på hindren, han bjöd fint och på någon oxer hoppade han till riktigt fint. Var helt lyrisk efter träningen, vilka framsteg han gjort lille Bill! :)

Idag ska vi iväg på Öppen Bana på Store Vrå. Ska testa först 90cm, och går det bra tar vi nog även en runda på 100cm. Uppdatering följer!


Här bjöd han på ett riktigt härligt språng! :DHedda och Marco har en hoppfri vecka. Hedda har bara varit på uteritter och fick igår longeras med Equibandet. Marco har också bara gått i skogen fram till igår, då blev det markarbete i paddocken. Han känns så himla fin och bärig i galoppen nu.Hedda och Marco på uteritt. Mötte hur mycket hästar som helst och även en travare med sulky ute i skogen :)

Ratzia har vi tittat på varje dag för att se om hon blir bättre, och det har blivit bättre men inte varit helt borta. Men igår longerade mamma henne i paddocken samtidigt som jag red och då såg hon ut precis som vanligt! :) Så hoppas det där blåmärket börjat försvinna nu. Läste att stengalla kan utvecklas till en hovböld om man har otur, men hoppas inte det. Sätter igång henne nu igen så ser vi hur hon verkar, men det blir ingen tävling nästa helg i alla fall. Hon får ladda för inomhussäsongen :)Hedda på skogstur :)

Instagram & Snapchat - aamaziingsara för fler videos och bilder :)


Läst 12771 ggr Kommentarer Kommentera

AUG
19

Tvådagars kurs och Hööks Cup

Hej! Den här veckan har varit fullt ös och massor av roligt! Började med en tvådagars kurs för Amanda Ericsson (ni läste väl Hippsons reportage med henne). På tisdagen var det markarbete/gymnastik och på onsdagen banhoppning. Jag red både Bill och Marco båda dagarna. Man kunde tro att det var Marco som var den yngre av de två då han var heeeelt crazy på tisdagen. Bill skötte sig jättebra hela tiden och gjorde bara något litet bocksprång/bakutspark, men Marco levde lajf! Han är fortfarande inte helt på det klara med att han verkligen får vara ute och hoppträna igen. Han var så explosiv så det var inte klokt..

På tisdagen började vi med olika travbommar. Mellan vissa var det längre avstånd där hästarna skulle länga på steget och mellan vissa kortare. Marco har en kort symaskinstrav, så de korta bommarna gör han med bravur, men på de längre har han svårare. Försöker få honom att länga steget, men blir mest att han bara ökar farten. Efter ett par försök förstod han bättre, men jag ska lägga upp travbommar hemma i paddocken så vi kan öva vidare själva :)

Efteråt var det dags för en långsida med fyra räcken som var väldigt låga. Efter varje räcke gjorde man en volt och hoppade samma räcke igen, sedan satte man ihop tre korta galoppsprång fram till nästa räcke, gjorde volt osv. Trodde det skulle bli svårt för Bill som ändå är lite valpig, har rätt stor galopp och himla långa ben, men asså han briljerade på denna övning! Kom tillbaka hur fint som helst! Så duktig! Även Marco gjorde det toppen, men det visste vi sedan innan att korta ihop sig är inget problem för honom. Dock var han ju otroligt laddad, så jag fick sitta och hålla väldigt mycket för att han inte skulle köra längdhopp.

Avslutade med att hoppa samma fyra räcken, men nu utan volt och istället med två galoppsprång. Bill var grym och hoppade fint! Marco var också fin, men som sagt väldigt på och laddad, så tyckte inte att han hoppade igenom sig så bra som han borde, utan lite för platt över hindren. Klipp från denna träning finns på min Instagram aamaziingsara :)

På onsdagen var det som sagt banhoppning. Hade samma härliga feeling med Bill igen!! Sååå hiiiimla roligt! Han var positiv, bjöd på framåt, rev något hinder men kändes hela tiden stabil fram till hindret. Hoppas verkligen detta håller i sig :) Och Marco var klart mycket bättre på onsdagen. Tisdagen blev nog hans uppvärmning, för på onsdagen var han mycket lugnare och hoppade mer med hela kroppen och inte så hastigt.
Bill banhoppningsträning :)

Marco banhoppningsträning :)


I fredags började Kungsbacka Ridklubb sin årliga Hööks Cup. Jag red guldrundan med min fina gamla Hedda. Kval 1 på fredag i 105 cm, Kval 2 på lördag i 110 cm och en eventuell final idag i 115 cm. I fredags kändes Hedda jättefin och var inte i en bom fram till sista hindret i grunden, så den petade vi tyvärr ner. Jag gjorde det klassiska misstaget att redan innan vi hoppat klart det hindret börjat förbereda för svängen till första i omhoppningen. Men strunt samma, Hedda var så duktig ändå! Film här https://youtu.be/PE3uLNiW4LU

Igår var det dags för kval 2, 110 cm med två faser A:0 + A:0. Då var vi revanschsugna båda två och Hedda ville verkligen gå omhoppning ;) Hon kutade på i världens fart och hoppade felfritt i båda faser och tog hem segern med ca tre sekunder! Vilken rallyräka hon är gamla Hedda :D Fick ett jättefint segertäcke och blommor! Ska tilläggas att det var segertäcke i ALLA klasser under detta lokala och regionala meeting. Hur kul är inte det?! Grymt jobbat av tävlingsledare Linn som var detta för första gången och skötte det hur snyggt som helst (tillsammans med alla grymma funktionärer)!Puss på dig mitt hjärta! Tänk att jag haft henne sedan hon var sju år, och nu är hon 19!

Efteråt var det dags för något jag längtat (och bävat) efter väldigt länge. Marcos första tävlingsstart på drygt ett år! Längtan efter att få tävla honom igen, då han älskar det! Men nervöst dels för att han skulle vara galen av lycka och även nervös för hur han skulle verka efteråt.. I vilket fall som helst så gick det i det stora hela bra. Jag hade räknat med att han skulle vara otroligt laddad, och det var han verkligen. Flög i luften några gånger på framridningen och visste plötsligt inte vad skritt var för gångart. Inne på banan innan start började han fjanta runt och hoppa omkring så pass mycket att tiden hann gå igång innan vi passerat starten! Det har nog aldrig hänt mig innan faktiskt, att tidtagningen börjat innan vi hunnit passera starten. Gick tydligen hela 17 sekunder innan vi kom igång. Jisses.. Men när vi väl började och hoppade ettan så visste han precis. 100% fokus och gjorde en helt klockren runda! Felfria på hinder men ett tidsfel. Hoppningen kändes verkligen toppen!
Marcos runda 120cm bedömning A:0


Idag var det dags för final för Hedda. 115cm och Winning Round. Hon har inte tävlat tre dagar på raken på tre år, men det är inget fel på orken hos den gamla damen :) Grundomgången var tio hinder, elva språng, och jag tycker att Hedda gjorde sin bästa runda den här helgen! Hoppade jättefint och var felfri. Till omhoppning var vi fem ekipage, men endast fyra placerade. Tänkte att det är lika bra att chansa. Hedda tycker dessutom det är roligare när det går snabbt och snävt (okej, jag också;)). Tycker vi fick till en bra omhoppning, men tyvärr ett ner på inhoppet i kombinationen där vi tog lite väl kort väg och med framåtläge. Men med bra två felfria i omhoppningen blev Hedda 3:a i Hööks Cup guldfinal! Så roligt! Fick bronspokal, blommor och schabrak. Vad duktig hon är min fina Hedda! Trivs med sitt pensionärsliv till tusen <3

Hedda 115cm Winning Round :)Guld, silver och brons i Hööks Cup 2018 :)
Med Ratzia verkar det peppar peppar bra! Vi åkte som sagt till veterinären efter att hovslagaren varit här. Han klämde och kände utan att hitta något, och det gjorde även veterinären. Men när de sedan gjorde rent hoven ordentligt och började "skrapa" på ytan så kom det fram ett område som var tydligt rött och verkligen stack ut: stengalla. Hovslagaren på kliniken la på en sula och tyckte att hon såg bättre ut och sa att det borde vara okej om cirka en vecka. Jag ska rida ut på henne en vända imorgon och se hur hon verkar. Hoppas okej så hon kan hänga med på årets sista utomhustävling om två veckor! :)

Häng med på min Instagram & Snapchat för fler bilder och filmklipp - aamaziingsara


Läst 11804 ggr Kommentarer Kommentera

AUG
14

Den var kvar!

Hej! Under förra veckan var det fullt ös. Uteritter, markarbete, hoppträning, hoppning hemma, longering med Equiband :) Marco var på hoppträning för Niclas och han var sjöööövild. Alltså han lever life nu när han insett att han faktiskt fått börja hoppträna på riktigt och lite högre hinder. Han är såååå lycklig och han glädjeskuttar lite väl mycket kanske, men jag låter honom hålla på. Han är bara överlycklig :D Hoppas hoppas hoppas han håller sig fräsch nu!

Bill hoppade jag hemma i fredags. Första hoppningen sedan vi hopptränade för Amanda för ca fem veckor sedan då det gick så otroligt bra. Ville verkligen få samma känsla, och vet ni, den var kvar! Byggde upp plank, grind, vattenmatta och vanligt bomhinder och hoppade som en liten bana. Först på låg höjd, ca 70cm, och sedan höjde vi till 90-100cm. Avslutade med ett hinder på 110cm! Han var superpositiv, bra bjudning och hoppade fint! Verkligen roligt! Den här veckan är det tvådagarskurs för Amanda. Markarbete idag, banhoppningen imorgon. Blir nyttigt!!
Hoppade samma hinder med Hedda i söndags. Hon tyckte det var jättekul och kändes så fin!
Fredrik snackar lite med Bill :)Marco i skogen :)Hedda i skogen :)Bill efter ett bra pass i paddocken :)Hoppla!Heddis :)

Men tyvärr är inte allt guld och gröna skogar. Ratzia hoppade ju som ni vet jättefint förra helgen på tävling med felfri runda och placering i 130cm. Hon vilade dagen efter tävlingen, och dagen därpå upptäcker jag att hon inte går rent :( Misstänkte hovböld, men hovslagaren har varit här och kollat och hittade ingenting, och nu har det gått en vecka utan förbättring, så har en tid hos veterinären imorgon. Hoppas inte det är något allvarligt!!


Läst 12084 ggr Kommentarer Kommentera
Sida: 1 2 3 4 5 nästa  sista  Saras vardag

Här får du följa Sara Ekmans vardag. Det är hästar, resor och allt däremellan.

Välj annan husblogg

Välj husblogg


Lisen Välj
Portugal-bloggen Välj
Pether Markne Välj
Stalldrömmar Välj
Therese Välj
Redaktionen Välj
Kajsa Boström Välj
Hippologbloggen Välj
Avelsbloggen Välj
Gästblogg: Avel Välj
Saras vardag
Veterinärbloggen Välj
Hästskötarbloggen Välj
Gästbloggen Välj

stäng

Här får du följa Sara Ekmans vardag. Det är hästar, resor och allt däremellan.Maila Sara

Till bloggenMest lästa


ArkivGalleriet på Hippson Market

Husbloggare

Gästbloggen: "Stukat självförtroende hämmar inlärningen"

Gästbloggen

Tömkörning - varför är vi så rädda för volter?

Stalldrömmar

Marcobus!

Saras vardag

Till Husbloggarna