Saras vardag
JUN
23

Gothenburg Summer Tour Dag 3

Hej! Igår var det dags för kval 1 av 7-Star Spring Tour. Ratzia gick 130cm och Marco 135cm. Båda klasserna var bedömning A:0+A:0 två faser.

Ratzia hoppade fint på framhoppningen. Inne på banan var hon något spänd de första sprången, men sedan kom hon igång fint. Felfria i grunden och även felfria i omhoppningen! Gasade på så gott det gick och det räckte till en femteplats vilket gjorde att vi kvalade in till finalen. Superkul!! :)
Sedan var det dags för Marco att hoppa 135cm. Jättelugn och fin på framhoppningen :) Även på banan! Hade sett att de som red innan fick rida på något så vansinnigt fort i omhoppningen för att hamna på placering. Var felfria i grunden (vattnet var sista och Marco hoppade igen:)) och tänkte att nu får vi gasa på om vi ska ha chans till placering. Fick hålla-läge på första i omhoppningen, men annars tyckte jag att vi red så fort det bara gick och vi var felfria! Räckte till att bli 12:a och det var 13 placerade. Puh! Huvudsaken var så klart att han hoppade fint och var felfri, men alltid kul att få en placering på en bra runda :) Men shit vad snabba proffsryttarna är. Har inte en chans mot dem!
Ratzias fina rosett! :)Glada efter Marcos runda :DMarcobus <3Gräs efter en bra runda :)


Läst 1684 ggr Kommentarer Kommentera

JUN
21

Gothenburg Summer Tour Dag 2

Hej! Idag var det Marcos tur att göra första starten inne på Gothenburg Summer Tour. Hoppade en 135cm bedömning A:0. Sista hindret kunde man välja vattengraven eller vanligt hinder med vattenmatta. Har aldrig hoppat vattengrav med Marco tidigare, så frågade Lennart om råd. Han trodde inte det skulle vara något problem med vattnet, men sa ändå att om vi var felfria dit så kunde vi ta det vanliga hindret och om vi redan rivit kunde vi testa vattnet.

Marco kändes väldigt lugn och fin på framhoppningen, hoppade bra! Inne på banan blev han dock livrädd innan det var vår tur. Visste ni att de ska riva halva inglasade läktaren på Åbytravet och att de ska bygga en inomhusarena? Det visste jag, men jag visste inte att de skulle börja riva just precis nu. Så när vi skrittar omkring inne på banan så hör man bara väääärldens brak/muller/explosion/splitter och ser hur en del av glasläktaren bara faller i bitar. Först trodde jag det var en olycka, att byggnaden bara brötade samman, men sedan såg jag en stor maskin bakom och förstod att de började riva. Marco som är så ljudkänslig flippade totalt och jag trillade nästan av när han flydde iväg. Hästen som hoppade just då var stencool och brydde sig inte alls. Cred!

Marco blev ju väldigt på tårna och hade stenkoll bort mot glasläktaren, beredd att fly åt andra hållet om något mer skulle hända. Lyckades ändå få honom i bra galopp och börja när det var vår tur. Hoppade fint på både ettan och tvåan och kände att nu var han med och fokuserad igen. Vände sedan upp mot kombinationen, räcke två galoppsprång oxer. Fick en bra sväng, men något steg ifrån märker jag att Marco tappar fokus och tittar på vattentankstraktorn som kommer körande (jag var precis innan pausen och de skulle vattna banan efteråt). Jag själv tappar också fokus när jag tittar vart han tittar, och plötsligt är hindret där och Marco springer i princip rätt igenom räcket, jag tappar balansen och vi kommer självklart inte över B-hindret heller. Försöker lugna honom medan de bygger upp A-hindret. Hade detta hänt utan att traktorn varit där så hade jag själv blivit väldigt osäker och valt att hoppa ettan igen och utgått, men nu var jag helt hundra på att han skulle hoppa nästa gång. Red an igen och han hoppade utan minsta tveksamhet, vilket var skönt, då slog han sig inte i alla fall. Hoppade resten av banan helt fantastiskt fint och valde att rida an mot vattnet, vilket han ploppade över utan problem :)

Så väldigt nöjd med hans hoppning och rundan i övrigt, men synd att han inte var mer "inne i bubblan" när vi började, utan tappade fokus. Får hoppas det inte händer igen :) Fredrik var nästan lite förbannad efteråt och ville gå och säga till att det ska minsann vara lika för alla och att de kunde väl väntat en minut med att köra fram traktorn så jag fick hoppa klart. Ja ja, det är som det är, huvudsaken är att han hoppade kanon efteråt och inte verkade skrämd :)

Läst 5701 ggr Kommentarer Kommentera

JUN
21

Gothenburg Summer Tour Dag 1

Hej! Igår började Gothenburg Summer Tour inne på Åby. Jag hoppade en 130cm med Ratzia, bedömning A:0+A:0 två faser. Blev en rivning i grunden, men är nöjd med rundan. Framridningen/framhoppningen var väldigt spänd. Det blåste en hel del, så hon var jättetittig på plastband, tält och flaggor som smattrade och rörde på sig. Kändes väldigt ofokuserad när vi hoppade fram och hade mer koll på saker runt omkring som eventuellt skulle komma till anfall. Inne på banan var hon mycket bättre :)
På kvällen efter tävlingen åkte mamma och jag bort till Bunketorp. Jag skulle skritta en lugn runda med Marco och mamma skulle gå en promenad med Fia. Eftersom Bill går på bete inte så långt därifrån så bestämde vi oss för att gå och besöka honom. Har aldrig ridit den vägen med Marco innan, så han var huuuur fjampig som helst! Hoppade till för stenar, bröte på marken och annat. Behövde dessutom gå över en bro för att komma fram till Bills hage. Han tvekade när vi skulle gå över, men när jag skänklade på gick han. Lät en del när vi gick över, men det gick bra. När vi däremot skulle gå över bron på tillbakavägen (Bill mådde bra och stod och käkade med sina kompisar) så tvärvände Marco och hoppade ut på fältet vid sidan.. Jisses.. Fick upp honom på den lilla vägen igen och sedan traskade han över bron som ingenting. Dock var det inte slut på galenskapen där. Passerade förbi en golfbana och precis när Marco och jag skulle gå förbi en golfare så började han lyfta sina plastkassar. Egentligen inget konstigt, men Marco tog till flykten direkt och dansade ut på golfbanan.. Jag säger då det. Uteritter, kul nästan jämt!
Nu ska jag gå ut och longera både Marco och Ratzia med equibandet, sedan putsa lite utrustning.


Läst 8045 ggr Kommentarer Kommentera

JUN
18

Hoppträning och Dressyrtävling

Hej! I onsdags var jag på hoppträning med Ratzia för Amanda. Superkul! Började med att träna lite lydnad. Kom i galopp på ett litet hinder, skulle sedan bryta av till trav och trava över några bommar, sedan fatta galopp efteråt och skutta över ännu ett litet hinder. Gjorde detta ett par gånger åt båda håll. Gick helt okej med Ratzia, men får nog öva mer på detta hemma :) Hon blir ju gärna lite stark och framtung, så tar lite för många steg innan vi kommit ner i trav.

Bommarna på marken blev sedan en liten oxer, så då skulle vi fortsätta i galopp. När oxern blev större skulle det vara fem galoppsprång före och efter, men i början när den var låg skulle vi rida sex- sex. Ratzia var riktigt lydig och gick till och med på sju fram till oxern två gånger.

Vi fick sedan hoppa en linje en gång med oxer fyra galoppsprång fram till en kombination med två räcken och två galoppsprång mellan. Efteråt var det bana!

Första varvet gick vi på ett galoppsprång mindre på två distanser. Fick "låtsasskäll" av Amanda, men hon är så bra, huvudsaken är att det är rytmiskt säger hon! Sen ska jag självklart kunna rida på de stegen det ska vara, men hon gillar att jag använder känslan och går för det, inte börjar mecka för att ha in rätt antal galoppsprång. Hoppade en runda till, med rätt antal galoppsprång på alla ställen ;)

Idag var Ratzia dressyrhäst och mamma tävlade två klasser, ett L:B-program och ett L:A-program. Fick drygt 68% i båda klasserna och i L:B räckte det till en andraplats!! Hur bra?! Visst är hon fantastisk ändå som ena veckan kan hoppa hem en placering i 130cm och nästa vecka trava sig till en dressyrrosett?


Läst 10053 ggr Kommentarer Kommentera

JUN
13

Bete + Bilder

Hej! I lördags morse släppte vi Bill på bete. Han hade fått vila en vecka hemma innan, och nu ska han vara på betet i fem veckor. Det ligger cirka 10 minuter med bil från oss, så det är skönt att han är nära. Har redan hälsat på honom flera gånger :) Vi har alldeles för dåligt med bete hemma tyvärr. Känns sådär att inte ha honom hemma, men både mamma och jag har varit borta och kikat till honom flera gånger som sagt och det är tre stycken andra som har sina hästar där som dessutom är där och rider varje dag, så det känns ju bra. Läser om så mycket skadade människor som gör sjuka saker mot djur, så blir lite nervös.. Får hoppas allt går bra och att han får vila ordentligt, äta gott, växa, busa med de andra hästarna och bara ha en skön semester. Jättestor och fin hage har de i alla fall och många ställen med skugga om sommaren skulle få för sig att dyka upp :)

Har kommer ett gäng bilder från senaste tiden. Ligger efter i publiceringen.
Lille Marco :)

Ratzia 130cm inne på Åby, felfri och placerad :)

ÄLSKAR den här bilden! Marco felfri och 2:a i 140cm inne på Åby <3

Trim i paddocken

Ratzia felfri och placerad inne på Åby i 130cm <3

Marcomys i stallet <3

Skogstur med Marco och Ratzia där framme :)

Ratzia i hagen :)

Marco jobbat lite med Equibandet :)

Välförtjänt tupplur mitt på ljusa dagen i uteboxen <3

Groggy? :D

Bill i beteshagen :)

Semester!!!

Ratzia 130cm felfri och placerad :)

Sötaste Marco <3

Bara en till ;)

Marco 140cm

Marco 140cm

Instagram & Snapchat - aamaziingsara 


Läst 12718 ggr Kommentarer Kommentera

JUN
11

Distriktsmästare!

Hej! Idag bar det av till Falkenberg för att hoppa DM med Marco och Ratzia :) Gick på gräs, vilket ingen av dem har tränat eller tävlat på på flera år. Gräs kan ju vara väldigt kul, men är det dåligt väder, vilket det tyvärr är rätt ofta här i Sverige ;) så är det inte så roligt längre, så blir att jag väljer bort grästävlingar. Falkenbergs bana är däremot mycket sand under, så det känns bra.

Hade från början inte planerat in DM, utan hade tänkt åka på Grevlundatävlingen. Dock fick jag bara boxar och klasser på fredagen, och var reserv torsdag, lördag och söndag. Vågade inte chansa, då boxarna skulle betalas innan, så plockade bort alltihopa.. Så synd, hade verkligen velat åka på den. Men ja ja, såg att Falkenberg hade DM för Halland och tänkte att då får jag väl åka dit då och se om vi kan åstadkomma några bra rundor på gräset. Hade i alla fall tur med vädret. Duggade lite under tävlingen, och när vi åkte hem började det ösregna..

DM för seniorer gick i 125cm bedömning Winning Round. Hade Marco först, som gjorde en fin och felfri grundomgång. Var sist med Ratzia, som bara gått på gräs en gång tidigare i sitt liv, och då var hon sååååå spänd och bara kutade järnet för att komma bort från sig själv i princip. Idag gick det rätt fort också, men öronen spetsade framåt och bara väldigt hoppglad! :) Det blev felfritt med henne också!

Var fjärde sist ut i omhoppningen med Marco och sist ut med Ratzia, så ganska tight mellan hästarna, men som tur var så var de redan uppvärmda. Marco gjorde en kanonomhoppning med ganska snäva vägar och bra flyt. Upp i ledningen! När jag gick in på banan med Ratzia som sista startande ledde jag fortfarande med Marco, så visste att jag skulle bli Distriktsmästare i Halland, men med vilken häst?! Ratzia har aldrig vunnit någon klass, däremot kommit tvåa ett flertal gånger, så satsade bra med henne i omhoppningen. Snabbare tid än med Marco, men tyvärr ett ner.

Så Marco blev DM-segrare i Halland 2017 för seniorer!!! Superkul :D Har vunnit DM en gång tidigare, med Hedda som Young Rider.Medalj, segertäcke och rosett både för vinst i själva klassen och vinst i DM (klassen var öppen för alla)!

Efteråt var det direkt upp i sadeln igen för att värma upp för 130cm. Blev ingen paus alls idag, allt gick i ett. Hade Marco först igen. Den här gången var det bedömning A:0. Marco hoppade återigen superfint och var med i alla svängar. Tyvärr rev vi sista hindret, så himla retligt. Var snabbaste i startfältet med fyra sekunder tillgodo. Attans att den inte låg kvar, men han hoppade kanon!

Ratzia fick också ett ner, hon var lite matt med tanke på att allt blev så väldigt intensivt, men hon kämpade på bra! Aldrig kunde man tro för två år sedan när hon var livrädd på den gräsbanan att hon skulle gå in idag och hoppa två fina rundor utan minsta spänning :)
Marco grundomgång plus omhoppning DM

Ratzia grundomgång plus omhoppning DMRatzia fick hämta Marcos pris :)Och även hans DM-pris :)Guld, silver och brons i Halland :)
Marco 130cmRatzia 130cmStannade på Laxbutiken på vägen hem för att köpa lite gotta att fira med! :)Snapchat och Instagram - aamaziingsara


Läst 14454 ggr Kommentarer Kommentera

JUN
06

Hoppträning med Bill

Hej! I slutet på förra veckan var lille Bill och jag på hoppträning för Lennart. Var ute på Horsemark i Onsala, så det blev ett nytt ställe för både mig och Bill. Det var både grindar, plank, vattenmatta och mur, så undrade hur sjutton det skulle gå när jag red fram ;) Dessutom var han rätt yster denna dag och bockade en hel del i början. När det var dags att hoppa var han SUPERDUKTIG!! Hoppade alla hinder på första försöket och inga tjurigheter. Väldigt positiv och duktig, så det var jättekul. Nu ska han få gå på bete några veckor :)

Lennart berömde honom för att han har lätt att komma tillbaka och har en naturlig samling. Galopperade över en bom ett par gånger nämligen och varje gång var det lätt att samla ihop honom och göra ett litet skutt över. Även duktig på linjerna att ligga kvar och inte brumma iväg. Alltid kul när man får höra lite positivt också :) Även att han är extremt uppmärksam, vilket just nu är på både gott och ont då han har koll på exakt ALLT. Blir det nog bra när vi tagit oss förbi bråkigheterna och jag får honom med mig, hoppas jag!

Här nedan är en video när vi hoppade en liten bana:Så här nöjda är vi när Bill sköter sig :D
Var även borta hos Maria några dagar efter träningen och red hos henne. Bra att miljöträna och inte bara lalla runt hemma. Då var han också jätteduktig och positiv, så nu vankas det strax bete och lite sommarlov några veckor.Klart man har Mullegrimma när man heter BillieBus!

Snapchat och Instagram - aamaziingsara


Läst 15959 ggr Kommentarer Kommentera

MAJ
31

135cm

Hej! I söndags var sista tävlingsdagen inne på Åby för den här gången. Kungälv som anordnade den här helgen och det var väldigt bra organiserat. Dessutom fanns det mängder med morötter utanför banan och hos veterinären att muta hästarna med ;) Fina hederspriser också, vilket var kul! För det mesta brukar det vara premier och rosetter på de tävlingar jag är med på, men i 140cm i lördags fick Marco och jag en jättefin bricka när vi kom 2:a! Handtagen på brickan var ett tvådelat bett. Så coolt :)Firade helgens fina rundor med lite Asti på nya brickan! :) Hur cool?!

Både Marco och Ratzia skulle gå 135cm på söndagen, men eftersom Marco gjorde en sådan superrunda på lördagen och jag skulle ha väldigt tight mellan starterna så lät vi honom stanna hemma och ha välförtjänt vila i gräshagen :) På kvällen fick han en tur i skogen med mamma.Marco, välförtjänt vila i söndags :)

På fredagen och lördagen var det fantastiskt väder inne på Åby. På söndagen spöregn och kallt! Precis när jag satt upp på Ratzia och började skritta fram kom det världens monsunregn. Stackars de som hoppade då :( Som tur var sprack det upp och när vi hoppade fram var det sol igen.

Det var bedömning två faser och detta var andra gången Ratzia gick 135cm. Hon hoppade superfint, fastän det var tredje dagen och nu högsta klassen. Blev ett nedslag på en oxer på frambommen där jag la henne för nära, men annars kändes hon toppenbra. Så himla kul! Fina Ratzia!Ratzia <3


Läst 15118 ggr Kommentarer Kommentera

MAJ
28

Fantastiska hästar!!

Hej! Igår var det som sagt tävling igen inne på Åby. Började med att åka in med Ratzia och hoppa 130cm, den här gången bedömning A:0. 11 hinder, 13 språng. Hon var rätt spänd på framhoppningen då de hade så himla högt ljud i högtalarna, så hon var lite tossig varje gång vi var tvungna att passera dem. Inne på banan var hon mycket lugnare och inte alls lika tittig för beachflaggorna som hon var i fredags. Hon hoppade superfint och gjorde en felfri runda som räckte till en femteplats!!! :) Såå kul!!
Åkte sedan hem och hämtade Marco. Skönt när det är nära, så kunde han vara kvar hemma och vila istället för att stå på släpet och vänta. Marco hoppade 140cm, bedömning två faser. 14 hinder, 16 språng. Startade som nummer 4, och eftersom jag inte riktigt gillar att rida, sedan hoppa av och låta någon hålla när jag går banan, så struntade jag i det. Lärde mig banan från skissen i mobilen och fortsatte rida fram. Tänkte att det ser så högt ut så vi kommer säkert riva något, så behöver bara memorera grunden ordentligt, men slängde så klart ett öga på omhoppningen också.

Marco kändes fin på framhoppningen och var försiktig. Kommer in på banan, rider an ettan och han hoppar ett riktigt supersprång, jättemycket luft i mellan. Bästa känslan att starta med och sedan går det som tåget! Han hoppar sååå fint och är verkligen med överallt, på alla distanser och i alla svängar. Felfria i grunden och jag får snabbt som attan komma på vilka hinder som är i omhoppningen. Inga problem, och Marco fortsätter hoppa lika fint och tar oss i mål felfritt!!!!! :D

Det slutar med att det bara blir TRE dubbelnollor i denna 140cm, och Marco och jag kniper andraplatsen! Helt FANTASTISKT! Han hoppade så himla fint! Hörde många som tyckte banan var både svår och stort byggd, då känns det alldeles extra bra att vara ett av de tre ekipage som sätter en felfri runda. Så otroligt tacksam och glad för mina fina hästar!!! <3
Så nöjda och glada!! :D


Nummerlapp från Equijoy :)Några stillbilder från filmen <3 Var fotograf på plats, så ska köpa några bilder både på Marco och Ratzia. Är så kul att ha! :)


Läst 21130 ggr Kommentarer Kommentera

MAJ
27

Tävling

Hej! Igår åkte vi in till ett soligt Åby för tävling. 130cm med både Marco och Ratzia, bedömning två faser. Marco kändes lite påverkad av värmen när vi red fram. Lite matt, men hoppade ändå fint. Inne på banan hoppade han superbra, men en rivning på en oxer där jag la honom alldeles för nära. Jag såg seriöst ingenting, mina ögon var helt vattniga. Jätteäckligt! Var på flera hinder det kändes som om jag red an i "blindo".
Fick snabbt byta till Ratzia då det inte var jättemånga starter mellan henne och Marco. Hon kändes fin på framhoppningen och inne på banan hoppade hon jättebra. Var lite tittig fram till hinder två, då det var beachflaggor precis utanför staketet där, men hon hoppade ändå. Var felfria i båda faser och blev 6:a. Superkul! :)


Jättesoligt och varmt idag också. Hoppas de orkar hoppa lika fint som igår, trots värmen :)


Läst 16217 ggr Kommentarer Kommentera
Sida: 1 2 3 4 5 nästa  sista  Saras vardag

Här får du följa Sara Ekmans vardag. Det är hästar, resor och allt däremellan.

Välj annan husblogg

Välj husblogg


Lisen Välj
Portugal-bloggen Välj
Jens Fredricson Välj
Stalldrömmar Välj
Therese Välj
Redaktionen Välj
Kajsa Boström Välj
Veterinärstudenten Välj
Hippologbloggen Välj
Avelsbloggen Välj
Hippologbloggen Välj
Saras vardag
Veterinärbloggen Välj
Hästskötarbloggen Välj
Gästbloggen Välj

stäng

Här får du följa Sara Ekmans vardag. Det är hästar, resor och allt däremellan.Maila Sara

Till bloggenMest lästa


ArkivGalleriet på Hippson Market

Populärt hos Charlies

Husbloggare

TREVLIG MIDSOMMAR!!!

Hippologbloggen

Gothenburg Summer Tour Dag 3

Saras vardag

Tro på det du gör!

Kajsa Boström

Till Husbloggarna