Saras vardag

Mamma och jag åkte till Bunketorp i morse med Hedda och Marco. Jag red Marco och mamma tog Hedda. Skrittade först genom skogen och när vi kom ut på grusvägen vid golfbanorna travade vi fram och tillbaka och sedan blev det både trav och galopp genom skogen tillbaka. Vid den långa backen vid parkeringen tog vi en vända upp i galopp och en i trav innan vi skrittade av. En lagom morgonrunda!

Nu sitter jag bänkad och tittar på terrängen i EM i fälttävlan. Älskar att titta på terrängen. Sååå kul och spännande! Och vilken fantastisk ritt Sveriges första ekipage, Frida och Herta, gjorde. Wow! Får rysningar när jag tänker på det.. Heja Sverige och hoppas det går lika bra för resterande ryttare, både svenskarna och alla andra. Vill inte se några otäcka fall! :)Marco i morse. Fått syn på något spännande uppe i skogen ;)

Update
Usch, nästan direkt efter att jag hade skrivit att jag inte ville se några otäcka fall så gick en häst omkull. Fy så otäckt det såg ut, trodde banne mig den skulle bryta nacken.. Hua!! Inget mer sådant nu, tack! Kul att Dag Albert också var felfri inom tiden. Nu följer jag Sandra och Top Select. Heja heja!

Kör lite update här medan jag följer på datorn. Är ju så kul! :) Skoj att Sandra och Top Select också var felfri, men såg hästen helt okej ut efter målgång?

Och vad hände för Anna Hassö??? Trodde hon bröt först, men som tur var var det ju bara "hinderproblem".

Felfritt på hinder för Anna och Clover! Lite tidsfel, men så fin ritt!! :) Och det är en fröjd att se Klimke ute på banan nu!! Vilket ekipage! Felfritt för Ingrid och Escada! :)

Jippie, Niklas och Mister Pooh också felfria! Är grymt imponerad av svenskarna och deras fina hästar! Vilka ritter de gör!!! :)

Gööööttt! Linda Algotsson och La Fair också felfria! Wiiiehooooo!

Finska ryttaren Sanna hade likadana lila stigbyglar som mig. Purple for life!! :)

Två svenskar ute på banan nu. Malin och Johan. Heja heja!

Malin också felfri inom tiden! Gud så bra svenskarna är!!

Johan och Johnny Cash också felfri inom tiden. Är typ mållös hur grymt svenskarna presterar!! :D

Inte långt kvar till Silver-Sara och "min" häst. Haha, vi är många ägare till den! :) Hoppas så klart att Silver-Sara ska bli Guld-Sara, både individuellt och med laget! :)

Sara och Reality ute i terrängen nu! Sååå spännande!!!!! Håll tummarna alla!

"Vår" häst och Sara var felfria inom tiden! Vilken snygg ritt de bjöd på! Såg så säkert ut! :) Heja Sverige!!!

Nu har Ludde galopperat iväg. HÅLL TUMMARNA! :D

Ludde och Shamwari felfri på hinder och en sekund över tiden. Grymt jobbat!!! Fick hjärtat i halsgropen på ett av de sista hindren, men det gick fint som tur var!

Gud vad de svenska ekipagen har varit grymma! Hoppas verkligen banhoppningen imorgon går galant så laget får en välförtjänt medalj och att det blir individuella medaljer (ja, hoppas på flera medaljer så klart :)) till svenskarna!! :) GO SWEDEN!


Läst 12621 ggr Kommentarer Kommentera
AUG
30
2013

Herregud vad det regnade i morse. Det bara öste ner, så jag skyndade mig ut och mockade alla boxarna och sedan longerade jag både Hedda och Marco. När jag longerade Hedda var det bara lite duggregn, men sedan kom en rejäl skur när det var Marcos tur. Hua! Dagar som dessa önskar man att det skulle trilla ner en manege på tomten :) Hänger i alla fall inte läpp, för idag fick jag äntligen chansen att inviga mitt fina paraply som jag köpte i London. Positivt tänkande! Nu jobbar jag resten av dagen. Ha en underbar fredag :)Fia låg snällt i paddocken och höll mig och hästarna sällskapLjusrosa ränder och lite hjärtan. Nu är jag förberedd för en regnig höst! :)


Läst 12008 ggr Kommentarer Kommentera
AUG
29
2013

Händer inte så mycket just nu. Jobbar, rider, äter, sover. Bloggar.. Gick upp tidigt i morse för att rida Hedda innan jobbet. Det märks att hösten kommer smygandes. Fortfarande varmt och skönt på dagarna, men i morse var det lite kyligt. Ingen jacka behövdes, men en långärmad tröja. Red Hedda i paddocken och hon var väldigt lugn och trevlig. Gungade på och gjorde lite skänkelvikningar och öppnor. Hade tänkt träna lite på bytena, men hon var så himla lugn och mjuk i galoppen. Hon kan bli lite väl exalterad ibland när det är byten på gång, men idag var det så skönt att bara gunga med, så vi sparar bytena till en annan dag.

Marco får vila idag. Jag kör ju på "5 år - 5 dagar". Han brukar alltid få vila måndagar och torsdagar, då det är de dagarna som jag jobbar längst, så rider jag honom tisdag, onsdag, fredag och helgen.En gammal bild på Marco när han morgonstretchar innan tävling :)


Läst 11687 ggr Kommentarer Kommentera

Här nedan är filmen från tävlingen i helgen, när Hedda och jag hoppade 120 cm och vann :) Hon vaccinerades igår och fick även sulor påslagna. Hon har varit lite öm när det har varit stenigt på vissa ställen när vi har ridit ut. Får hoppas detta hjälper :) Red henne bara lite lugnt i paddocken idag och likaså Marco. Han fick däremot gå lite mer och nu har vi börjat galoppera. Pigg och glad är han, men sköter sig utan busstreck. Mamma är på någon konferenstjosan idag och imorgon, så jag har hand om stallet, hästarna och Fia idag och imorgon. Blir bra att jag får ge hästarna frukost imorgon så jag kommer upp i tid och hinner rida innan jobbet. Tänkte åka till skogen med båda två. 

Tanken var att jag egentligen skulle hopptränat Rivica ikväll, men jag passar den här veckan och försöker komma igen nästa vecka. Har bara gått lite drygt en vecka sedan jag blev sparkad, så jag antar att det är normalt att inte vara helt okej i benet än. Är dock orolig att något inte är som det ska, då det gör väldigt ont när jag sträcker ut benet helt. Att böja så att hälen går mot baksidan lår är inga konstigheter, men när jag rätar benet fullt ut och nästan försöker böja så att tån pekar mot magen (ni fattar?) så känns det som att två ben gnider sig mot varandra. Svårt att förklara, men det känns som att något inte sitter som det ska och jag vill liksom att det ska knäcka till så att det hamnar rätt, men den där knäcken kommer aldrig. Ska låta svullnaden försvinna helt och om det fortfarande känns så obehagligt och gör ont så får jag väl be att de skiktröntgar eller något. På den vanliga röntgen syntes som sagt inget.

Nu börjar Idol om några minuter. Kvällsunderhållningen nuförtiden!

 


Läst 11915 ggr Kommentarer Kommentera
AUG
26
2013

Igår efter tävlingen åkte vi hem och blev serverade grillad middag av pappa. Lyx! Mamma gick sedan ut och red Rivica och på kvällen åkte vi bort till Strekered med Marco och Natalie. Jag ville gå ner till sjön med Marco till ett ställe där han aldrig har gått i innan. Han är ju inte jätteförtjust i vatten när man är ute och rider.. Natalie gick i först och Marco stod vid kanten och tittade skeptiskt på vattnet innan han tog mod till sig och klev i. Han är lite knäpp och skrämmer upp sig själv när han går i vattnet. Han förstår inte alltid att det är han själv som gör det plaskande ljudet.. Gick i alla fall i tre gånger och sedan skrittade vi en bit på grusvägen längs med sjön. Marco var så uppspelt efter att han hade varit i sjön att hans inre arabhingst dök upp igen och han hade svansen i vädret, frustade och taktade fram på vägen. Vi vände efter en stund och red tillbaka. Passade på att gå ner i sjön igen och den här gången gick han raka vägen i utan några tveksamheter. Naturen var så fin när solen höll på att gå ner, så bad mamma ta några bilder på oss ute i sjön.Solnedgång


Läst 12505 ggr Kommentarer Kommentera
AUG
25
2013

Hej! Idag var det dags för tävling inne på Göteborg Horse Park med Hedda. Har ju gått lite halvdant med ridningen i veckan, så åkte inte dit med några större förväntningar. Tänkte att jag i alla fall skulle ge första klassen ett försök. Det var 120cm, bedömning A:0. Hedda kändes fin på framhoppningen och jag hängde bara med som en liten köttbulle på ryggen. Hade dragit på ett vulkanskydd under ridbyxorna för att få lite bättre stöd och att det inte skulle kännas lika mycket när blåmärkena kom emot sadeln.

Inne på banan fick Hedda bestämma tempo och jag styrde bara. Fort gick det och vi kom i mål felfritt. Så skönt!! Det gjorde förbaskat ont varje gång vi landade, så det var därför vi red så fort, så det skulle vara över snabbt, haha! Vi gick upp i ledningen, men startade i början, så det var en del ryttare kvar. Jag trodde inte att det skulle hålla hela vägen, men när alla hade ridit stod Hedda och jag som segrare och fick ett segertäcke, jättefin rosett och premier. Jättekul!! :)

Kändes verkligen extra roligt att få vinna idag, när jag i veckan varit tveksam till om jag kunnat tävla överhuvudtaget. Hedda är så fantastisk också som alltid hoppar och gör sitt bästa, fastän jag inte kunde rida med några ben överhuvudtaget. Vid hinder nummer fyra till exempel, ett räcke, så kom vi alldeles för stort. Hade jag varit normal i benet hade jag bara varit med och klämt om lite extra så hade hon tagit av där, men idag fick hon ingen hjälp av mig och var smart och trampade om. På resten av banan fick vi fina distanser och språng :)

Var från början anmäld till 130cm också, men det värkte så mycket efteråt så jag kände att jag inte skulle klara en runda till. Var dessutom mer än nöjd med hur bra det gick i 120cm :) Nu är det tre veckor kvar till nästa tävling. Då borde jag vara färdigläkt och kunna rida ordentligt. Ska ge mig själv en BioLight-behandling nu innan jag går ut och rider Marco!

 

Kolla vilken tjusig rosett och ett tunt och härligt täcke till Hedda! :) Film kommer sedan!


Läst 12373 ggr Kommentarer Kommentera
AUG
23
2013

Gud vad roligt att svenskarna tog brons i EM igår i hoppning. Otroligt spännande att titta på! Hade nästan kramp i tummarna efteråt då jag satt och höll dem så hårt! Får hoppas det blir medalj för Roffe individuellt också.

Idag testade jag att hoppa Hedda. Igår på eftermiddagen och kvällen hade jag sådan värk i knät att mamma fick rida ut en tur i skogen på henne. Eftersom vi är anmälda till tävling på söndag kände jag att det kunde vara bra att testhoppa lite idag. Det har känts helt okej att rida i dressyrsadeln, men med hopplädren i morse var det i början lite jobbigt. I galoppen är det som tur är bekvämast och tänker jag bara på att låta tån och benet vara vänt utåt så fungerar det :) Hade bara framme ett räcke som vi först hoppade några gånger på lite lägre höjd. När vi landade gjorde det ont, så fick verkligen försöka hålla benet långt ifrån sadeln i landningen, så att det inte slog emot. Höjde sedan upp hindret lite högre, som det ska vara på tävlingen i helgen, och hoppade en gång i varje varv. Då kändes det lite bättre, för då visste jag hur jag skulle försöka ha benet.

Ska rida i hoppsadeln imorgon igen och jag är helt inne på att åka på tävlingen på söndag. Det är inte långt bort och pengarna är dragna, så det är bara att ge det ett försök. Skulle det vara så att det inte fungerar så är det bara att utgå och åka hem, men jag tror att när vi väl är inne på banan så kopplas benet bort och vi kör på. Hoppas jag! :)Här är de två sprången på lite högre höjd. Kändes som jag fick till det bättre där :)Dagens benstatus: Mindre rött och blått, mera gult. Fortfarande lite svullet runt/under knäskålen, men det går åt rätt håll!En bild som egentligen inte har med detta inlägg att göra men som jag trillade förbi på en blogg nyss. Var tvungen att sno den då den var så sann :)


Läst 15893 ggr Kommentarer Kommentera
AUG
22
2013

Igår hände något crazy roligt! I somras var jag med på Expedias Facebooktävling där man kunde tävla om ett presentkort på 10.000:- hos Expedia. Även om man aldrig vinner sådana tävlingar så är det kul att vara med. Plötsligt kanske det händer? Hade i alla fall glömt bort den tävlingen, men igår blev jag kontaktad av dem att det var jag som hade vunnit tävlingen!!! Hur sjukt?! Blev verkligen jätte, jätte, jättejättejätteglad! :D

Presentkortet måste utnyttjas redan innan året är slut, så nu blir det snabbplanering. En av mina bästa vänner, Lissan, erbjöd sig som resesällskap och nu funderar vi på om vi ska åka på en tjejweekend till London i slutet på november. Julklappsshopping! :)

Är superglad över vinsten. Sådant som aldrig händer, och så plötsligt gör det det!:DHedda och jag i 110 cm på Kungsbacka i fredags där vi blev tvåa :)


Läst 14050 ggr Kommentarer Kommentera

Hej! Svullnaden har minskat ännu mer och nu känns och ser det ut som att det bara är lite kvar. Jag tycker även att blåsorna börjat krympa ihop sig. Torkar de ut eller vad händer med dem om de inte går sönder? Jag gjorde ett nytt försök att rida idag och lindade först benet, sedan på med ridbyxor, tjocka och höga ridstrumpor och till sist ridstövlar. Stabilt värre!

Tog dressyrsadel på Marco idag igen och skrittade ut i Bunketorp medan pappa sprang på löparspåren. Det kändes faktiskt ganska bra! I nedförsbackarna fick jag sitta konstigt för att det inte skulle göra ont, men på plan mark och i uppförsbackarna fungerade det fint! Red sedan Hedda i paddocken när jag kom hem, också med dressyrsadel. Kunde rida i alla gångarter och nu har jag kommit på att jag ska vrida tån och benet utåt så gör det inte ont. Inte så snyggt kanske och inte någon vidare effektiv stil heller, men vad gör det? Imorgon ska jag prova att rida i hoppsadel, och fungerar det någorlunda så tror jag inte det blir några problem att åka och tävla på söndag. Är några dagar kvar, så då lär benet ha blivit ännu bättre! :)Dagens knästatus: färgglatt och inte lika svulletMarci skogen idag


Läst 14707 ggr Kommentarer Kommentera
AUG
20
2013

Hej! I natt har jag sovit bra. Förra natten hade jag så ont i mitt knä att jag vaknade flera gånger och bara kallsvettades. Jag tyckte det såg ut som att svullnaden gått ner lite idag, men blåsorna däremot hade blivit större. Usch, de är så groteska.. Så fort jag tar av lindan och ska gå något steg så känner jag liksom hur vätskan inne i blåsorna skvalpar runt. Just det gör inte ont, men det är väldigt obehagligt!! Har lindan på nästan hela tiden, så känns det bättre. Igår gick jag ungefär som min farmor, både långsamt och haltande, men idag tycker jag att det går bättre. Lite vaggande och stelt tar jag mig fram, men inte i snigelfart. 

Vivi var här idag för att ge Hedda, Rivica och Natalie BioLight-behandling. Eftersom BioLight ska vara bra mot sår och svullnader och skynda på läkningen så fick jag sitta med en maskin på mitt knä också. Dessutom är Vivi så himla snäll så jag har fått låna en BioLight-maskin och har fått två olika program som jag ska köra på mitt knä i en vecka. 

Marco ska skritta veckan ut innan vi börjar trava och galoppera, så jag tänkte jag skulle prova hur det kändes att rida idag på honom. Det var lite meck att sitta upp och komma av, men som tur var så sod han helt still idag. Tog dressyrsadeln, och det var bra, för några hoppläder hade inte fungerat. I vilket fall som helst så gick det sådär. Jag hade velat trycka benet mot sadeln så att det låg helt still, men det gjorde för ont. Försökte trampa ner hälen ordentligt och hålla benet så still som möjligt, men det var inte alltid lätt. Marco var i alla fall snäll och skrittade på lugnt. Ska köra en till BioLight-omgång ikväll och provar att rida imorgon igen. Jag är anmäld till tävling i helgen med Hedda, men vi får se hur det blir med det. 

 

Jag fick köra programmen Acute och Drainage, och ska fortsätta med det!Hedda halvslumrar och njuter som vanligt! 


Läst 13762 ggr Kommentarer Kommentera
Sida: 1 2 3 4 nästa » sista » 

Här får du följa Sara Ekmans vardag. Det är hästar, resor och allt däremellan.Maila Sara

Till bloggen

Här hittar du alla våra husbloggare


ArkivAnsvarig utgivare: Cajsa Ekström Arman

Kundtjänst: info@hippson.se

Adress: Gamla Brogatan 11, 111 20 Stockholm

Hippson är sajten med inspiration, kunskap och nytta för dig som ryttare och hästägare. Här publiceras dagligen nyheter, reportage, frågespalter, expertsvar, ridövningar och snackisar från hela hästvärlden. Hippson ger även ut flera populära ridövningsböcker med konkreta tips och steg-för-steg-instruktioner.