Saras vardag

Go'kväll! Idag red jag Ratzia på förmiddagen i paddocken. Hon fick vila när vi var i Björbäck och dagen innan vi åkte var hon hos hovis och fick på sig skor. När vi hämtade hem henne var hon barfota i och med att hon bara gått på lösdrift. Jag var inte med hos hovslagaren, men där hade hon visst visat att hon är en riktig fuxmärr. Det hade slutat med att de fick bremsa henne för att få på skorna. Hoppsan..

Ingen bråkig fuxmärr när jag red henne idag i alla fall. La ut tre bommar på marken i mitten av ridbanan som vi travade över. De första gångerna försökte hon dra ut sin långa hals och dra iväg i ilfart över bommarna, med öronen spetsade framåt. Hon verkar tycka det är kul när det kommer fram lite bommar m.m. Efter några gånger taggade hon ner och travade lugnt och sansat över. Jobbade sedan med galoppen en stund. Nu går galoppfattningarna mycket bättre och hon tar hjälpen direkt. Däremot är fattningen till höger galopp lite bättre än till vänster, men när man väl galopperar är hon mer balanserad i vänster än i höger. I höger galopp blir hon lätt obalanserad om vi går in på böjt spår och slår om till korsgalopp. I vänster går det bra att galoppera ett varv på volten. Galopperar aldrig för länge, utan fattar galopp, galopperar ett halvt, kanske ett helt varv, bryter av, gör om igen.

Efteråt åkte mamma, pappa och jag till Ester för att äta söndagsmiddag. Supergott! Fick sedan säga hej då till pappa som ikväll satte sig på planet för att åka till Brasilien. Inte för att titta på fotbolls-VM (bara på TV), utan i jobbsyfte. Är lite nojig och hoppas att allt går bra. När vi var i Rio förra sommaren så hade vi hört alla möjliga skräckhistorier om kidnappningar, väpnade rån m.m., men när vi väl var där så var allt lugnt och det var som att vara i vilken stad som helst. Får hoppas det är likadant i São Paulo, som han ska till nu, men vad man har hört så är det väldigt mycket mer kriminalitet där. Hua!
När jag kom hem packade jag ur det sista ur transporten och sedan skrittade jag Hedda en stund. Hon skulle egentligen på återbesök i mitten av Falsterboveckan, men just därför fick vi skjuta fram det en vecka till. Inte för att det gör något, hellre skritta lite längre. Hoppade upp barbacka och red med hackamoret. Av någon konstig anledning blev det gräspaus titt som tätt..

 

Förresten, på Hööks stora REA köpte mamma ett par nya stigbyglar till Marcos sadel. Jag har haft ett par rosa, men tänkt att jag ska köpa röda i och med att den nya kavajen är röd. Hade spanat in dessa tidigare och nu var det 50% rabatt. Invigde dem på tävlingen i Björbäck :)

 

Har många rundor kvar att visa från tävlingen också. Här nedan är från torsdagens 110cm med Rivica. Vi rev uthoppet i kombinationen i grunden, då jag inte var tillräckligt snabb att räta mig. Annars kändes det som en bra runda!

 


Läst 13568 ggr Kommentarer Kommentera
JUN
29
2014

Idag var det dags för Rivicas sista runda här i Björbäck, hon hoppade 115cm, bedömning två faser. Hon kändes kanonfin på framhoppningen och hoppade riktigt bra! Inne på banan var hon i och tallade på de två första hindren, sedan vaknade hon till och hoppade jättefint. Var felfria i grundomgången och i omhoppningen rev vi dessvärre sista hindret. När jag vände upp mot det räcket så fokuserade hon istället på tälten vid sidan av banan så jag hade henne inte helt rak fram mot hindret. Tyckte jag tog en ganska lång väg, men ändå hann jag inte få kontakt med henne och få henne att fokusera på rätt sak. Är i alla fall supernöjd med henne och tycker att hon har gått bra alla klasser. Var ju som sagt i början av året som vi tävlade senast och det har inte blivit så många hoppträningar heller, men hon är alltid bussig och tycker det är kul. Dessutom blev hon med sina fyra fel i dagens klass första utanför placering i 115cm, så det var nog en lite klurig bana.

Marco hoppade också 115cm idag. Han var dubbelnolla och skötte sig jättefint. Blev en nionde placering för honom. Alltid kul när man får pris för en felfri ritt :)

 
Marco 115cm idag

Efteråt kollade vi på 125cm. Efter drygt halva startfältet började det åska och blixtra rejält och det kom världens ösregn in över Björbäck. Det verkligen vräkte ner och de fick göra ett uppehåll. Mamma och jag åkte tillbaka till stugan en stund och det var sådant oväder och regnade så mycket att man knappt såg framför sig på vägen när man körde. Såg sedan på Equipen att de hade ställt in både 135 och 145cm som skulle gått senare på dagen på grund av vädret. 

Vi åkte tillbaka till tävlingsplatsen och efter att jag hade kollat på banan så beslöt jag mig för att stryka Marco inför morgondagen. Han skulle gått en 120cm som sista klass, men han har känts jättebra och har på tre rundor fått två placeringar och endast haft ett ner. Kände att jag inte ville hoppa imorgon om underlaget inte är hundra. De som var kvar i 125cm som inte hann hoppa innan ovädret hade fått hoppa efteråt och jag såg det inte själv, men fick höra av flera andra att hästarna sjönk ner ordentligt och att flera hade halkat.. 

Så nu är vi hemma igen, nöjda och glada efter ytterligare ett år med bra tävlingar i Björbäck. Tycker alltid hästarna går bra där och det brukar alltid bli någon placering med i bagaget. Fredrik Malm hade som vanligt byggt bra och trevliga banor :) Speakern var också bra och sa till när någon var för hård mot sin häst, men jag reagerade på en sak idag. En ryttare i 125cm idag rev jokerhindret med sin häst och direkt när de hade landat och galopperade in i mål rappade han till hästen tre gånger på rumpan. Gör man så?! Och här sa inte speakern ett knyst. Detta var en före detta världscupryttare, men bara för att man är det så tycker jag inte att man ska kunna vara oschysst mot hästen utan att få en tillsägelse. Eftersom folk brukar bli helt tossiga när någon de känner eller tränar för blir "uthängd" så behöver jag ju inte skriva något namn, men det är lätt kollat på Equipe för den som vill. Förstår dock inte varför vissa blir hysteriska. Skulle någon jag känner eller tränar för behandla hästen illa skulle jag aldrig försvara det. Ibland blir man frustrerad och arg, men då får man nog ge sig själv ett rapp istället.


Läst 13056 ggr Kommentarer Kommentera
JUN
27
2014

Då var dag två här i Björbäck avklarad och jag är såååå trött. Vi bor ju i en stuga cirka tio minuter från tävlingsplatsen tillsammans med Lena och Sara (som köpte två av mina gamla c-ponnyer). Sara skulle starta först idag i första klassen, så de gick upp tidigt och åkte och fodrade, så mamma och jag fick "sovmorgon" till klockan sju. Då gjorde vi oss i ordning för att åka bort och titta på Sara och sedan mocka och gå ut och promenera med hästarna. Åkte sedan tillbaka till stugan en stund för att byta kläder och äta lite.

Åkte tillbaka till tävlingen och tittade på unghästarna i 120 och 130 och sedan var det dags för Rivica att hoppa 110cm. Hon kändes jättefin på framhoppningen och hoppade bra. Inne på banan red jag runt längs med staketet medan jag väntade på vår tur. Det hade kommit upp fler tält och husvagnar utanför, och Rivica var ju spänd för dem redan igår. Idag var hon också väldigt spänd där, men det som är bra med henne är att hon är lättövertalad och inte blir istadig.

Rivica var felfri i grundomgången och hoppade fint, men i omhoppningen blev det tyvärr lite plockepinn. Efter sista hindret i grunden gasade jag på mot första i omhoppningen. Det var ett räcke som stod lite i nedförsbacke. Hon blev lite stark och framtung för mig där, så jag fick aldrig tillbaka henne och hon rev det. Efter det tappade jag väl själv lite suget och red inte hundra, så det blev två ner till. Är i alla fall nöjd med grunden :)

Det var sedan låååång väntan innan det var Marcos tur i 120cm. Hade startnummer 99! Satt och kollade på mängder med ekipage och hann till och med sova en liten stund. Hann dock se att det var många som hade problem med både hinder tre och fyra på banan. Jättemånga hästar som stannade, hoppade kråka och blev istadiga. Typiskt, sådant sätter griller i huvudet på mig direkt. Mycket bättre när jag rider tidigt i klassen så jag inte hinner se vad de andra kan ha problem med ;)

Inne på banan passade jag på att rida förbi alla tält och husvagnar och Marco var precis som igår oberörd. Skönt! Det var bedömning A:0 och planen var bara att rida någorlunda korta vägar och hålla ett bra tempo. Marco hoppade fint på hinder ett och två. Sedan kom trean, en oxer, som jag sett många haft problem med. Satt så klart kvar i huvudet, så jag red lite väl på, och då rev han den. Jag skulle bara varit kall och ridit som vanligt, men som sagt, jag påverkas för lätt när jag ser att många andra får problem vid ett och samma hinder. I vilket fall som helst så hoppade han resten superfint och felfritt. En kombination med oxer-räcke och en med räcke-oxer bredvid vattengraven. Jättenöjd! Både igår och idag har han varit fokuserad och taggad.

Här nedan är rundan från 110cm med Marco igår. Försöker ladda upp bilder här på bloggen men det går för långsamt. Ni kan titta på min Instagram aamaziingsara om ni vill :)

Läst 12405 ggr Kommentarer Kommentera
JUN
26
2014

Då var det dags för den årliga sommartävlingen nere i Björbäck. Femte året som jag åker hit, första gången utan Heddis. Lite tråkigt, hon älskar verkligen den här gräsbanan. Eller ja, hon älskar väl alla tävlingar den hästen :) Den här gången har jag med mig Marco och Rivica. Rivica fick vara stand in för Marco förra året och i år för Hedda. Himla bra att mammas dressyrhäst kan gå hopptävlingar också när boxarna redan är betalda ;) För Marco är det första gången här nere och även hans första meeting! Spännande! Han har hoppat på Kungsbackas tävlingar när de haft några dagar på raken, men detta är första gången han sover borta. Hittills trivs han!

När vi kom ner i förmiddags var det strålande solsken och jättevarmt. Började dock blåsa väldigt och komma mörka moln när jag skulle göra i ordning Rivica för hennes första start, 100cm. Mullrade och blixtrade en del och kom lite regn, men inte så att de behövde avbryta. Rivica hoppade felfritt både grunden och omhoppningen och knep nionde placeringen. Kul! Jag har inte tävlat henne sedan februari/mars någon gång.

Hade sedan lite paus innan jag gjorde i ordning Marco för att hoppa 110cm. Var lite nervös i och med att det står husvagnar och tält på sidan av banan och att det är en del att titta på. Han var på tårna på framridningen, men kändes taggad och hoppade fint. Inne på banan red jag längs långsidan och travade sedan runt banan så som den skulle hoppas. Skönt när de har tre ekipage inne samtidigt så man har god tid på sig att se sig omkring.

Marco hoppade felfritt i både grund och omhoppning och lyckades även han ta en vit rosett. Jättekul! Kändes verkligen jättebra att han var taggad och sög tag i hindren och tyckte det var skoj. Hade gjort en plan med Thomas innan att idag rida med mycket press och verkligen vara pass på, just in case. Jättenöjd med honom! Var förresten en som sa när vi kom ut från banan att han var jättefin, det var kul att höra :)

Hoppade sedan Rivica i 110cm också och hon gjorde en fin och bra runda med ett nedslag i grunden. Hoppade lite stort in i kombinationen, så rev utsprånget då jag inte var med och rätade upp mig i tid. Nöjd med henne också!

Eftersom Internet är så långsamt här ute i skogen (bor i en mysig liten stuga) så går uppladdning av filmer och bilder i samma takt som när vi hade uppringt Internet när jag var liten. Inte så snabbt alltså. Men det kommer :)  Har lyckats ladda upp Rivicas runda från 100cm idag, så här får ni se den.Läst 11547 ggr Kommentarer Kommentera
JUN
22
2014

Hej, hoppas ni haft en trevlig midsommar. Idag blev det markarbete med både Marco och Ratzia i paddocken. Började med Marco som kändes kanon. Lugn och fin i traven och riktigt bekvämt att sitta ner. Ibland känns det lite skumpigt när han blir "pinnig", men det kändes som vi hittade en bra takt idag. Gjorde som vanligt mycket övergångar och halter för att det ska hända saker titt som tätt, och han känns med och gör det mjukt. Red också skänkelvikningar, öppnor och slutor. Skänkelvikningarna och öppnorna gick bra åt bägge håll, slutorna gick bra i höger varv. I vänster varv kändes han lite för rak och stel, så fick försöka tvära lite mindre och böja lite mer, fast inte för mycket. Små justeringar, så det inte blir för mycket eller för lite. Lagom, mest älskade ordet i Sverige :)

I galoppen jobbade jag vidare med samlingen. Försöker att varje pass kunna samla ytterligare ett steg. Det är kul att märka skillnaden, hur många steg han orkar nu jämfört med för någon månad sedan. Försöker hela tiden känna av så att jag inte pressar för mycket, utan släpper fram när det känns som han är på max. Ibland blir det givetvis att jag råkar gå över gränsen med vad han orkar, och då blir det så klart ett avbrott till trav, men idag var jag själv lite mer uppmärksam och pressade lagom. Kände mig riktigt nöjd med honom!

Efteråt gjorde jag i ordning Ratzia. Henne jobbade jag bara i skritt och trav idag. Skrittade länge och kände att hon tog stöd på bägge tyglar. Gjorde lite halter och försökte få henne att hela tiden gå kvar i form och inte bli öppen när hon börjar skritta igen. När jag tyckte att hon gick fint i skritten övergick vi till trav. Jag tycker det känns som att hon har mycket motor och travar på bra. I vänster varv kändes hon bra och jag kunde böja henne mycket och även hålla henne rak. I höger varv däremot ville hon inte riktigt ta stöd på yttertygeln. När jag försökte rida henne lite rakare i höger varv och inte så mycket böjd så kändes det som att hon tyckte det blev jobbigt och hon protesterade genom att bita tag i bettet och liksom dra ut halsen och försöka få tyglarna genom händerna på mig. Tragglade på en stund och till slut släppte det och jag kunde känna att jag hade stöd på yttertygeln även i höger varv. Blir kul att ta henne på dressyrlektion om ett tag för att få tips.

Mamma var förresten idag på sitt första dressyrpass för Karin Öljemark. Det är en kurs på tre dagar med både dressyrträning och mental coachning. Jag följde med och tittade när hon red och Rivica såg fin ut. Hon fick ha henne lite mer öppen i formen och något högre tempo än vanligt. Hon fick ett fint steg och mamma tyckte att det kändes som att hon red jättefort, men för mig som såg på så upplevde man det inte alls så. Det som var lite synd för oss som tittade var att Karin och de som tränade hade headset, så vi hörde inte vad hon gav för tips och trix till dem eller varför de skulle göra si eller så. Det var lite synd, men självklart bra för tränaren att slippa stå och skrika och för de som red att hela tiden höra klart och tydligt. Själv är jag den som nästan alltid sitter och ropar "Vaaaaa?!" till mina tränare för jag hör så dåligt.

 Här är förresten en video som jag inte visat, när jag hoppar en fin fyraåring. Var för några veckor sedan :)


Läst 11760 ggr Kommentarer Kommentera
JUN
20
2014

Glad midsommar på er! Enligt tradition är det här kallt och mulet, men hoppas på lite sol senare idag. Mamma och jag red ut på Ratzia och Marco i morse i Bunketorp. Mamma och Ratzia red först och höll igång med mycket trav. Marco och jag fuskade med lite galopp bakom dem. Tog även en galopp i backen och Ratzia fick gå först då också. Jag väntade lite med Marco innan jag släppte iväg honom så att han kunde få gasa på. Tidigare har han blivit heltossig om någon annan gått först och börjat bocka och ha sig så man knappt suttit kvar, men han verkar ha fått ett helt annat lugn nu. När vi är ute och rider kan han nu gå sist och jag kan sitta och göra massa övergångar från trav till skritt så att vi hamnar jättelångt efter, utan att han bryr sig :) 


Läst 11995 ggr Kommentarer Kommentera
JUN
19
2014

Hej! Igår longerade jag Marco med equibandet. Han har blivit mycket lättare att jobba från marken nu än vad han var för ett tag sedan. Då körde han mest sitt egna race och brallade omkring och sket i mig som stod där i mitten och försökte få någorlunda ordning på spektaklet. Nu busar han faktiskt ingenting, utan är väldigt fokuserad, jobbar på och har lärt sig mina röstkommandon. Säger jag trava så travar han, galopp så galopperar han och proo så går han från galopp till trav och gör jag det igen från trav till skritt. Även halterna sitter! Nu börjar det bli ordning på torpet! :) Brukar inte hålla på för länge och gör mycket övergångar så att det händer något hela tiden. 

Ratzia red jag sedan i paddocken och skrittade länge och böjde, flyttade åt bägge sidor och gjorde en del halter. Fortsatte sedan likadant i traven med en del överångar. Tränade lite galoppfattningar och i vänster varv gör hon det ganska bra. Direkt för hjälpen men i något öppen form. I höger varv är det lite jobbigare och då vill hon gärna springa iväg några steg innan hon fattar och blir friare i formen. Bara att träna vidare. Mamma ska rida henne idag.

Hedda tyckte jag som sagt inte kändes helt hundra i söndags när jag började rida, så hon fick åka till veterinären igår. Jag hade ändå tänkt att åka och göra en liten vetcheck snart med tanke på att hon har gått lite högre den här vintern, våren och början på sommaren (och så bra hon har gått också!!). Jag trodde att det skulle vara vänster fram, vilket hon markerade något på, så där blev hon behandlad i kotan. Hon blev även behandlad i vänster bakkota, där hon faktiskt hade markerat lite mer. Nu får vi hoppas att gamla tanten blir bra snart igen, men känns som att jag upptäckte ganska tidigt att det var något, så förhoppningsvis bör det räcka med en behandling? Blev även rekommenderad att köpa LitoVet till henne, så det ska jag beställa hem. Har provat lite olika tillskott som ska vara bra för äldre tävlingshästar för att "smörja" och hålla lederna fräscha, men har inte provat LitoVet, har ni någon erfarenhet av det? Jag hade under en period ett pulver som jag köpte direkt av veterinären som faktiskt fungerade väldigt bra, men det var snordyrt.. En burk med 3kg LitoVet kostar knappa 1300kr och håller då i ca 9 månader. Känns prisvärt, så ska beställa hem och börja ge henne, men ni får gärna berätta vad ni tycker om ni har testat :)

 

Måste gå i grushage idag och imorgon, sedan får hon komma ut på gräset igen :) 

 

Verkar ganska nöjd ändå :) 


Läst 11770 ggr Kommentarer Kommentera
JUN
18
2014

Var så trött när jag kom in efter träningen igår, så trillade i säng direkt. Var nere på Runestens gård, i Grimeton, med Marco och tränade på deras fina gräsbana med massa fina hinder för Lennart Lindelöw.

När vi kom ner höll gruppen innan på att hoppa, så gjorde i ordning honom och skrittade in på gräsbana för att visa honom runt. Han kändes taggad och var lite på tårna. Fanns en del att titta på, men han skrittade och travade snällt förbi, även om jag kände att han var beredd, just in case något skulle hoppa fram och skrämmas.

Hoppade sedan fram på ett litet räcke som höjdes successivt. Hoppade runt på en åtta och jag fick tips om att höja handen lite för att inte bli låst i armarna. Eftersom han kan bli lite stark när han kommer ut på stora ytor blir det lättare för mig att få tillbaka honom om jag höjer handen.

När vi hade hoppat några gånger var det dags att hoppa banan. 11 hinder och 14 språng. En trekombination och en tvåkombination. Det var små murdelar, vattenmattor, plank, regnbågar, schackpjäser och andra spektakulära hinder. Marco hoppade banan felfritt och kändes taggad och tyckte det var jättekul. Skönt! :)

Eftersom vi haft en liten dipp (hoppas det börjar gå mot en topp igen) så red jag med en del press första rundan. Lennart ville att jag skulle hoppa fram till trekombinationen en gång till och då testa att rida mer som vanligt och att när jag får en framåtdistans försöka driva mer med benen och mindre med sätet. Han hoppade fint och felfritt igen, fortfarande taggad men jag själv var lugnare.

Är supernöjd och tyckte Marco skötte sig jättebra. Nu ska jag inte hoppa honom mer innan nästa tävling. Då ska vi iväg på meeting. Hoppas det kommer gå bra då :)

Förresten var det en annan där som berömde Marcos framben. Kul! De är inte så tokiga de! :)

Här nedan är film!
 Nöjda efteråt! 

 

Hinder 1Hinder 2

 

Hinder 3

 

Hinder 4

 

7A

 

7B

 

7C 


Läst 12640 ggr Kommentarer Kommentera
JUN
16
2014

Idag är det måndag och det brukar för det mesta bli vilodag för alla hästarna, och så även idag. Jag har varit ute och mockat och ska snart åka till jobbet.

Marco ska åka till hovis i eftermiddag och få nya skor. Började klappra ordentligt om bakskorna på uteritten i lördags. Vi ska på grästräning imorgon, så det var himla tur att det gick att ordna en skoning idag. Hade nog inte gått i några broddar i de han har nu, hehe. Ska förresten bli superkul med träningen imorgon, ser verkligen fram emot den. Det är på en gräsbana jag aldrig hoppat på tidigare och även för en tränare som jag inte ridit för innan. Spännande, men mer om det imorgon efter träningen helt enkelt..

Här är två bilder jag inte har visat, en på Marco 120cm och en på Hedda 130cm.

 

Fina framben på Marco :)Jag vet inte om ni ser det på bilden när den är i den här lilla storleken, men det ööösregnade på den här tävlingen. Jag kunde knappt titta rakt fram utan att få vatten i ögonen, men det gick bra ändå. Hedda lika glad som alltid :) 

http://jonsvingphoto.se 


Läst 11855 ggr Kommentarer Kommentera

Go'kväll. I morse började jag med att rida Marco i paddocken, markarbete. Var supernoggrann (försöker så klart alltid vara det, men lite extra idag) och han kändes riktigt bra. Gjorde mängder med övergångar och var noga med att han var i form hela tiden och att allt skedde mjukt och inte hastigt och spänt. Var jättenöjd efteråt!

Gjorde sedan i ordning Hedda, men hon är tyvärr inte helt fräsch. Tycker att hon har känts lite stel de senaste dagarna och idag gick hon oregelbundet. Hennes ben är jättetorra och fina. Inte varma, inte svullna, inga sår. Hon behöver nog helt enkelt lite "service", om man nu ska prata i biltermer (med tanke på senaste diskussionen om hästpriser). Jag gör mycket förebyggande hemma, men hon är nu äldre och har gått många mil, så det är dags för en liten tur till verkstaden och åtgärda felet. Tror inte att det är något allvarligt och lika bra att göra något nu direkt när jag upptäckt det. Många hästar behöver ju lite extra service när de blir äldre.

Hade sedan stort kalas här hemma för Fredrik och två av hans släktingar, så det var fullt hus. Jag bakade en supergod tårta med chokladbottnar, limekräm, grädde och jordgubbar!När kalaset var slut gick jag ut och gjorde i ordning Ratzia. Hade planerat att testa att hoppa henne för första gången idag. Har haft en låg liten kub på cirka 30cm i paddocken som jag har travat och galopperat över en gång tidigare, men idag blev det även ett vanligt räcke också. Travade först över några bommar, hoppade sedan över den lille kuben och provade till sist att hoppa räcket på cirka 70cm. Det gick bra! 

Även om hon är sex år så tar jag henne för en fyraåring. Det är som att sitta på en häst som är under inridning. Hon förstår inte riktigt mina hjälper, styrningen är lite sådär och hon orkar inte helt bära sig. Helt förståeligt! När vi ska fatta galopp till exempel slår hon sig fri och drar iväg i trav några steg innan det blir galopp. Hon verkar dock fatta snabbt, för efter att vi hade hoppat några språng tränade jag galoppfattningar och det gick bättre och bättre för varje fattning. Långt ifrån perfekt så klart, men det är på rätt väg. 

 


Läst 11199 ggr Kommentarer Kommentera
Sida: 1 2 nästa » sista » 

Här får du följa Sara Ekmans vardag. Det är hästar, resor och allt däremellan.Maila Sara

Till bloggen

Här hittar du alla våra husbloggare


ArkivAnsvarig utgivare: Cajsa Ekström Arman

Kundtjänst: info@hippson.se

Adress: Gamla Brogatan 11, 111 20 Stockholm

Hippson är sajten med inspiration, kunskap och nytta för dig som ryttare och hästägare. Här publiceras dagligen nyheter, reportage, frågespalter, expertsvar, ridövningar och snackisar från hela hästvärlden. Hippson ger även ut flera populära ridövningsböcker med konkreta tips och steg-för-steg-instruktioner.