Saras vardag
JUN
25
2018

Hej! Tävlingarna förra veckan fortsatte gå jättebra! :) Hedda hoppade bara på måndagen, men Ratzia hoppade 130cm Seven Star både tisdag och onsdag. På tisdagen hoppade hon jättefint, rev ett räcke på slutet, men var jättenöjd med rundan. På onsdagen var det 130cm tidshoppning och då var hon helt fantastisk. Hoppade superbra och var med mig precis överallt. Är nog en av de bästa rundorna vi har gjort tror jag! :) Vi var felfria och blev 5:a av nästan 100 starter! Sååå kul! Nu har hon ingen tävling förrän i augusti igen, så resten av veckan efter tävlingarna fick hon ta det lite lugnare och nu kommer vi fortsätta träna men blir lite lugnare på hoppfronten ett tag.




Hoppade Marco och Bill hemma i lördags. Marco fick återigen hoppa 90-100cm och kändes peppar peppar jättefin. Den här veckan får vi enligt rehabschemat hoppa upp till 110cm och lite fler språng och om han fortfarande känns fin så får vi åka på riktig hoppträning nästa vecka :O Hoppas hoppas han fortsätter kännas fräsch! :)

Filmer på Marco och Bill (som också var jätteduktig) finns som vanligt på min Instagram, aamaziingsara. Hedda hoppade jag igår borta på Kungsbacka, finns film på det också. Byggde upp en serie från en av Hippsonböckerna. Galoppbom, sedan tre studs, ett galoppsprång till ett räcke och sedan två korta galoppsprång till en oxer. Riktigt bra serie där de måste backa av och tänka! :)

Idag blev det skogen med Bill och Marco. Bill fick galoppera massor. Han är ju lite busig i början och kör ner huvudet och skuttar lite, men tog galopp i alla backar och smackade på och då var det fullt ös framåt!



Hedda 115cm <3 Foto: Falkenbergs Foto



Hedda 115cm <3 Foto: Falkenbergs Foto




Ratzia 130cm <3 Foto: Falkenbergs Foto



Fina rosetter! :)



Marco i skogen :)



Bill tränar på sin balettposition ;)


Läst 32717 ggr Kommentarer Kommentera
JUN
18
2018

Hej! Vilken fantastisk dag det blev! Började med att världens bästa hovslagare kom jättetidigt i morse för att slå på Hedda ena framskon som hon råkade trampa av sig igår. Mamma och jag gjorde sedan i ordning Hedda och Ratzia och deras utrustning inför dagens tävling inne på Åby, Gothenburg Summer Tour anordnat av Fjärås. Vi åkte först in med Hedda som skulle hoppa 115cm, bedömning A:0+A:0 två faser. Har ju tävlat två gånger sedan hon kom tillbaka efter frakturen, två stycken 110cm med ett ner båda gångerna, men känts jättefin. Hade egentligen inte tänkt att åka med henne hit eftersom 115cm var lägsta höjden, men då vi inte har något planerat förrän i augusti igen och hon har känts så himla fräsch så efteranmälde vi. Vilken tur!

Hedda kändes toppen på framhoppningen, och inne på banan var det sedan fullt ös som vanligt ;) Hon älskar verkligen att hoppa och tävla. Vi var felfria i både grund och omhoppning, och det slutade med SEGER! Förstår ni vad roligt?! Jag är såååå glad! Extra kul att Fjärås ordnat så fint så att vi fick segertäcke (vem trodde Hedda skulle plocka hem ett till sådant?) och gå in på prisutdelning som i en jättestor klass. Kändes som om vi vunnit en grand prix!!


Dags att gå in på prisutdelning! :) Hedda lugn som en filbunke som vanligt när det inte hoppas.




Såååå glada!!! <3


Heddas runda!


Åkte sedan hem och släppte ut Hedda i hagen och lastade in Ratzia och åkte tillbaka. Var preciiiiis att vi hann tillbaka innan veterinären skulle gå på lunch i en timma. Hade ju varit fint att missa sin start pga att man kommit försent till besiktningen..

När jag red fram Ratzia utanför paddocken var hon otroligt spänd och lite stissig. Det blåste ordentligt, så hon reagerade på allt som fladdrade och smattrade. Blev bättre när vi kom in i paddocken, då började hon fokusera på mig och hindren! Kändes väldigt fin och försiktig :)

Hoppade 125cm bedömning A:0. Kändes super de tre första sprången. Till hinder fyra, en kombination med oxer ett galoppsprång räcke, kunde man välja att gå innanför eller utanför. Hade från början tänkt gå utanför, men eftersom hon hoppade så bra så chansade vi och gick innanför. Fick katastrofläge när vi vände upp och kom alldeles för nära oxern. Ratzia var grym och tog sig över ändå utan att riva och la in ett extra galoppsprång i kombinationen och tog sig ut över räcket utan att ens vara i. Fattar inte hur det gick till, men snacka om att hon räddade upp situationen fantastiskt bra! Sedan fortsatte hon resten av banan som om ingenting hade hänt och hoppade lika bra som innan. Gick i mål med en tid som räckte till en andraplats! Så himla roligt, jätteglad för mina fina hästar!! :) <3




Finaste nummerlappen från EquiJoy


Amanda, en av mina grymma tränare :D


Så fina rosetter!!


Ratzias runda!


När vi kom hem från tävlingen gjorde vi i ordning grabbarna grus och åka till manegen. Jag red markarbete på Marco och mamma longerade Bill med equiband, både mag- och rumpband :)


Snapchat & Instagram - aamaziingsara


Läst 27978 ggr Kommentarer Kommentera

Hej! Förra helgen var det tävling med Hedda och Ratzia. Hedda hoppade 110cm igen och var sååå fin, och taggad! Felfria i grunden och ett ner i omhoppningen. Gick lite väl fort där ;)




Hoppade sedan Ratzia i 120cm och 125cm. Hon kändes jättefräsch och hoppade toppen! I 120cm blev det felfritt och en fjärdeplats :) I 125cm ett ner, men som sagt, bra hoppning och känsla!






Tant Hedda, öronen spetsade framåt <3 Foto: Falkenbergs Foto



Goa framben!! Foto: Falkenbergs Foto



I veckan blev det även hoppträning med Ratzia för Niclas. Fick privatträning, lyxigt! :) Fick börja att travhoppa lite, gjorde sedan en övning som jag hade önskat som vi gjorde inomhus tidigare i år som var grrryyym för Ratzia. Lika bra den här gången och hon hoppade kanon!! (Film på Instagram). Ratzia fick massor av lovord av Niclas och han sa det att hon såg ju inte mycket ut för världen när hon kom in i manegen på hans första träning i vintras men att man ska inte "judge a book by its cover" :)



Från träningen i veckan! :)

Sedan var det dags för Bill att hoppträna för Lennart den här veckan, och vilken träning det blev! Alltså det var den bästa träningen med honom någonsin!! Var helt lyrisk efteråt. Han var så fin och duktig, positiv och framåt hela tiden! Hoppade allt på första försöket och inga onödiga megahopp. Hoppade nååågot större på vattenmattan första gången, men den skulle ju kunna bitas, så det är okej ;)
Jossan, som jag tränade med och har tränat med flera gånger förut med Bill, tyckte det var stor skillnad på honom. Så kul att höra!





Jag hoppade med Marco enligt rehabschemat igår. Den här veckan fick vi hoppa 90-100cm! Så kul att känna att det går framåt. Hoppas stenhårt att det fortsätter så. Han tyckte nog det var kul att äntligen få hoppa lite högre. Film på Instagram, som vanligt :) aamaziingsara



Fine Marco!



Bill i morse, trimmade lite i paddocken :) Känner verkligen att han har mer framåtbjudningen nu i det dagliga arbetet. Så härligt! Innan har jag upplevt honom pigg vid uteritt och hoppning, men rätt seg och lat i markarbetet, men nu känns han mycket mera framåt och som om han tycker det är roligare :)



Marco i eftermiddags. Eftersom vi hoppade igår blev det bara skritt idag :)



Ratzia :)



Skönt när man kan gå in i boxen på dagen och vila lite :)



Marco går ofta in och lägger sig i sin box på dagarna och tar en tupplur <3 Himla käckt med utebox i hagen :)


Filmklipp på Snapchat och Instagram - aamaziingsara


Läst 29390 ggr Kommentarer Kommentera
JUN
09
2018

Hej! Förra veckan var det Niclasträning med Ratzia. Väldigt nyttigt (och jobbigt!). Fick först hoppa fram på en linje med två små hinder. Red på fem galoppsprång när vi värmde upp på lägre höjd och sedan fyra när det var större. Efteråt jobbade vi med en serie som var väldigt bra för Ratzia. Det var räcke, ett galoppsprång räcke och sedan två superkorta galoppsprång till en oxer. Här fick vi kämpa och Ratzia fick verkligen backa av och vara kvick i framfötterna. Hade sedan en trekombination med räcke, ett galoppsprång oxer, ett galoppsprång räcke. Även här kortare avstånd än normalt. Det var extremt kvavt och varmt den kvällen och Ratzia blir lätt påverkad av värmen, men hon hoppade ändå jättefint! :)



Marco fortsätter med sitt rehabschema och både förra veckan och denna var det samma sak. Studs en dag och sedan 80cm några språng en annan dag. Studsen har jag hoppat hemma i paddocken både gångerna, men åkt bort till Kungsbacka RK och hoppat de "vanliga" hindren i deras stora, fina paddock. Filmklipp från denna och förra veckan när vi hoppar 80cm finns på min Instagram, men här nedan är ett klipp från förrförra veckan när vi hoppade liten bana på 70cm. Han tycker det är så kul att vara igång igen och hoppa! :) Hoppas verkligen vi är på gång igen <3





Har haft med lille Bill till KRK också när jag ändå hoppat de andra hästarna. Tycker ändå att det går framåt med honom! När han väl är igång hoppar han käckt. Tror bara jag måste hoppa fram ordentligt på ett litet hinder flera gånger så att han hoppar helt avslappnat. Nu det senaste har han varit väldigt avspänd och inte överhoppat sig. I videon nedan som är från samma tillfälle som med Marco ovan så var han jätteduktig. Hoppade normalt över alla hinder, inte spänd och inte tittig. Var dock tvungen att åka av en gång när han blev "rädd" för ett par cyklister som körde förbi paddocken ;) Japp, ni har det på filmen nedan.





Filmer från när jag hoppade alla hästarna några språng idag finns på Instagram, aamaziingsara :) De kändes så fina allihopa! Var borta sent på kvällen och hoppade i kvällssolen. Helt fantastiskt vilket väder vi har haft nu i sex veckor. Ska dock regna imorgon såg jag. Behövs verkligen, men tycker det kan regna på nätterna och vara soligt på dagarna ;)



Marco i skogen :)



Marco efter skogstur :)



Fia hängde med ikväll till KRK :)



Ratzia kändes fräsch ikväll!



Marco travar fram :)



Lille Bill fick jogga på linan medan jag red Marco :)



Marco redo att hoppa några skutt :)


Läst 22891 ggr Kommentarer Kommentera

Här får du följa Sara Ekmans vardag. Det är hästar, resor och allt däremellan.



Maila Sara

Till bloggen

Här hittar du alla våra husbloggare


Arkiv



Ansvarig utgivare: Marit Nordkvist

Kundtjänst: info@hippson.se

Adress: Gamla Brogatan 11, 111 20 Stockholm

Hippson är sajten med inspiration, kunskap och nytta för dig som ryttare och hästägare. Här publiceras dagligen nyheter, reportage, frågespalter, expertsvar, ridövningar och snackisar från hela hästvärlden. Hippson ger även ut flera populära ridövningsböcker med konkreta tips och steg-för-steg-instruktioner.