Saras vardag
MAR
31
2019

Hej! I fredags åkte vi till Lidköping med Marco och Ratzia för att hoppa 130cm. Började lite kaosartat då Ratzia fick panik i transporten när vi precis börjat åka. Hon slängde sig mot väggen och satte bakbenen på varandra. Stannade på en bensinstation och fick lastat ur henne. Plockade ut Marco också och bytte sida på dem och då gick det bra. Himla tur att hon hade skydd på benen så hon inte skadade sig!

På tävlingen hade jag Marco först. Gjorde i ordning honom och skrittade iväg. De har så fina ridvägar i Lidköping att rida fram på. Marco skrittade iväg utan att bry sig om att Ratzia var kvar i transporten. Tänkte att oj vad snäll han är. När jag hade skrittat en bit på skogsvägen var det dags att vända för att rida tillbaka och gå banan. Hann knappt vända honom innan han flög i luften och blev heeeeltossig. Taktade, bockade, sparkade bakut. Var helt wild and crazy och gnäggade som bara den! Tänkte att jag testar att trava och ser om han lugnar sig men då flög han ännu mer i luften. Herregud, kommer han någonsin växa upp?? Tog oss till slut tillbaka till manegerna, men det var med nöd och näppe.. Inne i manegen på framhoppningen var han åtminstone lugn och även inne på banan. Hoppade fint, fick ett nedslag. Ändå nöjd med rundan!




Bytte sedan och red fram Ratzia. Även om hon gnäggar mycket så håller hon åtminstone inte på och lever rövare utan håller sig på backen. Däremot blev hon jätterädd inne på framhoppningen för funktionären som stod vid insläppet med reflexväst. Vågade knappt gå förbi.. Tänkte hur ska det gå inne på banan med flera funktionärer i reflexvästar?? Det gick bra som tur var och hon var inte det minsta spänd. Gjorde också en bra runda men rev faktiskt samma hinder som Marco.





Igår fyllde jag år och på kvällen var det tävling i Billdal med Hedda och Bill. Det var första gången Bill var i Billdal och även första gången han åkte på tävling med annan häst. Det var spännande. Höll knappt på att överleva framridningen ute i paddocken. Han var sjövild och skrek efter Hedda konstant. Både bockade och stegrade till och med en gång! Att hästarna bockar kan jag stå ut med, men stå på bakbenen är inte okej. Kan gå så himla illa! Han lugnade i alla fall ner sig när han kom in på framhoppningen inne i manege. Då skötte han sig jättebra. Även inne på banan var han lugn och fokuserad! Hoppade först 100cm och var felfri. Hoppade fint! :)





Sedan var det dags för Hedda att hoppa 110cm. Hennes första tävling i år! Med henne behöver man inte oroa sig för några bocksprång eller konstigheter. Så lugn och snäll! Inne på banan var hon toppen och vi satsade friskt i omhoppningen. Klart Hedda ville vinna när jag fyller år, så det såg hon till att göra! <3 Bästa gamla tanten, så duktig!





Tog ut Bill igen för att hoppa 110cm. Han debuterade ju förra veckan med ett nedslag, så detta var andra starten på den höjden. Funderade på om han skulle ha någon ork kvar efter allt ståhej innan första klassen, men han var så pigg och fräsch. Hoppade fint och slog till med en felfri runda! Så kul!! :)







Prisutdelning till fots :) Billdal har som vanligt jättetjusiga rosetter! :)



Bill redo att åka hem och sova efter två felfria rundor. Duktig kille! :) Nu måste han bara vänja sig vid att åka på tävling med kompis.

Marco i Lidköping i fredags :)


Instagram: aamaziingsara och book_a_horse :)


Läst 29818 ggr Kommentarer Kommentera
MAR
20
2019

Hej! Har tänkt uppdatera flera gånger, men har haft så himla mycket att göra så varje kväll har jag totaldäckat. Idag däremot tog jag mig en pensionärslur på eftermiddagen, så nu är jag full av bloggenergi!

Som jag skrev sist så blev bettet lite för skarpt på Bill på senaste Lennartträningen. Så förra veckan hopptränade jag för Rickard och tog loss kedjan helt. Han hoppade fint och var lydig, men nää, blir ändå lite "för mycket häst" för mig. Förstår ni? Fick i alla fall tips här i kommentarsfältet att sätta något runt kedjan, och det har jag ju faktiskt på Ratzias kedja vilket fungerar jättebra. Så införskaffade ett ludd och satte runt kedjan samt satte den ganska löst. Eftersom jag skulle tävla idag ville jag testa hur det fungerade innan, så tog några språng hemma i paddocken i söndags morse och det kändes bättre!

Så ja, idag var det alltså dags för tävling igen! Unghästhoppning på Kungsbacka Ridklubb. Bill skötte sig strålande, var så lugn och fin! Hoppade först 100cm och sedan var det dags att debutera 110cm. Har ju gått väldigt bra på träningarna hela vintern, så kände att nu var vi redo att gå upp ett steg. Han hoppade fint i både 100 och 110cm med ett nedslag på ett räcke i båda klasserna. Lugn och avspänd. Supernöjd! :)




Film från 110cm! :)



Nöjda och glada <3


Hade tagit ledigt hela dagen, så när jag kom hem åkte jag till skogen en runda med Marco och sedan hoppade jag Hedda lite i paddocken. Efteråt blev det en timmas sömnpaus innan det var dags att gå ut igen och göra i ordning Ratzia inför kvällens träning för Lennart :)



Träningen ikväll med Ratzia gick bra. Hon var pigg, men inte riktigt lika snärtig i sprången som vanligt. Hon fäller som bara den nu, så tror det påverkar lite :) Här nedan är en film från när jag hoppade Hedda och Ratzia hemma i paddocken för en och en halv vecka sedan!







Igår morse i paddocken med Marco och Fia :)



Skogen med Hedda :)



Marcobus <3



En tur runt golfbanan :)

Instagram: aamaziingsara och book_a_horse :)


Läst 25928 ggr Kommentarer Kommentera

Hej! Som jag skrev i förra inlägget så är det lite tävlingsuppehåll nu med tanke på smittoläget, men vi tränar på och håller igång som vanligt. Peppar peppar är våra hästar friska och fräscha :) Eftersom vi inte tävlade förra helgen hoppade jag lite själv med Marco och Bill i manegen. Båda var så fina!! :)





Lille Bill <3



Marcobus <3




Schabrak från Equestrian Stockholm, de har så fina produkter :)



Skogstur med Marco :)

Förutom hoppträning med Bill i onsdags och dressyr i manegen en morgon med Marco har det bara blivit uteritter i skogen och lite longering med Equibandet i paddocken :)

Hoppträningen för Lennart gick superbra! Alltså hjälp, nu börjar det bli riktigt högt för Lille Bill! Han hoppade riktigt fint och var så positiv, om än lite busig någon gång (se film nedan) och kickade iväg ;) På ena långsidan hade vi kub med tre galoppsprång till ett räcke och på andra sidan kub med tre galoppsprång till en oxer. Lite åt det kortare hållet, men red ganska lugnt in på kuben hela tiden så det kändes normalt till det riktiga hindret. Här höjde Lennart upp en del och Bill hoppade toppen! :)

I julas bytte jag från ett ploppbett till ett jaktbett på Bill och jaktbettet har verkligen fungerat super. Det gick bra med ploppbettet också men han blev lite väl stark ibland och viftade med huvudet, så då valde jag att betsla upp så att jag kan vara mjukare på handen. Nu när jag hoppat på det några månader börjar det dock bli lite för skarpt. Han har ju gjort stora framsteg i markarbetet, där jag alltid rider på vanligt två- eller tredelat, och blivit väldigt mycket lydigare, så var ganska väntat att det snart skulle bli lite för "bra" med jaktbettet. Som ni ser på filmen fungerar det ju fortfarande bra, men känner ibland att han blir för känslig, så Lennart föreslog att jag ska plocka bort kedjan från jaktbettet och testa att bara rida på stången. Testar det nästa vecka och ser hur det går, annars får jag prova ploppbettet igen :)






SuperBill <3







Billieboy <3



Fina Marco efter en uteritt i torsdags morse <3



Cailey och Bill <3

Igår åkte mamma och jag bort till Bunketorp med Bill och Hedda. Jag skulle möta upp Therese och Cailey för en ridtur och mamma skulle rida Hedda i galoppbacken. Var lite spännande när Cailey och Bill skulle lämna Hedda, men det gick över förväntan. Bill försökte vända en gång precis i början, men sedan glömde de båda bort henne och skrittade på egen promenad. När vi sedan möttes vid transporterna igen berättade mamma att Hedda hade varit heltossig och jättepigg och gnäggat efter dem hela tiden. Haha, gamla tanten då! <3



Igår :)

Idag har det varit riktigt skitväder heeeela dagen. Började med att mocka och göra i ordning stallet i tron om att det kanske skulle bli uppehåll, men det blev nästan bara värre. Gjorde i ordning Marco och åkte bort till skogen för en ridtur. Ösregnade och blåste isvindar. Fick åtminstone lite skydd under träden, men var som en dränkt katt efteråt. Marco var i alla fall glad och travade på friskt på ridspåren :)



Bestämde mig för att ta in hästarna när jag kom hem med Marco. Möttes av en rolig syn. Bill är en sådan pajas alltså, aldrig mött en sådan rolig och social häst!!





Hur söt är han inte då? Går runt med mat bakom örat, vet ju aldrig när man blir hungrig??? Kolla in videon här nedan när han käkar av sin take-away, haha!




Instagram: aamaziingsara och book_a_horse :)


Läst 28075 ggr Kommentarer Kommentera
MAR
02
2019

Hej! Veckan har flutit på med hoppträning för Rickard Rådås i onsdags med Bill och sedan mest uteritter faktiskt. Skulle egentligen tävlat denna helgen, idag i Lidköping med Marco och Ratzia och imorgon i Varberg med Hedda och Bill. Nu blir det dock ett litet tävlingsuppehåll i den här smittostormen. Mina hästar mår bra (peppar peppar) och vi tempar dem varje dag.

Jag var ju och tävlade i Trollhättan för två veckor sedan och då kändes det lugnt för då var allt så långt borta. Läste bara om det i Stockholmstrakten och tävlingarna blev inställda där. Nu känns det tyvärr som om det har spridit sig högt och lågt. Läste att det är konstaterat EHV-4 virus på ett ställe strax utanför Göteborg och nu stänger de flesta sina anläggningar runt omkring för att vara på den säkra sidan. Avanmälde mig till både Lidköping och Varberg. Lidköping har sina tävlingar ändå den här helgen men fick ett mail från Varberg efter att jag avanmält att de ställer in sin tävling. Better safe than sorry! Likaså min hemmaklubb Kungsbacka Ridklubb har ställt in sin stora tävling Kopparbergs Grand Prix som skulle varit nästa vecka torsdag-söndag. Jag var anmäld torsdag-lördag med Marco, Ratzia och Hedda och på söndagen var jag anmäld med Bill till Vänersborg, men de har också ställt in och stängt sin anläggning. Hoppas verkligen den här skiten försvinner nu, att inga fler hästar blir smittade och att det går bra för de som redan drabbats :(

Känns skönt att vi har eget stall utan inackorderingar. Är på KRK och rider men lämnar täcken och dylikt i transporten om vi rider i manegen. Dessutom har de Virkonbad utanför alla stallar/maneger på anläggningen. Tummen upp för det och som sagt, hoppas skiten försvinner nu..

Hopptränade som sagt för Rickard i onsdags med Lille Bill. Har inte hoppat för honom sedan någon gång i somras, så han var verkligen imponerad och tyckte det var stor skillnad! Kul :) Tyckte han hade bättre kontroll på sin kropp och att jag lyckades få tillbaka honom bra efter hindren.

Innan träningen i onsdags red jag ut i Bunketorp med Marco. Det var den härligaste vårdagen hittills. Soligt och till och med varmt. Red sent på eftermiddagen och när vi var på väg tillbaka till transporten höll solen på att gå ner. Så vackert!



Magiskt!



Hur söt är han inte?? <3

Efter att jag hade ridit ut med Marco gjorde mamma och jag i ordning Hedda och Ratzia. Min hoppträning för Rickard var inte förrän kl 20, så vi hann med att åka och rida dem på ridspåret på KRK innan träningen :) Det var två pigga damer, så mamma och jag bråkade om vem som skulle få rida först, för ingen av oss kunde hålla dem om vi gick sist ;)



I torsdags fick Bill vila efter den kämpiga, men nyttiga, hoppträningen. Ratzia, Hedda och Marco fick däremot hoppa lite studs och små lydnadshinder hemma i paddocken.

Igår, fredag, åkte mamma och jag bort till Bunketorp tidigt på morgonen med Marco och Ratzia. Så skönt att det börjar ljusna tidigare nu så vi kan rida ut i skogen innan jobbet. När vi kom fram och lastade ur hade dock Ratzia trampat sig på insidan av benet, lite över kotan. Blödde som bara den men var som tur är bara ytligt och inget djupt. Puh, blev väldigt nojig när jag såg allt blod..

Efter jobbet hade jag ett möte med Book A Horse, Hippson har skrivit om dem HÄR. De vill ha hjälp med sina sociala medier, Instagram framförallt, och hade fått mig rekommenderad. Verkligen roligt! Så nu är det Instagram take over för min del på book_a_horse och det skulle vara jättekul om ni vill gå in och följa och även ladda ner appen! :) Kommer bli en hel del bilder och filmer på mina hästar och mitt vardagliga stalliv!

Efter mötet åkte mamma och jag bort till ridspåret vid KRK med Bill och Hedda och red på ridslingan eftersom det hunnit mörkna.




Idag har Fredrik fått agera beridare. Mormor håller på och flyttar, så mamma och pappa har varit där hela dagen och hjälpt till att packa. Eftersom det ska regna i typ en vecka nu passade vi på att rida ut idag när det var uppehåll och friskt, härligt väder. Vi började med Marco och Hedda i Bunketorp och sedan tog vi Bill och Ratzia och åkte till "nya" ridspåren (inte så nya längre, men nyaste iaf) i Strekered :) Fredrik är perfekt att ha med på uteritt. Han är så trygg på Hedda och Ratzia och är inte rädd för lite fart (snarare jag som är rädd som sitter på de galna pojkarna). Vi tog en galopp i en uppförsbacke idag med Bill och Ratzia. Jag och Bill galopperade först och bröt sedan av till trav med tanken att vi faktiskt skulle trava. Blev inget med det då Fredrik och Ratzia körde om i galopp och fortsatte. Var bara för mig och Bill att haka på :P



Underbara gamla Hedda <3 Tror nog jag kan sätta upp vem som helst på henne för en uteritt.


Instagram: aamaziingsara och book_a_horse :)


Läst 28867 ggr Kommentarer Kommentera

Här får du följa Sara Ekmans vardag. Det är hästar, resor och allt däremellan.



Maila Sara

Till bloggen

Här hittar du alla våra husbloggare


Arkiv



Ansvarig utgivare: Marit Nordkvist

Kundtjänst: info@hippson.se

Adress: Gamla Brogatan 11, 111 20 Stockholm

Hippson är sajten med inspiration, kunskap och nytta för dig som ryttare och hästägare. Här publiceras dagligen nyheter, reportage, frågespalter, expertsvar, ridövningar och snackisar från hela hästvärlden. Hippson ger även ut flera populära ridövningsböcker med konkreta tips och steg-för-steg-instruktioner.