Therese

 

Vi red mormorsrundan idag, efterlängtat av både hästar och ryttare kan jag lova! Vägarna har ju bara varit ren skridskobana senaste veckorna. Nu har den snö som kommit frusit fast och isen är inte lika blankpolerad längre så vi kan rida vår kära runda!

 

Hästarna var så glada att det var full rock`n roll och high chapparall på fälten i snön när vi galopperade. Kan lova att vi fick hålla i oss!

 

Issa galopperar KLEOO.

 

Jag måste bara berätta om den flummiga ACINDO! Hon är inte riktigt som alla andra hästar till humör och beteende. Det är ett sto-men på tävling tror folk att jag kommer ridandes på en hingst...Hon hörs och syns!

 

Vi har försökt uppfostra denna häst precis som alla andra hästar här. Hon är undantaget som bekräftar regeln!

 

Idag såg jag henne stå i hagen och leka med eltråden, bet och drog i den. Vi hade stängt av elen, så jag gick och stoppade i kontakten  så tråden blev strömförande igen.

 

Tror ni att hon förstod det med en gång då hon fick första stöten? Nej, inte alls! Tre gånger till är hon på tråden och varje gång ser hon lika förvånad ut att hon fick en stöt. Fjärde gången såg det ut som hon tänkte:

 

Asså Shiiiiit, det är verkligen el i tråden, ok jag ger upp!!! Så ni kan ju tänka er hur hon är att uppfostra....


Läst 20593 ggr Kommentarer Kommentera

 

Igår em var det hoppning av fyraåringarna igen. EROZ, GAZZA, LADY och GEORGE. Började med GEORGE som skötte sig så bra fast det var mycket liv och rörelse i ridhuset med ystra unghästar som for runt och hästar som gick in och ut i dörren. Bra miljöträning för våra små!

 

GEORGE hoppade vattenmatta för första gången utan problem och avslutatde med en liten bana! Bravo! Han ska ridas ett tag till för att få en senare vila.

 

EROZ var superduktig. Hans poletter har helt trillat ner och han galopperar med bjudning och hoppar fint över hindrena och landar även med framåtbjudning. Hoppade bana med tittiga hinder.

 

GAZZA och LADY var duktiga men lite försiktiga igår. De hoppade bana med EROZ som draghjälp runt. Så nu ska de få en viloperiod och smälta allt de lärt sig. Så kör vi igång igen i mars med dem. RETZINA har redan åkt hem för att vila och kommer tillbaka, hon hoppade också bana innan hemfärden.

 

Johanna hoppade LOOKINA igår och det gick kanonbra. Hon och jag hoppade för Tomas och det blev en bana med en serie och böjda linjer bla. Jag hoppade SAN DIEGO och CARLINA. De värmde Tomas upp åt mig medans vi hoppade fyraåringarna. Jösses vad han fick hålla i sig, båda två var jättepigga!!!

 

Nu ska jag ut och rida ut ett gäng hästar i skogen. Issa och jag är själva idag så vi har en del att göra. Solen skiner, härligt!!!

 

Johanna och LOOKINA på tävling 2010.


Läst 19031 ggr Kommentarer Kommentera
JAN
29
2011

 

PÅ fm lastade jag in LAGANA, LUTRICIA, TIPTON, GINA, CAHLUA och ACINDO och åkte till ridhuset.

 

Trimmade dressyr på alla hästarna i lugn och ro. Red verkligen igenom varje häst steg för steg och tog tid på mig. Alla sex gick väldigt fint, de är i bra trim känns det som.

 

Red mycket öppna, sluta, rakriktning och tempoväxlingar. Varierade galoppen mycket så att de är framme för skänkeln. Avslutade alla hästarna i låg form i sakta trav så de fick slappna av ordentligt.

 

Anne kom till ridhuset och hjälpte mig lasta om hästarna och satt sedan på ett hinder och följde oss när jag trimmade. Hon kom med små tips och råd: som tänk på ytterbogen, böj inte för mycket osv. Riktigt bra med en extra ögon på oss! Det viktigaste av allt-hon hade kaffe med sig!!!

 

Anne fixar kaffet!!!

 

Issa och Towe har fixat stallet och skrittade ut nio hästar i skogen, så alla har jobbat bra idag!

 

Nu ska jag fixa till mig och åka på fest! Björn och jag ska möta upp Linda och Sebastian. Vi ska fira ANITA SANDE som har 40-årsfest!!! GRATTIS ANITA!!!!!


Läst 20029 ggr Kommentarer Kommentera

 

Jag är så glad! Har så många fina hästar i stallet nu och de utvecklas hela tiden. Jag har haft de flesta från "början" och nu börjar allt arbete ge utdelning känns det som.

 

Igår var vi till ridhuset och hoppade LOOPEZ SB, LUTRICIA MC NEAL, ACINDO SB, GINA, TIPTON och CAHLUA.

 

 

Tomas byggde en riktigt bra övning igen! En serie längs långsidan och två olika studsar samt två enkelhinder med tittig karaktär på "dogleg".

 

 

Vi värmde upp på studs och dogleg, avslutade med serien. Jag hoppade alla hästarna, Issa hjälpte mig att värma igång dem.

 

Jag hoppade den ena hästen efter den andra, den ena finare än den andra! Kan inte säga vem som får guldstjärnan, för alla var helt fantastiska! Jösses vad de hoppar bra! De känns att vara i kalasform och vi är bara i slutet av Januari... Jag är happy, happy och svävar fram på moln!

 

 

GINA hoppar.

 

 

Jag med LOOPEZ SB!

 

 

ISSA med LUTRICIA och LOOPEZ SB.

 

Vi hann några hästar i skogen innan mörkret kom. Avslutade gårdagen med att halma upp båda lösdrifterna. Körde fram fyra storbal halm med traktorn. Gick inte att få in balarna i dörren så det var till att "sprätta" upp dem utanför och sedan skotta in all halm. Efter att ha fått in nästan ett ton halm var jag ganska så trött och mör i kroppen! Hästarna tyckte det var så mysigt med den nya tjocka bädden!

 

 

Idag var det riktigt kallt på morgonen när vi red ut de första hästarna, -19!!!

 

 

Solen värmde iaf så det var ganska skönt fram på förmiddagen!

 

 

LOOKINA hade tappat en sko, så jag fick praktisera som hovslagare idag.

 

 

RASMUS var jätteduktig idag igen! Han gör stora framsteg nu. Vi firade det med en lunch på markan i Strömsholm! Nice!


Läst 20424 ggr Kommentarer Kommentera

 

Vilken dag, vad mycket Issa, Johanna och jag har hunnit med, hur gick det till? Bra planering?!

 

Åkte till ridhuset redan kl 7 och trimmade AMOORINA och LOOPEZ. När vi kom hem så red vi ut tre hästar i skogen.

 

LOOPEZ SB.

 

Släppte sedan ut alla hästar i hagarna. Det blåste nästan halv storm idag så de fick bytas av efter halva dagen i de sex hagarna bakom mitt hus, där är det lite lä för vinden.

 

Kl tio kom QUEENS ägare Carina och Micke Heineman och hämtade hem henne. Hon är nu inriden och klar. QUEEN har varit här länge så det blir lite tomt! Issa och jag åkte med Carina och Micke till deras gård för att hjälpa till att lasta av QUEEN och sedan lasta in en ny häst som vi ska ha här och rida in!

 

När vi kom hem vid kl tolv så var HENKE (hovslagaren) här och skulle verka fem unghästar. Så vi hjälpte honom samtidigt som vi fodrade lunch och bytte hästar i hagarna. Ett tag kändes det som att det var hästar överallt!

 

Efter en snabb lunch för oss så red vi ut i skogen igen, nio hästar till fick komma ut och räkna grantoppar med oss!

 

 

Avslutade med att jobba RASMUS. Johanna satt upp på honom idag igen och det gick jättebra!!! Jag ledde runt dem en stund och hon kunde sitta av utan några som helst problem. Jag fick en fråga om hur vi jobbar med känsliga hästar vid inridning och jag lovar att skriva ett inlägg om det :-)

 

Mockat, spånat, fodrat, vattnat, sopat, borstat och grejerna putsade så var den här dagen slut!


Läst 21045 ggr Kommentarer Kommentera
JAN
25
2011

 

Treåringen RASMUS har gjort stora framsteg nu på kort tid. Inridningen av honom har tagit tid. Det är en känslig herre. En sådan häst kan man inte stressa fram med, då blir det inte bra. Mycket jobb och tålamod har det behövts men nu har vi kommit ett stort steg framåt för:

 

Idag var den stora dagen då Johanna kunde sitta på honom för första gången!!!

 

 

Tomas ledde runt RAMUS länge med Johanna i sadeln, och det gick jättebra!!!!

 

 

Det är roligt när man kan filma med mobilkameran och smsa iväg det till ägaren, det säger mer än tusen ord!


Läst 20272 ggr Kommentarer Kommentera
JAN
25
2011

 

Igår fyllde TOWE år! Så i lördags kväll var hela stallgänget hem till henne och firade. Towe bjöd på tacos och hembakad tårta!

 

 

GRATTIS TOWE!!!

 

Igår var vi in med ett gäng hästar till ridhuset och markarbetade dem. Tomas tömkörde även CAHLUA. Nyttigt för henne att arbeta i tömmen. Vi åkte in idag igen på fm och trimmade vidare med samma gäng. Hemma är det bara is så det går bara att rida i skogen. Vi tröttnar på att räkna grantoppar efter några rundor! För hästarna är det bra träning att gå i skogen, men vi ville trimma lite! Skönt att vi kan lasta in ett gäng i lastbilen och trailern och åka iväg, det går snabbt att åka.

 

 

Rocklundas ridhus är riktigt bra att jobba i. Stort och brett. Står alltid hinder framme och mycket för hästarna att titta på i alla hörn. Igår var det många i ridhuset men det är inga problem. Sju stycken trimmar runt i markarbete, en hoppade sin fyraåring och Tomas tömkörde en häst, och alla ser upp för varandra. Så ska det vara!

 

Jag hoppade även Ulrika Norells fyraåring BAILANDO idag. Fin häst! Hoppade vatten matta och titthinder, avslutade med en liten bana!

 

Igår var det söndag och det ska vara vilodagen på veckan? Inte för oss. Som sagt, ridhuset på fm. Jobbade unghästen RASMUS hemma och på em åkte vi och löshoppade treåringarna LADY LOOP och LORD LOOP. Båda två hade lärt sig massor från förra gången vi var iväg. Nu åkte de trailern och fick träna på att stå kvar i den när kompisen gick ut för att jobba. Det gick över förväntan bra måste jag säga! Jag var inte så orolig för LORD, han är ju lugnet själv. LADY LOOP går ju under smeknamnet "Humlan" inte för inte...men hon stod snällt kvar när LORD gick ut. SKÖNT!!!!!!!

 


Läst 19610 ggr Kommentarer Kommentera
JAN
23
2011

 

Ridhuset med unghästarna denna gång. Lastade in LOOPEZ SB, LOOKINA SB, EROZ, LADY LOVE SB, GAZZA och AMOORINA för en hoppträning.

 

EROZ var jätteduktig idag. Nu har flera poletter trillat ner och han går som ett tåg. De andra gångerna har han också varit bra, men med lite dålig bjudning efter hindren. Då jag har fått driva på ganska mycket. Idag kunde jag bara sitta där och styra!

 

Jag på EROZ, Issa på GAZZA.

Issa på LADY LOVE SB.

 

GAZZA och LADY var också duktiga om än lite vingliga men det slutade med en liten bana för alla tre! Tyckte även att de kunde få bekanta sig med en liten vattenmatta och ett tittigt hinder.

Jag lägger alltid in det tidigt i inhoppningen. Är då noga med att ha infångare och draghjälp. Vi är ju så många så vi har fördelen att kunna ha det. Towe och Johanna red som draghjälp med AMOORINA och LOOKINA SB. Lagom uppvärmning för deras hästar innan de hoppade en svårare övning.

 

Det är också bra om man låter hästarna stå vid det "tittiga" hindret en stund och slappna av. En del unghästar kan tycka att det är läskigt att närma sig ett sådant hinder första gången. Då kan man stå tillsammans från varsitt håll och gärna med en äldre lugn häst så de känner trygghet. Sedan får den äldre hästen vara draghjälpen över så blir det oftast ingen stor grej av att ta sig över och man slipper problem längre fram.

 

När fyraåringarna hoppat klart var det LOOPEZ SB, AMOORINA och LOOKINA SB som fick hoppa en svårare övning. Hade byggt en serie med tre studs och ett galoppsprång till ett räcke. Sedan hade vi enkelhinder på lång anridning, ur sväng och en distans, allt blev en bana på slutet. Towe var jätteduktig och har utvecklats mycket i sin ridning. Johanna fick träna på en lättare sitts och LOOKINA och hon gjorde övningen fin fint! Jag hoppade LOOPEZ och det gick jättebra. Den hästen är så fin och jag gillar henne massor. Så klok i sin hoppning!

 

Blir spännande att följa utvecklingen på dessa hästar!

 

GAZZA med Issa på ryggen och brevid hans ägare/uppfödare Anne.


Läst 21769 ggr Kommentarer Kommentera

 

Idag har vi ridit ut gänget i skogen, härligt väder!

 

 

JOHANNA och ISSA

 

Det roligaste idag var när vi jobbade med treåringarna som vi håller på att rida in. RASMUS som varit här en tid gör stora framsteg varje dag nu. Det har tagit tid för det är en känslig häst. Då måste man ge dem tid, finns ingen genväg.

 

 

RASMUS

De andra två är tvärt emot. Nästan inte normala om man nu får säga så?!

 

Det är LORD LOOP SB och LADY LOOP SB.

 

Båda två har haft sadel och träns på sig först en gång. Andra gången de hade grejerna på så blev de även longerade, vilket de lärde sig snabbt. Tredje gången hängde Johanna på båda två. Hon kunde ha foten i stigbygeln och leddes runt en stund.

 

Fjärde gången hängde hon en stund och så satt hon upp på båda två, utan problem! Idag var femte gången vi jobbade med dem och Johanna har travat runt i longerlinan och ridit lätt på båda två!!!!! Om alla unghästar var som de här två, då skulle vi vara arbetslösa!!!

 

 

 

LORD LOOP SB. Tre år gammal. e: LOOPING u: CORTINA ue: CORTUZ

 

LADY LOOP SB. Tre år gammal. e: LOOPING u: RANTADOU ue: RASTELL


Läst 18635 ggr Kommentarer Kommentera
JAN
19
2011

 

Idag var vi till ridhuset och jag hoppade LUTRICIA, GINA, CAHLUA, TIPTON, ACINDO och AMOORINA. Måste bara få säga: Jäklar vilka fina hästar!!!!

 

 

Tomas byggde en svår bana idag. Det krävdes ridning till 100 %. Det var s-båge, "dog-leg" in i kombination, kluriga distanser osv.

 

 

CAHLUA och ACINDO var superpigga och lekte runt en del men hade samtidigt koll på sina hovar. LUTRICIA var svårjobbad på marken innan jag började hoppa, så henne fick jag nöta med en stund tills det släppte till min fördel. Hon hoppade riktigt bra. GINA var mycket fin idag, avspänd och noggrann. TIPTON har utvecklats enormt. Han var så fin idag! AMOORINA har jag inte hoppat på länge, det är Towe som gjort det. Idag tränade jag AMOORINA för Tomas. Han hjälpte mig hitta lite knappar som jag inte hittat själv och så mycket bättre det blev! Det lilla gör så mycket! Towe har gjort ett mycket bra jobb med AMOORINA, jättekul!

 

 

Vi var till ridhuset och hoppade dessa hästar även i lördags. Då hade vi studsserier och lite linjer. Kändes idag att det var en nyttig träning även i lördags. Hästarna börjar komma i fin form. Vi hinner några träningar till innan första tävlingen om tre veckor.

 

 

Helene som äger AMOORINA var med idag och tittade på träningen. Hon var såklart jätteglad att det gick så bra!

 


Läst 21571 ggr Kommentarer Kommentera
Sida: 1 2 nästa » sista » 

Therese Nyman driver ett kombinerat utbildnings – och tävlingsstall med inriktning mot hoppning.

 

Till bloggen

Här hittar du alla våra husbloggare
Ansvarig utgivare: Cajsa Ekström Arman

Kundtjänst: info@hippson.se

Adress: Gamla Brogatan 11, 111 20 Stockholm

Hippson är sajten med inspiration, kunskap och nytta för dig som ryttare och hästägare. Här publiceras dagligen nyheter, reportage, frågespalter, expertsvar, ridövningar och snackisar från hela hästvärlden. Hippson ger även ut flera populära ridövningsböcker med konkreta tips och steg-för-steg-instruktioner.