Therese
NOV
30
2011

Jag har inte slutat blogga, har bara inte gjort det sista veckan av flera orsaker.

 

Åkte till Globen och Stockholm Horse Show och jobbade som funktionär i torsdags. Det var jättekul!!! Fyra dagar med hinderbygge och allt annat som hör till. Träffa kompisar, fika, bygga hinder, bära körhinder, äta god mat, åka shuttel mellan Hilton hotell och Globen, fest på kvällarna osv. Ett välkommet avbrott i vardagen helt enkelt!

 

Jag hade tänkt att blogga dagligen från Globen. Åkte hemifrån utan datorn så då blev det bloggtorka.

 

Jag har sedan haft fullt upp de här två dagarna som börjat denna vecka för om några timmar åker vi på semester!!!! Är alltid ute i sist minuten med packning osv så tiden rinner iväg. Har även hunnit ha träning ikväll och körde in hela hinderparken, mockade stallet, fodrade och ridit ett gäng hästar.

 

Ska försöka blogga från semestern om tillfälle ges. Så för att det inte ska bli för tråkigt här på bloggen så tänkte jag att ni kan ställa lite frågor om ni har ang hästarna och allt där till. Har ni förslag på vad ni vill läsa så kom med förslag, det vore kul!

 

Så sorry för dålig uppdatering, blir bättre nu!


Läst 32284 ggr Kommentarer Kommentera
NOV
23
2011

Har haft en ganska lugn dag idag. Tråkigt väder så nästan alla hästarna fick en ledig dag. Jag passade på att åka till Erikslund och shoppingcentret. Hade fått presentkort av Johanna på hårklippning så tog en Drop In tid och klippte håret! Härligt!

 

Blev lunch på IKEA och lite shopping. Mötte upp min bror som kom i den stora lastbilen. Lastade på några pallar spån i den som han körde hem till stallet, Tack! Skönt att få pallarna hemkörda och inte behöva anstränga sig själv.

 

Så mockade jag hela stallet och Johanna spånade upp, så fint det blev och lyckliga hästar som rullade!

 

Vi jobbade med inridningshästen PRINSESSAN och idag red Johanna lös på henne i paddocken för först gången!!! Volter och snett igenom i skritt och trav, inga problem!

 

Blev hoppning för ESKO och LADY på kvällen. Tog med de båda till Skultuna där jag har träningar. Det gick jättebra! ESKO var fin och även LADY! Eleverna var duktiga och träningen flöt på fint ikväll, superkul!!!


Läst 34398 ggr Kommentarer Kommentera

Vilken bra tävlingshelg det har varit på Hamre! Det är fina tävlingar med bra prispengar, Peter Lundström som banbyggare, nytt underlag i stora ridhuset och meetingpris till junior, young rider, senior-som var en sadel till varje!

 

Mina hästar har varit så fina i helgen. Hur det gick i fredags vet ni som följer bloggen. Igår hoppade jag 120 på femåringen CARLINA. Vilka språng hon gjorde på vissa hinder! Det känns bra för framtiden, jag tror på henne.

 

ACINDO hoppade 130, fick en placering fast vi hade ett nedslag i omhoppningen. Felfritt hade räckt till andra plats.

 

På eftermiddagen var det 140 klass, tidshoppning. Där startade jag GINA, LUTRICIA som båda hade ett nedslag. De hoppade bra och LUTRICIA var bättre på tränsbettet.

 

CAHLUA var stjärnan på lördagen. Hon var felfri, snabb och kom tvåa i 140!!! Vann gjorde Niklas Jonsson på den fina AMOORINA. Kan säga att det kändes helt ok att vara tvåa bakom det meriterade ekipaget! Niklas blev sedan helgens bästa senior tillsammans med AMOORINA och vann en sadel, stort Grattis!

 

Niklas vann 140 klassen och jag kom tvåa, varför ser vi inte glada ut???!!!

 

 

Idag var det "bara" fyrklövern till start!

 

GINA var först ut i 135 och hade ett nedslag. ACINDO var nästan sist i klassen men inte i resultatlistan. Där var hon först för hon vann!!!!!

 

Underbara fina ACINDO som vann! Jag är så glad!

 

LUTRICIA och CAHLUA startade 140 klassen. Tycker det var en rolig bana att rida. Båda hästarna hoppade bra men rev tyvärr två bommar båda två. Eftersom det var en winning round och man kunde komma med till omhoppning på ett nedslag och en snabb tid så red jag snabbt med CAHLUA efter första rivningen och tänkte att jag skulle svänga lite snabbt till sista hindret. Tyvärr känner en häst ibland vad man tänker så hon svängde innan jag svängde och då kom vi lite för nära inpå hindret och bommen föll. Så kan det vara men jag är jättenöjd med CAHLUAS resultat i helgen. Pris på två av tre starter!

 

Wiihoo, hejdå tävlingsåret 2011, ser fram mot 2012!!!


Läst 37017 ggr Kommentarer Kommentera

CARLINA fick fina knoppar i manen och vi åkte till tävlingen. Kom dit i lagom tid för besiktning och bangång. EDWONDO var först ut och han var jättespänd för allt inne på banan. Rev första och andra hindret, hoppade resten ok, men som sagt nerverna utanpå skinnet. Så kan det vara med unghästar ibland. CARLINA var lugnet själv och hoppade avspänt och fint. Felfritt, kul. Hon som inte hoppade så bra på träningen i onsdags. Nu hade hon hunnit smälta det vi gjorde då och hoppade bra idag. ett bevis på att man aldrig ska bli stressad om en unghäst inte går spikrakt framåt i utvecklingen alla gånger.

 

Efter 110 klassen var det en lång paus för mig. Jag hoppade ingen häst i avd a i 120. Så jag fick ställa upp CARLINA i lastbilen hos min kompis Pernilla så jag kunde koppla av trailern och åka hem till stallet igen. Kändes onödigt att släpa på en häst fram och tillbaka mellan Västerås och Hallstahammar. Tack Pernillla för lånad plats i lastbilen! CARLINA stod så snällt där tills vi kom tillbaka, hon hade trevliga kompisar i Little Prince och Skywalker.

 

Väl hemma igen passade jag på att rida LAGANA. Ut på grusvägen och skogen i vita ridbyxor och tävlingsstövlar! LAGANA kanske hoppades på tävlingsstart?!!! Skönt att hinna göra lite nytta hemma mitt på dagen.

 

Carro, Anna och Malin fixade klart de andra fyra hästarna som skulle tävla på em. De gick promenad med dem och mockade stallet.

 

Kl ett lastade vi lastbilen och åkte tillbaka till Hamre. Min bror var snäll och körde så jag tog bilen efter, hade ju kvar trailern och en häst på Hamre som ville hem sedan! Det var ju CARLINA som hoppade unghästavd i 120. Var avspänd och fin men rev två bommar. När det blir lite framåtläge så är hon inte tillräckligt stark att hoppa upp sig. EDWONDO var mycket coolare i den andra starten och fin, kul! Det var hans andra 120 klass och det blev ett nedslag.

 

Dagen sista klass var 130. ACINDO först ut. Snabb som alltid, tyvärr ett nedslag. Hade blivit en tredje plats annars. Hon känns riktigt fin och jag var nöjd med rundan men besviken på bommen som rullade av! Tog revanch med GINA och CAHLUA som båda hoppade felfritt! CAHLUA slutade fyra och GINA sexa i klassen! Roligt!!!

 

LUTRICIA hade jag det nya bettet på och det fungerade inte bra. Hon tog för mycket stöd på bettet och blev tung. Så fick göra en volt med tidsfel som följd. Imorgon sätter jag tillbaka det vanliga tränsbettet, men man måste prova för att veta om det går.

 

Gick ut och åt en god middag med gänget efter att vi gjort klart stallet, nu ska jag sova, GOD NATT!


Läst 34922 ggr Kommentarer Kommentera

Det är kallt!!! Och frost, bilen ser ut som en frysbox! Bara att vänja sig, det blir nog vinter i år igen!

 

Björn är inte hemma och jag hade massor att göra i stallet igår. Så pappa skulle vara snäll att köra hem ved till vårt hus och göra brasa så det var varmt när jag kom in på kvällen. Finns många fördelar att bo på samma gård som sina föräldrar!

 

Brasan gjorde han, men när han gick hem till sitt hus glömde han stänga ytterdörren till vårt hus!!! Helt öppen dörr i över en timme och -3 grader ute...ni kan tro det var kallt på golven!!!

 

Hästarna gick ett lättare pass igår och mjukgörande inför tävlingen nu i helgen. De känns fina. Lutricia något stark men det är inget ovanligt!

 

Åker nu kl nio med CARLINA SB, hon hoppar 110 klassen. Det gör även EDWONDO. sedan åker vi hem och hämtar de andra hästarna då det var mycket starter i avd A i 120 klassen där jag inte har någon häst till start.

 

LUTRICIA, GINA, CAHLUA och ACINDO hoppar 130 klassen i eftermiddag. Nu ska jag ut och knoppa CARLINAS man innan vi åker, malin har packat hennes grejer.

 

Hörse ikväll!


Läst 34177 ggr Kommentarer Kommentera

Min femåring LOOPEZ SB är nu såld. Egen uppfödning efter Looping-Cortuz.

 

Hon är såld till Christina Gustafsson, jätteduktig ryttare. Det känns kul för mig att hon kommer till en riktigt bra ryttare! www.christina-showjumping.se

 

Passade på att ta några fina bilder i solen innan hon åkte!

 

 

Puss, kommer sakna henne!

 

LOOPEZ SB 120 klass.


Läst 35154 ggr Kommentarer Kommentera

Igår var det hoppning av ett helt gäng hästar. Vi åkte till Rocklunda. Ridhuset där är riktigt bra att träna i för det är så stort. 30 meter brett och minst 60 meter långt. Det blir aldrig trångt och går att göra alla typer av övningar. Jag trivs verkligen att rida där!

 

Började med att hoppa fyraåringen CASH FLOW (Coriall-cardento). Hon fick värma upp på lite enkelhinder och jag tränar på att hon ska vara rak i landningarna och landa i rätt galopp. Om jag kommer snett igenom och hoppar ur högervarv och ska till vänster efter hindret efter några galoppsprång, så leder jag lite höger över hindret så hon landar rakt och i balans ist för att falla åt höger och tappa balansen. Hoppade sedan en enklare bana med henne. Idag var hon riktigt fin! Så pigg och framåt.

 

Därefter TIPTON (Iowa-Irco Marco) som gick riktigt bra idag. Nu tränar jag vidare på att ha mjuk hand, mjuka armbågar och avslappnad i överkroppen. Värmde upp honom och alla de andra hästarna genom att hoppa på en stor volt över ett plankräcke. Stod i lätt sitts med följsam hand och hästen ska ta sig till hindret. Hoppade i både höger och vänster varv.

 

Hoppade sedan en linje på meddellinjen med tre hinder. Räcke, 14,5 meter till oxer, 14,5 meter till räcke. Nyttigt att träna tregaloppsprångs distans då jag tycker den distansen kan vara lite svår.

 

Sedan hoppade jag bana, tio hinder med elva språng. Först ett varv lite lågt för att sedan ta ett varv lite högre. Höjd beroende på vilken häst, men ingen hoppade jättehögt.

 

GINA (Guido-Tolstoy) var tredje hästen. Hon hoppad kanonbra idag. Mer klipp i språnget och tryck i avstampet när hon lämnar marken.

 

ACINDO SB (Acacio-Cortez) var hur pigg som helst! Så loss och fin i kroppen nu. Tomas har börjat tömköra henne nu också och det blir resultat. Själv har hon självförtroende så det räcker och blir över just nu, hon bara leker runt banan. Ska bli kul att tävla i helgen som kommer!

 

CARLINA SB (Cardento-Cortez) är Acindos femåriga lillasyster. Hon är så sen i kroppen, växer så det knakar. Hoppningen var inte den bästa idag, men hon jobbar på bra. Den hästen skyndar vi långsamt med, kommer blomma ut om något år kan jag tro, tålamod!

 

LUTRICIA MC NEAL (Looping-Landlord) var riktigt fin i markarbetet när Tomas värmde upp henne. Vi provade ett nytt bett på henne. En pelhamstång, fast bara en mjuk gummistång, inget metall. Ett sådant bett är väldigt snällt, inte skarpt alls. Vill bara prova om hon tar lite mer stöd på det bettet än det vanliga tränsbettet. Vi är inte fans av skarpa bett. Alla hästar går på vanligt tränsbett eller tredelat annars.

Nu blev det bra, hon blev lite tyngre men hade en bra kontakt. Hoppningen var strålande!

 

 

CAHLUA (Camaro M-Lasandos) var sist ut och det är skönt att avsluta med henne, hon är så fin! Hoppar bra och är klok i sin hoppning.

 

Jag hoppade EDWONDO (Escudo-Graf Grannus) senare på kvällen i ridhuset i Åskebro. Han var jättefin. Nu börjar vi lära känna varandra.

 

Ska bli jättekul att tävla i helgen. Det är årets sista tävling och jag är laddad för att ha riktigt roligt!!! Hamre Ridklubb, Västerås är tävlingsplatsen Fredag till Söndag.

 

Jag glömde mina långa chaps när vi åkte till Rocklunda, så hoppade sju hästar i bara långa ullstrumpor och skor! Jag som aldrig rider så, har alltid stövlar eller chaps!!! Efter en häst hade jag vant mig, även insidan av mina vader!


Läst 40197 ggr Kommentarer Kommentera
NOV
14
2011

Alla hästar ridna idag, allt från tävlingshästarna till treåringarna. Ett helt gäng på sexton hästar och alla har varit duktiga. Känns bra när allt hinns med även om det blir sen kväll. Imorgon blir en minst lika lång dag. Vi ska till ridhuset och hoppträna åtta hästar!

 

Nu blev det en väldigt kort blogg, men det går inte så bra att skriva, klämde mitt ena pekfinger i ytterdörren!!!! Smärta och tårar!!!


Läst 34140 ggr Kommentarer Kommentera
NOV
14
2011

Idag har jag bara ridit en häst, skrittade ut CASH FLOW i skogen, den långa rundan som tar 45 minuter. Malin och Towe har ridit desto mer. De har skrittat ut ett helt gäng i skogen idag.

 

 

Towe på LAGANA och Malin på GINA!

 

Hundarna följer alltid med ut i skogen!

 

Istället för att rida så mockade jag stallet istället. Hade tänkt ha bädd men ångrade mig så nu har vi skottat ut de, och kör med bara kutterspån och då mockar vi ut allt blött och skiten varje dag. Har blivit ett antal kärror idag....men nu är det fint igen, skönt!

 

Jag vill tacka Matilda för bra tips ang muggbehandling. Smörja på fiskleverolja, det ska jag prova.

 

Fick en fråga om vinterridbyxorna, om de är fodrade och material?

 

 

Jättesköna byxor, perfekta nu i denna temperatur. När det blir kallare så kommer det bli kanon med ett par långkalsonger under!

 

Nu ikväll så har Björn och jag träffat min syster med familj och min bror. Vi var hemma hos Alexander (bror). Slutade med att jag somnade i soffan med lilla Filip på armen!!!


Läst 34372 ggr Kommentarer Kommentera
NOV
13
2011

Blev en låååång dag i stallet igår. Började rida halv åtta på morgonen och var klar och kom in från stallet kl 22:30. Då hade snälla Björn lagat mat. Så efter god mat och ett glas vin somnade jag som en stock på soffan! Vaknade där, något stel i kroppen, inte bästa komforten!

 

Resume av gårdagen: Johanna och jag red tidigt, det var riktigt kallt i dimman. Grått och fuktigt. Vi konditionsgalopperade LUTRICIA, GINA, CARLINA och ESKO. Efter det kom INOCENCIAS ägare och hämtade henne, hon är inriden och klar. Vi red en liten sväng så Marcus fick prova sin häst innan hemfärd, det gick så bra! LAGANA var sällskapsdam, och hon fick gå en sväng runt mormorsrundan också. Hon känns så fin!

 

Björn och jag åkte sedan med ett stort lass skräp till återbruket. Finns inget bättre än att städa rent och slänga skräp!

 

 

På vägen hem köpte vi en pall spånbalar!

 

 

Efter en snabb lunch red Towe och jag ut, mormorrundan på CAHLUA och SAN SHINE. Fina hästar! Jag red sedan markarbete på ACINDO, hon känns fin nu i kroppen, mer loss än tidigare.

 

Johanna och jag jobbade sedan PRINCESSAN. Gick strålande bra idag igen, blev trav flera varv i longerlinan!!! Vi har kommit en bra bit framåt nu med den känsliga damen.

 

LOOPEZ och ARCHI fick gå på skrittpromenad med Towe och Andreas medans jag mockade färdigt i stallet. Vi har skottat ut några bäddar ur boxarna, därav stelheten i kroppen idag tror jag. Puh, tungt blir det!

 

När allt var klart i stallet med höpåsar, vattenhinkar och boxar så avslutade vi med att rida EROZ och LADY i paddocken. Towe red LADY och jag den store EROZ. Tomas kom och höll en lektion för oss, kul! Det var nyttigt och bra.

 

Resten av lördagskvällen spenderade jag i spolboxen med att tvätta hästben. Några av unghästarna har tyvärr fått mugg och några andra några konstiga utslag. Det är inte mugg, mer hårda små, små skorpor. Så jag tvättar färst med Hibiscrub och låter det sitta i 10 minuter. Sedan skölja och torka. Smörjer med Fucidin eller vaselin. Tar sin lilla tid att göra alla ben, över 1,5 timme. Så det var den lördagen!


Läst 35552 ggr Kommentarer Kommentera
Sida: 1 2 nästa » sista » 

Therese Nyman driver ett kombinerat utbildnings – och tävlingsstall med inriktning mot hoppning.

 

Till bloggen

Här hittar du alla våra husbloggare
Ansvarig utgivare: Marit Nordkvist

Kundtjänst: info@hippson.se

Adress: Gamla Brogatan 11, 111 20 Stockholm

Hippson är sajten med inspiration, kunskap och nytta för dig som ryttare och hästägare. Här publiceras dagligen nyheter, reportage, frågespalter, expertsvar, ridövningar och snackisar från hela hästvärlden. Hippson ger även ut flera populära ridövningsböcker med konkreta tips och steg-för-steg-instruktioner.