Therese

Igår var vi på tävling i Strängnäs. Jag hade aldrig varit där förut och hade inga förväntningar, hoppades att det skulle vara en bra lokal tävling. Ibland kan standarden på mindre tävlingar vara mindre bra. Nu blev vi glatt överraskade för det var riktigt bra igår!
Fin liten anläggning och allt var samlat på ett ställe så vi inte behövde springa långa sträckor från parkering, bana, framridning/hoppning.
Jättetrevliga funktionärer och så välorganiserat överallt, de hade verkligen tänkt på alla detaljer!
Framridning och framhoppning i ett stort ridhus med bra underlag. De höll reda på när vi skulle in där och när vi skulle ut till tävlingsbanan. En ridbana av bra storlek med grus. Trevligt byggda banor.
Cafeteria med bra utbud och lagom priser på fika och mat.
Hoppas verkligen att de kommer arrangera flera tävlingar för det var toppenbra!Jag tävlade ROZZIE och det var hennes första tävling efter sommarvilan. Hon var jätteduktig och gjorde två starter 1 meter och 1,05 meter och hoppade felfritt i båda! Kändes avslappnad och fin så jag är såklart jättenöjd med henne!
Läst 14448 ggr Kommentarer Kommentera
AUG
28
2015

Helgen 24-25 oktober har jag hoppkurs här hemma hos mig. Det är för ponny och storhäst.
Alla nivåer och grupperna delas in efter nivån på ekipagen. Övernattning och uppstallning finns, först till kvarn!

Kursens innehåll:

Lördag:
Gemensam samling med fika och genomgång.
Clinic
Ett ridpass med markarbete och hoppövningar.

Middag på kvällen för de som önskar!

Söndag:
Frukostbuffe därefter banbyggnad.
Ett ridpass med banhoppning.

Välkommen för prisuppgift och att anmäla till mig på telefon: 070-7975888.
Läst 15268 ggr Kommentarer Kommentera
AUG
27
2015

Det här med hagar är ett ständigt pågående projekt. Är jag färdig på ett ställe så fortsätter det i nästa. Så är det när man har många och stora hagar.
Vi har en hage som min syster skämtsamt kallar för "Jurassic park" hagen. Det är fem rader tråd och den högsta är nog nästan fyra meter upp. Sen sitter den lägsta tråden 50 centimeter från marken. Brukar få frågan vad vi har för djur i den hagen?
Det är vanliga hästar förutom en som hoppar ut om det inte är jättehögt med tråd och så är det två som kryper under. Är det dålig el så hittar de kryphålet och så är de ute. Nu hade tråden blivit lite gammal på sina ställen så jag har bytt ut den. Så nu ska de förhoppningsvis hålla sig i hagen och inte springa runt ute på grannens havreåker med svansen högt i vädret som en plym!Längtar till fram i höst när jag kan sätta mig med benen högt och njuta av alla projekt som förhoppningsvis är färdiga. Vi ska bara klä in en gavel med panel som jag målat klart nu. Dra ny tråd i lösdriftshagen bakom stallet och renovera och måla spolboxen. Sen kan jag fokusera på att "bara" rida, hålla träningar och sköta stallet!"Jurassic Park" hagen!!!


Hästarna har ridits ut i skogen idag. Det gillar de. ROZZIE och LOVELY som hoppade igår vilade idag och gick i hagen hela dagen.Kvällsmys med CASH FLOW när jag kvällsmockade och fodrade. Sen drog jag tråd resten av kvällen med Björn som hjälpte till och ficklampan behövdes på slutet för att vi skulle se något! Nu ska jag läsa lite i min bok så jag somnar, upp och fodra och rida imorgon bitti precis som idag!


Läst 14550 ggr Kommentarer Kommentera
AUG
27
2015

Det är otroligt roligt att vara tränare, att se eleverna utvecklas tillsammans med hästarna. Att vara med på resan och se hur de kommer framåt är otroligt inspirerande. Precis som att jobba med hästarna och träna dem när jag själv sitter i sadeln. Idag har jag gjort båda delarna. Ridit flera av hästarna både uteritt och trimmat markarbete och hoppat. Varierande ridpass som är lika roligt på sina sätt. Rida ut min lilla fyraåring LILL-LADY som sköter sig exemplariskt på både grusvägen, genom skogen och över fälten. Att trimma dressyr och känna hur hästen "dansar" med mig och sedan hoppträna LOVELY och ROZZIE och känna hur de tar sig an hindren och utvecklas under ridpasset.Sedan har jag tränat mina elever som är på olika nivåer och som alla utvecklas framåt. Idag var en dag som jag kan leva på länge, länge och den kommer behövas de dagar då det känns lite motigare. När man får jobba lite mer för att lösa en svår övning eller när det är mörkt och lerigt och inte strålande sol och behaglig temperatur som idag.Fånga dagen och njut när det går bra! Tack till mina elever och hästar som gör mitt jobb så roligt dagar som denna!


Läst 14245 ggr Kommentarer Kommentera

Igår var det måndag och vi red ut alla hästarna i skogen. Så underbart väder och det var mysigt att skritta runt i skogen. Kände hur hästarna verkligen njöt av den avkopplingen.

Idag har de hästar som ridits jobbat på en av de stora gräsvallarna. Så härligt och man känner lyckan i hästarna och hur den naturliga framåtbjudningen kommer.Ridhuset har Björn sladdat och vattnat och vi byggde upp en nyttig övning till kvällens hoppträning och för resten av veckan.Vår veterinär Sara har också varit här idag. Några av hästarna har fått sina tänder kollade. En hade en stor hake som behövde slipas ner och så lite vassa tänder som raspades. En hade bara vassa kanter så det räckte med raspning. Den tredje hade två "vargtänder" som behövde dras ut för att inte ge obehag i munnen. Så det har varit en intressant dag. Nästa vecka kommer Sara hit igen och gör resten av hästarna.Såhär ser det ut i en hästmun!Den lilla vargtanden syns på bilden, den sitter "ensam"VargtandMunstegen är på under undersökningen, den håller upp hästens mun. Hästen får lugnande så det går att undersöka och raspa i lugn och ro. Vid utdragning av vargtanden fick hästen även bedövning.


Läst 12611 ggr Kommentarer Kommentera
AUG
23
2015

Igår var vi i Kumla och tävlade. Mycket trevliga tävlingar som alltid. Träffade många trevliga människor. Jens Fredricson var där och tävlade tillsammans med sin sambo. Vi parkerade lastbilarna bredvid varandra så vi hann prata en del. Jens har många nya yngre hästar nu som förhoppningsvis ska bli stjärnor. Vi pratade om unghästutbildning, hur viktigt det är att ge hästarna tid att utvecklas och att inte ha allt för bråttom. CASH FLOW är ett bra exempel på det och vi pratade en del om henne och Jens har en häst som påminner en del om henne, så våra upplägg är ganska lika. Väldigt kul att prata med honom om just det.CASH FLOW var en stjärna igår igen! Hon hoppade 120 klassen, var felfri och kom tvåa!!! Hennes resultat sista halvåret är bra, tretton starter och felfri med placering i tolv av dem!ACINDO hoppade jättefint i 130 klassen och blev placerad, jättekul!CELVIN gjorde en jättebra tävlingsdag, hoppade två klasser med ett nedslag i varje.LORD var helvild! I första klassen for han runt och hade svårt att fokusera, samma sak på framhoppningarna. I 130 klassen var det mycket bättre. Lugnare och jobbade med mig. Två nedslag är godkänt. Han behöver helt enkelt träna på att tävla. Han har inte mycket rutin, är känslig, hör och ser ALLT. Så med rutin blir det förhoppningsvis bra, för hoppa kan han. Det sa även Jens och även Niklas Jonsson som också var där och tävlade, fin häst men det är mycket jobb kvar! Oh yes, jag vet!

CELVIN!CASH FLOWs runda!Vet ni hur jag laddade upp inför tävlingen? Jo med vattenskidor! I lördags när vi var färdiga i stallet vid lunch så blev det en ledig eftermiddag på sjön med familjen. Helt fantastiskt väder och jag åkte vattenskidor, det är så roligt!!!Jag älskar vatten!


Läst 18695 ggr Kommentarer Kommentera
AUG
21
2015

Igår hoppade jag CELVIN, CASH FLOW, ACINDO och LORD. I förrgår trimmade jag dem i dressyr. Hoppningen igår var en övning som kombinerade dressyr och hoppning. Travbommar på böjt spår med upphöjda bommar. Galoppbommar på böjt spår. Hoppning på serpentinbågar och enkelhinder.
De har alla jobbat på så otroligt fint. De är lugna och avslappnade. Ok i förrgår trimmade jag dressyr på en av våra stora hövallar och då kan jag erkänna att både LORD och CASH FLOW gade en del bubblande energi i början som ville ut, de trodde det skulle vara full galopp. Men tålamod och övningar som får hästen att slappna av och börja tänka så dansade de frm till slut. Har man kontroll i galopp och kan öka och minska på ett stort fält utan att de drar, då har man kontroll på vilken hoppbanan som helst. Att utmana sig själv och spänna bågen emellanåt är viktigt. Sedan få de sån framåtbjudningen på köpet!Nu ska jag ut och hoppa ROZZIE och Malin ska hoppa CARLINA. LILL-LADY och LOVELY håller vi på att sätta igång efter deras sommarvila. Även STEFFE är igång och gjorde sitt första hopp pass i onsdags och det gick jättebra!Veckans övning är en kombination av hopp och dressyr!


Läst 17137 ggr Kommentarer Kommentera
AUG
18
2015

Jag ser slutet i tunneln på allt målande här. Idag målade jag hela uteboxens hus, en halv stallgång, två dörrar och tre igensatta fönster som det skulle färg på. Imorgon ska de två dörrarna få ett lager färg till sen är det färdigt för nu. Det är jag glad för, har sådan träningsvärk i handlederna känner jag!
Sen ska spolboxen renoveras och det behövs färg där och en vägg bakom stallet. Blir när Björn snickrat klart där. Så målar armen får återhämta sig någon vecka!


Hehe, Björn blev lite lätt nervös när han såg hur jag hade klättrat upp på stegen och målade! Syrran var inte förvånad-hon påstår att jag är lika galen och orädd som min morfar var! Ligger något i det!Hästarna går bra och njuter av vädret. Imorgon ska de trimmas i dressyr hela högen.EM i hoppning börjar imorgon i Aachen i Tyskland så vi tänkte titta på första omgången som är en tidshopping. Det visas på Svt1.Veckans hoppövning är byggd och det är en nyttig övning med gymnastik, styrketräning och hoppning. Hästarna blir mjuka och fina!Ni som är intresserade att komma och träna för mig, det finns platser kvar på tisdag och onsdags eftermiddag/kväll. Eventuellt även torsdagar eftermiddag /kväll. Det går bra att boka in träning varje vecka eller varannan vecka. Även dagtid övriga dagar går bra och helger när jag inte tävlar. Nya elever är välkomna! Kontakta mig på telefon 070-7975888.Läst 16738 ggr Kommentarer Kommentera
AUG
18
2015

Idag var Anna från Hamre ridsportbutik här och kollade igenom mina sadlar. Anna är duktig på sadlar och det känns skönt med ett proffsigt öga när det gäller att passa ut sadlarna till hästarna.
Jag rider i två olika BATES sadlar som Anna har hjälpt mig att passa ut till mina hästar. De har jag nu haft i två år. De ligger bra på alla stallets hästar och bara det är otroligt skönt när man som jag har ett gäng hästar.
Sen har jag en EQUIPE sadel som CASH FLOW och LADY kan ha, den passar bara på de två. Ponnyn STEFFE kan till min glädje ha min gamla slitvarg PASSIER, en härlig sadel som jag köpte i Tyskland -98. Riktigt kvalitets sadel som stoppas om när det behövs.Det är viktigt att ha en bra sadel på din hästs rygg!


LAGANA och jag, Strömsholms Grand Prix!


Läst 14537 ggr Kommentarer Kommentera
AUG
16
2015

CASH FLOW gjorde en kanontävling i Varberg och var felfri i alla sina starter och placerad. Här är den sista klassen som var en A:1A, grundomgång och omhoppning efteråt för de felfria.Grundomgången.Omhoppningen.


Dubbelt felfri och kom sjua av nittio starter! Hon har ett fint facit från de sista starterna hon gjort. Av de senaste tolv starterna är hon felfri och placerad i elva av dem!!!Det är så kul när det lossnar med en häst som man jobbat med länge. CASH FLOW har jag haft i fyra år och det har varit en resa som inte varit så enkel alla gånger. Hon hade inte så bra självförtroende när det gällde ridningen när hon kom till mig. I hanteringen var det inga problem, det är en väldigt snäll häst på alla sätt och vis. I ridningen är hon inte enkel. Det är bara jag som rider henne när det gäller allt från att trava rakt fram till att hoppa. Skritta ut kan tjejerna göra men inte resten av arbetet med henne, det fungerar inte. Det har inte något att göra med att någon rider bättre eller sämre, det har med hästen att göra. "Enmanshäst" det uttrycket har vi hört några gånger. Hon behöver känna trygghet och att det är samma signaler som ges, samma tryck av skänkeln, stödet i handen på rätt ställe osv. CAHLUA som jag hade var precis lika dan. Det är känsliga speciella ston som kräver tålamod. Det är en utmaning och väldigt roligt att jobba med dem och det har jag lyckats med bra när det gäller många ston.Fina lilla CASH FLOW. e: Coriall-Cardento.CAHLUA, även hon en mycket speciell dam! Här tävlade vi i globen Stockholm Horse Show 2012.


Läst 14044 ggr Kommentarer Kommentera
Sida: 1 2 nästa » sista » 

Therese Nyman driver ett kombinerat utbildnings – och tävlingsstall med inriktning mot hoppning.

 

Till bloggen

Här hittar du alla våra husbloggare
Ansvarig utgivare: Cajsa Ekström Arman

Kundtjänst: info@hippson.se

Adress: Gamla Brogatan 11, 111 20 Stockholm

Hippson är sajten med inspiration, kunskap och nytta för dig som ryttare och hästägare. Här publiceras dagligen nyheter, reportage, frågespalter, expertsvar, ridövningar och snackisar från hela hästvärlden. Hippson ger även ut flera populära ridövningsböcker med konkreta tips och steg-för-steg-instruktioner.