Therese - Underbara hästar!
JUL
23

Underbara hästar!

 

LAGANA, CAHLUA, ACINDO har trimmats i markarbetet idag. De är så fina! Jobbar genom kroppen och jobbar med mig. Red mycket sidvärtsrörelser på volt och rakt spår i trav och galopp. Lättridning framåt i trav eller lätt sits i galopp mellan det mer samlade arbetet. Lite förvänd galopp gjorde jag också. Det är så roligt att rida just nu när markarbetet börjar ge resultat! Jossan red sin häst samtidigt och fick lite tips och träning.

 

Johanna red DON och LOVELY. Det behövs inte mycket jobb innan hon sitter upp. Nu longerar vi inte innan, hänger lite på stallplan innan hon sitter upp i sadeln och så leder jag runt i skritt något varv. Släpper sen grimmskaftet och så hämtade jag en egen häst som var sadlad och klar att rida. Det blev LAGANA med LOVELY och CAHLUA med DON.

 

 

Vi red ut på grusvägen en sväng på några kilometer, ca 3 km totalt. Först skritt och sedan travade vi och även galopp. Så idag har DON galopperat för första gången och det gick jättebra!

 

DON i galopp!

 

När vi kom tillbaka till stallet hoppade Johanna av och jag red ut på savannen och trimmade markarbete på mina hästar, de fick ett ordentligt pass, ordentligt uppvärmt som draghjälp till de unga hästarna!

 

Nu på kvällen roade jag mig med att fylla vatten vid sommarhagarna. Skurade rent några badkar, det blir snabbt gröna alger och annat i karen, viktigt att hästarna har rent vatten! 

taggar


liknande webbartiklar


Läst 23938 ggr

Fler inlägg

MAJ
07

Whooops, tiden går fort!

Hej på er, det var länge sedan, närmare bestämt en hel månad! Tiden går fort när man har mycket att göra, och det har varit mer än mycket!
  
Sen har jag funderat på det här med bloggen, hur kul tycker ni att det är att läsa om det som händer i och runt mitt stall och mina hästar? Jag har funderat på hur jag ska fortsätta med bloggen, vad vill ni läsa? Mer på djupet eller bara enkla inlägg? Det finns massor att skriva om, allt från avelsstona, hingstar, unghästar, vardagen med en gård och träning och tävlingar. Ska någon/några hästar följas mer ingående? 
  
Att blogga tar tid och kräver engagemang för att det ska bli bra. Jag har bloggat i många år och tycker att det är kul. Nu skulle jag bara vilja göra det lite bättre, lite mer. 
  

LOVELY har vunnit en klass, 135 på Schultz arena, sen jag bloggade sist! Foto: @jjphotos.se


Läst 42669 ggr Kommentarer Kommentera

MAR
30

Laghoppning i dag!

Lördag och i eftermiddag är det första omgången av elitlaget på Strömsholm. Igår värmde vi upp och jag hoppade en 130 klass på LOVELY. Hon var felfri och kom trea! Kändes väldigt lugn på framhoppningen, sen på banan då växlade hon upp, jag tänkte rida en lugn runda men LOVELY ville annat så det var bara att hålla galoppen och svänga!

CELVIN och LILL-LADY hoppade felfritt i 110 klassen med Malin och Jacquline, duktiga! Sen hoppade CELVIN och J 120 klassen, ett nedslag, bra runda, deras andra 120 tillsammans så det var lite pirrigt.
Förra helgen gjorde de sin första tävling för året och då vann de 1 meter!
 

Bild från i söndags då CELVIN och J vann årets första start!
  
Nu ska vi strax lasta och åka till tävlingen och hoppa 120 klassen med CASH FLOW och CELVIN, sen hem i några timmar innan vi åker tillbaka och rider laghoppning i eftermiddag och LORD går 140 klassen ikväll! 


Läst 68581 ggr Kommentarer Kommentera

MAR
27

Filmer från Högbo!

Här kommer några av rundorna från Högbo v 11. 

LOVELYs segerrunda!

CASH FLOW!

LORD!

CASH FLOW!

CASH FLOW!


Läst 71067 ggr Kommentarer Kommentera

Till startsidan för Therese »Therese

Therese Nyman driver ett kombinerat utbildnings – och tävlingsstall med inriktning mot hoppning.

Välj annan husblogg

Välj husblogg


Portugal-bloggen Välj
Pether Markne Välj
Stalldrömmar Välj
Therese
Kajsa Boström Välj
Avelsbloggen Välj
Gästblogg: Avel Välj
Hästskötarbloggen Välj
Saras vardag Välj
Veterinärbloggen Välj
Gästbloggen Välj

stäng

Therese Nyman driver ett kombinerat utbildnings – och tävlingsstall med inriktning mot hoppning.

 

Till bloggen


Thereses senaste
Arkiv