Portugal-bloggen
DEC
25
2014

God jul och god fortsättning på er!

Vi har det hur mysigt som helst här i Leksand där vi firat jul. Imorgon drar vi norrut mot Piteå. Vi slappar, äter och går på promenader. Precis som ett jullov ska vara :) Däremot börjar det rycka i ridmusklerna nu!

Förra torsdagen åkte Gentil med sina nya ägare till Frankrike. Hispanico ville Nataniel inte släppa iväg för det pris de bjöd. Han tror mycket på hästen och var inte alls sugen att släppa iväg honom. Det är såklart aldrig roligt att säga hej då till en fin häst som man tycker om, men jag är övertygad om att han får det bra hos sin nya ägare.

Vi hade ett par härliga dagar i Stockholm hos min faster. Fick oss en rundvandring i den stora staden på lördagen. Mys!

Julaftonspromenad som vanligt. Här är hela gänget med :)

Rörande julklapp som jag fick av pappa. Han hade gjort den helt själv, kan ni se vad det är för djur?

Kramar!

Astrid


Läst 15400 ggr Kommentarer Kommentera
DEC
15
2014

God kväll!

Dagarna verkligen springer iväg, nu är det nära till julfirande i Sverige :)

Det känns bra att lämna hästarna på jullov nu när de har gått så fint hela högen. Största guldstjärnan tror jag går till Dijambo. Han har fått en till växel i traven där han bär upp sig lite mer och jag får superhärlig känsla. Även bytena är mycket bättre och säkrare nu. Har tränat mycket att göra serpentiner med byten vid medellinjen och det har hjälpt att få honom rakare när jag gör på diagonalen. Det är verkligen roligt att jobba med hästar när man ser framstegen. Nu känns det som att jag är på rätt spår med hästarna. De är taktmässiga, lösgjorda och villiga att jobba. Alla hästarna är i olika åldrar så självklart varierar utbildningsgraderna på dem. Men jag tycker att för deras ålder är de i fas med vad de borde kunna. Ska bli himla spännande att åka ut på tävlingar nästa år och se vad vi kan göra för resultat!

Idag var det en lite annorlunda dag. Nästan hela eftermiddagen spenderades med att ta röntgenbilder på Hispanico och Gentil. Allt såg bra ut på plåtarna så på torsdag åker de till deras nya ägare i Frankrike. Jag kommer inte ihåg om jag har skrivit om Hispanico som jag har haft ett par veckor nu. Det är i alla fall en 2,5 åring som ägs och är uppfödd av Nataniel Silva, som även har Gentil. Hispanico rör sig otroligt bra och Nataniel var inte jättesugen på att sälja honom, men ibland måste man tacka ja till bra erbjudanden. Blir tråkigt att Gentil åker, det är en så himla härlig häst att jobba med och han har mycket potential. Men tyvärr är det så att jobba med hästar, man skiljs från en och lär känna en ny. Det brukar gå ganska fort att fylla upp boxarna när någon blir tom :)

Nu ska jag börja med städningen så att huset är rent och fint när jag kommer tillbaka efter Sverige. Blääää, hatar att städa!!! Bara roligt att städa i stallet :)

Kramar

Astrid

Här är Hispanico

I lördags hade jag hjälp av Manuel. Satte honom på Galiza och själv red jag Franja som fick vara barnvakt så for vi ut på en liten skrittur. Självklart hängde hundarna på.. Galiza skötte sig utmärkt, guldstjärna :)


Läst 15796 ggr Kommentarer Kommentera
DEC
12
2014

Jisses vad fort veckorna går! Hade tänkt skriva mycket tidigare, men har helt enkelt inte blivit av. Förra fredagen fick jag besök av bästa Ida Bröms. Ida är en kompis till mina kusiner i Leksand och det är genom dem som vi har lärt känna varandra. Ida har varit i Portugal hela hösten och studerar, men hon hade tid att komma och hälsa på mig innan hon åker tillbaka till Sverige :)

På fredagen anlände hon vid lunch så vi käkade på Carolinos restaurang (Carolino äger två av hästarna jag har i stallet). Där blev det en ordentlig pratstund då vi inte sett varandra på så himla länge. Sedan var det dags att träffa hästarna! Vi red tillsammans, jag på Dijambo och Ida på Altivo. Ida har häst själv, men har inte ridit sedan hon kom till Portugal så det var hög tid att sitta i sadeln. Det såg superfint ut och Ida gjorde både byten och lite piff och puff. På kvällen åt vi på en vegetarisk restaurang i Guimaraes, hur mysigt som helst! Lördag var vi väldigt effektiva, Ida hjälpte mig med 3-åriga Galiza då jag red och Ida höll i linan. Galiza var superfin och nu när jag rider henne känner jag hur mycket kvalité det finns i henne. Jag satte Ida på Altivo igen och hon hittade lite fler knappar, såg mycket bra ut. Om Altivo är försvunnen någon dag tror jag Idas resväska är första stället jag ska kolla! :)

På eftermiddagen lämnade jag och Pacos av henne på tågstationen. Jätteroligt med sällskap och vi ses snart igen i Leksand!

Kram

Astrid

Blev lite bilder då Ida var här. Först några på Ernst

Franja

Galiza

Ida och Altivo


Läst 15449 ggr Kommentarer Kommentera
DEC
05
2014

Även om det är slitigt, långa dagar och lite pengar så är hästar världens bästa jobb!

När man lyssnar på hästarna som tuggar sitt kvällshö samtidigt som man putsar tränsen från dagen så kan jag känna mig så himla lycklig. Jag känner mig tacksam för allt jag får uppleva tillsammans med dessa underbara djur. Extra tacksam när alla hästarna i stallet går bra ;)

Lite bilder från veckan:

Taket på lilla arenan börjar ta form!

Trött dijambo som myser när man gör iordning honom <3

En till tröttis <3

Som var väääldigt nöjd med sig själv idag när han vann pinnkampen över Loke

Enjeitado då och nu. 8 månaders arbete.

Nighty

Astrid


Läst 16287 ggr Kommentarer Kommentera
DEC
01
2014

God kväll!

Dagarna bara springer iväg! Första advent har passerat, här känner jag som vanligt ingen julstämning alls. 18 grader varmt mitt på dagen och sol gör det svårt att tro att julen är nära. Hemlängtan är alltid starkare vid jul vilket är helt logiskt då vi alltid firat med familjen. Längtan ska jag bota på bästa sätt, 2 veckor i Sverige är inbokade mellan 19e december – 2a januari. Min pojkvän följer med såklart. Hoppas att han inte kommer få en chock från snön och kylan! Vi möter upp mina föräldrar i huvudstaden där vi kommer vara 2 dagar och träffa min kusin och faster. Sedan åker vi och firar jul hos mina andra kusiner i Dalarna vilket alltid är supermysigt. Vi bilar upp till Piteå så att jag har en vecka att träffa resten av familjen och alla kompisar. Jag ska försöka att ta det lugnt och verkligen vila upp mig. Nedräkningen är påbörjad, 2,5 vecka kvar :D

Hästarna fortsätter att sköta sig. Är riktigt imponerad över Falcaos framsteg! Nu känns det som att rida en riktig häst istället för en vinglig fölis. Altivo gjorde 4:or på diagonalen i lördags. Heja oss! Bytena på Dijambo sitter riktigt bra nu och han känns så himla positiv till arbetet, jättekul. Galiza är så himla fin, Manuel kom och red henne på lina i lördags och hon gick klockrent. Jag red henne en sväng själv dagen innan och hon skötte sig hur bra som helst. Men jag känner att jag fortfarande behöver någon på backen som kan hjälpa till med framåtbjudningen då hon inte vet skänkelhjälpen ännu. Ernst går också bra, tror han kommer göra succé nästa år. Håller på att rensa lite bilder och hittade ett kort på honom då jag nyss börjat här. Ska ta en på honom imorgon så får ni se före och efter. Den som inte går så bra nu är Franja. Hon känns fräsch och går kalas på lina. Men uppsuttet då jag försöker ha henne lite mer i ramen och rider i det tempo jag vill blir hon ibland på ”tvären”. Hon är brunstig nu vilket inte hjälper till och jag funderar på att bara longera och rida ut henne 1 vecka. Normalt brukar det vara svårt att ”rida över”, bättre att göra något annat ett tag för att få motivation och att brunsten ska gå över. Hon hittar inte på några galenheter, det hon gör är att stanna och backa. Efter att Maria var här hittade jag mina skänklar bättre och att vara exakt mellan skänklarna är inte favoritsysslan för ett brunstigt sto som helst springer på som hon vill.

Förr kunde jag bli väldigt frustrerad och orolig när någon häst inte gick bra. Nu tar jag det med ro när det kommer en uppförsbacke. Vägen med hästar går sällan rakt.. Den går upp och ner och framåt och baklänges. När det inte går bra vet jag att det kommer snart att gå bra igen. Likaväl som jag ser till att njuta när det går bra, för snart kommer det att gå mindre bra. Huvudsaken är att när uppförsbacken kommer är den inte lika lång och svår som den förra var.

Nu är det dags för skönhetssömn tillsammans med Pacos (vi hittade honom i Pacos de Ferreira och jag fick förslag på något likanande som började med P. Då fick det bli Pacos) :)

Natti,

Astrid

Kom igen nu Franja! Detta kort är från feiran i Ponte de Lima.

Snart får jag träffa detta härliga gäng <3


Läst 16176 ggr Kommentarer Kommentera

Astrid Hedman skriver om sina dagliga äventyr i Portugal, där hon arbetar som beridare och tävlar dressyr samt WE.

Till bloggen

Här hittar du alla våra husbloggare
Ansvarig utgivare: Marit Nordkvist

Kundtjänst: info@hippson.se

Adress: Gamla Brogatan 11, 111 20 Stockholm

Hippson är sajten med inspiration, kunskap och nytta för dig som ryttare och hästägare. Här publiceras dagligen nyheter, reportage, frågespalter, expertsvar, ridövningar och snackisar från hela hästvärlden. Hippson ger även ut flera populära ridövningsböcker med konkreta tips och steg-för-steg-instruktioner.