Prylbloggen - Sommarläsning

Prylbloggen

JUL
08
2013

Sommarläsning

För många är det lite halvlata dagar som gäller nu och det är kanske nu vi hästfolk har tid att ens öppna en bok. Böckerna jag kommer att vilja bläddra i de kommande veckorna är både inspirerande, underhållande och har en bra dos med träningspepp.


Vackra stall kan jag aldrig få nog av - dessutom är det riktigt bra inspiration när det blir lite extra fix och städning i stallet under semestern. Den här boken är proppad med vackra stall - gjorda med ett grönt hållbarhetstänk. Designern John Blackburn har nämligen designat stall som är gjorda av naturliga, hållbara och återanvänt material och tar upp både naturlig ljussättning,  passiv solaruppvärmning och mycket mer. Här hittar ni boken Healty Stables by design.En otroligt intressant och sann historia om en resa till häst genom Europa. Linde Klinckowström var tuff, modig och före sin tid när hon själv red iväg med sin Castor ut i Europa på 1920-talet. Den finns här och kostar 204 kr.

En riktig klassiker är denna bok av Anthony Paalman. Den är visserligen gammal och det känns kanske på bilder och språk, men är för den sakens skull inte sämre. En gedigen bibel som tar upp allt du behöver veta för för att träna hopphästar. Kostar 391 kr.


Vill man få träningsidéer och tips från självaste George H Morris så har du den här boken, Hunter Seat Equitation. Den visar grundligt och tydlgt den perfekta sitsen. Också en gammal bok, med gamla bilder, men lika bra för det. Kostar 246 kr här.

Jag tror många av er redan läst den - men vill du ha lite underhållande drama i hästvärlden, kryddat med passion och intriger så tål Jilly Coopers bok Ryttare  att läsas om många gånger. 

Har ni själva lite bra hästiga lästips att dela med er av - kommentera gärna!Läst 26496 ggr


Mer från prylbloggen

Jag hittade riktigt fina smycken från Ashley's Fine Equestrian Jewelry, ett smyckesföretag som har specialiserat sig på att göra smycken inspirerade av ridsporten. Men smakar det så kostar det, drömma kan man dock alltid!
   

Vackert hängsmycke i form av en ridstövel och stigbygel. Ridstöveln är i 14 karats gult guld och stigbygeln samt sporren är i 14 karats vitt guld. Priset ligger på höga 1.538 dollar, cirka 13.000 svenska kronor.
Till produkten
 

Ridstöveln finns även i en billigare variant, där stöveln är i silver och stigbygeln samt sporren i 14 karats gult guld. Priset hamnar då på 550 dollar, cirka 4.650 svenska kronor.
Till produkten
 

Hängsmycke i form av en sadel i 14 karats guld. Prislappen ligger på 895 dollar, cirka 7.600 svenska kronor.
Till produkten


Dressyrsadeln i 14 karats guld går på 1.420 dollar, cirka 12.000 svenska kronor.
Till produkten
 

Halsband i 14 karats guld, där bettet är prytt av diamanter. Dock en saftig prislapp på 2.399 dollar, cirka 20.300 svenska kronor. 
Till produkten
 

Stelt armband i form av hästben i 18 karats guld. Priset ligger på 1.960 dollar, cirka 16.600 svenska kronor.
Till produkten 
 

Vi hittar även olika små berlocker som ska fästas på ett armband. Här ett hästtäcke i 14 karats guld för 495 dollar, cirka 4.200 svenska kronor.
Till produkten
 

Eller varför inte en höbal i 14 karats guld för 460 dollar? Alltså cirka 3.900 svenska kronor...
Till produkten


Det finns även en transport i 14 karats guld för 654 dollar, cirka 5.500 svenska kronor.
Till produkten

Lyxigt, eller hur?


Cajsa Ekström Arman

Cajsa Ekström ArmanLäst 9709159 ggr Kommentarer Kommentera

Vi snubblade över dessa riktigt somriga toppar från det brittiska märket Caracal Equestrian. Det är ett relativt nystartat märke, med idén att ge traditionella ridkläder extra lyx och flärd.
  
Än så länge finns det endast olika toppar i deras kollektion, men planen är att i framtiden utöka sortimentet.

Kläderna är designade av ryttaren Ailsa Reeve, som ansåg att utbudet av tävlingskläder för ryttare var ganska tråkigt. När hon examinerats från Manchester School of Art började hon skissa på en ny, "roligare" kollektion till ryttarna på tävlingsbanan. Och resultatet är knappast tråkigt! Eller vad tycker ni? 
  

Alla toppar är tillverkade i 100 procent bomull och priset på de ärmlösa topparna ligger mellan 45 och 50 pund.
  


De kortärmade topparna kostar mellan 35 och 50 pund. 
  


 
Caracal Equestrian


Cajsa Ekström Arman

Cajsa Ekström ArmanLäst 9768055 ggr Kommentarer Kommentera

I vår- och sommarkollektionen från danska märket Montar hittar vi klassiska ridbyxor – men även modeller för ryttare som vill synas och sticka ut från mängden. Vad säger ni, någon av modellerna som tilltalar er?

Själv tycker jag att det är roligt att tillverkarna vågar satsa på lite annorlunda mönster på ridbyxorna. Även om det klassiska kanske faller mig allra bäst i smaken... (För pris och mer information kontakta din närmaste återförsäljare.)

/Produkt-Cajsa


Cajsa Ekström Arman

Cajsa Ekström ArmanLäst 9786991 ggr Kommentarer Kommentera

Till startsidan för Prylbloggen »Ansvarig utgivare: Cajsa Ekström Arman

Kundtjänst: info@hippson.se

Adress: Gamla Brogatan 11, 111 20 Stockholm

Hippson är sajten med inspiration, kunskap och nytta för dig som ryttare och hästägare. Här publiceras dagligen nyheter, reportage, frågespalter, expertsvar, ridövningar och snackisar från hela hästvärlden. Hippson ger även ut flera populära ridövningsböcker med konkreta tips och steg-för-steg-instruktioner.