Hästliv

Hej!

Oktober är här och (gud vad jag är trött på att skriva denna rad) livet på gården dundrar på i hög fart! I morgon kommer rörmokaren hit och börjar koppla in vatten till nya stallet. Vattenkopparna är på plats och internet på väg in.

Internet behövs i stallbyggnaden för att få tillgång till den fantastiska app jag ska få. Eftersom jag byter ut mina vattenhinkar mot vattenkoppar väcktes en liten oro i mig. Hur ska jag se att hästarna dricker ordentligt? Speciellt de som står på boxvila. Min älskade man gav mig då en lösning. Till varje vattenkopp kommer det sitta en mätare som dagligen mäter hur mycket vatten de dricker, all denna information samlas i en app där jag kan gå in och titta hur det ser ut per box. DRÖMMEN! Ser vi då att någon dricker sämre så åker en hink in i boxen :-) 
Jag kan återkomma till er när jag vet vad allt heter, om ni vill, så får ni se.

De senaste veckorna har jag pendlat mellan kliniken, vattenträningen och fixat på gården. Alla hästar från sommarhagarna är nu ihopsläppta i vinterhagen vid lösdriften. Det gick finfint och flocken är klok med åldrarna från föl till 23 år gamla hästar. 


Gänget joggar runt vid ihopsläppet. Warona (med bläs till vänster) är dräktig och orkade inte springa. Lunatic (mörk i bakgrunden) betar lugnt och var inte sugen på att busa. 


Vattenträningen på Ågesta går finfint! DJ kan knappt stå still när lastbilen rullas fram och benen lindas för avfärd. 


På gården har hösten tagit över och färgerna exploderat!


En av kundhästarna har fått sjukbeslag för att avlasta hans skadade ben. Målet är att tån inte ska "gräva ner sig", utan att trakten sjunker lite. 


Vi har rivit en box och förråd på gamla stallet (som nu ska bli karantänstall).



Vi målade väggen, men den ska målas igen och fixas till. Notera det stora stenblocket under "staketet", den var SÅ stor och vi fick inte bort den. Grannen får ta den med sin grävmaskin :-)


Hund i krubba - helt normalt?! Eller? :-) Våra boxar kommer från Ydre Grinden och det är ekplank.

I helgen hann vi med så mycket jobb. Jag var två vändor till återvinningscentralen. Veckan just nu går ut på rehabilitering, tömkörning, besök till hästklinik och vattenträning samt momsrapport. Hästarna går först, sen försöker jag dagligen hinna med något "ute på gården". I går var det att ställa in alla möbler på verandan och plantera ljung i alla blomlådor. I dag rensade jag framför gamla stallet. 

Målet i helgen blir att montera upp den sista boxväggen (om fraktbolaget behagar att köra hit den...) och att fortsätta renoveringen av gamla sadelkammaren. Om möjligt så växlar nästa vecka upp och blir ännu mer fullbokad. Men jag ser ljuset i tunneln på byggfronten. Om 4 veckor ska vi vara klara - då är det dags för besiktning. Nervöst, men spännande. 

Mvh Annelie @stallsteningeby på instagram


Läst 28679 ggr Kommentarer Kommentera

Hej!

När jag inte roddar med stallet eller familjen så lägger jag ner tid SWB Mälardalens styrelse. Superkul att få vara med och se hur unghästtesterna fungerar och höra hur de i styrelsen tänker gällande stöttning av uppfödare i Mälardalen. 

Ett projekt som jag är med och leder just nu är "Saluhästvisning". Därför tänkte jag skriva en rad - vill du sälja din SWB-häst eller kanske köpa en? Spana in vår dag på CC Studs anläggning i Bålsta utanför Stockholm. 

Redan nu har vi 80 + personer anmälda som intresserade att komma i jakt på att hitta drömhästen. Vi har cirka 30 hästar anmälda och skulle gärna vilja ha in lite äldre hästar. 

Under dagen kommer vi har prisutdelning och medlemsmingel. Vi bjuder på både lunch och fika. En super dag med gott sällskap och framförallt superfina hästar i prisklass 50.000 - 450.000 +. 

Spana in mer information här - och kom så ses vi! :-) 

Mvh Annelie 

Foto: Sofie Sköld


Läst 28745 ggr Kommentarer Kommentera

God morgon, 

Fredag här! I går blev en lång, men riktigt rolig dag. Inleddes med att köra den stora dressyrhästen till sin vattenträning. Det är lite över en timmes resväg enkel väg för att komma hem till Ågesta där bandet finns. Vi har andra vattenband närmare, men när man har en häst som är 184 cm i mankhöjd så blir de vanliga banden lite trånga ;-) 

Här är det super med Karin som känner hästen sedan länge och som har superkoll på vattenträningen. Jag lämnar med varm hand över ansvaret när vi kommer dit. 


Det är ett rejält "kar" hästarna går in i, känns hur tryggt som helst!


Karin har varit med i Kristians team i många år.


Förresten - älskar träskylten de har utanför träningshallen. Har mejlat och frågat Karins sambo om han kan tillverka en till oss också :-) 

När vi kom hem igen var det sabba puckar iväg till min tid hos Art Neuro, som är en mjuk kiropraktik som avslutas med 45 min sportmassage. Erika måste hjälpa min kropp att både vara rak och avslappnad en gång i månaden (minst). Stalljobbet tar på kroppen och man måste vara rädd om sig. 

Från det skyndade jag hem och åkte till Mälaren Hästklinik. Där vankades det kundkväll! Så otroligt rolig kväll som jag var med och arrangerade. Vi hade alla härliga ingredienser - tipspromenad för att se hästsjukhuset, god mat, intressanta föreläsningar med stort engagemang från publiken och avslutningsvis muffins som var helt drömmiga! Det kallar jag för succé! Superkul!! (Men inte en enda bild hann jag ta :-) 

Här hemma fortsätter i dag livet som vanligt. Vi snackar tömkörning i massor, förberedande för rivning av gamla stallet, eller ja, del av och städning.

I dag kommer en container hit så att vi smidigt kan riva del av byggnaden i helgen (där rök den behandlingen hos Erika). Nästa vecka ska jag förbereda vinterhagen för lösdriften och flytta ner alla hästar dit. 1 oktober och de går fortfarande uppe i sommarhagen. Så stor och underbar är den. Älskar den milda hösten!

Nu måste jag avrunda här hemma och springa ut till stallet. Ha en härlig fredag!

Mvh Annelie @stallsteningeby på instagram


Läst 34949 ggr Kommentarer Kommentera

Här hittar du alla våra husbloggare


Mest lästa



Ansvarig utgivare: Marit Nordkvist

Kundtjänst: info@hippson.se

Adress: Gamla Brogatan 11, 111 20 Stockholm

Hippson är sajten med inspiration, kunskap och nytta för dig som ryttare och hästägare. Här publiceras dagligen nyheter, reportage, frågespalter, expertsvar, ridövningar och snackisar från hela hästvärlden. Hippson ger även ut flera populära ridövningsböcker med konkreta tips och steg-för-steg-instruktioner.