Redaktionens pryltips - Senaste Ikea-trenden – pottor på ridbanan

Redaktionens pryltips

FEB
19
2015

Senaste Ikea-trenden – pottor på ridbanan


Anna Hassös ridbana med sina nya bomstöd. 
Foto: Privat

Svenska varuhuset Ikea har länge funnits med i våra stallar. Hur många blå "höpåsar" med Ikea-handtag finns det till exempel i ditt stall? Den senaste trenden är pottor till ridbanor och ridhus.

Fälttävlansryttaren Anna Hassö är en av de ryttare som varit på varuhuset och shoppat till stallet. Hon hittade pottan "Lillan" och har gett den plats på sin ridbana. Hon passade desssutom på att ge de nya "stöden" till markbommarna en egen touch – genom att spraya dem med guldfärg.

Pottan "Lilla" väger 0,3 kilo, den är 18 centimeter hög och kostar 19 kronor. 

Till produkten

Har ni några egna favoritlösningar från varuhuset? Nedan listar vi några enkla förvaringslösningar, som vi hittat ute i stallarna.

För att slippa ha borstar och benskydd på olika ställen i stallet kan rullvagnen "Råskog" vara ett alternativ till sadelkammaren, som sedan rullas ut i stallgången när hästen ska ryktas.

Finns i tre olika färger och kostar 499 kronor.


Till produkten

Skoförvaringen "Skubb" kan förslagsvis hängas på insidan av stallskåpet. Det finns 16 platser för benskydd, borstar, handskar och andra stallprodukter.

 
Höjden är 150 centimeter och den är 55 centimeter bred. Kostar 49 kronor.

Till produkten 

När vi ändå är inne på förvaring så kommer här ett förslag på var täcken och schabrak som inte används kan läggas. Visst är det skönt att tvätta vinterns alla täcken när våren kommer, och förvara dem på höloftet tills snön faller igen?

Väskan är vattentät och har måtten L116 cm, H35 cm och B49 cm. Den kostar 199 kronor.

Till produkten


En av varuhusets mest tåliga prylar måste nog ändå vara pallen som kallas "Bekväm". Ute i stallarna står den ute i ur och skur, för att hjälpa oss ryttare att komma upp på hästen. För 79 kronor sparar vi våra egna höfter, sadlarna och hästarnas ryggar.Till produkten

För foderkammaren finns avfallskärlet "Sortera", som passar bra för foderförvaring. Lådorna är staplingsbara och finns i två olika storlekar, 37 liter och 60 liter. De kostar 59 respektive 79 kronor styck.

Till produktenLäst 68707 ggr


Mer från prylbloggen

Jag hittade riktigt fina smycken från Ashley's Fine Equestrian Jewelry, ett smyckesföretag som har specialiserat sig på att göra smycken inspirerade av ridsporten. Men smakar det så kostar det, drömma kan man dock alltid!
   

Vackert hängsmycke i form av en ridstövel och stigbygel. Ridstöveln är i 14 karats gult guld och stigbygeln samt sporren är i 14 karats vitt guld. Priset ligger på höga 1.538 dollar, cirka 13.000 svenska kronor.
Till produkten
 

Ridstöveln finns även i en billigare variant, där stöveln är i silver och stigbygeln samt sporren i 14 karats gult guld. Priset hamnar då på 550 dollar, cirka 4.650 svenska kronor.
Till produkten
 

Hängsmycke i form av en sadel i 14 karats guld. Prislappen ligger på 895 dollar, cirka 7.600 svenska kronor.
Till produkten


Dressyrsadeln i 14 karats guld går på 1.420 dollar, cirka 12.000 svenska kronor.
Till produkten
 

Halsband i 14 karats guld, där bettet är prytt av diamanter. Dock en saftig prislapp på 2.399 dollar, cirka 20.300 svenska kronor. 
Till produkten
 

Stelt armband i form av hästben i 18 karats guld. Priset ligger på 1.960 dollar, cirka 16.600 svenska kronor.
Till produkten 
 

Vi hittar även olika små berlocker som ska fästas på ett armband. Här ett hästtäcke i 14 karats guld för 495 dollar, cirka 4.200 svenska kronor.
Till produkten
 

Eller varför inte en höbal i 14 karats guld för 460 dollar? Alltså cirka 3.900 svenska kronor...
Till produkten


Det finns även en transport i 14 karats guld för 654 dollar, cirka 5.500 svenska kronor.
Till produkten

Lyxigt, eller hur?


Cajsa Ekström Arman

Cajsa Ekström ArmanLäst 9660981 ggr Kommentarer Kommentera

Vi snubblade över dessa riktigt somriga toppar från det brittiska märket Caracal Equestrian. Det är ett relativt nystartat märke, med idén att ge traditionella ridkläder extra lyx och flärd.
  
Än så länge finns det endast olika toppar i deras kollektion, men planen är att i framtiden utöka sortimentet.

Kläderna är designade av ryttaren Ailsa Reeve, som ansåg att utbudet av tävlingskläder för ryttare var ganska tråkigt. När hon examinerats från Manchester School of Art började hon skissa på en ny, "roligare" kollektion till ryttarna på tävlingsbanan. Och resultatet är knappast tråkigt! Eller vad tycker ni? 
  

Alla toppar är tillverkade i 100 procent bomull och priset på de ärmlösa topparna ligger mellan 45 och 50 pund.
  


De kortärmade topparna kostar mellan 35 och 50 pund. 
  


 
Caracal Equestrian


Cajsa Ekström Arman

Cajsa Ekström ArmanLäst 9719879 ggr Kommentarer Kommentera

I vår- och sommarkollektionen från danska märket Montar hittar vi klassiska ridbyxor – men även modeller för ryttare som vill synas och sticka ut från mängden. Vad säger ni, någon av modellerna som tilltalar er?

Själv tycker jag att det är roligt att tillverkarna vågar satsa på lite annorlunda mönster på ridbyxorna. Även om det klassiska kanske faller mig allra bäst i smaken... (För pris och mer information kontakta din närmaste återförsäljare.)

/Produkt-Cajsa


Cajsa Ekström Arman

Cajsa Ekström ArmanLäst 9738815 ggr Kommentarer Kommentera

Till startsidan för Redaktionens pryltips »Ansvarig utgivare: Cajsa Ekström Arman

Kundtjänst: info@hippson.se

Adress: Gamla Brogatan 11, 111 20 Stockholm

Hippson är sajten med inspiration, kunskap och nytta för dig som ryttare och hästägare. Här publiceras dagligen nyheter, reportage, frågespalter, expertsvar, ridövningar och snackisar från hela hästvärlden. Hippson ger även ut flera populära ridövningsböcker med konkreta tips och steg-för-steg-instruktioner.