Redaktionens pryltips - Tekniska kläder för en aktiv ridsportare

Redaktionens pryltips

FEB
10
2015

Tekniska kläder för en aktiv ridsportare

Under Eurohorse lanseras ett nytt klädmärke för ryttare. Stierna Equestrian Sportswear fokuserar på att tillverka kläder med hög funktionalitet, för aktivt hästfolk.

– Det är dags att vi ryttare börjar se oss som de idrottare vi är och klä oss därefter, säger Helena Strömbäck, som är grundare och produktutvecklare i företaget.
Enligt henne sätter Stierna Equestrian Sportswear en ny standard vad gäller material, passform, tekniska lösningar och design för aktiv ridsport. Utgångspunkten är trelagersprincipen som möjliggör för kroppen att reglera värme beroende på aktivitet – trots kyla, vind och väta.
  
Kollektionen består av lätta ridkläder i kroppsnära passform som ger bra rörelsefrihet tack vare design, konstruktion och materialval.
Lanseringen av det nya märket kommer att ske under Eurohorse, hästmässan i samband med Gothenburg Horse Show. I mitten på mars kommer kläderna även gå att köpa via en webbshop, som är under uppbyggnad här.  

Nedan ett smakprov ur kollektionen:

Prime 3L regnjacka är utvecklad för att kunna anpassas till alla väderförhållanden. Under dess diskreta yta döljer sig mängder av genomtänkta detaljer och funktionella material anpassade för ridning. Cirkapris 2 495 kronor, finns endast i svart.

 

 

Aurora är en mångsidig och varm lättviktsjacka som fungerar lika bra som ytterplagg som förstärkning under en regnjacka. Cirkapris 1 595 kronor – finns i färgerna svart, marin och beige.  

 

 

 

Aurora insulationsväst är en mångsidig och varm lättviktsvariant, som sägs fungera lika bra som ytterplagg i kombination med ett lager ett eller lager två, som förstärkning under en regnjacka. Finns i färgerna svart, marin och beige. Cirkapris 1 395 kronor.

 

 

Andromeda är en fleecejacka som har slät utsida och extra hög stretch, för att smidigt och bekvämt kunna bäras under lager tre. Finns i färgerna svart, marin och ljusrosa – cirkapris 895 kronor.

 

 

Halo ½ zip LS bärs närmast huden under lager två och/eller tre – eller som enda plagg när vädret tillåter. Finns i färgerna svart, vit och ljusrosa. Cirkapris 595 kronor.

 

 

 

Halo Polo SS är perfekt för de varma sommardagarna, men fungerar även bra under lager två och/eller tre. Finns i färgerna svart, vit och ljusrosa. Cirkapris 495 kronor.

 

Halo Tee SS är ett året-runt plagg. T-shirten passar under de varma sommardagarna, eller som baslager under lager två och/eller tre resterande del av året. Finns i färgerna svart, vit och ljusrosa. Cirkapris 395 kronor.Läst 40539 ggr


Mer från prylbloggen

Jag hittade riktigt fina smycken från Ashley's Fine Equestrian Jewelry, ett smyckesföretag som har specialiserat sig på att göra smycken inspirerade av ridsporten. Men smakar det så kostar det, drömma kan man dock alltid!
   

Vackert hängsmycke i form av en ridstövel och stigbygel. Ridstöveln är i 14 karats gult guld och stigbygeln samt sporren är i 14 karats vitt guld. Priset ligger på höga 1.538 dollar, cirka 13.000 svenska kronor.
Till produkten
 

Ridstöveln finns även i en billigare variant, där stöveln är i silver och stigbygeln samt sporren i 14 karats gult guld. Priset hamnar då på 550 dollar, cirka 4.650 svenska kronor.
Till produkten
 

Hängsmycke i form av en sadel i 14 karats guld. Prislappen ligger på 895 dollar, cirka 7.600 svenska kronor.
Till produkten


Dressyrsadeln i 14 karats guld går på 1.420 dollar, cirka 12.000 svenska kronor.
Till produkten
 

Halsband i 14 karats guld, där bettet är prytt av diamanter. Dock en saftig prislapp på 2.399 dollar, cirka 20.300 svenska kronor. 
Till produkten
 

Stelt armband i form av hästben i 18 karats guld. Priset ligger på 1.960 dollar, cirka 16.600 svenska kronor.
Till produkten 
 

Vi hittar även olika små berlocker som ska fästas på ett armband. Här ett hästtäcke i 14 karats guld för 495 dollar, cirka 4.200 svenska kronor.
Till produkten
 

Eller varför inte en höbal i 14 karats guld för 460 dollar? Alltså cirka 3.900 svenska kronor...
Till produkten


Det finns även en transport i 14 karats guld för 654 dollar, cirka 5.500 svenska kronor.
Till produkten

Lyxigt, eller hur?


Cajsa Ekström

Cajsa EkströmLäst 8444662 ggr Kommentarer Kommentera

Vi snubblade över dessa riktigt somriga toppar från det brittiska märket Caracal Equestrian. Det är ett relativt nystartat märke, med idén att ge traditionella ridkläder extra lyx och flärd.
  
Än så länge finns det endast olika toppar i deras kollektion, men planen är att i framtiden utöka sortimentet.

Kläderna är designade av ryttaren Ailsa Reeve, som ansåg att utbudet av tävlingskläder för ryttare var ganska tråkigt. När hon examinerats från Manchester School of Art började hon skissa på en ny, "roligare" kollektion till ryttarna på tävlingsbanan. Och resultatet är knappast tråkigt! Eller vad tycker ni? 
  

Alla toppar är tillverkade i 100 procent bomull och priset på de ärmlösa topparna ligger mellan 45 och 50 pund.
  


De kortärmade topparna kostar mellan 35 och 50 pund. 
  


 
Caracal Equestrian


Cajsa Ekström

Cajsa EkströmLäst 8503558 ggr Kommentarer Kommentera

I vår- och sommarkollektionen från danska märket Montar hittar vi klassiska ridbyxor – men även modeller för ryttare som vill synas och sticka ut från mängden. Vad säger ni, någon av modellerna som tilltalar er?

Själv tycker jag att det är roligt att tillverkarna vågar satsa på lite annorlunda mönster på ridbyxorna. Även om det klassiska kanske faller mig allra bäst i smaken... (För pris och mer information kontakta din närmaste återförsäljare.)

/Produkt-Cajsa


Cajsa Ekström

Cajsa EkströmLäst 8522492 ggr Kommentarer Kommentera

Till startsidan för Redaktionens pryltips »Ansvarig utgivare: Marit Nordkvist

Kundtjänst: info@hippson.se

Adress: Hippson AB Vallgatan 16, 302 42 Halmstad

Hippson är sajten med inspiration, kunskap och nytta för dig som ryttare och hästägare. Här publiceras dagligen nyheter, reportage, frågespalter, expertsvar, ridövningar och snackisar från hela hästvärlden. Hippson ger även ut flera populära ridövningsböcker med konkreta tips och steg-för-steg-instruktioner.