Senaste nytt
2020-05-21

Henrik Ankarcrona till DN: "Vi går på knäna"

Frustrationen kring tävlingsstoppet för seniorer växer och Riksidrottsförbundet måste inse att det är skillnad på sport och sport. Det säger hopplandslagets förbundskapten, Henrik Ankarcrona, i en intervju med DN. Nu berättar också Svenska ridsportförbundet om sin plan för hur tävlingarna ska återupptas.

Läs mer på Hippson.se
2020-05-21

Framsteg för Juan Matute Guimon – tecken på förbättring

Den spanska dressyrryttaren Juan Matute Guimon drabbades av en hjärnblödning för några veckor sedan. Nu kommer beskedet att ryttaren är på bättringsvägen.

Läs mer på Hippson.se
2020-05-21

Blair Castle Horse Trials i slutet av augusti ställs in

Nu står det klart att även Land Rover Blair Castle Horse Trials, som skulle ha gått den 27 till 30 augusti, ställs in på grund av pandemin. Därmed kommer det inte att gå några långa, fyrstjärniga fälttävlanstävlingar i Storbritannien i år.

Läs mer hos Horse & Hound
2020-05-21

Väcker liv i gammalt förslag: Vill bygga ridhus i Källtorp

Nacka behöver fler ridskolor och den bästa platsen att bygga en är i Källtorp söder om Hellasgården. Det menar Ylva Hedman från...

Läs mer hos Mitt i Stockholm
2020-05-21

De har startat en Borås-podd om hästar och ridning

Sara Eriksson är verksamhetschef på Borås ridhus och hon och ridläraren Malin Nilsson har nyligen startat podden Ridhuspodden. Hittills har...

Läs mer hos Boras DLY
2020-05-21

Ridsportförbundet letar efter satsande ryttare

Nu öppnar Svenska ridsportförbundet ansökan till sina utvecklingsprogram på de högre nivåerna, nivå 3 och 4, för ryttare och kuskar som vill...

Läs mer hos Tidningen Ridsport
2020-05-21

Företaget Rider's Position tar hem vinst i Venture Cup East

Varje år tävlar tusentals entreprenörer i hela Sverige i Venture Cups tävlingar för startups och morgondagens entreprenörer. I år är...

Läs mer hos MyNewsdesk Sweden
2020-05-20

Video: Ella, 3 år, vet hur man gör mockningen rolig

Snart treåriga Ella Hansson Jensen mockar gärna till sin ponny Santana – och inställningen är det det definitivt inget fel på. Med en glad trudelutt tar hon sig an arbetsuppgiften med stort engagemang.

Läs mer på Hippson.se
2020-05-20

Klara Hammarström dubbelsatsar – har tagit upp ridningen

De senaste åren har Klara Hammarström satsat helhjärtat på musiken och i vintras gjorde hon debut i Melodifestivalen. Nu sitter hon dock åter på hästryggen och har köpt tillbaka sin förra tävlingshäst.
– Drömmålet är att tävla på samma nivå som tidigare, säger hon.

Läs mer på Hippson.se
2020-05-20

Polishästens skola i Storbritannien under 1960-talet

Traditionen med beridna poliser är något som har funnits i århundraden tillbaka. En polishäst behöver bland annat vara modig och snabb, samtidigt som den kan behålla lugnet oavsett situation. Polishästarna genomgår därför en grundlig träning för att bli redo för uppgiften – i det här klippet illustreras hur träningen såg ut i Storbritannien under det sena 1960-talet.

Läs mer på Hippson.se
2020-05-20

Läckerol – travaren som blev 14-åriga Alvas ridhäst

När Alva Boman var nio år ville hon absolut inte ha en travhäst. Men när hon mötte det vackra lilla stoet Läckerol för första gången sa det klick. Nu har Alva skolat om Läckerol till ridhäst.
– Hon betyder allt för mig, säger Alva.

Läs mer på Hippson.se
2020-05-20

Pandemin ökar samarbetet klubbar och idrotter emellan

– Coronapandemin har verkligen satt fart på digitaliseringen och tvingat föreningar att börja tänka i nya banor. Att ställa in har inte...

Läs mer hos Svt.se
2020-05-20

Lövsta startar podd – pratar om blommor och bin

Nyligen annonserade SWB planerna på Avelspodden och nu lanserar Lövsta stuteri intervjuserien "15 minuter", med snack kring avel i alla...

Läs mer hos Tidningen Ridsport
2020-05-19

Mysig hästgård med ridbana och härliga ridvägar

I Bollebygd, mellan Göteborg och Borås, hittar vi "Veckans gård". En liten och charmig gård med belyst ridbana, härliga ridvägar och stall med plats för tre hästar.

Läs mer på Hippson.se
2020-05-19

Anna Wemlert: Ridläger nästan som vanligt i sommar

Coronapandemin sätter käppar i hjulen för många aktiviteter i sommar. Men ridläger blir det, dock med restriktioner.
– Vi lägerarrangörer som är medlemmar i Sveriges ridlägers riksorganisation kör om inget förändras, säger föreningens ordförande Anna Wemlert.

Läs mer på Hippson.se
2020-05-19

Video: När gräset är grönt och benen är alldeles för långa

Visst är det ändå märkligt att föl, som är så små, ändå har svårt att nå ner. Det normala är ju att den som är liten har svårt att nå upp! Att börja smaka på gräset är inte helt lätt för den med lite för långa ben – men skam den som ger sig.

Läs mer på Hippson.se
2020-05-19

EHV-1: Stor lättnad när alla fem fölen föddes friska

För Reeni Källström har det varit den värsta vintern och våren i hennes liv. I vintras fick en häst i hennes stall den neurologiska varianten av EHV-1 och fick tas bort. Sedan dess har oron varit stor för gårdens fem dräktiga ston och deras kommande föl. En oro som nu är över när alla fem fölen föddes friska och pigga.

Läs mer på Hippson.se
2020-05-19

Video: Ponnyexpressen tar biltvätten till hjälp

Kusken Anton Lundström kör fyrspann med sina shetlandsponnyer och utgör Team Ponnyexpressen. Det innebär att han har 16 hovar att tvätta av efter varje tur. Men hur gör man det på ett effektivt sätt? Se klippet.

Läs mer på Hippson.se
2020-05-19

32-åriga valacken Beauty Boy rids och tränas fortfarande

Angelica Gelix Petersons foderhäst Beauty Boy är 32 år ung. Fortfarande rids och tränas han flera gånger i veckan. Här berättar Angelica om byggstenarna för hur hon har fått den åldrande fyrbeningen att hålla.

Läs mer på Hippson.se
2020-05-18

Video: Lina Dolk tar med pojkvännen på ridtur i skogen

I helgen följde Jonathan Selander med sin flickvän, dressyrryttaren Lina Dolk, på en ridtur i skogen. Det var första gången de red tillsammans och det blev en hel del härliga skratt. Slå på ljudet och se klippet, där Jonathan rider hästen Humle.
"I går var det dags att introducera livet i sadeln för min kära pojkvän. Ändå imponerad", skriver Lina på Instagram – och vi kan bara hålla med. Vi är riktigt imponerande, eller hur?

Läs mer på Hippson.se
2020-05-18

362 ridklubbar har sökt ”coronastöd” från regeringens krispaket

4 064 idrottsföreningar och 49 specialidrottsförbund har sökt kompensationsstöd för corona från regeringens krispaket på 500 miljoner kronor – som Riksidrottsförbundet (RF) fördelar. Näst flest ansökningar, 362 stycken, kommer från ridsporten.

Läs mer på Hippson.se
2020-05-18

Video: Fölet De Camille löshoppar gärna med mamma

Fölet De Camille är en pigg liten tjej som föddes den 23 april. I klippet är hon två veckor och då passar hon på att hoppa sida vid sida med sin mamma.

Läs mer på Hippson.se
2020-05-18

Sju unghästryttare blir Breeders-ambassadörer

Tre hoppryttare, tre dressyrryttare och en fälttävlansryttare har utsetts till Breeders Trophy-ambassadörer under 2020. Ryttarna ska dela...

Läs mer hos Tidningen Ridsport
2020-05-18

Anna väcktes av inbrottstjuvar på hästgården

Under natten mot måndagen väcktes Anna Hermansson av ett konstigt ljud utanför fönstret. När hon tittade ut såg hon tre svartklädda inbrottstjuvar på gården. Hon skrek åt dem och personerna sprang då från platsen.

Läs mer på Hippson.se
2020-05-18

Gästblogg: "Många är det som lider i situationen"

Hoppryttaren Niklas Jonsson skriver om coronapandemin och reflekterar över hur viruset har påverkat sporten och vardagen. I inlägget lyfter han fram att Folkhälsomyndigheten, företag och idrottsklubbar har olika perspektiv och ingångsvärden i situationen.

Läs mer på Hippson.se
2020-05-18

Video: Ryttaren dyker rakt ner i vattengraven

Det blir inte alltid som man har tänkt sig. Den här ryttaren tar sig an vattengraven på egen hand, medan hästen kan stå torr om hovarna och se på. Och personen bakom kameran får sig ett gott skratt.

Läs mer på Hippson.se
2020-05-18

Första internationella dressyrtävlingen godkänd

Nu finns det ett par internationella dressyrtävlingar i FEI:s kalender för juni, men reserestriktioner kommer att kvarstå i Europa längre än så. Italien öppnar dock för inresa redan den 3 juni.

Läs mer hos Ridenews
2020-05-18

Flera tävlingar på gång i Sverige och världen

Små ljusningar kan ses i tävlingsterminen efter hela världens tävlingsstopp på grund av coronapandemin.

Läs mer hos Tidningen Ridsport
2020-05-18

Lyckligt slut trots dramatisk start – föl fick en amma

Håkan B Svenssons fölunge fick en tuff start i livet när den föddes i ett felläge. Några dagar senare tvingades man dessutom ta bort fölets mamma – men som tur var kunde en amma snabbt hittas.

Läs mer på Hippson.se
2020-05-18

Hoppet lever för årets VM i distansritt i september

Hoppet är inte helt ute för årets VM i distansritt, som är planerat att ridas i september.

Läs mer hos Tidningen Ridsport
2020-05-18

Backfors digitala skogskörningskurs blev en braksuccé

När coronaviruset omöjliggjorde den planerade kursen i skogskörning, då testade Backfors gård att lägga ut en annons om en digital körkurs. Tanken var att det kanske skulle intressera något tiotal. De trodde inte sina ögon när anmälningarna strömmade in.

Läs mer på Hippson.se
2020-05-18

Helgstrand och Schockemöhle ska ordna online-fölauktion

Helgstrand-Schockemöhle lanserar ett samarbete med en av Tysklands ledande arrangörer av digitala auktionsplattformar, nämligen horse24.com. De kommer att selektera föl efter Helgstrands och Schockemöhles hingstar och...

Läs mer hos Ridehesten.com
2020-05-18

Video: Hemma-spa i ponnyhagen under mattes isolering

Brittiska hästtränaren Emma Massingale delar med sig av ett härligt klipp på sina miniponnyer. Eftersom det är ”lockdown” i Storbritannien har hon inte kunnat ta med dem till stranden vilket de annars älskar. I stället har hon köpt en plaskpool åt dem – och snacka om att vissa av ponnyerna njuter av sitt ”hemma-spa”!

Läs mer på Hippson.se
2020-05-17

Video: Åsnefölet Harriet är fullt av överskottsenergi

På många håll börjar hagarna fyllas med små fölungar. Åsnefölet Harriet har trots sin ringa ålder massor av spring i benen och kör med fullt ös i hagen. Kanske drömmer hon om en framtida karriär på galoppbanan?

Läs mer på Hippson.se
2020-05-17

Ankarcrona och kända ryttare inspirerar i livesändningar

Till veckan bjuder Henrik Ankarcrona på tre inspirerande livesändningar i en ny talkshow. Svenska ridsportförbundets satsning "Säker med häst" flyttar till Instagram – och alla sändningar gästas av svenska ryttarstjärnor.

Läs mer på Hippson.se
2020-05-17

Tidigare OS-hästarna firade födelsedag med skogstur

Anna Kasprzaks tidigare OS-häst Donnperignon firade sin 21:a födelsedag med mästerskapskompisen JoJo Az – alltså Agnete Kirk Thinggaards pensionerade 17-åring. Födelsedagsfirandet blev en härlig uteritt i naturen.

Läs mer hos Ridehesten.com
2020-05-17

Inomhus-SM i hoppning 2021 har gått till Flyinge

Flyinge hästsportklubb har fått ett hedersuppdrag, detta genom att få arrangera inomhus-SM i hoppning för hästar 2021.

Läs mer hos Tidningen Ridsport
2020-05-17

Mikaela Gustaphsons topphäst till svensk junior

Mikaela Gustaphson och Cum Laude har splittrats. Detta efter att valacken har sålts till en svensk junior. "Om de kommer överens får nog övriga juniorer se upp", säger Mikaela.

Läs mer hos Tidningen Ridsport
2020-05-17

Tävlingar med restriktioner på Grevagården

På Grevagården utanför Skövde blir det fälttävlan i juni. Lotta Wahlborg, som driver anläggningen med sin familj, berättar för P4 Skaraborg att man arbetar utifrån riskanalyser och med stöd från Svenska ridsportförbundet.
– Vi känner oss helt trygga med det, säger hon till radiokanalen.

Läs mer på Hippson.se
2020-05-17

Bondens levebröd – en vacker kuliss till hästfoton

I vanliga fall postas det flitigt bilder på hästar i tävlingssammanhang i sociala medier den här årstiden, men inte i år. Nu har i stället gula, böljande rapsfält blivit en populär kuliss för Instagram- och Facebookbilder. Men man får inte gå ut på åkrar och posera hur som helst, man måste be om lov.

Läs mer på Hippson.se
Sida: första  föregående 1 2 3 4 5 ... 1844 nästa  sista