Senaste nytt
2019-10-08

Superstjärnan Ben Maher kommer till Friends arena

Ofattbart framgångsrika brittiska hoppryttaren Ben Maher kommer till Friends arena och Sweden International Horse Show. En nöjd sportchef...

Läs mer hos Ridenews
2019-10-07

18 ryttare rider finalerna i Dressyrringens cuper

Även i år rids finalerna i Dressyrringens två cuper på Smedstad ridsportcenter i Linköping. Totalt 18 finalister gör upp om segrarna i slutet av oktober.

Läs mer på Hippson.se
2019-10-07

Video: Säkra pannluggsknoppen med smart teknik utan snodd

Svårt att få till den där perfekta, snygga och hållbara knoppen i pannluggen? Med den här tekniken behöver du varken rulla upp flätan eller fästa med hjälp av snodd eller tråd – i stället skapar och säkrar du knoppen genom att trä igenom flätan i den inbakade delen.

Läs mer på Hippson.se
2019-10-07

Drottning Elizabeth söker hästskötare

Drottning Elizabeth söker en hästkunnig person för en anställning vid brittiska hovstallet. För rätt kandidat finns det nu chans att både få ett hästigt heltidsjobb och boende vid Buckingham Palace.

Läs mer på Hippson.se
2019-10-07

Helgens hoppvinnare på Flyinge – en sammanställning

Det har inte bara varit Breeders Trophy i fälttävlan och hoppning under SWB Equestrian Weeks på Flyinge. I helgen reds även flera andra hoppklasser – här hittar du en sammanställning över alla vinnarna.

Läs mer hos Tidningen Ridsport
2019-10-07

Fälttävlan: Två svenska tredjeplatser i Bad Segeberg

Malin Petersen och Louise Romeike tävlade i tyska Bad Segeberg i helgen. Där tog de hand om varsin tredjeplaceing.

Läs mer hos Tidningen Ridsport
2019-10-07

Riksdagsledamot: "Låt bilarna drivas av hästbajs"

Riksdagsledamoten Lorentz Tovatt (MP) vill att det ska bli enklare att använda hästgödsel till energiproduktion. I dagsläget är tolkningen av de EU-direktiv som påverkar frågan ett hinder, menar han.

Läs mer på Hippson.se
2019-10-07

Ryttaren Angelie von Essen mister sin topphäst Luikan Q

Efter ett framgångsrikt år, med bland annat flera Nations Cup-tävlingar, går Angelie von Essen och topphästen Luikan Q nu skilda vägar.

Läs mer på Hippson.se
2019-10-07

Hästar bakom lod dömdes inte ner i högre dressyrklasser

Det är en vanlig syn att se hästar ridas med huvudet bakom lodplanet, trots att det strider mot FEI:s reglemente. I en tysk studie kunde forskare se att nästan 90 procent av hästarna reds med nosen bakom lod under uppvärmningen till dressyrtävling. Man kunde också se att hästar som reds bakom lodplanet visade betydligt fler konfliktbeteenden än de som reds framför lod.

Läs mer på Hippson.se
2019-10-07

Jennifer ropade hem nya hästen på elitauktion

Hoppryttaren och socialamedier-profilen Jennifer Bratt var på jakt efter en ny framtida stjärna. I lördags ropade hon hem en unghäst på auktionen i Flyinge. För Hippson berättar hon mer om hästköpet, varför hon lade ner karriären som Youtuber och om den nya vardagen på Grevlundagården.

Läs mer på Hippson.se
2019-10-07

Blågula ponnyplaceringar i dressyr i Norge

Efter fredagens svenska dominans från de svenska ponnyryttarna i Indoor Epona fortsatte de blågula ryttarna plocka placeringar. Emma...

Läs mer hos Tidningen Ridsport
2019-10-07

Video: Ponny som får smak på dekorationsväxterna

En ung flicka och hennes söta welshponny tar just nu internet med storm. De ska ta sig an en hinderbana, men ponnyn har bara ögon för de smaskiga växterna längs med banan. 

Läs mer på Hippson.se
2019-10-07

Portugal, Kina och Estland: Flera svenska placeringar

De svenska hoppryttarna har inte bara levererat vid Nations Cup-meetinget i Barcelona under helgen. Det har varit blågula placeringar i...

Läs mer hos Tidningen Ridsport
2019-10-07

Webbradio: Gretzer om pallplatsen i Nations Cup-finalen

Det svenska hopplandslaget kom trea i säsongsfinalen av lagtävlingen Nations Cup i spanska Barcelona.

Läs mer hos Sveriges Radio
2019-10-07

Växjös nya ridanläggning dröjer – väntar på driftsbesked

Växjöortens fältrittklubb vill bygga en ny ridsportanläggning och i oktober förra året beviljades klubben ett kommunalt lånelöfte på 55 miljoner kronor, sedan...

Läs mer hos Vxonews
2019-10-07

Ulla Håkanson, 81 år ung: ”Jag kör själv hästlastbilen”

Vi inleder veckan med ett riktigt inspirerande klipp – som verkligen visar att hästarna och ridsporten håller oss unga. Det är vårdbolaget Tunstall som har intervjuat den levande dressyrlegenden Ulla Håkanson, som senast tävlade Grand Prix i Flyinge häromveckan.

Läs mer på Hippson.se
2019-10-07

Paradressyr: Louise Etzner Jakobsson vann küren i Norge

Tillsammans med Zernard är Louise Etzner Jakobsson inne i ett riktigt vinnarstim. I söndagens trestjärniga parakür i Norge tog hon åter en...

Läs mer hos Tidningen Ridsport
2019-10-06

Video: Spana in en riktig baskettalang på fyra ben

Den här hästen är en riktig baskettalang. Boll-trixaren träffar korgen varje gång, men så bjuder husse på godis efteråt också.

Läs mer på Hippson.se
2019-10-06

Världsrankningen: Guerdat etta – Peder Fredricson fyra

Steve Guerdat fortsätter att toppa världsrankningen för tionde månaden i rad. Peder Fredricson är kvar på en fjärde plats.

Läs mer hos World of Showjumping
2019-10-06

Sverige trea i Nations Cup – seger och OS-biljett för Irland

Det gick inte riktigt Sveriges väg i finalrundan av Nations Cup, laget slutade på tolv fel vilket räckte till en tredjeplats. Vann gjorde Irland som därmed också säkrade OS-biljetten.

Läs mer på Hippson.se
2019-10-06

Dubbeldam om Baloé HP: ”En väldigt komplett häst”

Baloé HP blev Breeders-segrare för femåriga hopphästar och försvarade därmed sin titel från förra året. Det stod klart efter toppryttaren Jeroen Dubbeldams testridning under söndagens eftermiddag.

Läs mer på Hippson.se
2019-10-06

Flyinge: Baloé HP åter bäst – vann femårsfinalen

Hingsten Baloé HP vann Breeders 2018 och kom tillbaka i år för att försvara sin titel. Det lyckades, han vann femårsfinalen efter att ha testridits av Jeroen Dubbeldam.

Läs mer på Hippson.se
2019-10-06

Barcelona: Dags för sista finalrundan i Nations Cup

Åtta lag tog sig vidare från fredagens omgång till söndagens final i Nations Cup i Barcelona. Ett av dem är Sverige. Förutom att jaga segern i den prestigefulla klassen slåss tre länder om en OS-biljett – det är Irland, Italien och Colombia.

Läs mer på Hippson.se
2019-10-06

Första Breederssegern för både uppfödare och ryttare

Både ryttaren Carl-Walter Fox och uppfödaren Lotta Persson var strålande glada efter att Miss Blue vunnit sjuårsfinalen i Breeders Trophy. Ingen av dem har nämligen vunnit Breeders tidigare, men nu var det dags.

Läs mer på Hippson.se
2019-10-06

Bildspel: Se alla föl och unghästar från auktionen i Flyinge

Under lördagskvällen gick SWB:s elitauktion för hoppföl och unghästar av stapeln. Spana in Hippsons bildspel med kvällens höjdpunkter! Här hittar du även hela listan med slutpriserna på alla talanger som gick under klubban.

Läs mer på Hippson.se
2019-10-06

Ponnydressyr: Mantorpsryttarna vann igen

Föreningen Mantorpsryttarna håller ställningarna i Ponnydressyrallsvenskans elitserie zon mitt. När andra omgången reds av tävlingen tog...

Läs mer hos Tidningen Ridsport
2019-10-05

Video: Fölet Good Luck Chuck först ut och dyrast

Under lördagskvällen var det dags för SWB Equestrian Weeks andra auktion, den här gången var det hoppföl som auktionerades ut. Först ut var Good Luck Chuck (e. Chacco Blue ue. Cassini II) och det var också han som gick för mest pengar – hela 300 000 kronor. Se dyrgripen i klippet.

Läs mer på Hippson.se
2019-10-05

Hemmaseger för Spanien i världscupens Challenge Cup

På lördagen reds världscupens tröstfinal för de lag som inte tagit sig vidare till söndagens huvudutmaning. Och vann i Barcelona gjorde hemmalaget Spanien. 

Läs mer hos World of Showjumping
2019-10-05

Paradressyr: Personbästa av Louise Etzner i Norge

Louise Etzner och Zernard satte nytt rekord i dag i norska Kristiansand, med dryga 76 procent i paradressyrens grad IV.
– Otroligt roligt. Zernard är finare än någonsin, berömde landslagsledaren Agneta Aronsson.

Läs mer i Svenska ridsportförbundet
2019-10-05

Breeders: Toppbetyg för treårsvinnaren

Full pott, 20 poäng. Four Roses satte nytt rekord när hon vann treåringarnas löshoppning vid Breeders Trophy i Flyinge på fredagskvällen.

Läs mer hos Tidningen Ridsport
2019-10-05

VC-seger för Rose Mathisen: "Jag åker gärna till Las Vegas"

Rose Mathisen har startat inomhussäsongen med Zuidenwind på allra bästa sätt. De vann båda världscupklasserna vid Tallin Horse Show, som ingår i den östeuropeiska ligan. Nu satsar Rose mot Las Vegas och finalen i vår.

Läs mer på Hippson.se
2019-10-05

Sofia toppade Breeders sexårsfinal – dubbelt upp

Två hästar gick vidare till omhoppning i finalen för sexåriga hopphästar under Breeders Trophy i Flyinge. Båda hästarna reds av Sofia Farman. Efter segern, och andraplaceringen, måste nu ryttaren välja vilken av hästarna som får följa med till Scandinavium nästa år.

Läs mer på Hippson.se
2019-10-05

Henrik von Eckermann tvåa i Barcelona

Lördagen är tävlingsfri för de åtta lag som tog sig vidare i första finalomgången av Nations Cup. Men det innebär inte tävlingsfritt individuellt för ryttarna. Henrik von Eckermann har startat Fancy Me i lördagens 1,50-klass med en andraplats som resultat.

Läs mer på Hippson.se
2019-10-05

Inledde karriären med placering i Breeders Trophy

Matilda Mauritz inledde sin fälttävlanskarriär med en andraplacering i Breeders Trophy, tillsammans med det femåriga stoet Queen Quality By A. Här berättar Matilda mer om sitt första år som fälttävlansryttare – och om sin trygga unghäst.

Läs mer på Hippson.se
2019-10-05

Rose Mathisen toppade Tallins världscup-Grand Prix

Rose Mathisen och Zuidenwind vann världscupens Grand Prix-klass i Tallin under fredagen.

Läs mer hos Dressage-News
2019-10-05

Fälttävlan: Bergåkras auktionsköp Breederssegrare

År 2017 ropade familjen Bergåkra in stoet Maggie vid Swedish Select Horse Sales auktion på Elmia. Sedan dess har stoet gått till treårsfinal i Breeders 2018, som hopphäst, för att toppa det 2019 med finalseger – fast nu i fälttävlan och med Frida Andersén i sadeln.

Läs mer på Hippson.se
2019-10-05

Box Compris – en liten häst för de största klasserna

Frida Andersén har haft en hektisk vecka i Flyinge och Breeders för fälttävlanshästar med hästar till start i flera av årgångsklasserna. I fyraårsfinalen blev det framgång med seger och en fjärdeplats. Båda med hästar uppfödda av Therese Örup.

Läs mer på Hippson.se
2019-10-05

Svennerstål avancerar på världsrankningen

Ludwig Svennerstål tar ett rejält kliv upp på fälttävlans världsrankning. Från plats 35 till 13. Storbritanniens Oliver Townend toppar listan.

Läs mer på Hippson.se
2019-10-05

Tävling: Vinn produkter från Böckmann Collection

Ett coolertäcke, en ryggsäck, ett set med transportskydd och ett schabrak. Det är vad som står på spel i veckans tävling – som arrangeras i samarbete med Böckmann.

Läs mer på Hippson.se
2019-10-04

Video: Tjusiga ekipage – men vad har "hästarna" på hovarna

De här två ryttarna är redo för en spegelritt verkar det som. Hästarnas svansar är borstade så att de verkligen skiner. Men något stämmer inte – eller? Kul är det i alla fall.

Läs mer på Hippson.se
Sida: första  föregående 1 2 3 4 5 ... 1786 nästa  sista