Senaste nytt
2020-05-11

Unghästtävlingen hoppas på jubileumsfirande

Champion of the Youngsters ska fira tio år. Just nu planerar arrangören för att kunna genomföra årets upplaga av unghästtävlingen i slutet av augusti.

Läs mer på Hippson.se
2020-05-11

Skogsarbete med häst och vagn gynnar hotad fjäril

Den starkt hotade fjärilen violett guldvinge har dött ut från flera landskap de senaste 50 åren och minskningen fortsätter. Ett av få områden där den finns kvar ligger i Östersund och där görs nu insatser med häst och vagn för att gynna arten.

Läs mer hos Natursidan
2020-05-11

Andreas Helgstrand och Emile Faurie ingår samarbete

Efter ett ökat intresse på den brittiska marknaden har danska Helgstrand Dressage startat ett samarbete med mästerskapsryttaren, tränaren och domaren Emile Faurie. Hör Faurie berätta mer om samarbetet i ett filmklipp.

Läs mer hos Tidningen Ridsport
2020-05-11

Årlig havsritt samlar in pengar till hästar i nöd

Under tio år har Michaela Vendelmo i Falkenberg arrangerat ritter längs med havet. Ritterna samlar ekipage bestående av olika hästraser och ryttare i olika åldrar.
– Det har inget med tävling eller träning att göra, det handlar bara om umgänge i en härlig miljö, säger Michaela.

Läs mer på Hippson.se
2020-05-11

Västra Hoby stuteris toppsto dog vid fölning

Ett av Sveriges främsta avelsston, De la Reinne VH, och hennes föl dog i samband med fölningen i helgen. Stoet är mor till flera framgångsrika avkommor, Springbank II VH är en av dem.
– Ibland sker det mest tragiska, säger Tobias Hansson på Västra Hoby stuteri.

Läs mer på Hippson.se
2020-05-11

Video: Dufour och Laudrup byter gren med varandra

Det danska paret Cathrine Dufour och Rasmine Laudrup har bytt gren för en dag. Dressyrstjärnan Cathrine tar sig an en hoppbana för första gången och hoppryttaren Rasmine sitter upp på EM-medaljören Atterupgaards Cassidy – och provar att göra både galoppombyten och piaff.

Läs mer på Hippson.se
2020-05-11

Ratsur drabbades av ögonsjukdom – ponnyn fick glasögon

När ponnyn Ratsur drabbades av en inflammation i ögonen ville Hittarps ridklubb göra allt i sin makt för att kunna behålla honom i verksamheten. Ett par glasögon blev lösningen, och både han själv och ridskoleeleverna är överlyckliga.

Läs mer på Hippson.se
2020-05-11

Video: Aliwa, 4 år, rider sin shettis med bara halsrem

I vintras skrev Hippson om Tanja Willyard och hennes fyraåriga dotter Aliwa, som då hade uppträtt tillsammans i mässpaddocken på Eurohorse med shetlandsponnyn Ängenäs Irish Coffee – kallad "Irrevirr". De fortsätter med frihetsdressyren, men numera rider även Aliwa på sin ponny. Och målet är att kunna göra det i bara halsrem, här berättar mamma Tanja mer.

Läs mer på Hippson.se
2020-05-10

Video: Ambitiösa Hero taxerar även in solkatterna

När Maja Hammarbäck och hennes tävlingshäst Hero (född 2008, e. Hellrik – Cardento) skulle rida galoppbommar i veckan spelade några solkatter i serien ekipaget ett litet spratt. Som den ambitiösa häst Hero är, såg han så klart till att hoppa över dem också.

Läs mer på Hippson.se
2020-05-10

Anta utmaningen att rida distansritt på distans

Tävlingsuppehållet har fått Mälardalens distansryttarförening att tänka till. Mästerskapsdistansen 16 mil är lång för ett ridpass. Men om man får dela upp det på flera tillfällen är det lättare. Så föddes utmaningen ”distansryttare på distans”.

Läs mer på Hippson.se
2020-05-10

Gripande kortdokumentär om räddade Awesome Gal

Awesome Gal är en Tennessee walking horse som lyckades fly sina plågoandar och togs omhand på ett räddningscenter. Av sina tidigare ägare hade hon bland annat fått sina hovar nedverkade extremt mycket, för att få fram den spektakulära gången "big lick". Skådespelaren Cameron Ring har gjort en kortdokumentär om Awesome Gal som han har ägt i tio år, men hoppas hitta finansiering för att göra en långfilm.

Läs mer på Hippson.se
2020-05-10

Häst fast – besvärlig insats med grävmaskin i Vånga

Räddningstjänsten kämpar för att få loss en häst som sitter djup fast i lera. Larmet kom strax före åttatiden på söndagsmorgonen.

Läs mer hos Svt.se
2020-05-10

Skänker munskydd med hästmotiv: "En gest från hjärtat"

Fotografen Eugenia Mola Di Larissé sitter i karantän i hemlandet Italien, hon har inte kunnat träffa sin häst Charlie på flera månader. En kväll målade hon ett munskydd med hästmotiv åt sig själv och lade ut ett foto av det på Facebook. Sedan dess har det blivit fler – som hon skänker bort till vänner efter att de har genomfört en medmänsklig motprestation.

Läs mer på Hippson.se
2020-05-10

Juan Matute Guimon opererad en andra gång

Den unga spanska dressyrryttaren Juan Matute Guimon opererades en andra gång under lördagen, efter att han tidigare i veckan drabbats av hjärnblödning. Operationen ska ha gått bra, det rapporterar Dressage-News.

Läs mer på Hippson.se
2020-05-09

EM for juniorer och unga ryttare i England inställt

Brittiska Hartpury skulle ha arrangerat årets EM i dressyr och fälttävlan för juniorer och unga ryttare. Men nu ställs även detta mästerskap in.

Läs mer hos Ridehesten.com
2020-05-09

Eckermann om inställt EM: "Tråkigt men förståeligt"

På grund av OS-flytten till nästa sommar meddelade det internationella ridsportsförbundet att man ställer in EM 2020 för olympiska...

Läs mer hos Svt.se
2020-05-09

Tyskland öppnar för ridning och träning igen

Sedan några veckor får proffsryttarna i Tyskland rida och träna, nu öppnar man även för amatörerna från den 11 maj.

Läs mer hos Ridenews
2020-05-09

Webbradio: Falsterbogeneral vill arrangera SM

Falsterbo Horse Shows 100-årsjubileum ställs in, men Falsterbogeneralen Jana Wannius har inte gett upp hoppet om ett ridsportevenemang i...

Läs mer hos Sveriges Radio
2020-05-09

Supersto dog vid fölning: "En mycket tung dag"

Ett av Sveriges främsta avelsston dog i samband med fölning på lördagen. "Det är en mycket, mycket tung dag men tyvärr den mörka baksidan...

Läs mer hos Tidningen Ridsport
2020-05-09

Kungsbacka RK avvaktar med tävlingar trots SvRF-beslut

Kungsbacka ridklubb är en av de föreningar i Sverige som arrangerar flest tävlingar per år, men coronapandemin har gjort att flera arrangemang har fått ställas in. Svenska ridsportförbundets öppnande för tävling för barn och unga från och med den 1 juni innebär dock inte några tävlingar i sommar hos klubben.

Läs mer på Hippson.se
2020-05-09

SH arrangerar digital visningsklass för ungdomar

Coronapandemin sätter stopp för sommarens premieringar. Men Svenska hästavelsförbundet ordnar en digital visningsklass, för ungdomar upp till och med 26 år.

Läs mer på Hippson.se
2020-05-09

Video: Mark Todd rider Badmintons terräng med en stigbygel

Mark Todd är en ikon inom fälttävlan. 1995 startade han i Badminton med Bertie Blunt. När en tredjedel av terrängen var avklarad gick ena stigbygeln sönder. Många hade nog valt att bryta, men inte Mark Todd. Han fortsätter runt en av världens svåraste terrängbanor med bara en stigbygel – kolla klippet!

Läs mer på Hippson.se
2020-05-09

Veckans tävling: Vinn fodertillskott till din häst

I veckans tävling, som arrangeras av Fodershop.se, ligger flera paket med olika fodertillskott i prispotten. Inte mindre än tio lyckliga vinnare ska utses.

Läs mer på Hippson.se
2020-05-08

Video: Smalhinder – no problem för Marcus Westergren

Kreativiteten flödar hos tävlingsryttarna när de tränar på hemma. Marcus Westergrens son utmanades av en kompis att hoppa sockerbitar på högkant. När de väl stod på ridbanan tänkte Marcus att han skulle testa själv.

Läs mer på Hippson.se
2020-05-08

Inget ridsport-EM för OS-disciplinerna 2021

När OS i Tokyo blev framflyttat ett år uppstod en krock med de stundade Europamästerskapen som skulle hållas 2021. Nu meddelar FEI att man ställer in EM i ridsport för OS-disciplinerna.

Läs mer på Hippson.se
2020-05-08

Video: Malin Baryard Johnsson bjuder på inspiration

Malin Baryard Johnsson delar med sig av en hoppövning. Den må låta enkel, men är svårare att genomföra perfekt än du tror. Det handlar om tre hinder på rakt spår med 17,5 meter emellan. Se klippet och få inspiration till helgens ridpass.

Läs mer på Hippson.se
2020-05-08

3 935 namnförslag för Hela Sveriges häst

När den Beridna högvakten ska få tillskott till stallet ska den nya fyrbeningen döpas. Traditionsenligt bjuds det in till namntävling, nu har den första delen av processen avslutats. Hela 3 935 förslag har kommit in.

Läs mer på Hippson.se
2020-05-08

Fler polishästar patrullerar i coronatider

När fotbollsmatcher, demonstrationer och andra större evenemang ställs in ändras också förutsättningarna för polishästarnas arbete....

Läs mer hos Sveriges Radio
2020-05-08

Häst svalt ihjäl – kvinna döms för djurplågeri

I januari 2019 hittades en död häst i en hage i Mölndal. Ytterligare en häst stod i hagen, den var undernärd och det saknades vatten och foder. Nu döms en kvinna i 25-årsåldern för djurplågeri.

Läs mer på Hippson.se
2020-05-08

Ridhjälmstesterna är otillräckliga menar forskare

Att ha en godkänd hjälm vid ridning är självklart för de flesta. Men vad säger egentligen testningen av ridhjälmar om hur bra de skyddar vid en verklig olycka? Forskare från Irland har djupdykt i frågan och deras resultat visar att ryttare löper relativt stor risk för huvudskador, trots hjälm. Utrustningen – och testerna – behöver bli bättre.

Läs mer på Hippson.se
2020-05-08

Brittiska dressyrtävlingar kan komma i gång redan i juli

British Dressage (BD) ställer in sommarens nationella mästerskap. Men samtidigt meddelar man att dressyrtävlandet i landet planeras komma i gång under juli månad. 

Läs mer hos Horse & Hound
2020-05-07

Voltige: Corona stoppar dubbla mästerskap i Flyinge

VM och junior-EM i ridsportgrenen voltige 2020 ställs in. Mästerskapen skulle avgöras på Flyinge utanför Lund 29 juli till 2 augusti...

Läs mer hos Sydsvenskan
2020-05-07

Webbradio: Christian Olsson pratade om djur och sport

Vi är vana vid att höra honom i radio referera ridsport från de stora arenorna, ofta med Maria Gretzer som bisittare. Men Sveriges Radios reporter och programledare Christian Olsson leder även andra program, som Karlavagnen dit lyssnarna ringer in och pratar om olika ämnen. Häromkvällen var temat sport med djur.

Läs mer på Hippson.se
2020-05-07

Krönika: Magin får vänta – därför är Falsterbo så äkta

Falsterbo Horse Shows president Jana Wannius har suttit lugnt i sadeln under hela coronavåren, men under tisdagen fick han till slut göra...

Läs mer hos Sydsvenskan
2020-05-07

Janelle Larsson: "Falsterbo är höjdpunkten på året"

Hon har missat Falsterbo Horse Show två år i rad – i sommar sätter coronapandemin stopp. Men Janelle Larsson ser ändå ljust på närmsta...

Läs mer hos Sydsvenskan
2020-05-07

Jupiter, 38 år, firade födelsedag med morotstårta

Ponnyn Jupiter är troligtvis en av Sveriges äldsta hästar. I onsdags fyllde han 38 år, vilket han firade med sin favorittårta och en solig dag i hagen.

Läs mer på Hippson.se
2020-05-07

Betina Jäger Jensen ny ryttare på Springbank II VH

För en tid sedan berättade dressyrryttaren Severo Jurado Lopez att han slutar som beridare hos Helgstrand Dressage, för att starta eget i mindre skala. Det innebär att en ny ryttare kommer att ta över tyglarna till den sexåriga snackishingsten Springbank II VH, som Severo har ridit framgångsrikt i flera år.
År 2019 kom ekipaget på en femteplats under unghäst-VM. Det blir en annan beridare hos Helgstrand Dressage, Betina Jäger Jensen, som kommer att vidareutbilda och tävla hingsten i fortsättningen.

Läs mer på Hippson.se
2020-05-07

Ökad ryttarvikt påverkar inte hästen på kort sikt

I en internationell studie med forskare från Danmark, Frankrike och Sverige har man undersökt hur en ökning av ryttarens vikt påverkar hästen när den rids. Man har mätt nivån på stresshormon, hjärtfrekvens och graden av asymmetri. Forskarna kunde inte se att den ökade vikten påverkade någon av de tre parametrarna.

Läs mer på Hippson.se
2020-05-07

Inställt hingstsläpp på gotländska Lojsta hed i år

Som så mycket annat ställs även hingstsläppet på gotländska Lojsta hed in på grund av covid-19.

Läs mer hos Svt.se
2020-05-07

Henrik von Eckermann och Janika Sprunger bygger eget

Efter ett år av planer ska Henrik von Eckermanns och Janika Sprungers anläggningsdröm bli verklighet. Byggandet väntas starta inom kort och när allt är klart flyttar ryttarparet över landsgränsen till Nederländerna.
– Vi ser fram emot det här, säger Henrik.

Läs mer på Hippson.se
Sida: första  föregående 1 2 3 4 5 ... 1843 nästa  sista