Senaste nytt
2019-10-15

Hästtransporter får grönt ljus även efter "hård Brexit"

Även om det blir en hård Brexit den 31 oktober kommer hästar fortsatt kunna transporteras till och från EU från Storbritannien på ett liknande sätt som i dag. Detta efter en överenskommelse...

Läs mer hos Horse & Hound
2019-10-15

Mannaerts och Spahn vann dressyr-EM för frieserhästar

Det var de belgiska ryttarna som regerade när det reds EM i dressyr för frieserhästar, detta på stuteriet Bommelsteijn i Nederländerna i helgen. 

Läs mer hos Eurodressage
2019-10-14

Hoppning: Säsongsstart för LFC U25

Till helgen drar den sjätte säsongen av Lövsta Future Challenge U25 i gång. Det första kvaltillfället rids under Billdal Horse Show och ryttarna jagar biljetter till Gothenburg Horse Show.

Läs mer på Hippson.se
2019-10-14

Video: Massor av fjordingar i ett spann

Här är ett ekipage med fjordingar i mängd – hinner ni räkna? Annars kan vi avslöja facit, hela tolv stycken är det, visst ser det läckert ut!

Läs mer på Hippson.se
2019-10-14

Tioåriga Alvin tävlar storhäst med framgång

Alvin Petman är bara tio år gammal och började rida i januari 2018. Hans mål är att tävla childrenklasser när åldern är inne. Han ska göra det med hästen Rafael och det har börjat bra. På ekipagets andra tävling tillsammans blev det placering.

Läs mer på Hippson.se
2019-10-14

Sofie Sarenbrant: "Hästar är väldigt bra vänner"

Deckarförfattaren Sofie Sarenbrant gästade P4 Extra i helgen. Hon berättar om uppväxten med hästar på en gård utanför Gusum i Östergötland och om psykisk ohälsa.

Läs mer på Hippson.se
2019-10-14

Kajsa Björe vann med Copa i Gävle – siktar på GHS

Eskilstunaryttaren Kajsa Björe lyckades vinna det första kvalet till tävlingarna i Göteborg med Copa Cabana.

Läs mer hos Ekuriren.se
2019-10-14

Köpings ridklubb segrare i ponnyallsvenskan

Inför finalomgången ledde Köpings ridklubb med minsta möjliga marginal. Efter en spännande omhoppning där Köpings ridklubb gick vinnande ur striden med minst antal fel och snabbast tid i omhoppningen så stod Köpings ridklubb även som slutsegrare i ponnyallsvenskan, 2019. 

Läs mer hos Magazin24.se
2019-10-14

Hippson Market: Här finns alla föl i SWB onlineauktion

Missade du att ropa hem ett föl på SWB:s elitauktioner? Nu har du återigen chansen att hitta en framtida stjärna under avelsföreningens onlineauktion. På Hippson Market hittar du alla de selekterade fölen med bilder och filmer. Kolla in framtidslöftena här.

Läs mer på Hippson.se
2019-10-14

Lyckad svampjakt till häst: "17 liter kvar att rensa"

För Tanja Willyard och hennes medryttare Tilda blev ridturen i skogen i lördags mer än bara en härlig stund. De passade även på att fylla fickorna med trattkantareller.
– Från sadeln syns svampen väl så det var bara att hoppa av och plocka, säger Tanja.

Läs mer på Hippson.se
2019-10-14

Video: Morgontrött? Ja, vissa mer än andra...

Äntligen är det måndag och en helt ny vecka! Men det är inte alla som studsar upp ur sängen fulla av energi på morgonen. Den här söta pållen vilar mulen i stallströet och har inga planer på att aktivera sig. Och visst ser det mysigt ut? Se klippet från den norska ryttaren Sandra Landås.

Läs mer på Hippson.se
2019-10-14

Veterinärens råd: Så undviks och behandlas mugg och rasp

Hösten står för dörren med blöta och leriga hagar, då drabbas många hästar av mugg och rasp. Distriktsveterinärernas Ida Brantemar berättar mer om hur åkommorna förebyggs och behandlas.

Läs mer på Hippson.se
2019-10-14

Trestjärniga GP-placeringar för Hellström och Heed

Under tre veckor pågår en hopptour på den portugisiska sydkusten, dit ett par svenska ryttare sökt sig till solen och värmen. Den andra...

Läs mer hos Tidningen Ridsport
2019-10-14

Här är hopphästarna till SSHS-auktionen på Elmia

För 14:e gången arrangeras Swedish Select Horse Sales (SSHS), auktionen för treåriga hopphästar, på Elmia. Det är den 2 november det är dags att...

Läs mer hos Tidningen Ridsport
2019-10-14

Video: Europamästarens elev får (nästan) en flygtur

Att man tränar för en av världens bästa ryttare är ingen garanti för att det aldrig går snett. Det här "fail-klippet" är upplagt av självaste Martin Fuchs, Europamästare i hoppning.

Läs mer på Hippson.se
2019-10-14

Revolution och Andreas Helgstrand vann unghästchampionat

För tredje gången var det hingsten Revolution, med Andres Helgstrand i sadeln, som tog hem det danska ridsportförbundets championat för unghästar. Denna gång som sexåring.

Läs mer hos Ridehesten.com
2019-10-13

Video: Därför är zebrafölet Tira svart med vita prickar

För några veckor sedan tog ett prickigt zebraföl vid namn Tira internet med storm. Att fölet är svart med vita prickar, i stället för klassiskt zebrarandigt, beror på en pigmentrubbning – och i det här klippet beskrivs genetiken bakom fenomenet. 

Läs mer på Hippson.se
2019-10-13

Totalseger för fälttävlanslaget i Nations Cup-finalen

Det blev ingen topplacering för det svenska fälttävlanslaget vid den avslutande Nations Cup-tävlingen i helgen. Men trots det blev det ändå en vinst totalt, tack vare de tidigare resultaten i serien.

Läs mer på Hippson.se
2019-10-13

Westerntävling lockade både deltagare och publik

Extreme cowboy racing är en tävlingsgren där det gäller att klara hinder som kan finnas ute i naturen eller på en westernranch, exempelvis lassokastning. I lördags var det tävlingar vid Askersundsby.

Läs mer hos Sydnärkenytt
2019-10-13

Räddningstjänsten hjälpte häst ur vattendrag

Under söndagsmorgonen fick räddningstjänsten rycka ut på ett larm utanför Lidköping. En häst hade fallit i vattnet.

Läs mer hos Sveriges Radio
2019-10-13

Körde på polishäst – åtalas för vårdslöshet i trafik

Den kvinnliga bilist som kolliderade med en polishäst i centrala Stockholm i somras åtalas nu för vårdslöshet i trafiken. Kvinnan nekar till brott.

Läs mer på Hippson.se
2019-10-13

Stolpe ut för svenskarna i GP:n på lånade hästar

Det var inte de svenska hoppryttarnas dag när Grand Prix-klassen avgjordes i Peking. Förra året stod Henrik von Eckermann högst upp på prispallen, men i år var det Penelope Leprevosts tur.

Läs mer på Hippson.se
2019-10-13

Ny stambok för lipizzanerhästar utgiven – efter 20 år

En ny stambok för svensk lipizzaneravel ges nu ut. Det är den första stamboken på 20 år och den omfattar alla hingstlinjer och stofamiljer som är verksamma i Sverige i nuläget.

Läs mer på Hippson.se
2019-10-13

Bra svenskhelg i Strzegom

Som vanligt var det en stor svensk trupp som styrde mot polska Strzegom när det arrangerades fälttävlan på allt från enstjärnig nivå upp...

Läs mer hos Tidningen Ridsport
2019-10-13

Björn Berg vill doktorera i hovslageri: ”Finns behov av experter”

Han var den enda som var meriterad nog att bli tillfrågad. Och nu är han den enda svenska hovslagaren som läser en internationell masterutbildning. I sin forskning kommer Björn Berg att titta på föl som genom aveln har fått allt längre ben – och som inte längre får plats i stoets livmoder.

Läs mer på Hippson.se
2019-10-13

Fälttävlan: Tung dag i lerig terräng på Nations Cup

Lördag red ryttarna terrängen i Nations Cup i Nederländerna. För det svenska laget har resultatet varit långt sämre än man hoppats på – men lagkaptenen har fortfarande hopp om totalsegern.

Läs mer hos Tidningen Ridsport
2019-10-12

Henrik von Eckermann vann i Peking på lånad häst

Flera av världens toppryttare är på plats i Peking, Kina, för att rida ett meeting på lånade hästar. För Henrik von Eckermann blev det en härlig inledning på helgen, när han och hans nyfunna tävlingskamrat både var felfria och presterade den snabbaste tiden individuellt i lördagens klass.

Läs mer på Hippson.se
2019-10-12

Peder Fredricson lämnade över hästen Fredricson

Tidigare i år höll Föreningen för den beridna högvakten en tävling där namnet på "Hela Sveriges häst" röstades fram. Svenska folket gav hästen namnet Fredricson. Under lördagen var Peder själv på plats i Stockholm för att lämna över fyrfota Fredricson till den beridna högvakten.

Läs mer på Hippson.se
2019-10-12

Video: Nyfikna fölet Milo räds inte paraplyet

Milagro de Amor är bara fem månader, men han visar redan att han är en tålig liten herre. Matte Angelique Mårtensson berättar att namnet betyder kärlekens mirakel och Milo, som han kallas, är hennes första uppfödning.

Läs mer på Hippson.se
2019-10-12

Hästjobb: Stall Linell söker unghästutbildare

Stall Linell, utanför Löddeköpinge i Skåne, drivs av Lina och Fredrik Linell. De arbetar med avel, utbildning och tävling av hopphästar. Nu söker de personal till sin verksamhet.

Läs mer på Hippson.se
2019-10-12

Fälttävlan: Kolla in terrängbanan i Nations Cup

Årets Nations Cup-final i fälttävlan avgörs i Boekelo, Nederländerna, i helgen. Sverige har ett lag på plats. Kolla in terrängbanan i klippet från arrangören. 

Läs mer på Hippson.se
2019-10-12

Tävling: Vinn vinterjacka från Mountain Horse

Vintern står för dörren – vad passar då bättre än en ny stalljacka? I veckans tävling, som arrangeras i samarbete med Mountain Horse, ligger en varm vinterjacka för kalla dagar i potten.

Läs mer på Hippson.se
2019-10-12

Välutbildade valacker på veckans Market-lista

Veckans lista med de populäraste annonserna på Hippson Market toppas av välutbildade valacker. Fyra trevliga storhästar och en vacker ponny finns med på listan denna gång. 

Läs mer på Hippson.se
2019-10-11

Webbradio: Stallägare får stöd efter sadelstölder

Östergötlands ridsportförbund vill stötta de stallägare som den senaste tiden har drabbats av flera sadelstölder. Detta rapporterar Sveriges Radio P4 Östergötland.

Läs mer på Hippson.se
2019-10-11

Sadlar, täcke och selar stulna i Lövestad

Någon gång under onsdagen har tjuvar varit framme i Lövestad och tagit sig in i en sadelkammare vid Stora Vanstadsvägen. Enligt...

Läs mer hos Skånska Dagbladet
2019-10-11

Video: Lockar ponny med dekorationsväxterna

Att leda en hungrig ponny runt en hinderbana, kantad av smaskiga dekorationsväxter, visade sig vara lättare sagt än gjort. Den här flickan kom dock på ett trick för att få ponnyn med på noterna. Varför inte ta blommorna med sig och locka ponnyn med en liten muta på vägen? Se det roliga och söta klippet i Hippson-TV. 

Läs mer på Hippson.se
2019-10-11

Hugo Whilmarks topphäst såld

Hugo Whilmark och Chamie Rtg går skilda vägar då stoet är sålt till en annan svensk ung ryttare.

Läs mer hos Tidningen Ridsport
2019-10-11

Elitryttare får rätt efter tvist om hästköp

Tingsrätten har avgjort ett fall där en elitryttare förmedlat en häst som efter köpet blev halt. Elitryttaren får rätt och köparen ska nu betala dennes rättegångskostnader.

Läs mer på Hippson.se
2019-10-11

SWB söker hingstar med Irco Marco-blod

SWB har gått ut med en efterlysning. För att försöka bevara en viktig blodslinje för den svenska hoppaveln söker de hingstar ur Irco Marcos hingstlinje, då den är på väg att dö ut.

Läs mer på Hippson.se
2019-10-11

Landslagshästarna prisade som "Hästar i världsklass"

I ett blogginlägg delar Tinne Vilhelmson Silfvéns hästskötare Josefine Ander med sig av nyheten att Don Auriello och Paridon Magi prisats av Svenska ridsportförbundet. Båda har fått utmärkelsen "Hästar i världsklass".

Läs mer på Hippson.se
Sida: första  föregående 1 2 3 4 5 ... 1786 nästa  sista