EM2013 Kollen - Onsdag: Sverige femma i nationshoppningen

EM 2013

Välkommen till Hippsons EM-sajt för Dressyr, Fälttävlan och Hoppning. Här hittar du allt från de tre olika grenarna.


AUG
21

Onsdag: Sverige femma i nationshoppningen

12.24: Klassen är nu slut. Sverige slutar på en femte plats totalt med 13,44 fel. Storbritannien leder inför den avslutande rundan på 8,18 fel, medan Schweiz ligger tvåa på 8,45 fel. På en tredjeplats hamnade Frankrike med 11,14 fel totalt. De tio främsta lagen går alltså vidare till morgondagen.

Då rids den avgörande rundan.

Rolf-Göran Bengtsson ligger förresten mycket bra till individuellt, nämligen på en fjärdeplats. På lördag rids den individuella finalen.

Snart kommer bilder och intervjuer!

Här hittar du resultat från klassen.

Individuella ställningen i nuläget.

Lagställningen i nuläget.


12.15, Så här kommenterar Henrik sin ritt:

– Jag red för en gångs skull bra. Jag kunde understödja Gotha till hundra procent. Då kämpade hon för mig. Man kan ju inte rida så mycket sämre än vad jag gjorde i går. Jag är glad att det gick att vända.


Nöjd regerande Europamästare.

Foto: Tomas Holcbecher


12.07: Tjoooooho! Rolf-Göran Bengtsson och Casall Ask var tvungna att leverera en nolla. Och som de levererade! Casall var högt över alla hinder, även om Rolf-Göran fick rida ordentligt på den gigantiska trippelbarren. Så himla skönt. Sverige ligger sexa bland lagen just nu, de tio främsta går vidare till morgondagens runda. Sverige slutar alltså på fyra fel i denna nationshoppning.


11.50, Så här kommenterar Angelica sin ritt:

– Folk brukar fråga om jag inte är rädd när jag rider Mic Mac och då svarar jag att jag alltid har kontroll. I dag hade jag inte det. I dag var jag rädd.

– Samtidigt hoppar hon helt fantastiskt. Jag har aldrig suttit på en sådan här häst tidigare. Hon vrider verkligen ut och in på sig själv för att klara hindren felfritt.

  

Sylve Söderstrand, förbundskapten, säger så här om den vilda ritten:
- Vilken kämparrunda. Hästen blir så där när Angelica lägger ben på henne. Men hon var tvungen att göra det i dag, hästen hoppade inte ut över hindren ordentligt i går.


Henrik von Eckermann efter sin ritt.


Foto: Tomas Holcbecher

  
11.45:
UNDERBART! OTROLIGT! Vilken stensäker runda av Henrik von Eckermann och Gotha FRH. Han vet verkligen att prestera när det gäller och Gotha såg mycket lugn och stabil ut. Sverige är med i matchen! 

 

11.30: Britten Michael Whitaker levererar lagets andra nolla på Viking. England ligger med andra ord riktigt bra till just nu. Andraryttarna i topp tio bland lagen har nu ridit.


11.11, Jens Fredricson kommenterar sin runda så här:

- Han bara gav upp. Ett till två var okej. Så rev han trean grovt. Då kände jag att jag inte fick igång honom som jag behövde. 

Vad gör du då som ryttare?

- Det är bara att försöka improvisera och se till att ta sig i mål.


Tränaren Henk Nooren konstaterade:

– Jag har ingen idé om varför det blev så här.

  

Angelica – förmodligen nöjdare än i går...


Foto: Tomas Holcbecher


11.06: JAAAA! Angelica Augustsson och Mic Mac du Tillard fick en helt underbar revansch med endast fyra fel. Angelica fick verkligen kämpa för att hålla stoet på rätt spår, men ojoj! Vilken runda! Härligt! 


10.54: Gårdagens vinnare i speedklassen, britten Ben Maher satte en perfekt nolla tillsammans med Cella. Skimmeln formligen flyter över hindren. Härligt att se!


10.50: Tyske Daniel  Deusser på Cornet D ámour visade just upp en nästintill felfri runda – och nollade. Riktigt snyggt!


My Almqvist hjälper till att ta på Lunatic skydden efter kontrollen av benen.


Bild: Tomas Holcbecher


10.40: NEJ!!! Jens Fredricson och Lunatic hade verkligen inte något bra flyt i dag. Det blev sammanlagt 20 fel. Kanske har Lunatic lite träningsvärk efter gårdagens runda? Jens och "Luna" rev det tredje hindret ganska grovt, i den svåra trekombinationen rev valacken B- och C-hindret, sedan föll även näst sista och sista hindret också. 


10.32: Luciana Diniz och Winningmood fick till en felfri runda, men tyvärr drog hon på sig ett nesligt tidsfel.

Jens Fredricson går ut som nummer 41.

10.05: Just nu är det en kort paus på banan i Herning, då man preparerar underlaget.

När de första 26 ryttarna har ridit är det endast en enda nolla som Athina Onassis de Miranda och AD Camille Z presterade på ett helt fantastiskt fint sätt satte tidigt i startfältet. Hon rider bara individuellt dock då Grekland inte ställer upp med något lag.

 

Många av ryttarna hittills har dragit på sig tidsfel.

-----------------------------------------------

FÖRHANDSINFORMATION

I dag gäller det för lagen att prestera på topp. Den andra rundan går över 160-hinder. Första start är klockan 8.45. De tio främsta lagen fortsätter till torsdagens avslutande runda där lagmedaljerna fördelas.

SVT sänder ett sammandrag i kväll.

Här följer du klassen via onlineresultat och här via FEI-tv.

SVT har intervjuat förbundskapten Sylve Söderstrand inför dagen.

Se klippet här.


Läst 11694 ggr


Fler inlägg

SEP
06

Så funkar VM-finalen + Dagens program: Söndag 7/9
VM:s sista dag. Och vilken dag det har chans att bli. Rolf-Göran Bengtsson rider i den mycket speciella finalen, där alla fyra ryttarna rider varandras hästar. 

I finalen startar alla på noll. Det enda resultatet från kvalificeringsomgångarna har använts till är att sätta startordningen. Den som leder startar sist och fyran först. Rolf-Göran, som kvalade som trea, startar alltså som nummer två. I finalen börjar varje ryttare med att rida sin egen häst och rider sedan – i tur och ordning – de övriga ryttarnas hästar. 

Ryttarna har tre minuter på sig att att värma upp på varje häst. Detta gör de på en speciell framridningsbana inne på arenan. På framridningen finns det ett räcke och en oxer. Båda med en maxhöjd på 1,30 meter. Ryttaren får bara hoppa varje hinder en gång innan de ska in på banan. Själva tävlingsklassen har hinder på upp til 1,55 meter.

I händelse av lika resultat efter alla omgångar genomförs en omhoppning på tid. Ryttarna rider då sin egen häst.

I finalen har Rolf-Göran Bengtsson sällskap av USA:s Beezie Madden och Cortes 'C', fransmannen Patrice Delaveau och Orient Express, samt nederländernas Jeroen Dubbeldam och Zenith.

Dagen startar dock tidigt på morgonen med körningens sista moment. 

Kl. 08.00 - Körning
Startnr. 21 - Axel Olin
Startnr. 34 - Tomas Eriksson
Startnr. 36 - Fredrik Persson
Startlista 
Medaljutdelning cirka kl. 13.30 

Kl. 15.00 - Hoppning, Final Four Final
Fullständig startlista 
Se på SVT Play (Från kl. 14.45, även i SVT1.) 


Läst 22540 ggr Kommentarer Kommentera

SEP
06

Dagens VM-program: Lördag 6/9
Hoppningen går in i sitt slutskede. Lördagens två semifinal-rundor med det 30 bästa ska vaska fram fyra ekipage som får rida söndagens final. Rolf-Göran Bengtsson ligger på andra plats – och Alexander Zetterman på plats 32 kom med efter att flera andra ryttare strök sig.

Körningen går också vidare med maraton-momentet. Tre sträckor ska avverkas. De första två är drygt en mil, innan fyrspannen kommer in på sträckan som avslutas med åtta hinder. I körningen har vi tre svenskar att hålla tummarna för. Den sänds i betalkanalerna FEI TV och Horse1.

Är man på plats i Normandie kan man även välja att titta på uppvisninggrenen polo i stället för att följa hoppningen. Vi gissar att det inte är jättemånga svenskar som kommer att välja det alternativet...

Kl. 09.00 - Hoppning, hästbesiktning
Startlistorna släpps efter besiktningen 


Kl. 09.30 - Körning
Kl. 10:54 - Axel Olin
Kl. 12:45 - Tomas Eriksson
Kl. 13.41 - Fredrik Persson 
Startlista


Kl. 13.25 - Hoppning, individuellt kval
Startnr. 3 - Alexander Zetterman & Cafino
Startnr. 29 - Rolf-Göran Bengtsson & Casall Ask
Startlista
Se på SVT Play (Från kl. 13.15. Även i SVT1)


Kl. 14.00 - Polo, uppvisning


Läst 30821 ggr Kommentarer Kommentera

SEP
05

Dagens VM-program: Fredag 5/9
För de 30 ekipage som ska rida hoppningens semifinal på lördag är fredagen vilodag. Som säkert alla vet ligger Rolf-Göran Bengtsson på andra plats och är helt klart för lördagen. Alexander Zetterman ligger just nu på plats 32 och är med andra ord andra reserv. Vi håller så klart tummarna för fortsatt ridning även för VM-debutanten.

Fredagen bjuder i stället på körning och voltige. Båda med svensk representation. Grenarna sänds i betalkanalerna FEI TV och Horse1.se.

Kl. 09.30 - Körning

Startlista


Kl. 10.00 - Voltige


Kl. 13.45 - Körning
Kl. 14.24 - Tomas Eriksson
Startlista


Kl. 14.00 - Voltige
 


Kl. 19.30 - Voltige
Startnr. 7 - Sverige
Startlista 


Läst 30346 ggr Kommentarer Kommentera
taggar


liknande webbartiklarEM2013s senaste