Hippologbloggen

Yes! Back in Ftown! Nu kör vi igång rond 2 av hippologen!

 

Vårterminen började idag med hoppträning nu under eftermiddagen och jag fick spendera den på den fina fröken Fleur du Valée (e Bourbon ue Cortez) även kallad Fiffi.


Ett vackert långbent sto som är ganska känslig, lite spänd med en del motor. Ni vet väl vad det betyder vid detta laget? En Lisahäst med andra ord. Hon är även lite feg när det kommer till hoppning men hoppar mycket väl när hon slappnar av och är väldigt försiktig av sig. Jag tyckte hon var rolig och intressant att rida. Mycket temprament och krävde lite pyssel och fingerfärdighet.
Som godis för min ridabstinens!


Fina Fiffi!

 

Dagens lektion gick ut på att hälften av gruppen hoppade en 6 hinder lång studs och andra halvan skulle se på och bedömma hästens hoppförmåga och ryttarens sits och balans. Därefter ge lite tips till ryttaren, saker som den skulle ändra på och se ifall det blev bättre till nästa gång de red an på studsen. Lärorikt  för oss nybörjare inom ridundervisning!

 

Alla satt idag på hästar vi inte ridit innan och de var alla lite taggade efter deras lilla vintersemester. Vi red dessutom båda ridgrupperna tillsammans så vi var 13 stycken inne i Craafordhallen. Hej koordinationsförmåga!


Läst 6643 ggr Kommentarer Kommentera

Hur avundsjuk är jag inte på alla som sitter på RGBs clinic på Flyinge just nu? Jag som inte varit hemma sen augusti fick helt enkelt stå över den för att få några extra dagar hemma. Men just nu så suger det i hästtarmen när man ser alla uppdateringar på instagram och facebook. Vill också vara där och ta in all hans kunskap! Nåja, jag får väl försöka lyssna på familjen som säger att jag ska vila upp mig och sluta stressa.
Men hur kul är det egentligen? ;)

Nu börjar jag sakna Flyinge ordentligt! Saknar min klasskamrater, hästarna och till och med våra lärare haha! Saknar atmosfären och att andas häst 24/7. Saknar näääästan när klockan ringer innan 06, det är storm och elen och vattnet har försvunnit i stallet haha! Gud vad jag kommer att få äta upp detta...

 

En veckas uppehåll är tillräckligt för min del (att jag ridit under veckan räknas inte). På tisdag rullar allting igång igen och om 1,5 vecka kommer våra unghästar som vi ska ha i unghästblocket! 

 

Jag skall även flytta till nytt boende nu i januari och i februari får vi tillökning här på hippologbloggen. Min Fransk bulldog Selma flyttar ner till Flyinge och ska bli skåning med sin matte! Hon skall leva rövare har hon lovat!


a house is not a home without a french bulldog!


Läst 9645 ggr Kommentarer Kommentera

Årets första dag är här. 2014. Året då jag tog examen från Hippologen år 1 och flyttade till Strömsholm för år 2.
Ja vad det skall fyllas ut med mer återstår att se!

 

De första dagarna hemma har varit så himla bra! Jag har turnerat runt i Värmland och besökt så många nära och kära jag hunnit med och idag hamnade jag på mitt kära Arvika ridklubb! Då känner man sig hemma på riktigt. Älskar den ridklubben! Alla är så trevliga och nyfikna om hur det går för mig nere i Skåne och hur glada de är för min skull. Sån energiboost att komma dit och träffa alla igen!

 

Det jag tycker så mycket om med den mer är att där står den min gamla partner in crime. Hästen som var min tränings och tävlingskompanjon i nästan 2 år. The Bishops Hope. En fantastiskt söt 10årig valack och fullblod såklart! En häst som är så ambitös och vill göra rätt att han nästan slår knut på sig själv för att vara tilllags. Han är så positiv och full av energi att man inte kan annat än att le när man sitter på hans rygg. Vi har haft en lång resa ihop med lite blod, mycket svett och kanske någon tår men oj så roligt jag haft med denna hästen! Han ligger mig väldigt varmt om hjärtat!

 

Så härligt att få sitta på hans rygg igen, det var som att cykla! Men jag måste ge Mette en eloge för hur medveten hon fått mig om att hitta tyngdpunkten samt min underskänkels position. Kände mig mycket stabilare på honom än jag gjort innan. 
Det visar ju bara hur mycket jag faktiskt utvecklats de första månaderna på Flyinge!


Läst 6340 ggr Kommentarer Kommentera

Lisa Skog Hallgren, satsande Hippologstudent som kommer från de gröna skogarna i Värmland. Andats häst hela livet och brinner för adrenalinruset i hoppning och fingerfärdigheten i dressyr. Lever de kommande tre åren i hästmeckat Flyinge och Strömsholm under min resa på Hippologprogrammet.

Till bloggen

Här hittar du alla våra husbloggare




Ansvarig utgivare: Marit Nordkvist

Kundtjänst: info@hippson.se

Adress: Gamla Brogatan 11, 111 20 Stockholm

Hippson är sajten med inspiration, kunskap och nytta för dig som ryttare och hästägare. Här publiceras dagligen nyheter, reportage, frågespalter, expertsvar, ridövningar och snackisar från hela hästvärlden. Hippson ger även ut flera populära ridövningsböcker med konkreta tips och steg-för-steg-instruktioner.