Hippologbloggen

Idag drog nästa kurs i Hästen biologi och handhavande igång. Genetik och Avel! Inte riktigt hemmaplan för mig detta ämnet känner jag så nu kommer jag nog lära mig massor. Vi fick idag träna på att räkna ut vad olika föl skulle få för färg beorende på vilka anlag den ärver. Imorgon skall vi gå igenom bla. Inavel och släktskap. Åsa Wiklund som forskar i ämnet och jobbar för SLU är hos oss hela veckan och föreläser. 

Annars har jag ridit världens bästa Coola Conrad som mer och mer hittar framåtbjudningen och klarar nu av att galoppera två hela varv i ridhuset utan problem. Han har ju en ganska stor galopp och har haft lite problem med att orka fatta och hålla galoppen. Men nu går det hur fint som helst! Idag kom det till och med vad man nästan kan kalla för ett litet bocksprång :)

Styra går det också att göra eller ja.. för det mesta iaf! Ibland försvinner styrservon plötsligt och det går åt ett helt annat håll än vad man tänkt sig. Vi tränar på att vända snett igenom och rakt över ridbanan där hästarna skall behålla bjudningen och komma ut vid det riktmärke som vi sett ut.

Imorgon skall vi träna häst vid hand inför examen och på onsdag är det löshoppning. Tiden går alldeles för fort och snart är det dags för våra små unghästar att åka hem igen! Endast 3 ynka veckor kvar med dem nu. Gör lite ont i hjärtat faktiskt!

Här har ni en riktig snygging i vårat unghästgäng,
Pastisch
(e. Niveau - Prinz Oldenburg).


Läst 5910 ggr Kommentarer Kommentera

Lisa Skog Hallgren, satsande Hippologstudent som kommer från de gröna skogarna i Värmland. Andats häst hela livet och brinner för adrenalinruset i hoppning och fingerfärdigheten i dressyr. Lever de kommande tre åren i hästmeckat Flyinge och Strömsholm under min resa på Hippologprogrammet.

Till bloggen

Här hittar du alla våra husbloggare




Ansvarig utgivare: Marit Nordkvist

Kundtjänst: info@hippson.se

Adress: Gamla Brogatan 11, 111 20 Stockholm

Hippson är sajten med inspiration, kunskap och nytta för dig som ryttare och hästägare. Här publiceras dagligen nyheter, reportage, frågespalter, expertsvar, ridövningar och snackisar från hela hästvärlden. Hippson ger även ut flera populära ridövningsböcker med konkreta tips och steg-för-steg-instruktioner.