Hippologbloggen
MAJ
07
2014

Nu är jag tillbaka! Efter några dagar ledigt är jag åter i Flyinge och redo att ta mig an de sista veckorna av vad som är kvar av året.

Dagen började med redovisningar av sjukdomar av mina klasskamrater. Jag har min nästa vecka, ni minns att jag skall berätta om Headshaking? Ett intressant ämne som faktiskt känns lite som ett mysterium efter allt jag läst. Vill ni att jag berättar mer om det ?

Idag gick vi igenom bla. Ögonsjukdomar, eksem, lymfangit, inkar och virusabort. Sammanfattningsvis kan jag säga att jag nästan blir lite rädd inför att skaffa häst efter detta. De kan ju verkligen få de mest konstiga sakerna alltså och de verkar bli sjuka av det mesta. Jisses, kommer linda in min i bomull och sopa vägen framför den vart den än går ;)

Därefter hade vi körning. Vi fick köra ett litet dressyrprogram, lite förberedande inför vår examen som närmar sig! Jag körde Ohio, en lagom bekväm herre som tyckte jag var hemskt jobbig som tvingade honom att springa fort!


Sela på och sen på med vagnen!


Cattis kör sitt dressyrprogram nere vid vår körbana.


Ohio väntar på vår tur.

Imorgon skall vi får hänga med när vår lärare Cissi skall köra lite maraton. Får se om hon vågar köra på ordentligt eller om det mest är snack och lite verkstad ;)


Läst 6621 ggr Kommentarer Kommentera

Äntligen är Maj här. Nu är vinter officiellt över och jag kan göra mitt vårskrik och se på när blommorna börjar blomma på Flyinge! Äntligen slipper vi förfrusna tår och tjocka vinterjackor. Vinter bra men sommar bäst så är det helt enkelt!

Flyinge här även denna veckan varit väldigt lugn då det varit röda dagar. Eftersom jag inte varit hemma sen i vintras och hälsat på familjen i Värmland så passade jag på att ta tåget upp för att andas lite värmländskluft under helgen när vi nu hade några dagar ledigt.

Det blir såklart ett besök på min älskade hemmaklubb, Arvika ridklubb! Sen lite kvalitetstid med familj och vänner. Under tiden skall jag även plugga på min headshakingredovisning som jag har till veckan. Vi har även en muntlig syntes inom ämnet "djurskydd" där jag skall diskutera bland annat olika sätt att omplacera hästar som blivit vanvårdade.

2 Maj idag. Det innebär att det är endast en månad och 3 dagar kvar av år 1 av hippologen! Vart tog tiden vägen? Vill inte ens tänka tanken på att lämna Flyinge och livet här nere. Men jag är så redo för Strömsholm och allt som väntar där!


Läst 5858 ggr Kommentarer Kommentera

Lisa Skog Hallgren, satsande Hippologstudent som kommer från de gröna skogarna i Värmland. Andats häst hela livet och brinner för adrenalinruset i hoppning och fingerfärdigheten i dressyr. Lever de kommande tre åren i hästmeckat Flyinge och Strömsholm under min resa på Hippologprogrammet.

Till bloggen

Här hittar du alla våra husbloggare




Ansvarig utgivare: Marit Nordkvist

Kundtjänst: info@hippson.se

Adress: Gamla Brogatan 11, 111 20 Stockholm

Hippson är sajten med inspiration, kunskap och nytta för dig som ryttare och hästägare. Här publiceras dagligen nyheter, reportage, frågespalter, expertsvar, ridövningar och snackisar från hela hästvärlden. Hippson ger även ut flera populära ridövningsböcker med konkreta tips och steg-för-steg-instruktioner.