Hippologbloggen

Nervösa och taggade hippologer satt idag inne i knytpunktens aula på Strömsholm för att heja fram allas vår Rolf-Göran Bengtsson. Vi har ju som sagt lyxen att se hela VM på storbild på skolan.
Hjälp så nervpirrande det var! När Roffe gick i mål så både jublades det och applåderades av lättnad. Följer ni VM något?
Imorgon sitter vi bänkade för finalen på samma plats, hoppas naglarna inte är allt för nerbitna utan håller för finalens fyra rundor också. Heja RGB!!


Läst 10170 ggr Kommentarer Kommentera
SEP
05
2014

Det är en trött hippologstudent som skriver detta inlägget kan jag lova. Kroppen behöver nog lite tid för att komma in i Strömholmspuls tror jag! Men trots att jag är trött är jag ändå mycket nöjd. Är ju precis där jag ska vara!

Vi hade intro på Undervisningsmetodiken idag. Där vi skall drillas för att om ett år kunna gå upp och göra yrkesprov för SRL 2. Mycket minns jag från förra året men just nu känns det som att vara ridlärare är svårare än hjärnkirurgi. Det blir till att plugga, observera för tydligen skall jag om två veckor ha hopplektion för RSG (gymnasiet här på Strömsholm). Hej och hå vad har jag gett mig in på?... :)

Idag fick jag även bekräftat att jag får behålla Fina Flamman som skolhäst i dressyr. Det kommer bli så kul att låta honom lära mig allt han kan. Han är en herre med power som kräver lite fingertoppskänsla. Vilket passar mig väldig bra. Idag red vi första passet för Marianne, en liten avstämning för att se hur hästarna och vi trivdes med varandra. Marianne tror på ett lyckligt äktenskap mellan häst och ryttare och försöker hitta bra matchningar. Så i såfall får jag väl säga:
Flamman, will you marry me?


Läst 9097 ggr Kommentarer Kommentera

Dagen började med hoppdemo med våra hopptränare Daniel Svensson, Anna-Clara Pettersson och Åsa Steninger. Dagens ämnen var hopputrustning och utbildningsskalan. De pratade om vikten att tillämpa utbildningsskalan även på hopphästar, fast såklart från en annan synvinkel eftersom man har ett annat syfte med hopphästen än för dressyrhästen. Men dock är ju målet detsamma. Att hästen skall bli genomsläpplig och trevlig att rida på för sin uppgift.

Sen efter det så sadlade jag på Fina Flamman för en utbildningscheck för Lars Andersson. De gick fingemang och jag får väl erkänna att mina känslor för Flamman inte direkt har svalnat. Imorgon skall vi rida ut och checka av formen på Strömsholms ägor. På fredag är det dags att putsa stövlarna och svettas i ett pass för Marianne Esseen Söderberg.

Som grädde på moset så hade vi även uppvisningskick. Så det var bara att sadla av och in med hästen i duschen för att låta den poleras upp och bli fin inför bedömningen. Det är ett utvalt gäng från Strömsholms proffsiga stall och lärarkår som bedömmer hull, muskler, hovstatus, frisering, allmänt tillstånd osv. Fina Flamman sken som guld i solen men de påstod att han var lite rund om magen? Vi skyllde på trivselvikt och semesterkilon och lovade att bättra oss!

Hur lyxigt har inte vi det som kan titta på VM på storbild mellan rasterna? Heja Sverige!


Läst 8796 ggr Kommentarer Kommentera
SEP
02
2014

Okej, nu har det gått två dagar in på rond 2 av Hippologen. Första dagen var såklart fullmatad med information, nya ansikten, gamla ansikten, rundvandring och mycket frågor. Strömsholm är en stor anläggning med så vackra vyer, stallar och ridhus så att man tappar andan lite. Hela stället andas häst och man får liksom nypa sig lite i armen för att förstå att man faktiskt är där. Att man är en del av allt detta.

Idag var första stalltjänsten och äntligen första ridturen! Stalltjänsten var som väntat lite förvirrande eftersom vi inte riktigt har koll på alla rutiner och hästar ännu. Som tur är har vi stalltjänst tillsammans med Hippolog 3:orna som redan har ett år på nacken i Kungsgårdsstallet och kan hjälpa oss när vi springer runt lite som yra höns!

Idag red vi även ut tillsammans med dem runt slottet på Strömholm. Jag blev tilldelad en mycket vacker och välriden 11årig fuxherre vid namn Don Flammentanz (e. Don Primero - Herkules) även kallad Flamman. En fantastiskt härlig timme bjöd denna herre på i solen. Faktum är att Flamman faktiskt bara har ett öga, då han blev sparkad på ett sommarbete för några år sedan. Men han fungerar hur bra som helst ändå! Hoppas verkligen jag får behålla honom som "min" skolhäst framöver. Imorgon skall jag få rida honom för Lars Andersson. Får nog nypa mig lite i armen igen.

Nu i år två rider vi varannan vecka hoppning och varannan vecka dressyr och tilldeles där med en hopphäst och en dressyrhäst. Jag är först ut med dressyr och har det i två veckor då det är lite special så här i början. Men sen återgår schemat till det normala igen.

Imorgon har vi även uppvisningsskick av våra hästar, vilket vi kommer ha en gång varje månad. Då får vi poäng för hur välskötta våra hästar är. Så idag har vi trimmat manar och hovskägg för att de lurviga ska bli exemplariska Strömsholmhästar. Flamman fick sig även lite flätor i ett försökt att få all man på en sida. Vi får väl se om jag lyckas!


Fina Flamman!


Läst 8136 ggr Kommentarer Kommentera

Lisa Skog Hallgren, satsande Hippologstudent som kommer från de gröna skogarna i Värmland. Andats häst hela livet och brinner för adrenalinruset i hoppning och fingerfärdigheten i dressyr. Lever de kommande tre åren i hästmeckat Flyinge och Strömsholm under min resa på Hippologprogrammet.

Till bloggen

Här hittar du alla våra husbloggare




Ansvarig utgivare: Marit Nordkvist

Kundtjänst: info@hippson.se

Adress: Gamla Brogatan 11, 111 20 Stockholm

Hippson är sajten med inspiration, kunskap och nytta för dig som ryttare och hästägare. Här publiceras dagligen nyheter, reportage, frågespalter, expertsvar, ridövningar och snackisar från hela hästvärlden. Hippson ger även ut flera populära ridövningsböcker med konkreta tips och steg-för-steg-instruktioner.