Senaste nytt
2019-07-18

Sverige vinner Nations Cup i Aachen – vilken bragd!

Vilken fantastisk form det svenska hopplaget är i. Under torsdagskvällen vann de den prestigefyllda lagtävlingen i tyska Aachen – med hela världseliten på plats. Hatten av och läs mer i här!

Läs mer på Hippson.se
2019-07-18

Legendaren John Whitaker visar fortfarande formen

Namnet John Whitaker går nog ingen omärkt förbi – och 64 år gammal är han "still going strong" i sadeln. Senast i förra veckan imponerade han på hemmapubliken under Great Yorkshire Show med en snygg omhoppning, som räckte till en tredjeplacering.

Läs mer på Hippson.se
2019-07-18

Young rider-ryttare nominerade till distans-VM i Italien

Landslagsledare Yvonne Ekelund meddelade på torsdagen vilka ryttare som är nominerade till VM i distansritt för young rider.

Läs mer hos Svenska Ridsportförbundet
2019-07-18

Häst gick ner sig i Höje å – räddad efter stor insats

Under torsdagen gick en häst ner sig i Höje å utanför Lund. Djurlivräddare fick rycka ut för att rädda den ur vattnet.

Läs mer hos Sydsvenskan
2019-07-18

Webbradio: Fullt fokus inför ponny-SM i dressyr

Ponny-SM i dressyr avgörs i helgen hos Björbäcks ryttarförening. Radion har träffat en SM-ryttare och en ryttare som startar i Mats Mellbergs P12.

Läs mer hos Sveriges Radio
2019-07-18

Dressyr och fälttävlan: Dubbla ponny-SM i helgen

I helgen hålls det både ponny-SM i dressyr och ponny-SM i fälttävlan. Björbäcks ryttarförening är värd för ponnyernas SM i dressyr som också har...

Läs mer hos Svenska Ridsportförbundet
2019-07-18

Förmiddagsradio sände från systrarna Elfstrands stall

Torsdagens förmiddagsprogram i P4 Skaraborg sändes från systrarna Elfstrands stall i Naum utanför Vara. Under hela programmet hängde programledaren Emmy Rydstrand i stallet med Emma och Anna – där de bland annat pratade häst, sociala medier och entreprenörskap. Lyssna på hela avsnittet här.

Läs mer på Hippson.se
2019-07-18

Svenska dressyrlaget på fjärde plats i halvlek

Under torsdagen reds den första klassen i dressyrens Nations Cup under stortävlingarna i Aachen. Efter en runda ligger det svenska laget i mitten av resultatlistan.

Läs mer på Hippson.se
2019-07-18

Rotterdam: Paradressyrlaget till EM uttaget

Förbundskapten Agneta Aronsson har presenterat paradressyr-truppen som representerar Sverige vid EM i Rotterdam. Ankare i laget blir rutinerade Louise Etzner Jacobsson som tog både silver och brons vid senaste EM i Göteborg.

Läs mer på Hippson.se
2019-07-18

Ny ridanläggning byggs i Malmö för jämställd idrott

Kommunen har i flera år arbetat strategiskt med att skapa goda förutsättningar för ridsporten att växa i Malmö. Som en del i det arbetet...

Läs mer hos Byggnyheter.se
2019-07-18

Inga begränsningar av antalet starter internationellt

Filmklippet där en amerikansk ryttare startar en derbyklass med samma häst som han vann Grand Prix med dagen före har fått stora reaktioner. Många ifrågasätter omdömet hos ryttaren och andra ryttare i liknande situationer och efterfrågar vad som egentligen gäller. Får man starta hur många gånger som helst med samma häst?

Läs mer på Hippson.se
2019-07-18

Expertsvar: Häst har börjat springa vid sidan av hindren

En läsare har problem med sin första storhäst. Den har börjat smita vid sidan av hindren i stället för att hoppa över dem, även när hindren är låga. Hippsons expert Helena Persson ger råd.

Läs mer på Hippson.se
2019-07-18

Malin Baryard Johnsson har övat in segergesten

Malin Baryard Johnsson gjorde fyra starter i Falsterbo, hon vann tre av dem. Två tidshoppningar med H&M Second Chance och hon ingick i det segrande Nations Cup-laget med H&M Indiana. Är man så framgångsrik måste man givetvis ha en ordentlig segergest, här visar hon den tillsammans med sonen.

Läs mer på Hippson.se
2019-07-18

Få en uppmärksam häst – med övning från marken

Behöver du få en mer fokuserad häst på tävlingsplatsen? Eller vill du helt enkelt att hästen är mer uppmärksam på just dig i den vardagliga hanteringen? Prova då den här avsuttna övningen från Sophie Linde.

Läs mer på Hippson.se
2019-07-18

Aachen: Sönke Rothenberger och Cosmo vann fyrstjärnigt

På onsdagen reds en fyrstjärnig Grand Prix med riktigt bra startfält i Aachen. Vann gjorde Sönke Rothenberger och Cosmo på ekipagets näst högst procent hittills. Det bådar gott inför EM.

Läs mer hos Dressage-News
2019-07-18

Häst fast i transport – fick sövas för att kunna plockas ut

Vid Biskoppskulla utanför Enköping fastnade en häst, under onsdagskvällen, inuti en hästtransport. Räddningstjänsten tillkallades och fick...

Läs mer hos Sveriges Radio
2019-07-18

Lantbrukare i Västernorrland orolig för andraskörden

Enligt Lantmännens skörderapport ser det bra ut på fälten i sommar, mycket tack vare en hel del nederbörd. Men det är inte alla som har...

Läs mer hos Lantbruk och Skogsland
2019-07-18

Ryttare från hela Sverige samlas på Uddens Superhelg

På torsdagen inleds Uddens Superhelg, där ryttare från hela Sverige samlas i Rockneby utanför Kalmar för att tävla. Det är ungefär 280...

Läs mer hos Sveriges Radio
2019-07-18

Efterlängtat gäststall invigdes på ridklubben Udden

I 20 år har ridklubben Udden längtat efter ett nytt gäststall och nu är projektet äntligen i hamn. 40 boxar står redo och invigs med hästar...

Läs mer hos Östra Småland
2019-07-18

Jämnt inför SM-avgörandet i Folksam Ponny Cup

Hela 15 ekipage ligger mycket nära till för att ta SM-guld i inverkansridning/slutseger i Folksam Ponny Cup inför avgörandet i sista...

Läs mer hos Svenska Ridsportförbundet
2019-07-18

Folksams stora hingstpris i dressyr till Bon Bravour

Folksams stora hingstpris i dressyr delades ut i Falsterbo för elfte gången, i år till en hingst som hade en kort men intensiv avelskarriär...

Läs mer hos Tidningen Ridsport
2019-07-17

Fågelvirus som kan smitta hästar sprider sig

West-Nile-virus (WNV) och Usutuvirus (USUV) sprider sig norrut i Europa och återfinns i norra Tyskland. Virusen, som orsakar sjukdomsutbrott och dödlighet hos fåglar, kan även ge allvarlig sjukdom hos hästar. Därför ber nu Statens veterinärmedicinska anstalt, SVA, om allmänhetens hjälp att rapportera in döda fåglar som hittas söder om Dalälven.

Läs mer på Hippson.se
2019-07-17

Webb-tv: När klippningen blir en konstform

För somliga blir klippningen av hästen en konstform. Se de konstfullt klippta hästarna, som tatueringar, bara synd att det växer bort så snabbt. 

Läs mer på Hippson.se
2019-07-17

Kvinna död efter fall i terrängen vid tävling i Storbritannien

En 31-årig kvinna dog efter ett fall i terrängen vid en enstjärnig fälttävlan i Storbritannien i lördags. Hästen ska ha klarat sig oskadd vid fallet.

Läs mer på Hippson.se
2019-07-17

Ryttarförening går i konkurs – har inte råd med utgifterna

Enligt ett utfärdande från Blekinge tingsrätt beslutades det i går, den 16 juli, att Johannishus ryttarförening går i konkurs. Detta rapporterar både Sveriges radio och SVT.

Läs mer på Hippson.se
2019-07-17

Startade derby med trött häst – FEI granskar fallet

En hoppryttare från USA valde att starta i ett krävande derby med sin häst, trots att den hade gått flera rundor dagen innan och vunnit en krävande Grand Prix på 1,60-höjd i Spruce Meadows. Personer som var närvarande på platsen vittnar om att hästen var uppenbart trött och FEI kommer nu att undersöka fallet närmare.

Läs mer på Hippson.se
2019-07-17

Video: Ponnyn som går sin egen väg i skrittmaskinen

Vissa vill helt enkelt inte göra som alla andra här i livet. Denna ponny bestämde sig för att det var mycket roligare att gå i skrittmaskinen på motsatt håll, än att följa med strömmen och göra som de andra. Se det gulliga klippet i Hippson-TV.

Läs mer på Hippson.se
2019-07-17

Niklas Lindbäck på väg till Aachen – Sverige har ett lag

Tävlingarna i Aachen är i full gång. Sent under tisdagskvällen fick Niklas Lindbäck ett samtal med en förfrågan om han ville vara med. Tidigt på onsdagens morgon var både Niklas och mästerskapshästen Focus Filiocus på väg ner till Tyskland. Detta innebär att Sverige har möjlighet att bilda ett lag även i fälttävlan under veckans tävlingar i Aachen.

Läs mer på Hippson.se
2019-07-17

Så har Henrik vattentränat Mary Lou inför GP:n i Aachen

Inför stortävlingarna i Aachen, som drog i gång på tisdagen, har Henrik von Eckermann förberett Toveks Mary Lou grundligt. Hon har nämligen varit spänd för vattengravar, men med hjälp av tålmodig träning har det släppt för henne.

Läs mer på Hippson.se
2019-07-17

Här är SWB-hingstarna som toppar betäckningsstatistiken

Årets betäckningssäsong tickar på och SWB berättar vilka hingstar som har haft flest ston så här långt. Här är listorna för både hopp- och...

Läs mer hos Tidningen Ridsport
2019-07-17

Amanda Berglund om EM: "Hamnat på erfarenhetskontot"

Under helgen avgjordes EM i fälttävlan för juniorer och young rider i holländska Maarsbergen. En av ryttarna var 18-åriga Amanda Berglund, som flyttat från Vallentuna till Munka Ljungby för att satsa på...

Läs mer hos Helsingborgs Dagblad
2019-07-17

Förbundet ger viss dispens från P70-kravet i fälttävlan

Flera ekipage har genomfört högre klasser än P70, men är ändå inte kvalade enligt TR IV moment 408.6.2. Därför har det nu beslutats att ge dessa ekipage möjlighet till dispens från det specifika P70-kravet.

Läs mer hos Svenska Ridsportförbundet
2019-07-16

Veckans gård: Gott om mark, nytt ridhus och lösdrift

Strax norr om Skebobruk, tre mil från Norrtälje, hittar vi "Veckans gård". Här finns ett vackert boningshus, nytt ridhus, ridbana, stall för sju hästar samt utestall med lösdrift och gott om betesmark.

Läs mer på Hippson.se
2019-07-16

Häst och ryttare omkom vid terrängträning

Den 11 juli gick en 13-årig flicka omkull med sin häst på en terrängträning på en anläggning i USA. Olyckan orsakade så pass allvarliga skador att både häst och ryttare omkom. Nu sluter ridsportvärlden upp genom att stötta och visa sin sorg under hashtagen #ride4ashley.

Läs mer på Hippson.se
2019-07-16

Video: Esther och Luna lever livet på kollo

Carl Hedin bjuder på ett galet sött klipp. Det är shettisarna Esther och Luna som njuter av tillvaron på sommarkollo. Varje år får de bo vid Carls föräldrars sommarstuga, där de är barnvakter åt Carls syskonbarn.

Läs mer på Hippson.se
2019-07-16

Pimpat släp väcker fortfarande uppmärksamhet

Minns ni clydesdalehästarna Iona och Lucky Luke, som väcker uppmärksamhet tack vare en pimpad transport? Nu har Lucky Luke vuxit upp och hans ägare har fått många reaktioner på släpet genom åren.

Läs mer på Hippson.se
2019-07-16

Okänd tog ut hästar ur stall – polisanmälan gjord

En person har polisanmält att någon okänd person har gått in på deras gård utanför Anderslöv och tagit ut tre hästar från deras stall.

Läs mer hos Trelleborgs Allehanda
2019-07-16

Video: Lyckligt slut när föl förlorade sin mamma

Fölet Lance fick en tuff start på livet när hans mamma gick bort en tid efter förlossningen. Nu njuter han dock av tillvaron, tack vare den rutinerade amman Helga.

Läs mer på Hippson.se
2019-07-16

Hästägare uppmanas att återvinna balplast

Sveriges radio rapporterar om att många bönder i landet är bra på att återvinna plast. Men Lantbrukarnas riksförbund menar att man kan bli bättre. Och även hästägare uppmanas att återvinna balplasten.

Läs mer på Hippson.se
2019-07-16

Lovisa, nio år, klickade direkt med treåriga hästen Mayflash

Lovisa är bara nio år gammal, men fick tidigt intresse för att rida stora hästar. Nu har hon fått sin första egna häst – en treårig valack. Här berättar hon mer om glädjen.

Läs mer på Hippson.se
Sida: 1 2 3 4 5 ... 1757 nästa  sista