Senaste nytt
2019-11-22

Massajkvinnornas pannband säljs: ”Vill stötta starka kvinnor”

I ett unikt samarbete med massajkvinnor i Kenya ska ett svenskt företag sälja handbroderade pannband. Massajkvinnorna har tidigare tillverkat pannband åt hingsten Crusader Ice, som tävlas av Peder Fredricson.

Läs mer på Hippson.se
2019-11-22

Daglig verksamhet gör strö till hästar

Inom Skellefteå kommuns dagliga verksamhet har man hittat ett sätt att återanvända gamla tidningar, produkten de skapar används som strö till hästar. Samtidigt bidrar detta till att ge brukarna i verksamheten en meningsfull vardag.  

Läs mer på Hippson.se
2019-11-22

Hästtransporter på veckans Market-lista

I veckans lista från Hippson Market tipsar vi denna gång om fem fina hästtransporter. Kanske är det här du hittar ett riktigt vrålåk till din häst?

Läs mer på Hippson.se
2019-11-22

Tre ridsportprofiler om nya hjälmkravet

Från och med den första januari år 2021 måste alla dressyrryttare bära hjälm även vid internationella dressyrtävlingar. Det är dags att lägga hatten på hyllan – men vad tycker dressyrryttarna om det nya hjälmkravet? 

Läs mer på Hippson.se
2019-11-22

Video: Stoet Älvan drog loss bilen: ”Ett eldprov”

Häromdagen körde Madelene Olsson fast med bilen i snön på stallplanen. Efter mycket skottande stod det klart att hon inte skulle få loss den själv. Stoet Älvan fick rycka in och löste situationen med bravur.

Läs mer på Hippson.se
2019-11-22

Alla ryttare och kuskar klara för SIHS

Nu är det inte långt kvar till den stora hästfesten i Friends arena. Nu är startfälten klara och ett par nya namn har dykt upp. 83 ryttare, sex kuskar och 126 hästar gör sig redo. 

Läs mer på Hippson.se
2019-11-22

Prag: Svenskarna felfria i lagtävlingen

Torsdag kväll gick kvartsfinalen i lagtävlingen Global Champions League i Prag. Svenskarna levererade felfria ritter. 

Läs mer hos World of Showjumping
2019-11-22

Sanden i ridhuset kan orsaka lungskador på lång sikt

Lungskador och lungsjukdomar orsakade av fint damm som kommer från sand eller sten, till exempel lungcancer och stendammslunga (silikos), har traditionellt drabbat personer som arbetar inom bland annat gruvor och byggindustrin. Nu undersöker forskarna hur mycket av det skadliga dammet hästfolk egentligen utsätts för i ridhuset.

Läs mer på Hippson.se
2019-11-22

Tidigare svenska YR-laghästen CSI har sålts till Tyskland

Dressyrhästen CSI, som Sofie Andersson red på EM förra året, har sålts till Tyskland. Han ska tävlas av 19-årig Ida Luise Niederdorf.

Läs mer hos Eurodressage
2019-11-22

Evelina Tovek briljerade i Prag under torsdagen

Det blev en bra dag på jobbet för Evelina Tovek, som inledde torsdagen med en placering och fortsatte med en klockren nolla i kvartsfinalen...

Läs mer hos Tidningen Ridsport
2019-11-21

Carina Bergh är årets ridlärare: "Så hedrande att få priset"

Carina Bergh arbetar som ridlärare på Järna ridklubb. Den 27 november är det hon som får ta emot priset ”Årets ridlärare” 2019 på Ryttargalan i Stockholm.

Läs mer på Hippson.se
2019-11-21

Hippson Market: Patrik Kittel söker hästskötare

Vill du jobba med hästar hos Patrik Kittel, hemma på anläggningen i Tyskland? Då har du chansen nu. Det finns nämligen en ledig tjänst som hästskötare. Här berättar beridare Malin Wahlkamp Nilsson mer om tjänsten.

Läs mer på Hippson.se
2019-11-21

Gretzer positiv till hjälmkravet i dressyren

Maria Gretzer var på plats under FEI:s årsmöte i Moskva tidigare i veckan. I en intervju med Radiosporten kommenterar hon en av de stora förändringarna som klubbades – hjälmkravet för dressyren.

Läs mer på Hippson.se
2019-11-21

Dags för prestigefyllda tävlingar i Prag

Flera svenskar är nu plats i Prag för att göra upp i Global Champions Tours penningstinna tävlingar. Det gäller både lag och individuellt och stora pengar står på spel.

Läs mer på Hippson.se
2019-11-21

GHS utsedd till världens bästa dressyrtävling

Gothenburg Horse Show får ta emot ett prestigefyllt pris och utses till världens bästa dressyrtävling, inomhus. Detta enligt en omröstning till den anrika årsboken L’Année Hippique.

Läs mer på Hippson.se
2019-11-21

Distriktsveterinärerna svarar på kritiken

Efter att Johan Wiklund, vd Evidensia Sverige och sektionsordförande i Svensk Djursjukvård och Lena-Liisa Tengblad, vd Gröna arbetsgivare,...

Läs mer hos Svensk Veterinar Tidning
2019-11-21

Gästblogg: "Ett dåligt kapitel betyder inte bokens slut"

En svacka behöver inte betyda något negativt, utan kan vändas till något positivt. Det finns alltid något litet att göra, men handlingen ligger hos dig själv. Detta menar ryttaren Johanna Lassnack, läs hennes tankeväckande ord i Gästbloggen.

Läs mer på Hippson.se
2019-11-21

Svenskfödda Valbonne Kittels nya stjärna

Marita Strauchs uppfödning Bergsjöholms Valbonne ska ridas av Patrik Kittel – med sikte på mästerskap. För Marita, som var med när ”Valle” föddes, är det ett fint kvitto nu när hennes ”bebis” hamnat hos en av världens bästa ryttare.

Läs mer på Hippson.se
2019-11-21

Video: Så introducerar Patrik Kittel piaff och passage

Vi har nått fram till det sjätte och näst sista avsnittet i den avslutande säsongen av Patrik Kittels filmade dressyrskola. I det här klippet presenterar han arbetet med piaff och passage.
– Det behöver inte vara så avancerat från början, säger landslagsstjärnan.

Läs mer på Hippson.se
2019-11-21

Här är svenskarna som är klara för OS – tre ridsportlag

Stavhopparen Armand Duplantis är uttagen till sitt första OS – och simmaren Sarah Sjöström ska tävla i sitt fjärde. Det står klart efter SOK:s första OS-uttagning. I fråga om ridsport är lagen i dressyr, hoppning och fälttävlan klara.

Läs mer hos Expressen
2019-11-21

SWB arrangerar en ny onlineauktion i december

Den 10–12 december är det dags för SWB:s tredje onlineauktion där föl, unghästar och avelsston kommer att finnas till salu.

Läs mer hos Tidningen Ridsport
2019-11-20

Nya rutiner för anmälning och betalning i TDB

Från och med årsskiftet gäller nya rutiner i samband med anmälning och betalning i Tävlingsdatabasen, TDB. Framöver måste anmälningen göras av en myndig person med BankID, då all betalning ska ske med betalkort eller Swish.

Läs mer på Hippson.se
2019-11-20

När en råkar ångra sig lite för sent – och hamnar mitt i oxern

Ibland blir det inte riktigt som en tänkt sig – som när den här ponnyn bokstavligt talat landar och blir ståendes mitt i oxern. Som tur är tar den situationen med lugn, om än lite förvånad.

Läs mer på Hippson.se
2019-11-20

Skylt gör bilister på Hammarö mer uppmärksamma

På Hammarö har kommunen satt upp en skylt för att göra bilister uppmärksamma på hur en häst bör passeras. Det har länge funnits en oro kring att något ska hända, eftersom många ryttare måste rida på vägen och det inte alltid visas hänsyn.

Läs mer på Hippson.se
2019-11-20

Spetz och Carlsson blir del av nya hoppakademin

Utbildningssatsningen Dressagepower Academy utvecklas och numera är även unga hoppryttare en del av projektet. Det står också klart att Fredrik Spetz blir ansvarig för akademins hoppelever och Ann-Catrin Carlsson blir tränarambassadör.

Läs mer på Hippson.se
2019-11-20

Årets innovatör 2019: Hjälp att packa hö gav finalplats

När Gijs Janssens flyttade till Sverige från Nederländerna började han använda Ikea-påsar för att packa hö. Irritationen över att påsarna alltid "föll ihop" ledde till produkten Simpl Fill. Och den har nu, i sin tur, gett honom den sista finalplatsen i tävlingen "Årets innovatör" inom ridsporten.

Läs mer på Hippson.se
2019-11-20

Video: FEI:s solidaritetspris till svensk hovslagare

Det blev den svenske hovslagaren Uno Yxklinten som fick ta emot FEI:s solidaritetspris under galan FEI Awards på tisdagskvällen. Han belönades för sitt arbete i projektet med hovslagare i Zambia. I klippet, från FEI, berättar han mer. 

Läs mer på Hippson.se
2019-11-20

Amerikanska tränaren George Morris permanent avstängd

Den meriterade amerikanska hopptränaren George Morris stängdes av på livstid av det amerikanska ridsportförbundet i augusti. Detta efter anklagelser om olämpligt sexuellt uppförande mot minderårig. Efter att tränaren försökt att överklaga beslutet står det nu klart att avstängningen blir permanent.

Läs mer på Hippson.se
2019-11-20

Anklagar Distriktsveterinärerna för osund konkurrens

Distriktsveterinärerna försummar sitt huvuduppdrag och ägnar sig åt affärsverksamhet på helt andra områden. Den kritiken kommer från Evidensia.

Läs mer hos Tidningen Ridsport
2019-11-20

Webbradio: Nybrokvinna åtalas för djurplågeri

En kvinna i Nybro kommun åtalas för djurplågeri av en häst. Det var under våren 2018 som en häst, som kvinnan ansvarade för, fick en skada på ena ögat. Efter en operation hittades en sju centimeter lång pinne innanför ögat, skriver...

Läs mer hos Sveriges Radio
2019-11-20

Nobbad på Bruksprovet – säljs på internationell auktion

Johnny Svenssons hingst Kespri Del Colle som gjort succé på tävlingsbanan men ratats av SWB:s avelsnämnd är nu till salu på selekterade franska prestigeauktionen Arquana, som frontas av Ludo Philippaerts.

Läs mer hos Ridenews
2019-11-19

Veckans gård: Hästställe med bokskog inpå husknuten

Hästgården i Vinslövs-Broarp har ett modernt stall, belyst ridbana, mysigt boningshus och ett annex med sov- och badrum. Annexet är perfekt exempelvis för familjens tonåringar eller gårdens hästskötare.

Läs mer på Hippson.se
2019-11-19

Samlar ridsportintresserade för ridklubbens framtid

I 30 år har Staffanstorps ridsportförening varit i behov av en ny anläggning, men ännu har inget hänt. Nu bjuder klubben in till informationskvällar i hopp om att få gehör från kommunen – och för kunna driva sin verksamhet vidare i framtiden.

Läs mer på Hippson.se
2019-11-19

Snabb ridning straffas hårdare i distansritten

FEI:s medlemsländer har godkänt nya regler för distansritt, som bland annat innebär sänkt medelhastighet. Reglerna godkändes först efter...

Läs mer hos Tidningen Ridsport
2019-11-19

Video: Lovande hingst för sport och avel auktioneras ut

En av hästarna som säljs under Schockemöhle-auktionen i början av december är den godkända hingsten For Romance II (född 2013, e. Furst Romancier – Sir Donnerhall). Förutom en lovande karriär i avelsboxen förutspås hingsten även få en lysande framtid på de internationella dressyrbanorna. Helbror är ingen mindre än Therese Nilshagens lovande Grand Prix-häst For Romance I (född 2011).

Läs mer på Hippson.se
2019-11-19

Kända ridsportprofiler tar krafttag mot mobbning

Ridsporten har fått tre Friends-ambassadörer i arbetet mot mobbning. Peder Fredricson, Stephanie Holmén och Vanessa Falk är profilerna som ska verka för att alla ska känna sig trygga i stallet.

Läs mer på Hippson.se
2019-11-19

Se världsettan i fälttävlan och delar av EM-laget på Friends

Det blir en fartfylld torsdagskväll under Sweden International Horse Show när fyra lag möts i den spännande tävlingsformen inomhusfälttävlan. Tre fjärdedelar av Sveriges EM-bronslag kommer – och dessutom världsettan Oliver Towned.

Läs mer på Hippson.se
2019-11-19

FEI beslutar om hjälmkrav för dressyren från 2021

Från och med den 1 januari 2021 måste alla dressyrryttare bära hjälm vid internationella tävlingar. Det beslutades vid FEI:s möte i Moskva under tisdagen.

Läs mer på Hippson.se
2019-11-19

Efter katastrofen – så gick det för Skånsta ryttare

I början av året rapporterades det massivt om Skånsta ryttare, där ett stort antal hästar drabbades av den neurologiska formen av EHV-1. Flera hästar avled och det var en tung vinter för föreningen. Nu har verksamheten varit i gång i ett par månader, men vägen tillbaka efter sjukdomen har inte varit lätt. Verksamhetschef Ann Borglund berättar om livet efter EHV-1-katastrofen.

Läs mer på Hippson.se
2019-11-19

De prisades på årets fälttävlansmöte i Linköping

EM-brons, OS-kval och totalseger i Nations Cup. Svensk fälttävlan hade anledning att fira när det årliga fälttävlansmötet hölls i Linköping...

Läs mer hos Tidningen Ridsport
Sida: 1 2 3 4 5 ... 1795 nästa  sista