Senaste nytt
2019-05-26

Sverige tvåa efter avslutad terräng - hela laget felfria på hinder

Alla de svenska ryttarna var felfria på hinder i terrängen, vilket ledde till en andraplats i helgens säsongspremiär av Nations Cup i Houghton Hall, Storbritannien.

Läs mer på Hippson.se
2019-05-26

Ökat intresse för Ung SWB Cup - fler träningsdagar

För femte året i rad arrangeras Ung SWB Cup och intresset för cupen har vuxit. Detta har gjort att man har ökat antalet träningsdagar från tolv till totalt sjutton dagar.

Läs mer på Hippson.se
2019-05-26

Livesändning: Se svenskarna hoppa Grand Prix i Rom

I dagens stora Grand Prix-klass i Rom, Italien, finns fyra svenskar med på startlistan. Här hittar du länk till livesändningen.

Läs mer på Hippson.se
2019-05-26

Nations Cup: Sverige på andra plats inför terrängmomentet

Under helgens säsongspremiär av fälttävlans Nations Cup, i Storbritannien, har det ridits både dressyr och banhoppning. Inför dagens terräng ligger det svenska laget på en andraplats.

Läs mer på Hippson.se
2019-05-26

Lias, 15 år: "Jag vill kunna leva på ridsporten"

För ett år sedan intervjuade Hippson 15-åriga Lias Håkansson. Han berättade om sin vlogg, som då hade 2 000 följare, och om målet att nå medelsvår klass i hoppning med sin ponny. När vi hörs ett år senare har han dubblat antalet följare på vloggen, rider i Stora Wäsby FRK:s elitlag och har kvalat till amatörtouren i Falsterbo.

Läs mer på Hippson.se
2019-05-25

Hippson Market: Tips om fem hoppstammade unghästar

I veckans lista från Hippson Market ges fem tips på unga och lovande hopphästar. Kanske finns din framtida stjärna med bland annonserna?

Läs mer på Hippson.se
2019-05-25

Insamling för hundattackerade Hope: ”Fantastiskt engagemang”

I februari blev hästen Hope attackerad av hundar under en ridtur vid Hufvudsta ridskola. Stoet är fortfarande under rehabilitering, men en insamling som har gett 65 000 kronor glädjer trots allt.

Läs mer på Hippson.se
2019-05-25

Andraplats för Sverige i Nations Cup i Danmark

Under helgens första omgång av Nations Cup i dressyr i Uggerhalne, Danmark, blev det en andraplats för det svenska laget. I morgon avgörs det i både Grand Prix Kür och Grand Prix Special.

Läs mer på Hippson.se
2019-05-25

Fråga experterna: Häst som drar inåt på voltspåret

En läsare undrar hur hon ska göra med sin häst som drar inåt på voltspåret. Det blir svårt att komma till ridning och hon undrar över tips som kan hjälpa. Hippsons dressyrexpert Nina Bengtsson svarar.

Läs mer på Hippson.se
2019-05-25

Träna på att visa hästens mungipor inför tävling

I ett Facebook-klipp tipsar veterinär Rita Palmelund om att träna på att visa hästens mungipor. Det måste man kunna göra när det är veterinärbesiktning på tävling, och något som det kan vara bra att öva på hemma. Det är Hermanstorps kör- och ridklubb som delat klippet.

Läs mer på Hippson.se
2019-05-25

Lösa hästar på vägen mellan Hössjö och Gräsmyr

Enligt SVT ska två lösa hästar ha setts springandes på vägen mellan Hössjö och Gräsmyr, väster om Umeå, under lördagsmorgonen. Trafikanter på sträckan uppmanas att vara uppmärksamma.

Läs mer på Hippson.se
2019-05-25

Tävling: Vinn exklusivt sårvårdskit till hästen

I veckans tävling på Hippson.se finns en Sorbact sårvårdslåda till hästen i potten – med viktiga produkter till stallapoteket. Har du vad du behöver hemma när din häst plötsligt står där med en sårskada?

Läs mer på Hippson.se
2019-05-24

Video: Danska Stinna Kaastrup en sann inspirationskälla

Stinna Tange Kaastrup från Danmark är världens bästa paradressyrryttare. Hon är regerande världsmästare och en sann inspirationskälla. Hon föddes utan ben men det har inte stoppat henne från att rida. Med två spön som skänklar rider hon dressyr bättre än de flesta.

Läs mer på Hippson.se
2019-05-24

Sverige vann nationshoppningen i Rom

Det svenska laget vann årets första nationshoppning som gick i Rom. Henrik von Eckermann, Peder Fredricson, Angelie von Essen och Fredrik Jönsson ingick i laget.

Läs mer på Hippson.se
2019-05-24

Optimerat kortisoltest gav säkrare diagnos på häst

Ibland mäts kortisol i blod för att ställa en diagnos och till detta används ofta ett så kallat dexametasonhämningstest. Metoden används...

Läs mer hos Veterinär Magazinet
2019-05-24

SVA startar ny insamling av ovanliga fästingar

Statens veterinärmedicinska anstalt, SVA, vill veta mer om hur klimatförändringarna påverkar utbredningen av fästingar. En ny insamling är startad – och de ber därför hästägare som hittar en ovanlig fästing på sin häst att spara den i frysen och skicka in ett foto på den.

Läs mer på Hippson.se
2019-05-24

Lenas hästjobb för Beridna högvakten framåt

Många håller nog med om att den beridna högvakten är en mäktig syn på Stockholms gator. Vi följde med Lena Linn, generalsekreterare och...

Läs mer hos StockholmDirekt.se
2019-05-24

Lotterihästen blev en riktig fullträff för Sara-Sofia

För 20 år sedan vann Sara-Sofia Stenman hästlotteriet under Göteborg Horse Show. Nu är Kamelia 24 år gammal, och är fortfarande i Sara-Sofias ägo. Här berättar hon om känslorna och tiden tillsammans med det fantastiska stoet.

Läs mer på Hippson.se
2019-05-24

Dags för nationshoppning i Rom – Sverige först ut på banan

Sverige startar först i den prestigefyllda och utmanande nationshoppningen i Rom under fredagen. Klassen avgörs i två omgångar och vi har ett starkt lag på plats.

Läs mer på Hippson.se
2019-05-24

Två U25-hoppryttare får rida på Stockholm Stadion

Nu är det klart vilka svenska U25-ryttare som kommer att rida i de internationella klasserna under Stockholm Horse Week. Stella Röhlcke och Sissela Smith gör sig redo att gå för seger.

Läs mer på Hippson.se
2019-05-24

Forskningskollen: Fölet ”ärver” sin mammas tarmhälsa

I flera nya studier har forskarna tydligt visat hur fölets tarmflora utvecklas under den första tiden – och hur viktigt det är att stoet mår bra i sin mage för att hon ska kunna ge sin avkomma en så bra start i livet som möjligt.

Läs mer på Hippson.se
2019-05-24

Jurado Lopez stryker Fiontini från CDIO Uggerhalne

Danmarks-stationerade, spanska OS-ryttaren Severo Jurado Lopez kommer inte att tävla toppstoet Fiontini på hemmaplan i danska Uggerhalne. Hästen känns inte helt fräsch, berättar han.

Läs mer hos Eurodressage
2019-05-23

Hästar gick i för liten hage – cirkus riskerar vite

En kringresande cirkus höll sina hästar i en för liten hage med dåligt underlag vid en uppstallningsplats i Eslöv, rapporterar nyhetsbyrån Siren. Länsstyrelsen kräver nu att hagarna anpassas – och enligt beslutet ska ett vite betalas varje gång bristen upptäcks i framtiden.

Läs mer på Hippson.se
2019-05-23

Rolf-Göran Bengtsson tvåa i Danmark

På torsdagskvällen reds en 1,45-hoppning i danska Aalborg. Där blev det en svensk andraplats genom Rolf-Göran Bengtsson med Oak Grove's Carlyle.

Läs mer på Hippson.se
2019-05-23

Säsongspremiär för fälttävlans nationsserie

Till helgen är det säsongspremiär för fälttävlans Nations Cup i Storbritannien. En serie som är extra viktig för Sverige i år då en OS-plats står på spel. 

Läs mer på Hippson.se
2019-05-23

Västerås: Döttrarna lärde papporna att rida

Att föräldrar lär barn är inte ovanligt, att barn med avsikt lär sina föräldrar är däremot inte lika vanligt.

Läs mer hos Vasteras Tinding
2019-05-23

Vad stoppar dig? Så förändrar du som ryttare ditt tankesätt!

Emelie Espegren är psykologisk coach och har efter sin utbildning riktat in sig på idrottspsykologi och mental träning. Hon är själv ryttare och tävlar dressyr upp till Prix S:t Georges. Hennes föreläsning om hur vi kan öka prestationsförmågan genom att ändra vårt tankemönster illustrerar hon med sina medhjälpare – två emojifigurer vid namn Gunde och Ove.

Läs mer på Hippson.se
2019-05-23

Sara berättar åter om lastbilsbranden

Sara Algotsson Ostholt befinner sig i Sverige för att hålla träningar. Flera medier har träffat henne, i ett mycket känslosamt tv-klipp från Aftonbladet berättar hon om lastbilsbranden.

Läs mer på Hippson.se
2019-05-23

Ulla Håkanson söker hästskötare omgående

Dressyresset Ulla Håkanson söker nu en hästskötare. Ulla tävlar på GP-nivå och söker en groom som vill se och lära och bli en del av teamet.

Läs mer på Hippson.se
2019-05-23

Lättare för hästföretagare att få bygglov

Bygglovskravet har länge varit något av en bromskloss för att utveckla hästföretagandet. Ett rättsfall i Mark- och miljööverdomstolen gör nu att det blir det lättare för hästföretagare att få bygga.
– Det här får en mycket positiv inverkan på hela hästnäringen, säger Lotta Folkesson, ordförande i LRF häst i ett pressmeddelande.

Läs mer på Hippson.se
2019-05-23

Skogslotten – ridskolan där ryttarna kan gå från shettis till elit

Anita och Stefan Jonsson driver den prisade ridskolan Skogslotten. Deras resa fram till dagens blomstrande verksamhet är imponerande. Hos dem ska eleverna lära sig både god ridning och en djupare hästkunskap.

Läs mer på Hippson.se
2019-05-23

Veterinärstudent får Uppsala universitets ridstipendium

Rektorn har beslutat om tilldelning av 2015 års "Uppsala universitets Eric Lette-stipendium". Stipendiets syfte är att uppmuntra såväl studier som...

Läs mer hos Uppsala Universitet
2019-05-22

Veterinär utförde bränning – förundersökning inledd

Åklagare har inlett en förundersökning mot veterinären och travtränaren Daniel Schützer i Årjäng. Detta efter att han tidigare i år behandlade en häst med så kallad bränning.

Läs mer på Hippson.se
2019-05-22

Video: Finurliga Sally en riktig hejare på att låsa upp dörrar

Ponnyn Sally står i sjukhage efter att ha fått en allvarlig senskada. Det gör att hon är lite lätt uttråkad. För att fördriva tiden hittar hon på bus – genom att låsa upp dörrar till sina kompisars boxar.

Läs mer på Hippson.se
2019-05-22

Obefogad rädsla för smitta på sommarbeten

Risken att till exempel EHV-1-viruset ska smitta på bete när hästarna är friska är i princip obefintlig.

Läs mer hos ATL Lantbrukets Affärstidning
2019-05-22

Webb-tv: Här rider kronprinsessan in i Sörmland

Under onsdagen genomför kronprinsessan Victoria en vandring i de sörmländska skogarna. SVT är på plats vid Skottvångs gruva.

Läs mer hos Svt.se
2019-05-22

Brottsmisstänkt ryttare red Nations Cup för Sverige

I februari stoppades dressyrryttaren Mads Hendeliowitz av polisen på en vintersportort i Sverige. Han körde sin bil trots att han hade druckit, han hade 1,58 i promille och är misstänkt för grovt rattfylleri. Ändå är ryttaren med i utmanartruppen i dressyr och rider lagtävling för Sverige.

Läs mer på Hippson.se
2019-05-22

Global Champions Tour blir något i hästväg – se en trailer

Den 13–16 juni är det dags för Stockholm Horse Week och GCT, SVT kommer att sända en hel del från evenemanget. För att komma i stämning har de gjort en trailer, se den i Hippson-TV.

Läs mer på Hippson.se
2019-05-22

Nordsvensken Rabalder är stolt blodgivare

När Ale djurklinik behöver blod till sina patienter använder man sig av personalens hästar. Som nordsvensken Rabalder, som ägs av klinikens djursjukskötare Lisa Deyre. Rabalder är en stor kille och kan därför lämna rejält med blod om det behövs.

Läs mer på Hippson.se
2019-05-22

Superstoet Wega är dräktigt: "Väldigt spännande"

Efter den fruktansvärda händelsen då Sara Algotsson Ostholt förlorade två hästar i en lastbilsbrand kommer nu glädjande besked. Silverhästen Wega är dräktig.

Läs mer på Hippson.se
Sida: 1 2 3 4 5 ... 1738 nästa  sista