Senaste nytt
2019-03-26

Samtliga 46 hästar såldes på stora nätauktionen

I helgen hölls nätauktionen där 46 hästar från ett danskt stuteri gick under klubban. Samtliga hästar såldes och det hela beskrivs som en jättesuccé.

Läs mer på Hippson.se
2019-03-26

Fem U25-ryttare klara för Gothenburg Horse Show

I helgen blev det klart vilka tre U25-ryttare som får rida i Scandinavium, via Lövsta Future Challenge. Ytterligare två har fått wildcards, och tävlar således mot världseliten under Gothenburg Horse Show.

Läs mer på Hippson.se
2019-03-26

Träna mentalt med landslaget: ”Ha flera kortsiktiga mål"

Se andra delen av serien ”Hållbara ryttare”, om mental träning. Där förklarar landslagsryttarna i Saab Team Sweden Dressage hur de sätter mål tillsammans med sin coach Kjell Enhager. Detta för att utvecklas både i sadeln och som individer.

Läs mer på Hippson.se
2019-03-26

Världscupfinalen: Schneider struken och Werndl ersätter

Tyska Dorothee Schneider meddelande under måndagen att hon inte kommer till dressyrens världscupfinal i Göteborg. Det tar längre tid för hennes Sammy Davis Jr. att återhämta sig från en infektion än vad man hade trott. Benjamin Werndl tar hennes plats i finalen.

Läs mer hos Dressage-News
2019-03-26

Vanvårdade åsnor i Falköping behöver nytt hem

Hilma, Herbert och Ketty – det är namnen på de tre åsnorna som har farit illa på en gård i Falköping och som nu väntar på nya hem.
– Helst ska...

Läs mer hos Svt.se
2019-03-26

Silvagårdens ryttarförening ny SvRF-medlem i Göteborg

Svenska ridsportförbundet välkomnar Silvagårdens ryttarförening som ny medlemsklubb i Göteborgs och Bohusläns ridsportförbund.

Läs mer hos Svenska Ridsportförbundet
2019-03-26

Övedsritten lockade Sveriges distansryttare

Anklams distansryttarsällskaps satsning på Övedsritten, tillsammans med Öveds jakt- och fältrittklubb, lockade distansekipagen till helgens...

Läs mer hos Tidningen Ridsport
2019-03-25

Finalklart för ungdomarna till Göteborg

Efter de femstjärniga hoppningarna i Borås under helgen är det finalklart för Krafft Young Rider Cup och för juniorerna i Morgondagens Vinnare. Finalerna rids under Gothenburg Horse Show 3–7 april.

Läs mer i Svenska ridsportförbundet
2019-03-25

Webb-tv: Antar du utmaningen #teacupchallenge?

Har du hört om #CupOfTeaChallenge? Brittiska dressyrryttaren Charlie Hutton startade den senaste trenden i samband med ett av sitt avsnitt av Omega Equine All Star Academy.

Läs mer på Hippson.se
2019-03-25

Cornelia och Sissela utanför Scandinavium

Cornelia Rylen och Sissela Smith missade platserna till Gothenburg Horse Show. Men ännu finns det hopp när arrangören delar ut wild cards.

Läs mer hos Folkbladet
2019-03-25

Vollsjö: Brandorsak i stallet fortfarande okänd

Det är ännu oklart varför det började brinna i stallet i Vollsjö i fredags morse. Just nu utreder man om det har en koppling till två tidigare bränder i området.

Läs mer hos Skånska Dagbladet
2019-03-25

Tinny bar på en hemlighet – överraskade med ett föl

Stoet Tinny visade inga tecken på att vara dräktig. Men i fredags morse överraskade hon hela stallet när hon plötsligt hade sällskap i boxen. Bredvid henne stod ett litet stoföl.
– Jag har knappt hunnit hämta mig ännu, säger ryttaren Mary Svensson.

Läs mer på Hippson.se
2019-03-25

Anmärkningar åtgärdades inte – hästägare får betala böter

Stora skaderisker fanns i hagen och trots uppmaningar åtgärdade hästägaren inte bristerna. Nu har förvaltningsrätten i Göteborg dömt ägaren att betala 39 000 kronor i vite.

Läs mer på Hippson.se
2019-03-25

Wilma Ostholt och Belmondo njuter av våren i terrängen

När man har tränat intensivt och koncentrerat kan det vara härligt att också få busa till det med favoritponnyerna. Så var det för Wilma Ostholt, som var på ridläger i helgen. Där passade hon och vännerna även på att vattenträna.

Läs mer på Hippson.se
2019-03-25

Lindelöw, Spetz och Swartz klara för Gothenburg Horse Show

På måndagen stod det klart att hoppningens förbundskapten Henrik Ankarcrona tagit ut ytterligare tre ryttare till de femstjärniga klasserna under Gothenburg Horse Show.

Läs mer på Hippson.se
2019-03-25

Jens Fredricson om vikten av en bra sits och skänkel

Jens Fredricson, stallmästare på Strömsholm och Flyinge, har ett viktigt råd till alla som vill utveckla sin ridning. Det är att lära sig att använda sin sits på rätt sätt, och framför allt att lära sig hur skänkeln ska fungera i samspel med hästen.

Läs mer på Hippson.se
2019-03-25

Video: Vårkänslor på Bro Park – häng med på en fartfylld tur

I fredags öppnade Bro Park sin stora galoppbana för träning. Men hur känns det egentligen att flyga fram runt banan? I strålande solsken får vi följa med tränare Roy Arne Kvisla och hans team på en snabb tur.

Läs mer på Hippson.se
2019-03-25

Hinnemann och Merveldt italienska landslagstränare

Efter månader av rykten om att Johann Hinnemann och Anna Merveldt skulle träna det italienska dressyrlandslaget har detta nu bekräftats. Det står också klart att Cornelia Endres kommer att hjälpa ponnyryttarna.

Läs mer hos Eurodressage
2019-03-25

Många fina svenska placeringar internationellt

Många svenska hoppryttare tog för sig ute på internationella tävlingar på söndagen. Rolf-Göran Bengtsson och Fredrik Jönsson är några av...

Läs mer hos Tidningen Ridsport
2019-03-25

Carl Hedin: ”Ridskolehästarna har varit mina bästa tränare”

Dressyrryttaren Carl Hedin besökte Kungsbacka ridklubb en kväll i mars, för att hålla clinic för ridskolans elever. Han började själv sin ryttarkarriär på ridskola och hyllar ridskolehästen. Och, som han poängterar under clinicen, målet med ridningen är detsamma oavsett nivå – det blir bara mer förfinat allt eftersom.

Läs mer på Hippson.se
2019-03-25

Hoppning: Här är alla anmälda till världscupfinalen

Anmälningstiden har gått ut och alla som planerar att hoppa världscupfinalen i Göteborg om två veckor har anmält sig. Här finns hela listan.

Läs mer hos Tidningen Ridsport
2019-03-25

Uppdatering av SM-regler i dressyr: Betsling och ponnykval

Svenska ridsportförbundet kommer med ett förtydligande i kvalreglerna till SM i dressyr, detta för B-ponny. Man förtydligar även betslingen vid SM för juniorer och young rider.

Läs mer hos Svenska Ridsportförbundet
2019-03-25

Inte lätt att komma in i hästägarens bil: ”Akta sadeln bara!”

Humorduon Jojjo & Mackan bjuder på ännu ett träffande klipp – om röran i många hästmänniskors bilar. Någon som känner igen sig? Den uppmärksamma känner kanske även igen de båda tjejer som tar plats med Johanna Berg i bilen. Det är förstås systrarna Emma och Anna Elfstrand, även de kända youtubers.

Läs mer på Hippson.se
2019-03-24

Webbradio: Fredrik Spetz vann tuff kamp i Borås GP 2019

Fredrik Spetz från Norrköping vann söndagens GP-final i hopptävlingen arrangerad av Borås fältrittklubb.

Läs mer hos Sveriges Radio
2019-03-24

Video: När man helst vill leka för sig själv i hagen...

Det här söta lilla yrvädret tycker att det fungerar bäst att busa själv. Då är det tur att man är liten och kan smita genom staketet till hagen bredvid.

Läs mer på Hippson.se
2019-03-24

Oskarshamn: Föreläsning om smittskydd på ridklubben

– Smitta är ingenting du ser. Därför gäller det att alltid vara vaksam, sa länsveterinär Lilian Lange när hon föreläste inför Oskarshamns...

Läs mer hos Östra Småland
2019-03-24

Grand Prix-seger för Douglas Lindelöw i Italien

Douglas Lindelöw och Jezebel vann den trestjärniga Grand Prix-klassen i ett soligt Gorla Minore, Italien.

Läs mer på Hippson.se
2019-03-24

Rolf-Göran GP-trea med Oak Grove's Carlyle

Det fortsätter att gå bra för Rolf-Göran Bengtsson tillsammans med Oak Grove's Carlyle i tyska Braunschweig. I söndagens trestjärniga Grand Prix blev det en tredjeplats.

Läs mer på Hippson.se
2019-03-24

Dressyr: Foreign Affair såld till rysk ryttare

Malin Wahlkamp-Nilsson, beridare hos Patrik Kittel, mister sin tävlingspartner Foreign Affair. Valacken har sålts till ryska GP-ryttaren Elena Starr.

Läs mer på Hippson.se
2019-03-24

Expertsvar: Hoppning för häst som stressar upp sig

Vad gör man om hästen blir stark över lägre hinder och bommar vid träning på hemmaplan? Och hur ska man tänka om bett? Hoppryttaren Karin Martinsen ger råd och tips i sin frågespalt hos Hippson.

Läs mer på Hippson.se
2019-03-24

Jimmy välkomnades hem från Special Olympics

I kväll välkomnade vi vår silvermedaljör från Special Olympics i Abu Dhabi hem. Stort grattis till Jimmy och lagledaren Helen.

Läs mer hos Svenska Ridsportförbundet
2019-03-24

Även islandshästar ska få plats i Höganäs hästcentrum

Möjligheterna att skapa ett hästcentrum i Höganäs har utretts och ska snart redovisas. Nu kan man se hur det är tänkt att se ut.

Läs mer hos Helsingborgs Dagblad
2019-03-24

Skåne: Mystiska bränder ödelägger häststall

Hästgårdarna brinner och hästägarna är oroliga för fler mystiska eldsvådor. På bara en månad har våldsamma bränder härjat gårdar med bara...

Läs mer hos Kvälls Posten - Expressen
2019-03-24

Malin Baryard Johnsson var snabbast i Paris

Malin Baryard Johnsson har inlett söndagen i Paris på allra bästa sätt, med vinst. Tillsammans med H&M Second Chance tog hon segern i en tidshoppning över 1,50-hinder.

Läs mer på Hippson.se
2019-03-24

Haflingern Staccato är Lovisas drömhäst

För Lovisa Lindquist var det kärlek vid första ögonkastet – i rasboken. Haflingern var hennes drömmars häst och när Staccato klev in i hennes hjärta kunde hon inte släppa taget.

Läs mer på Hippson.se
2019-03-23

Dressyr: Flera svenska framgångar i finska Ypäjä

Tre pallplatser och en seger blev resultatet för de svenska ryttarna. Detta under lördagens internationella dressyr i Ypäjä, Finland.

Läs mer hos Svenska Ridsportförbundet
2019-03-23

Ponnyallsvenskan har hoppat i gång i fyra zoner

Nu har ponnyernas elitserie i hoppning dragit i gång för fullt. Denna helg rids första omgången i fyra zoner – en av dem är zon Syd där...

Läs mer hos Tidningen Ridsport
2019-03-23

Borås: Ottilia Lundgren toppade 1,45-klassen

Jakten på ett kval till Göteborg för de unga svenska ryttarna pågår för fullt på det femstjärniga meetinget i Borås. Lördagens 1,45-klass...

Läs mer hos Tidningen Ridsport
2019-03-23

Tyskland: Rolf-Göran Bengtsson 1,50-tvåa på Carlyle

Sent på lördagskvällen tog Rolf-Göran Bengtsson en topplacering med Oak Grove's Carlyle i tyska Braunschweig. Ekipaget kom tvåa i en 1,50-klass.

Läs mer på Hippson.se
2019-03-23

Miljösmart och snyggt hinder till Gothenburg Horse Show

Ännu ett smart hinder tar plats i hinderparken till Gothenburg Horse Show. Det är Ecoestrian-hindret som är skapat av återvunnet material och som därmed är både snyggt och miljövänligt.

Läs mer på Hippson.se
Sida: 1 2 3 4 5 ... 1717 nästa  sista  

Aktuella samarbeten

Ridsportens Innovationer
Hållbara ryttare
Patrik Kittel Dressage Tour

Senaste numret

Hippson nr 1
Special: Bli bäst på helheten. I årets första nummer djupdyker vi i Pether Marknes vinnande system. Tidningen innehåller även unika planeringsmallar för häståret.
Läs mer om innehållet

Dessutom:

  • Rid din häst med takt och schuvung
  • John Hickey tömkör över hinder
  • Rakriktad häst rör sig balanserat
  • Planera ditt foderår
  • Så lägger du ett sårbandage 
  • Fyra dagliga stretchövningar
  • Professorn om träningsfria perioder
  • Tips för ett systematiserat hingstval

Och mycket, mycket mer...

Bli prenumerant!
Tecknar du en prenumeration skickar vi specialnumret till dig direkt, utan extra kostnad. Därefter får du ytterligare sex utgåvor. Allt som allt sparar du 198 kronor jämfört med lösnummerpris.

Till erbjudandet
Galleriet på Hippson Market