Senaste nytt
2020-01-21

Digital sadelmatta ska förebygga skador på hästen

Just nu håller en digital sadelmatta på att tas fram. Den ska mäta trycket på hästen, både när den står stilla och när den rids. En av skaparna, Alexandra Kettil, berättar mer om redskapet – som kan bli en hjälp för både hästar och deras ägare.

Läs mer på Hippson.se
2020-01-20

Henrik och Stephanie hoppar i Amsterdam

I veckan är det dags för femstjärniga Jumping Amsterdam 2020, med världscupen i hoppning. För Sveriges del kommer Henrik von Eckermann och Stephanie Holmén till start.

Läs mer hos World of Showjumping
2020-01-20

Video: Kombinerat träningspass för polishästarna

I förra veckan fick 14 hästar hos Polisrytteriet väst jobba över bommar. Det var dock inte bara rent markarbete som stod på schemat, i övningen fanns även inslag av miljöträning – något som såväl hästar som ryttare uppskattade.

Läs mer på Hippson.se
2020-01-20

Svenska ridsportförbundet ser över nya betalningssystemet

I ett par veckor har det nya anmälningssystemet i TDB varit i gång, men allt har inte fungerat optimalt. Svenska ridsportförbundet går nu ut med att de ser över de problem som har uppdagats.

Läs mer på Hippson.se
2020-01-20

Johanna Due-Boje på träning hos Cathrine Dufour

Johanna Due-Boje har tillbringat fyra dagar hos världsfemman Cathrine Dufour i Roskilde, Danmark. Med sig hade Johanna två hästar och hon fick tips om allt från hörnpasseringar till lättridning ur piaff.

Läs mer på Hippson.se
2020-01-20

Veterinärer från Europa ska hjälpa djur i Australien

Ett team med veterinärer och djursjukskötare från IVC Evidensia kommer att åka till Australien. Detta för att stötta kollegor och hjälpa djur som drabbats av bränderna.

Läs mer på Hippson.se
2020-01-20

Nya rutiner för dopningsprov i år – utser särskilt team

Från och med i år börjar Svenska ridsportförbundet att arbeta med särskilda provtagningsteam för dopningsprov på tävling.
– Det här är en efterlängtad kvalitetssäkring. Nu kommer vi kunna få en mer effektiv och professionell hantering, samt ge möjlighet till utökad provtagning, säger förbundsveterinär Peter Kallings till SvRF.

Läs mer på Hippson.se
2020-01-20

Ny Grand Prix-serie i ATG Riders League: "Efterlängtat"

Tävlingen ATG Riders League fortsätter under 2020. Den utökas dessutom med en femstjärnig Grand Prix-serie över 1,50-hinder. Det blir möjligt att satsa pengar och spela på ekipage i båda divisionerna.

Läs mer på Hippson.se
2020-01-20

Sadeltjuvar bröt sig in: "Måste ha varit här och rekat"

Under natten till fredagen i förra veckan bröt sig tjuvar in i ett stall i Rolfstorp i Varbergs kommun. Tre sadlar till ett värde av cirka 12 000 kronor stals.

Läs mer på Hippson.se
2020-01-20

Bruce Springsteen höll i ridgala som drog in 1,5 miljoner dollar

Under söndagen hölls galan "Take Me to Tokyo" i Wellington, Florida. Den leddes av Bruce Springsteen och hans fru Patti Scialfa – och drog in 1,5 miljoner dollar till de amerikanska ridsportlagen inför OS i Japan i sommar.

Läs mer hos Dressage-News
2020-01-20

Referat: Ingrid Klimke inspirerade till kavalettiarbete

I lördags besökte den tyska landslagsryttaren Ingrid Klimke Stockholm för att hålla en clinic anordnad av Equestrian Academy. Det blev en fullspäckad dag i ridhuset, där arbetet med kavaletti oavsett gren stod i främsta rummet. Missa inte Hippsons matiga referat – med åtta konkreta övningar.

Läs mer på Hippson.se
2020-01-20

Brukare på "Hälsa med hästkraft" ska göra en podcast

Nils Taghinejad har alltid drömt om en egen radiokanal. Nu har han fått med sig flera kompisar på ”Hälsa med hästkraft” att göra en podcast, med start i februari–mars.

Läs mer hos Helsingborgs Dagblad
2020-01-20

Mästarhästen Clooneys ägare prisad av hästägarförening

Luigi Baleri har fått utmärkelsen Årets hästägare av hästägarklubben Jumping Owners Club. Han äger bland annat regerande...

Läs mer hos Tidningen Ridsport
2020-01-20

Video: Lyckan att få lära sig rida på en Grand Prix-häst

Alizee Froment är känd för sina fantastiska uppvisningar där hon rider GP-dressyr helt utan huvudlag. Och med en sådan mamma är det inte vilken ponny som helst man får lära sig rida på. Kolla klippet – där Alizees lilla dotter får testa "ponnyridning extra allt” på maffiga kändishästen Sultan.

Läs mer på Hippson.se
2020-01-20

Webbradio: Häst fast i lerigt dike – räddad med bandvagn

En häst fastnade på söndagseftermiddagen i ett dike på Broslätt i Bollebygd. Den kunde inte ta sig upp för egen maskin.

Läs mer hos Sveriges Radio
2020-01-19

Video: När hästen bjuder dig på styrketräning

Vem behöver gymmet och alla tyngder när hästen bjuder till och gör jobbet. Den här killen tränar biceps med hjälp av sin häst, kanske något att testa?

Läs mer på Hippson.se
2020-01-19

Webb-tv: Tolvåriga ryttaren Thindra ska tävla i Scandinavium

Under söndagens hopptävling på Hippologum i Umeå vann Thindra Silfversten. Nu sa hon få tävla i Göteborg.

Läs mer hos Svt.se
2020-01-19

Sörmons RK fick en anonym donation: ”Är helt otroligt”

Tomten kom tidigt till Sörmons RK i Karlstad. Någon månad före jul blev föreningens ordförande uppringd av banken, som meddelade att någon hade gjort en anonym donation till klubben. Pengarna skulle användas till förbättrad ventilation i stallet och till ett bevattningssystem i ridhuset.

Läs mer på Hippson.se
2020-01-19

Världscupen: Douglas tia – segern till Denis Lynch

Douglas Lindelöws tid i omhoppningen var den näst snabbaste, men tyvärr föll en bom och han slutade på tionde plats i Leipzigs världscup. Douglas är dock väldigt nöjd med Casquo Blue.
– Jag är framför allt jättenöjd med första rundan, den var helt perfekt, säger han till Hippson.

Läs mer på Hippson.se
2020-01-19

Veterinär och läkare ska förstärka hästvälfärdsrådet

Svenska ridsportförbundet har förstärkt sin organisation med en förbundsläkare och en förbundsveterinär. Och det är två välkända...

Läs mer hos Tidningen Ridsport
2020-01-19

DN har recenserat tre nya och ovanliga hästböcker

Hästböcker där känslorna står i centrum eller med ett hett triangeldrama? Höskulleromantik eller med hisnande akrobatik i dekadenta...

Läs mer hos DN.se
2020-01-19

Häst lockar flest gymnasieelever till Svedala kommun

Mellan den 15 januari och 15 februari pågår gymnasievalet i Skåne. Det är en tid då många ungdomar på högstadiet våndas över ett...

Läs mer hos Lokaltidningen Svedala
2020-01-19

Webbradio: Malin Husöy vann P4 Sörmlands sportpris

Lyssnarna har sagt sitt, ryttaren Malin Husöy är vinnare av P4 Sörmlands sportpris 2019.

Läs mer hos Sveriges Radio
2020-01-19

Veckans gård: Hästgård med två boningshus och egen ridslinga

Detta är gården för dig som söker lite av varje. Gården har två boningshus. Stall med gott om plats att bygga ut med fler boxar, stor ridbana och skog med egen ridslinga. Läget är perfekt med nära till Norrköping, Söderköping och Valdemarsvik.

Läs mer på Hippson.se
2020-01-19

Tre svenskar till start i Leipzigs världscupomgång

Den här veckan har världscupen landat i Leipzig och tre svenskar finns med i eftermiddagens startlista. Det är Evelina Tovek, Douglas Lindelöw och Henrik von Eckermann – klassen startar 15.00.

Läs mer på Hippson.se
2020-01-19

Gymnasieutbildningar med inriktning häst ändras

I dag är alla gymnasieutbildningar där man lär om djur under samma "paraply". Men från och med 2021 blir häst en egen inriktning. Något som kommer att stärka skolorna och göra det lättare att få korrekt arbetsmarknadsstatistik. Det tror man på Hästnäringens yrkesnämnd, HYN.

Läs mer på Hippson.se
2020-01-18

Video: Hugosson bjuder på "moves" för den danssugna

Bytt ut stallkläderna mot "disco-stassen" i kväll? Orolig för att inte ha den rätta känslan i kroppen om det bjuds upp till dans? Då kanske Pontus Hugossons senaste Instagram-klipp kan bidra med inspiration.

Läs mer på Hippson.se
2020-01-18

Felfri comeback av Hansson WL och Peder i Oliva

Peder Fredricson startar utomhussäsongen i Oliva, Spanien, med är bland andra Hansson WL som är tillbaka på tävling efter ett långt uppehåll. Och comebacken har gått strålande – två felfria rundor så här långt.
– Det känns jättebra, säger Peder till Hippson.

Läs mer på Hippson.se
2020-01-18

Webb-tv: Ponny på rymmen tog bussen hem

En liten ponny som hittades på en större väg i Cardiff, Storbritannien, kunde fångas in och återförenas med sin ägare. Men transporten hem var av det mer ovanliga slaget – ponnyn tog bussen hem.

Läs mer på Hippson.se
2020-01-18

Webbradio: Kommunens bidrag till Bälinge RF dras in

Uppsala kommun har beslutat att inte förlänga det hyresbidrag Bälinge ryttarförening tidigare har fått. Det har gjort att ryttarföreningen har behövt säga upp sitt nuvarande hyreskontrakt – och måste hitta nya lokaler till sommaren.

Läs mer på Hippson.se
2020-01-18

Förbundskaptenen andas ut efter hästarnas transferfönster

Vid midnatt natten mellan onsdagen och torsdagen stängdes transferfönstret för OS-hästarna.
– Lyckligtvis hände det inget överraskande,...

Läs mer hos DN.se
2020-01-18

Upptäckte fång efter hästköpet – vad gäller juridiskt?

Hippsons juridikexpert, advokat Eva Johansson, har fått en fråga från en hästköpare. Hovslagaren säger sig se att hästen hon köpt har haft fång för ett par månader sedan, men detta berättade aldrig säljaren. Kan köpet reklameras?

Läs mer på Hippson.se
2020-01-17

Evelina Tovek 1,50-placerad i Tyskland

Den här helgen har hoppningens världscup intagit Leipzig, Tyskland. Evelina Tovek inledde fint i fredagens 1,50-klass med en åttondeplats.

Läs mer på Hippson.se
2020-01-17

Video: Hur ryttare och cyklister samsas i naturen

Ömsesidig uppsyn och respekt för varandra är viktigt när ryttare och cyklister ska samsas i skogen. I det här klippet visas goda exempel på hur båda parter ska agera, för att alla ska kunna utföra träning utan att någon tar skada.

Läs mer på Hippson.se
2020-01-17

Webbradio: Naturliga hästkrafter tillbaka i skogsbruket

Mildare vintrar och hårdare miljökrav gör att skogsbruket får anpassa sig. Där stora maskiner inte kan ta sig fram, eller där tunga fordon inte får lämna spår efter sig i naturen, använder man nu sig av brukshästar i stället. Detta rapporterar Sveriges radio P4 Västernorrland. 

Läs mer på Hippson.se
2020-01-17

Ryttarkritik mot nya betalningssystemet

Hoppryttaren Per-Ola Forsberg är starkt kritisk mot det nya betalsystemet som används när man anmäler till tävling. Han menar att det är en osmidig lösning som kunde ha gjorts mycket bättre.

Läs mer på Hippson.se
2020-01-17

Hästar räddas undan vulkanutbrott i Filippinerna

I veckan har det rapporterats om att ett utbrott på vulkanön Taal i Filippinerna är mycket nära förestående, i söndags började vulkanen spruta ut lava och aska. Mängder med människor har evakuerats och nu rapporterar TV4 att även hästar räddas från ön. Taal är i vanliga fall ett populärt turistmål och det ska finnas runt 1 000 hästar där. Se det dramatiska klippet.

Läs mer på Hippson.se
2020-01-17

Populära ponnyer på veckans Hippson Market-lista

På veckans lista från Hippson Market tipsas vi om fem fina ponnyer – både kategori B, C och D. Kanske finns just din framtida drömponny med denna gång?

Läs mer på Hippson.se
2020-01-17

Nysätra: Hästar oskadda efter torsdagens brand i stall

Ett stall i Nysätra söder om Järlåsa började brinna på torsdagsförmiddagen.

Läs mer hos Sveriges Radio
2020-01-17

Kampen mot leriga hästhagar fortsätter

Kampen mot leran fortsätter för många hästägare runt om i landet. SVT Nyheter väst har besökt Göteborgs fältrittklubb. Där försöker de arbeta bort leran och lägga på grus i hagarna.

Läs mer på Hippson.se
Sida: 1 2 3 4 5 ... 1810 nästa  sista