Senaste nytt
2021-01-23

Köpte tillbaka barndomsponnyn efter 14 år

När Linnea Karlsson var liten såldes hennes ponny Grythöjdens Index, då sju år gammal. 14 år senare är han tillbaka hemma på gården i Småland för att agera läromästare åt hennes egna barn.

Läs mer på Hippson.se
2021-01-23

Peder Fredricson och Hansson tvåa i Spanien

Peder Fredricson är på plats vid tävlingarna i Oliva, Spanien. På lördagen blev det en andraplacering tillsammans med Hansson WL i en 1,40-klass. 

Läs mer på Hippson.se
2021-01-23

Nominera till Lövstas hållbarhetspris

Sedan 2016 har Lövsta Future Challenge prisat personer, organisationer och företag för deras goda hållbarhetsinitiativ inom hästnäringen. Nu är det dags att nominera årets pristagare.

Läs mer på Hippson.se
2021-01-23

Kittel på tredje plats i världscupens Grand Prix

Det blev svenskt på pallen i den inledande Grand Prix-klassen vid världscuptävlingarna i Salzburg. Patrik Kittel och Delaunay OLD kom trea. 

Läs mer på Hippson.se
2021-01-23

Sigrid Bergåkra i trafikolycka – ambulans till sjukhus

Under fredagens kväll var Sigrid Bergåkra och fästmannen Jesper Andersson med om en trafikolycka i snöovädret. Sigrid fördes till sjukhus med ambulans.

Läs mer på Hippson.se
2021-01-23

Veckans tävling: Vinn en jacka från Sveland

Håller du dig varm under ridturen? I veckans tävling, som arrangeras i samarbete med Sveland Djurförsäkringar, kan du vinna en snygg jacka. 

Läs mer på Hippson.se
2021-01-22

Klipp: "Mockar du matte så sopar jag"

Visst blir arbetet så mycket lättare och roligare om man får lite hjälp. Frågan är om det går så mycket snabbare när det är hästen som står för sopandet.

Läs mer på Hippson.se
2021-01-22

Snart dags för tävlingsstart för yrkesverksamma

Från och med söndag, den 25 januari, hävs tävlingsstoppet och yrkesverksamma ryttare får åter ge sig ut på tävling i Sverige. Men vad innebär det egentligen att vara yrkesverksam ryttare i TDB? Och hur har förbundet resonerat när de har godkänt ryttare? Lotta Amnestål från SvRF förklarar.

Läs mer på Hippson.se
2021-01-22

Mästerskapshästen Quartermain såld till USA

Hannell Dressage Stables framgångsrika valack och Marina Mattssons tävlingspartner Quartermain är såld till USA.
– Jag har haft fantastiskt mycket glädje av Qorre, säger Marina i ett pressmeddelande.

Läs mer på Hippson.se
2021-01-22

OS ställs in uppger anonym regeringskälla i Japan

Den japanska regeringen ska ha kommit fram till att det inte går att genomföra sommarens olympiska spel. Det uppger en anonym regeringskälla till The Times, det rapporterar Göteborgs-Posten.

Läs mer på Hippson.se
2021-01-22

Forskaren: "Beteendeproblem är ofta oupptäckt smärta"

Två nya studier har tittat närmare på ett av hästvärldens största bekymmer: hältan. Frågan är hur den bäst ska upptäckas, är det tekniken som ska hjälpa oss se små förändringar eller är det vi själva som måste lära oss förstå vad våra hästar redan skriker till oss? Eller kanske både och? 

Läs mer på Hippson.se
2021-01-21

Dags för världscupdressyr i Österrike till helgen

Äntligen är det dags för världscup igen! Två svenska dressyrryttare startar i Salzburg, Österrike, till helgen. På plats finns även flera svenska hoppryttare. 

Läs mer på Hippson.se
2021-01-21

Video: All In och hagkompisens bus

Har du också träffat en häst som biter och drar i hagkompisens täcken? Peder Fredricsons mästerskapshäst All In är känd världen över för sina prestationer på tävlingsbanan. Hemma på Grevlunda blir det bus i hagen med kompisen Flecu. Se det härliga klippet ovan, där kompisarna testar täckets hållbarhet! 

Läs mer på Hippson.se
2021-01-21

Kvinna dömd för bedrägeri fortsätter att luras

En bedrägeridömd kvinna som lurat minderåriga på pengar genom att påstå sig ha hästprylar att sälja och fått betalt via swish är fortfarande aktiv med bedrägerierna. En mamma har hört av sig och berättat att hennes dotter häromdagen blev lurad av kvinnan på pengar.

Läs mer på Hippson.se
2021-01-21

Vill se ökat samarbete mellan ridskolor och uppfödare

SVT lyfter frågan om hästbrist och ridskolornas problem att hitta lämpliga hästar. De intervjuar Anna Reilly, ridskolerådgivare på Svenska ridsportförbundet, som gärna vill se fler samarbeten mellan ridskolor och uppfödare.

Läs mer på Hippson.se
2021-01-21

Barns fritidsaktiviteter ska kunna hålla öppet

På torsdagen meddelade regeringen att idrotts-, fritids- och kulturaktiviteter för barn födda 2005 eller senare ska kunna hållas öppna. De undantas därmed från rekommendationen om att hålla icke-nödvändig verksamhet som drivs av bland annat kommuner stängda.

Läs mer på Hippson.se
2021-01-20

Video: När man hittar en riktigt "hästig" låt

I det här Tik-tok-klippet har den som gjort det verkligen hittat rätt låt för tillfället. Är det fler som känner igen sig i att man har mer hö på och i kläderna än i höpåsen man försökt packa.

Läs mer på Hippson.se
2021-01-20

I Mariestad får ridskolan ha öppet

Det råder olika förutsättningar för landets ridskolor med anledning av coronapandemin. Hippson har tidigare rapporterat om Ronneby RK som inte kan starta upp sin ridskoleverksamhet. Hos Mariestads RK går det däremot bra – men med restriktioner.

Läs mer på Hippson.se
2021-01-20

Tips för spänd häst inne på hoppbanan

Hej. Jag har svår att få till galoppen inne på banan. Jag har en väldigt försiktig häst som hoppar med bra teknik men som lätt blir spänd. När han blir spänd är det svårt att få den där stora galoppen på honom som jag behöver. Hur ska jag tänka inne på banan för att få till en bra och stor galopp utan att skapa för mycket spänning i hästen?

Läs mer på Hippson.se
2021-01-20

Klart att det blir tävling på Elmia i höst

Coronapandemin satte stopp för Jönköping Horse Show men 2021 är tävlingen tillbaka igen. Den 27-31 oktober är det dags för femte upplagan av tävlingen. Redan i slutet av februari öppnar kvaltävlingarna upp.

Läs mer på Hippson.se
2021-01-20

Så jobbar brandförsvaret vid djurlivräddning

Brand i stall, hästar som gått ner sig i diken eller djur som har fastnat. Detta är exempel på nödsituationer där räddningsarbetare kan behöva rycka ut. Magnus Libert, vid Södertörns brandförsvar, berättar om hur arbetet går till vid djurlivräddning och ger värdefulla tips till djurägare vid en nödsituation.

Läs mer på Hippson.se
2021-01-19

En härlig oas för familjen med egna hästar

I Brämhult ligger en välskött och unik hästgård med ett stort bostadshus, stall, lösdrift och egen ridbana. Och med endast 8 minuter till Borås och 45 minuter till Göteborg ligger den på behagligt pendlingsavstånd. 

Läs mer på Hippson.se
2021-01-19

Lång väntan på besked för Mathilda Karlsson

Först säkrade Mathilda Karlsson, som numera rider för Sri Lanka, en OS-plats men så strök Internationella ridsportförbundet, FEI, resultatet. Med OS uppskjutet ett år fanns tid att överklaga till CAS men beslutet efter den förhandlingen dröjer.

Läs mer på Hippson.se
2021-01-19

Värmdö: Protester mot helikopterplacering

Region Stockholm håller på att utreda var man ska placera regionens ambulanshelikopter. Ett förslag är på hästtäta Värmdö, ett förslag som väcker protester.

Läs mer på Hippson.se
2021-01-18

När man snubblar och hoppas att ingen ser

Den här söta pållen har lite väl bråttom i hagen. Plötsligt halkar den i gräset, eller var det meningen hela tiden att den skulle lägga sig ner?

Läs mer på Hippson.se
2021-01-18

Här är de nominerade till Ryttargalan 2020

Den 28 januari är det dags för Ryttargalan 2020, som i år blir digital och direktsänd. Här är priserna som delas ut och de nominerade till galan.

Läs mer på Hippson.se
2021-01-18

Ny podcast från Gothenburg Horse Show

Längtar du efter Gothenburg Horse Show och tävlingar i Scandinavium? Nu släpper arrangören en podcast där det bjuds på hästsnack och starka minnen från Göteborg. 

Läs mer på Hippson.se
2021-01-18

Vem är den största stjärnan under 2000-talet?

Vem tycker du borde vinna priset som den starkast lysande stjärnan under 2000-talet? Det ska nu avgöras i kategorin "Stjärnornas stjärna" vid årets digitala ryttargala. 

Läs mer på Hippson.se
2021-01-18

Upprop om lagändring – stämdes för hästförsäljning efter flera år

Lina Wiman sålde en häst till en privatperson för snart tre år sedan. Nu hävdar köparen att det är fel på hästen och stämmer säljaren, något som är fullt möjligt eftersom hästköp regleras under konsumentköplagen. Nu kämpar Lina för att lagen ska ändras, med hjälp av en namninsamling.

Läs mer på Hippson.se
2021-01-18

Helgstrand och Beerbaum i nytt samarbete

Helgstrand Dressage är den stora aktören på marknaden när det gäller förmedling av dressyrhästar. Nu går Andreas Helgstrand in i ett nytt samarbete med den tyska hoppryttaren och OS-medaljören Ludger Beerbaum och satsar vidare i ett gemensamt bolag.

Läs mer på Hippson.se
2021-01-18

Video: Häst eller flodhäst?

Denna hästen verkar ha hittat hagens djupaste vattenpöl. Och tvekar inte att ta sig ett "härligt" lerbad..Vilken hästägare känner igen sig? 

Läs mer på Hippson.se
2021-01-18

Lotta Zimmermann: "Jag dras till det logiska"

Lotta Zimmermann började som så många andra barn med ponnyhoppning. Som tonåring tog hon dock en paus från hästvärlden för att istället göra karriär inom IT-branschen. Det var först senare, när hon märkte att jobbet tog upp för mycket tid och hon behövde mer balans i livet som hon återupptog hästintresset. 

Läs mer på Hippson.se
2021-01-18

Måndag morgon och man vill bara snooza

Låt mig får sova bara lite till, ska strax gå upp. Visst vill man bara ligga kvar i sängen när klockan ringer på måndag morgon.

Läs mer på Hippson.se
2021-01-17

"Förvänd galopp är en inlärningsfråga"

Här svarar Nina Bengtsson på hur man lär en hopphäst, som vid minsta antydan av byte av varv även byter galopp, att gå i förvänd galopp.

Läs mer på Hippson.se
2021-01-17

Självbiografisk bok om uppväxten på "Hästgården"

I ett pressmeddelande berättar Nordsteds Förlagsgrupp att de tillsammans med Storytel senare i år ger ut Sophie Jahns självbiografiska berättelse "Pappas flicka på hästgården". Där berättar hon om sin uppväxt på "Hästgården" (en prisbelönad radiodokumentär från SR) där livet bakom de stängda dörrarna gick ut på att parera en våldsam och nyckfull faders maktmissbruk och övergrepp.

Läs mer på Hippson.se
2021-01-17

En cup där alla får vara med

Team Equus for Hope startades 2016 och är en välgörenhetsorganisation full med ridande medlemmar. Från början var det elever till tränaren Bella Rodhelind, i dag finns det över 60 teamryttare över hela landet. I vår drar föreningen igång en cup där alla får vara med, även de som inte rider.

Läs mer på Hippson.se
2021-01-17

My Lagerberg berättar om sjukdomen och hästlivet

Hon har arbetat som hoppryttare och storsatsat inom sporten – trots att hon har sju hål i luftstrupen. My Lagerberg har inte varit speciellt öppen med hur sjuk hon faktiskt har varit, men nu berättar hon om svårigheterna, operationerna och det som drivit henne framåt och fått henne att orka – kärleken till hästarna.

Läs mer på Hippson.se
2021-01-16

Bildspel: Sagolikt häftigt på digital hästmaskerad

Det kom in massor av bidrag när Norra Skånes fjordhästförening ordnade en digital maskerad före jul. Här kommer ett stort bildspel med några av deltagarna utklädda till Pippi Långstrump, Snögubben, drakar och spöken.

Läs mer på Hippson.se
2021-01-16

Stipendium för unghästutbildare

För sjätte gången kommer Christina Sääfs minnesstipendium att delas ut till en unghästutbildare. Det delas ut under Billdal Horse Show i slutet av mars och ansökningstiden går ut den 14 samma månad.

Läs mer på Hippson.se
2021-01-16

Häst hittad nedkyld i vattendrag

På lördagsmorgonen hittades en häst nedkyld i ett dike i Tjuvkil som ligger i Kungälvs kommun. Innan räddningstjänsten hann fram hade hästen kunnat ta sig upp.

Läs mer på Hippson.se
Sida: 1 2 3 4 5 ... 1881 nästa  sista