Senaste nytt
2019-09-22

Video: Rykta hästen som familjen Madden

På John Madden Sales, där John och Beezie Madden har sina hästar, är man noga med hästens rykt och skötsel. I detta klipp får vi ta del av alla knep och detaljer, om hur de gör för att få hästarna skinande rena. Låt dig inspireras i klippet ovan! 

Läs mer på Hippson.se
2019-09-22

Fälttävlan: Sverige på andra plats i Nations Cup

Under söndagens eftermiddag avgjordes det fyrstjärniga Nations Cup meetinget med terräng i belgiska Waregom. Det  svenska laget red hem andraplatsen. Här sammanfattar förbundskapten Fredrik Bergendorff tävlingshelgen.  

Läs mer på Hippson.se
2019-09-22

Saint-Tropez: Fredrik Jönsson på pallplats i Grand Prix

Fredrik Jönsson och topphästen Cold Play kom på tredje plats i den prestigefyllda Grand Prix-hoppningen över 1,55-hinder i franska Saint-Tropez. 

Läs mer på Hippson.se
2019-09-22

Expertfråga: Hur tas steget från Lätt A till Medelsvår C?

En Hippson-läsare vill debutera en ny klass, Medelsvår C. Men vad krävs egentligen och vad borde hon träna på innan? Dressyrexpert Emelie Brolin svarar i sin frågespalt.

Läs mer på Hippson.se
2019-09-22

SWB-hingsten Point Break 1374 placerad i unghäst-VM

Det blev felfritt även i finalen vid unghäst-VM i hoppning för Point Break 1374 och Anders Lagergreen. Ekipaget slutade på sjunde plats i belgiska Zangersheide.

Läs mer på Hippson.se
2019-09-22

Hund sprang lös i hästhage – omhändertogs av polis

En hund av rasen siberian husky, som saknar sin ägare, finns på polisstationen i Norrköping. Det var vid 19.30-tiden i går kväll som polisen...

Läs mer hos Svt.se
2019-09-22

Häst i nöd räddad ur dike

Räddningstjänsten i Flen håller sedan 10.50-tiden på söndagen på att försöka rädda en häst ur ett dike.

Läs mer hos Ekuriren.se
2019-09-22

Tristan Tucker lärde ut mental träning för hästar

Förra helgen besökte Tristan Tucker Flyinge för att dela med sig av sin träningsmetod. Målet är att varje häst ska känna sig självsäker och trygg, oavsett situation eller miljö.
– Först när du har en häst som är mästare över sin egen kropp kan den prestera på topp, säger han.

Läs mer på Hippson.se
2019-09-22

Taylor Swift ställer in efter djurrättsprotester

Den amerikanska popstjärnan Taylor Swift ställer in sin spelning vid Australiens främsta hästkapplöpning Melbourne Cup i november, detta efter...

Läs mer hos SvD
2019-09-22

Gotlänningen är redo för VM i hovslageri

Efter månader av förberedelser är Fredrik Strange från Sproge redo att representera Sverige, detta när VM i hovslageri avgörs i engelska...

Läs mer hos Helagotland.se
2019-09-21

Tävlingshästar toppar veckans Hippson Market-lista

I veckans lista från Hippson Market ges tips på fem trevliga tävlingshästar. Både stora hästar och ponnyer, läromästare och unghästar, finns med på listan denna gång.

Läs mer på Hippson.se
2019-09-21

Point Break enda SWB-hästen till final i unghäst-VM

I morgon, söndag, är det dags för final i hoppningens unghäst-VM i belgiska Zangersheide. Anders Lagergreen och femåriga Point Break 1374 är det enda SWB-ekipaget som har gått vidare till finalen. 

Läs mer på Hippson.se
2019-09-21

Webbradio: Flera sadelstölder i Örebro

Flera hästgårdar i södra delarna av Örebro län har de senaste dagarna utsatts för stölder, detta av hästutrustning och då främst av sadlar.

Läs mer hos Sveriges Radio
2019-09-21

Fälttävlan: Sverige tvåa inför den avgörande terrängen

Det har nu ridits både dressyr och banhoppning vid Nations Cup i fälttävlan i Waregem, Belgien. Inför morgondagens avgörande terräng ligger Sverige på en andra plats. 

Läs mer på Hippson.se
2019-09-21

Skrittklocka ska påminna om vikten av uppvärmning

Inför SWB Equestrian Weeks kommer en stor klocka att installeras vid framridningen. Detta för att påminna ryttarna om hur viktigt det är att låta hästen värma upp i skritt, för att den ska bli hållbar.

Läs mer på Hippson.se
2019-09-21

Ny regel om spö – för att säkra hästarnas välfärd

Från och med årsskiftet kommer nya regler för spö inom hoppning att införas i Storbritannien. Detta för att värna hästarnas välfärd.

Läs mer på Hippson.se
2019-09-21

Omfattande stallbrand – tolv hästar omkom

Tolv hästar och två hundar omkom i en allvarlig stallbrand i Depew utanför New York, USA. Nu har grannar och vänner startat en insamling för att kunna hjälpa de drabbade. 

Läs mer på Hippson.se
2019-09-21

Malin Baryard Johnssons topphäst är såld

En av Malin Baryard Johnssons bästa hästar är såld till England. "En väldigt känslosam dag", skriver ryttaren på sociala medier. 

Läs mer på Hippson.se
2019-09-21

Veckans tävling: Vinn ett väderskydd till hagen eller lösdriften

Ett väderskydd i hagen eller lösdriften slår aldrig fel, för att skona våra hästar från vädrets makter. I veckans Hippson-tävling, som arrangeras i samarbete med Cheval Liberté och Stallkompaniet, har du möjlighet att vinna ett.

Läs mer på Hippson.se
2019-09-20

Video: Ska man bli riktigt bra måste man börja tidigt

Visst ser den här lilla tjejen ut att ha potential att bli en riktigt bra fälttävlansryttare om några år. Hennes ponny är den snällaste läromästaren dessutom. 

Läs mer på Hippson.se
2019-09-20

Häst omhändertogs – ägaren har djurförbud

Tidigare i somras omhändertogs en häst i Värmland. Länsstyrelsen hade fått in en anonym anmälan om att ingen tog hand om hästen. Det visade sig också att ägaren sedan tidigare hade djurförbud.

Läs mer på Hippson.se
2019-09-20

Peder berättar om sin träningsfilosofi på clinic

Peder Fredricson kommer till Jönköping Horse Show för att tävla och hålla clinic. Åhörarna får ta del av hans träningsfilosofi.

Läs mer på Hippson.se
2019-09-20

Ryttaren Klara Hammarström i Bingolotto

Klara Hammarström är den tidigare tävlingsryttaren som har sadlat om till popartist. Nu gör hon sin debut i Bingolotto den 22 september!

Läs mer hos Via TT
2019-09-20

Klart vilka som rider Stjärnornas hoppning

Traditionsenligt gör fem kändisar upp om segern i Stjärnornas hoppning i samband med Sweden International Horse Show i Friends arena. Nu är det klart vilka som rider.

Läs mer på Hippson.se
2019-09-20

Webb-tv: Hästen Hannibal kan bli Årets eldsjäl

Hippson har tidigare berättat om Louise E Chatteli och hennes häst Hannibal, som besöker sjuka barn. Nu har de nominerats till utmärkelsen Årets eldsjäl.

Läs mer på Hippson.se
2019-09-20

Studie: Många hästar med bettrelaterade skador

En finsk undersökning visar att över 80 procent av finländska travhästar hade skador på bettområdet efter en tävlingsprestation. Skadorna upptäcks dock sällan, eftersom de inte syns på utsidan.

Läs mer på Hippson.se
2019-09-20

Video: Frisera man och svans som proffshästskötaren

I en serie om tre delar visar Hippsons husbloggare Josefine Ander, som arbetar som Tinne Vilhelmson Silfvéns tävlingshästskötare, hur hon förbereder hästarna inför tävling. Det första avsnittet handlar om hur hon friserar man, svans och kronränder – modell är ingen mindre än den godkända hingsten Van Vivaldi 1286.

Läs mer på Hippson.se
2019-09-20

Svenska laget leder i Waregem efter halva fälttävlansdressyren

Det är svensk ledning efter att första hälften av lagryttarna ridit dressyr vid Nations Cup-fälttävlan i Waregem, Belgien.

Läs mer hos Svenska Ridsportförbundet
2019-09-20

Hingsten Arko III pensionerad från avel – firade med lyxtårta

Nick Skeltons OS-häst Arko III är 25 år och pensioneras nu även som avelshingst. Han tackades av kungligt hemma i stallet, missa inte filmen från Horse & Hound där han frossar i sig sin lyxiga tårta.

Läs mer hos Horse & Hound
2019-09-19

Video: Hur du river hindret – utan att få några hinderfel

Det här ekipaget visar hur ett hinder kan rivas utan att det ger några fel i protokollet, eftersom hindrets översta bommar ligger kvar på sina bomskållor. Och visst gör hästen en snygg räddning, som hinner upp med alla ben och tar sig över bakbommen felfritt?

Läs mer på Hippson.se
2019-09-19

Dags för start av höstens ATG Riders League-serie

Under våren testades hoppserien ATG Riders League för första gången och i höst rids den andra testomgången av tävlingsformen. Nypremiären äger rum i helgen på Sundbyholm utanför Eskilstuna – och det går fortsatt att spela på serien via ATG.

Läs mer på Hippson.se
2019-09-19

Hoppning: De red felfritt i unghäst-VM:s första kval

Hoppningens unghäst-VM i Zangersheide är i full gång. Under torsdagen har det första kvalet i respektive kategori ridits – och bland de fem- och sexåriga hästarna blev det några felfria rundor för de svenska ekipagen.

Läs mer på Hippson.se
2019-09-19

Stöld av sadel rapporterad på hästgård i Askersund

På en hästgård i Askersund har man upptäckt att en hästsadel tillgripits ur en sadelkammare.

Läs mer hos Örebronyheter
2019-09-19

Skåne: Övergiven häst omhändertagen

Trots flera försök lyckades länsstyrelsen i Skåne inte få tag i hästägaren. Därför omhändertogs hästen, som gick på bete med andra hästar. Hästen var i normalhull men hade eftersatta hovar och mugg på två ben.

Läs mer på Hippson.se
2019-09-19

Ridled på Orust utsatt för omfattande sabotage

På Orust har föreningen Häst på Orust gjort i ordning två ridslingor i varsin ände av ön. När föreningens sekretare Ingvor Olsson var ute och red på den ena upptäckte hon att någon slitit upp markeringsstolpar på flera ställen.

Läs mer på Hippson.se
2019-09-19

Video: Med ändan först när det regnar på tvären

När Sara Edberg skulle hämta sin unghäst First Eriksson (e. Sankt Erik ue. First Wish, uppf. Christina Åslund) och som kallas Turbo en regnig dag i hagen kom han som vanligt när hon ropade – fast med baken först.
– När han hörde att jag kom och ropade hans namn ville han inte vända sig om då regnet var ganska intensivt, han stod med rumpan mot regnet. Men eftersom han är en helt underbar unghäst som alltid kommer när vi ropar så ville han ju komma till mig även denna gång. Så han började backa för att gå till mig, berättar Sara för Hippson.

Läs mer på Hippson.se
2019-09-19

Johanna Due-Boje: ”Jätteviktigt att träna annat också”

Det är dags för fjärde delen av serien Hållbara ryttare, där sitsforskaren Maria Terese Engell hjälper ryttarna i Saab Team Sweden Dressage med deras position i sadeln. Denna gång förklarar hon varför det är viktigt att fysträna sig själv – samt analyserar landslagsryttaren Johanna Due-Boje.

Läs mer på Hippson.se
2019-09-19

Star Stable-härvan: "Spelbolagen kan göra mer"

En 38-årig man misstänks ha utsatt över 80 barn för sexbrott. Han inledde kontakterna i det populära hästspelet "Star stable". Både Ecpat och polisen anser att spelbolagen skulle kunna satsa betydligt mer på säkerheten för barn och unga.

Läs mer hos Kristianstadsbladet.se
2019-09-19

Janika Sprungers Bonne Chance CW till avelsboxen

Janika Sprungers topphäst Bonne Chance CW går i pension, 13 år gammal. Tanken är att stoet nu ska användas i avel.

Läs mer hos World of Showjumping
2019-09-19

Tävling för ryttare med intellektuell funktionsnedsättning

På måndag kommer Vingåkers ryttarförening, tillsammans med Katrineholms särskolor, bryta ny mark med sin ridtävling för ungdomar med...

Läs mer hos Kkuriren.se
Sida: 1 2 3 4 5 ... 1778 nästa  sista