Senaste nytt
2020-07-13

Karlsson hoppas på OS efter ny överklagan

FEI står fast vid beslutet att stryka resultaten från två tävlingar förra året, vilket gjorde att Mathilda Karlsson miste sin OS-plats. Nu tar hon ärendet vidare till idrottens skiljedomstol.

Läs mer på Hippson.se
2020-07-13

Föl såldes på onlineauktion för 81 000 euro

Elitfölauktionen i Oldenburg hölls online i år och avslutades i helgen. Ett vackert stoföl väckte störst uppmärksamhet. Elitär såldes till Lone Boegh Henriksen i Danmark för 81 000 euro. Det motsvarar runt 840 000 kronor.

Läs mer på Hippson.se
2020-07-13

Emelie Strömvall har förälskat sig i lusitanon Havano

På fyra år har Emelie Strömvall tagit lusitanohingsten Havano de Peramanca från outbildad till Medelsvår A. Det långsiktiga målet är Grand Prix och dessutom hoppas Emelie få hingsten godkänd i avel.
– Han har en arbetslust som är svår att finna, säger Emelie.

Läs mer på Hippson.se
2020-07-13

Ridskolor köper av handlare som saknar tillstånd

Svenska ridskolor köper ofta hästar av skånska hästhandlare som saknar tillstånd och som varit förbjudna att sälja hästar. Det rapporterar HD och Sydsvenskan.

Läs mer på Hippson.se
2020-07-13

Stoet Red Hot Ice fick två testiklar bortopererade

Senast Hippson skrev om Red Hot Ice, stoet som visade sig vara hingst på insidan, hade hon precis genomgått en operation där testiklarna plockades bort. Ett år har förflutit sedan dess – därför kontaktades ägaren Sandra Eriksson för att höra hur det har gått.

Läs mer på Hippson.se
2020-07-13

Klipp: Så får man hästen att "digga" hovslagaren

Har ni några tricks för att få era hästar att stå still när de skos? Här är annars lite inspiration – distraktion för såväl ögon som öron. Glöm inte att sätta på ljudet!

Läs mer på Hippson.se
2020-07-12

Klipp: Vattenskidor efter häst ger extra sommarfeeling

Ponnyexpressen bjuder på sommarfeeling deluxe i det här klippet. Det är fyra supersöta shettisar som drar vattenskidåkaren – för vem behöver en båt när det finns hästar.

Läs mer på Hippson.se
2020-07-12

Hästen Otto såld till ridskolor tre gånger

Hästen Otto har sålts till ridskolor av samma hästhandlare tre gånger. Varje gång lämnas han tillbaka då han inte fungerar i verksamheten då han agerar på ett sätt som blir farligt för eleverna.

Läs mer på Hippson.se
2020-07-12

Dags för nytt jobb? Grevlunda söker allt-i-allo

Sugen på nytt jobb? Då finns det ett, som för många är drömjobbet, ledigt på Grevlundagården. Till teamet söker man en person som kan hjälpa till såväl i stallet som på kontoret.

Läs mer på Hippson.se
2020-07-12

Distansritt på distans: ”Har ridit ett varv runt jorden”

Mästerskapsdistansen 16 mil är långt för ett ridpass, men om man får dela upp det över flera tillfällen är det fler som kan delta. Utmaningen ”distansryttare på distans” skapades av Mälardalens distansryttarförening under vårens tävlingsuppehåll och har lockat hundratals deltagare.

Läs mer på Hippson.se
2020-07-11

Webb-tv: Malin Baryard Johnsson om stallets superstjärnor

I den tredje delen av H&M we love horses Youtube-serie med Malin Baryard Johnsson om coronapandemin och tiden som varit berättar Malin mer om stallets hästar. Den givna superstjärnan är såklart H&M Indiana men Malin tycker att alla hästar är superstjärnor på sitt vis.
– Jag vill inte lyfta någon av dem, särskilt inte när de kan höra mig, säger hon med ett skratt.

Läs mer på Hippson.se
2020-07-11

Lag-SM i fälttävlan på Strömsholm ställs in

Rådande situation med omfattande restriktioner, som i närtid sannolikt inte förändras i positiv riktning, gör att tävling i fälttävlan på Strömsholm genomförs i ett mindre format.

Läs mer i Svenska ridsportförbundet
2020-07-11

Länsstyrelsen i Skåne omhändertog alla hästar

En man som bedrivit hästverksamhet både i Skåne och på Öland har fått de hästar han håller i Skåne omhändertagna. Detta efter att han inte följt det djurförbud han fick i november 2019.

Läs mer på Hippson.se
2020-07-11

Janelle Larsson tog emot Ajax-stipendiet

Janelle Larsson fick, i samband med tävlingar på Skyrup country club, ta emot årets Ajax-stipendium av Ulla Håkanson. Vilka de andra två stipendiaterna är avslöjas inte än.

Läs mer på Hippson.se
2020-07-11

Trafikolycka med hästsläp i Skåne

En kollision mellan två bilar, varav den ena hade ett hästsläp påkopplat, har resulterat i såväl personskador som en avlivad häst. Olyckan inträffade under lördagsförmiddagen mellan Tågarp och Ekeby.

Läs mer på Hippson.se
2020-07-11

30-åriga Atkins lever fortfarande upp på terrängbanan

Emma Wikström och Atkins har varit ett ekipage i 14 år. Genom åren har de provat på det mesta tillsammans och trots att valacken hunnit fylla 30 år leker de fortfarande runt på terrängbanan.
– Han är min bästa vän, säger Emma.

Läs mer på Hippson.se
2020-07-10

Video: Det gäller att vara på sin vakt vid bräkande får

Ulliga och söta – så skulle nog vi människor beskriva ett får. Men när man som häst aldrig sett ett får tidigare i sitt liv, ja, då kan de faktiskt vara rätt skräckinjagande. Speciellt när de dessutom bräker högt!

Läs mer på Hippson.se
2020-07-10

Champion of the Youngsters jubileum flyttas

Unghästtävlingen Champion of the Youngsters skulle ha firat tioårsjubileum i år. Nu meddelar arrangören att de har valt att flytta fram tävlingen till augusti 2021.

Läs mer på Hippson.se
2020-07-10

Ridlägret anpassas efter coronapandemin

SVT har besökt Taffsnäs gård utanför Gnesta, där man arrangerat ridläger i årtionden. I år är det flera saker som har förändrats för att deltagarna ska kunna förebygga smitta i samband med coronapandemin.

Läs mer på Hippson.se
2020-07-10

Janelle Larsson berättar om flytten till Belgien

Den unga supertalangen Janelle Larsson lämnar Sverige i höst. Hon fortsätter sin ridkarriär i Belgien hos Angelica Augustsson Zanotelli och Marlon Zanotelli.
– Det är dags att ta nästa steg för min utvecklings skull, säger Janelle.

Läs mer på Hippson.se
2020-07-10

Expertsvar: Varför får hästen ödem?

Min häst hade kolik för fyra dagar sedan. Ingen temp då, normal runt 37. Veterinär kommer ut och slangar och ger kramplösande. Två dagar senare slår han med underläppen och har 39,7 i temp. Den går ner under natten och på morgonen är temp 37,6. I förrgår ser jag han är svullen och har fått ödem på nedre delen av bringan, mellan frambenen. Men annars okej, lite trött möjligen men nyfiken. Nu ligger tempen på 37,5. Vad beror ödemet på? Försvinner det av sig själv?

Läs mer på Hippson.se
2020-07-09

Hoppning: Peder Fredricson rider SM i Falsterbo

I augusti arrangeras hopp-SM i Falsterbo och anmälningarna från ryttarna trillar in. Nu står det klart att Peder Fredricson kommer att rida i det svenska mästerskapet med två hästar.

Läs mer på Hippson.se
2020-07-09

Video: Stor glädje under Alexias, 5 år, första terrängträning

Tillsammans med gentlemannen Sammy gjorde femåriga Alexia sin första terrängträning. Med gott mod tog de sig över hindertyper av olika karaktär. Se klippet på det söta ekipaget i Hippson-TV.

Läs mer på Hippson.se
2020-07-09

Nomineringen till "Årets ridskolehäst" öppen

Sickan, Quinn och Qummin har alla fått motta den åtråvärda titeln "Årets ridskolehäst". Nu är det dags att nominera vardagshjältar från ridskolorna runt om i landet till årets pris.

Läs mer på Hippson.se
2020-07-09

Sverigeritten: Marie ska rida från Sundsvall till Ystad

Startskottet för Sverigeritten gick i mitten av juni och resan genom landet är i gång. Initiativtagaren Marie Svensson planerar att delta vid de kvarvarande etapperna och därmed rida genom drygt halva Sverige.
– Det ska bli riktigt kul, säger hon.

Läs mer på Hippson.se
2020-07-08

Video: När man hittat en alldeles egen leksak

Den här lilla ponnyn är otroligt nöjd med sin alldeles egna leksak i hagen. Ibland krävs det inte så mycket mer än en helt vanlig kon för att göra dagen komplett! 

Läs mer på Hippson.se
2020-07-08

Årets ryttargala blir digital – ny priskategori presenteras

Sedan flera år tillbaka är det tradition att hylla ridsportens förebilder och årets prestationer vid Ryttargalan. På grund av coronapandemin får årets ryttargala däremot ett nytt digitalt format, med den nya priskategorin Årets Tränare på programmet.

Läs mer på Hippson.se
2020-07-08

SM i Falsterbo närmar sig – kommer att livesändas

Från och med onsdagkväll kan ryttare i alla ålderskategorier anmäla sig till SM i hoppning i Falsterbo. Ingen publik kommer att närvara vid årets evenemang, men däremot kommer alla klasser att livesändas så att det går att följa allt på distans.

Läs mer på Hippson.se
2020-07-08

Zernard pensioneras och lämnar paralandslaget

Louise Etzner Jakobssons mästerskapshäst, Zernard, lämnar nu paradressyrlandslaget. Detta innebär att ryttaren behöver hitta en ny mästerskapshäst för att kunna delta vid Paralympics i Tokyo nästa år.

Läs mer på Hippson.se
2020-07-08

Askims FRK slåss för att kunna erbjuda en säker ridskola

I över 50 år har Askims fältrittklubb funnits. Många göteborgare har börjat sin ridkarriär hos ridskolan som ligger insprängd i ett bostadsområde. Men i takt med att staden växt har ridskolans förutsättningar försämrats. I dag har de inte längre tillgång till några ridvägar och behöver flytta.

Läs mer på Hippson.se
2020-07-07

Stor hästgård med två ridhus och träningsbana

Fem mil norr om Göteborg, i Lödöse, finns en hästgård med det mesta man kan behöva och lite till. Två ridhus, stort bostadshus samt ytterligare tre bostäder, en travbana och pool att svalka sig i efter ridpasset.

Läs mer på Hippson.se
2020-07-07

Video: Varvar dressyrträningen med dans

Dressyrryttaren Elenore Simberg har sin bas i Skåne utanför Lund, där hon arbetar med utbildning och försäljning av dressyrhästar. 
Tillsammans med trettonåriga Dajhann (e. Quaterback) bestämde hon sig för att varva dressyrträningen med lite dans från marken. Se klippet i Hippson-TV. 

Läs mer på Hippson.se
2020-07-07

Ny fjording till ridklubben hedrar minnet av Bella

Stor sorg drabbade Hageby ridklubb när ridskolehästen Bella tvingades avlivas, efter vad som visade sig vara en skottskada. Insamlingen ”Bellagåvan” skapade stort engagemang och nu har en ny fjording köpts in till hästens minne.

Läs mer på Hippson.se
2020-07-07

Täcken värda flera tusen kronor har stulits

Laholm: När hästägarna i Våxtorp kom till stallet på måndagsmorgonen, upptäckte de att det hade varit tjuvar i stallet.

Läs mer hos Hallandsposten.se
2020-07-07

Nya besked – sportkörningens VM i fyrspann blir av

VM i fyrspann ställdes in för ungefär två månader sedan. Nu meddelar FEI att världsmästerskapet blir av trots allt, dock med ny arrangör i värdlandet Nederländerna.

Läs mer på Hippson.se
2020-07-07

Oväntad, dramatisk och lyckad tvillingfödsel

Nyligen fick Maria Ahl tillökning i stallet när hennes avelssto oväntat födde tvillingar. Det blev både ett sto och en hingst, som överlevde och mår bra. Men om Maria inte hade vakat över sitt sto hade det däremot kunnat sluta illa.

Läs mer på Hippson.se
2020-07-06

Video: Härlig barbackagalopp i god balans

Den här lilla tjejen har verkligen bra balans! I en härlig galopp, barbacka på favorithästen, sträcker hon obekymrat ut armarna. Hur brukar ni träna för att hålla balansen?

Läs mer på Hippson.se
2020-07-06

Malin Henlöv blir hemmagroom hos Evelina Tovek

Malin Henlöv har arbetat som Peder Fredricsons tävlingsgroom i tio år, men väljer nu att lämna Grevlunda för nya äventyr. Snart bär det av till Tyskland där hon kommer att jobba som hemmagroom hos Evelina Tovek.

Läs mer på Hippson.se
2020-07-06

När man hittat en kompis i precis rätt storlek

Pitbullen Chance hittades vanvårdad och övergiven. Nu har han fått ett nytt hem, på The Peeps Foundation i USA. Det passar honom utmärkt, då han har en rad lekkamrater i samma storlek. Att de flesta av dem är miniatyrhästar verkar inte vara något problem. I klippet visar minstingen Tank sin uppskattning. Se fler klipp för mer info om hur The Peeps Foundation tar hand om övergivna och vanvårdade djur.

Läs mer på Hippson.se
2020-07-06

Isabell Werth segrade i GPS med ny häst

Tyska dressyrryttaren Isabell Werth är stadigt förankrad på både första- och andraplatsen på dressyrens världsrankning, som nu åter uppdaterats efter tävlingsuppehållet. Nu är hon också på gång med en ny häst, och i går segrade ekipaget i en fyrstjärnig Grand Prix Special.

Läs mer hos Tidningen Ridsport
Sida: 1 2 3 4 5 ... 1852 nästa  sista