Senaste nytt
2020-10-24

Grannar räddade hästar och kor ur brinnande lada

På lördagen började det att brinna i en ladugård i Bokenäs i Uddevalla kommun. Grannar upptäckte branden och fick ut både hästar och kor från byggnaden, skriver Bohusläningen. 

Läs mer på Hippson.se
2020-10-24

Unga toppryttaren blir ny ambassadör för GHS

Redan 2008 var hon placerad i Scandinavium med VDL Titanic i Morgondagens Vinnare och 2018 var hon tvåa i Gothenburg Trophy med Carma. Stephanie Holmén blir ny ambassadör för Gothenburg Horse Show.

Läs mer hos Ridenews
2020-10-24

Ride against cancer jobbar på trots pandemin

Mika Thalén, grundare av organisationen Ride against cancer, menar att det nu är viktigare än någonsin att uppmärksamma kampen mot sjukdomen. Pandemin har påverkat årets insamling, men organisationen kämpar på och hoppas kunna nå förra årets rekordsumma.
– Det har inte blivit färre cancerpatienter för att corona kom, säger hon.

Läs mer på Hippson.se
2020-10-24

Tävling: Vinn hovvårdsprodukter från NAF

På hösten kan hovarna behöva lite extra omvårdnad. I veckans tävling, som arrangeras i samarbete med NAF Sweden, får tre personer fylla på förrådet med hovvårdsprodukter. 

Läs mer på Hippson.se
2020-10-23

Thelma Hästak från André Brandt till Peder Fredricson

I somras vann åttaåriga Thelma Hästak finalen vid Young rider-SM i Falsterbo tillsammans med André Brandt. Nu är stoet sålt och ny ryttare blir Peder Fredricson.
– Det känns såklart jättetråkigt, men det är samtidigt kul att hon får stanna i Sverige, säger André Brandt.

Läs mer på Hippson.se
2020-10-23

Stora förändringar när hingstar ska selekteras 2021

”Premierad” eller ”Accepterad” – det är de två nivåerna som införs i SWBs hingstselektering under 2021. Förändringen innebär att kraven på de hingstar som ska verka i svensk varmblodsavel sänks samtidigt som konsumentinformationen ökar och Bruksprovets konkurrenskraft stärks.
– Det här är den enskilt största förändringen som SWB gör i hingstregelverket på många år och det kommer ge stoägarna möjlighet att välja hingst mer fritt, säger Emma Thorén Hellsten, avelsledare för SWB, i ett pressmeddelande.

Läs mer på Hippson.se
2020-10-23

Ridskolechefens drömscenario – att köpa svenskfödda hästar

I somras gjorde Sydsvenskan en serie artiklar som granskade hästhandlare i Skåne. För att illustrera hur tokigt det kan gå fick läsarna följa hästen ”Otto” som sålts till tre ridskolor trots att han, enligt flera veterinärer, inte håller för att ridas. Hos den sista ridskolan, Kungsbacka RK, har han blivit kvar och han mår i dag förhållandevis bra berättar verksamhetschefen Louise Lind Paris.

Läs mer på Hippson.se
2020-10-23

FEI startar disciplinärende mot brasiliansk OS-ryttare

Tidigare i år spreds filmklipp som visade hur den brasilianske dressyrryttaren Leandro Aparecido da Silva och hans son red på dotterns lilla ponny. Ryttaren sliter ponnyn i munnen och i bakgrunden hörs någon skratta. I ett annat klipp visar hur hans 20-åriga son hoppar ponnyn vilket slutar med ett rotationsfall och ponnyn landar på rygg. Nu har FEI öppnat ett disciplinärende mot Leandro Aparecido da Silva.

Läs mer på Hippson.se
2020-10-23

Spännande sista kval av Dressage Power GP

Det är ett rutinerat startfält i den sista kvalomgången av Dressage Power Grand Prix Tour på lördag. Tinne Vilhelmson Silfvén, Minna Telde och Clara Espinosa bland de ryttare som kommer till start. Tinne Vilhelmson Silfvén tävlar hästen Etoine,elva år, som gått Grand Prix i ett års tid.

Läs mer på Hippson.se
2020-10-23

Stockholm: Kika in i Hermès nya butik

I franska gigantens nya butik samsas handgjorda hästsadlar med exklusiva juveler och väldesignade möbler.

Läs mer hos SvD
2020-10-23

Forskning: Tarmfloran kan kopplas till mental hälsa 

Tarmfloran har visat sig vara kopplad till både vårt och hästars välmående på ett sätt som vi tidigare inte har varit medvetna om. Det finns mycket forskning som visar hur hästens tarmflora påverkas av vad den får för foder. Att sammansättningen av mikroorganismer i hästens grovtarm ändras om den får mycket stärkelse har man vetat länge. Men det finns även en koppling mellan foderstater rika på stärkelse och hur reaktiv hästen är, det är helt enkelt större risk att den är på tårna om den får höga givor stärkelserikt kraftfoder, något som de flesta hästägare kan skriva under på.  

Läs mer på Hippson.se
2020-10-22

Baryard Johnsson tar över topphäst från Fredricson

Chacco Dia lämnar Peder Fredricson och Grevlunda-teamet i Skåne. Ny ryttare på det elvaåriga stoet blir Malin Baryard Johnsson.

Läs mer på Hippson.se
2020-10-22

Restriktionerna lättar – publikgränsen höjs till 300 personer

Nu höjs publikgränsen från 50 sittande personer till 300 vid kultur- och idrottsevenemang. Det var beskedet som statsminister Stefan Löfvén kom med på torsdagen.

Läs mer på Hippson.se
2020-10-22

Sommarbetet slutade i förskräckelse

Hippson har varit i kontakt med flera hästägare som under sommaren haft sina hästar på bete vid en anläggning i södra Sverige. Ett par av dem har lämnat sina ston med föl vid sidan där. Men det blev inte den upplevelse de tänkt sig för sina hästar. De hämtade hem sina hästar skadade och magra. Nu har ägaren till verksamheten anmälts till länsstyrelsen och Ansvarsnämnden.

Läs mer på Hippson.se
2020-10-22

Ny undersökning: fyra av tio hästägare mockar hagen ofta

I dag publiceras resultatet av en undersökning gällande Hästsveriges mockningsfrekvens i rast- och vinterhagar. Där framgår att sex av tio hästhållare eller hästägare mockar sina rast- och vinterhagar mer sällan än veckovis.

Läs mer på Hippson.se
2020-10-22

Hovslagare får erinran för verkning av fånghäst

En hovslagare får en erinran av Ansvarsnämnden för att ha verkat en häst, som tidigare haft fång, för kraftigt och utan att sko den, sätta på boots eller gipsa hoven.

Läs mer på Hippson.se
2020-10-22

FEI säger ja till EM i hoppning och dressyr 2021

När OS flyttades fram valde man att ställa in de europeiska mästerskapen som var planerade att hållas 2021. Efter flertalet protester från olika länders ridsportförbund och ryttare har FEI nu fattat ett nytt beslut. Det blir EM trots allt, i två grenar på två olika orter i Tyskland – under förutsättning att de tilltänkta arrangörerna bekräftar det.

Läs mer på Hippson.se
2020-10-22

”Besten” 26 år ung tävlar fortfarande med framgång

Det kom ett mejl – Anna Viktorsdotter ville berätta om sin morganhäst ”Besten”, eller Näsuddens Twilight Time som han egentligen heter. En 26-årig gentleman som fortfarande tävlar i dressyr och i år vunnit i fem av tolv starter.

Läs mer på Hippson.se
2020-10-21

Video: Lekfull stund med fåglarna i hagen

Vissa hästar blir rädda för fåglar, andra bryr sig inte alls. Den här hästen, som finns i USA hos Mary Beth, verkar tycka att ett helt gäng fåglar i hagen är det roligaste som finns och springer gärna runt och busar med dem! Spana in klippet ovan.

Läs mer på Hippson.se
2020-10-21

Felicia Grimmenhag i radiodokumentär

radiodokumentären "På hästryggen mot alla odds" från P4 får vi lära känna Felicia Grimmenhag på djupet. Där berättar hon om när hon förlorade benen i en trafikolycka som 17-åring, till att nu satsa mot Paralympics i Tokyo 2021.

Läs mer på Hippson.se
2020-10-21

Digitala ryttargalan närmar sig – kommer att livesändas

Sedan flera år tillbaka är det tradition att hylla årets prestationer och ridsportens förebilder vid Ryttargalan. I år ser galan annorlunda ut, men hästsverige kommer ändå kunna ta del av det digitala firandet som kommer att livesändas.

Läs mer på Hippson.se
2020-10-21

Verksamheten saknar tillstånd – får vite

O.N Sporthorses AB, som drivs av Nellie Berntsson och hennes fästman, saknar tillstånd från länsstyrelsen för sin verksamhet. Nu förbjuder länsstyrelsen dem att driva verksamhet så länge ett tillstånd inte är på plats och de förenar förbudet med vite.

Läs mer på Hippson.se
2020-10-21

Häst fastnade med käken i höboll – vill varna andra

När Lena Helander kom till stallet upptäckte hon att en av hästarna fastnat med käken i en plastboll som brukar vara fylld med hö. När bollen lossnade upptäckte man sår i hästens mun på grund av plastföremålet. Nu vill Lena varna andra hästägare.

Läs mer på Hippson.se
2020-10-20

Veckans gård: Hästgård med över 54 hektar mark

I Säffle ligger veckans gård som är perfekt för dig som söker efter en gård med mycket mark. Där finns 17 boxar samt ett bostadshus med gott om plats.

Läs mer på Hippson.se
2020-10-20

Djursjukvårdare varnas – utförde tandingrepp

En djursjukvårdare har tilldelats en varning av Ansvarsnämnden efter att denne utfört operativa ingrepp genom att avlägsna vargtänder på ett par hästar. Anmälan till länsstyrelsen gjordes av en veterinär som även hävdar att djursjukvårdaren sederade hästarna och gav dem lokalbedövning.

Läs mer på Hippson.se
2020-10-20

Tips för skapandet av en lyckad lösdrift

Allt fler hästägare månar om att kunna erbjuda hästen en mer naturlig levnadsmiljö och väljer därför att ha sin häst på lösdrift. I dag används lösdrift av hobbyhästar och ridskolor men också hästar som tävlas på högre nivå – det är få hästar som inte fungerar att gå på en lösdrift. Men vad ska man tänka på för att få en lyckad lösdrift? Karl-Henrik Heimdahl, veterinär på Agria, ger några tips.

Läs mer på Hippson.se
2020-10-20

Hjälp Hippson (och tomten) med önskelistan

Till årets sista nummer av kunskapsmagasinet Hippson vill vi ha hjälp av er läsare med tips på julklappar. Alla som är med och lämnar julklappsförslag är med en utlottning av en julklapp.

Läs mer på Hippson.se
2020-10-20

Veterinär sköljde stos livmoder med virkon

En seminveterinär får en erinran av Ansvarsnämnden för att ha sköljt livmodern på ett sto med virkon. Behandlingen kan ha orsakat skador på stoet som försvårar möjligheten att bli dräktig.

Läs mer på Hippson.se
2020-10-20

Maria blev sjuk i leukemi: ”Hästlivet är genuin friskvård”

När Maria Nordström insjuknade i kronisk lymfatisk leukemi förändrades livet drastiskt – men hon gav inte upp. Trots intensiva behandlingar på sjukhuset ville hon tillbringa så mycket tid i stallet som möjligt, och köpte dessutom en frack som en påminnelse om sitt drömmål i framtiden. I dag är Maria tillbaka på både hästryggen och tävlingsbanan.

Läs mer på Hippson.se
2020-10-19

Häst fastnade – räddningstjänsten larmades

Hästen hade troligen fastnat när den stegrat sig. Djuret hängde på en dörr till en stallbox på gården i Vollsjö när räddningstjänsten kom dit vid lunchtid.

Läs mer hos Ystads Allehanda
2020-10-19

Video: Håll i fjädrarna – här kommer Khaleesi

När stoet Khaleesi van den Blijkeer Z har siktat in sig på ett hinder spelar det ingen roll om duvor kommer i vägen. De får helt enkelt flytta på sig – illa kvickt! Se klippet på Angela Laschitza och hennes häst.

Läs mer på Hippson.se
2020-10-19

Internationell fälttävlanssatsning i Sverige lockar många

Gärds ryttarförening i Skåne storsatsar och arrangerar internationell fälttävlan till helgen. Det är ett rekordstort startfält som lockat både internationella ryttare, svenska seniorer och unga talanger.

Läs mer på Hippson.se
2020-10-19

Gästblogg: Maria Stigsson om teamet kring ryttaren

Maria Stigsson jobbar som ridskolechef och brinner för att hjälpa ungdomar. Hon menar att teamet bakom ryttaren har stor betydelse. Läs senaste inlägget i Gästbloggen. 

Läs mer på Hippson.se
2020-10-19

Lotta byggde täckeshängare av kompostnät

Lotta Sjolin har många olika hästtäcken som hon ville hänga upp på ett smart sätt, utan att behöva köpa dyra täckeshängare. Därför skapade hon en enkel och billig lösning av kompostnät.

Läs mer på Hippson.se
2020-10-19

Ponnyvecka på Hippson Market - lägg in en annons du också

Denna vecka lyfter vi fram ponnyer från Hippson Market lite extra. I de flesta artiklar här på Hippson.se kommer du att hitta de senast inlagda ponny-annonserna. Se till att utnyttja den extra synligheten och lägg in en annons du också. 

Läs mer på Hippson.se
2020-10-19

Veterinär får erinran – dömde ut häst på otillräcklig grund

En veterinär har fått en erinran efter att denne dömt ut en häst för snabbt. Efter att ha tagit del av röntgenplåtar och sett hästen vid ett tillfälle dömdes den ut av veterinären som menade att den borde avlivas på grund av kissing spines. Två veckor senare gick samma häst genom en veterinärbesiktning utan anmärkning.

Läs mer på Hippson.se
2020-10-19

Vem är mäktigast i ridsport-Sverige?

Hippson kommer i år tillbaka med listan över ridsportens mäktigaste. Listan publicerades i Hippson mellan åren 2008-2013 och sista listan toppades av Anders Mellberg, då ordförande i Svenska ridsportförbundet. Nu vill vi se hur det ser ut i år och vi vill ha er läsare till hjälp.

Läs mer på Hippson.se
2020-10-19

Klipp: En badboll är hur kul som helst

Den här hästen kombinerar bad med lek och har med sig en gigantisk boll att leka med på stranden. Visst får klippet en att drömma om sommaren nu när höstmörkret har sänkt sig över oss.

Läs mer på Hippson.se
2020-10-18

Luring, Phasanova och grävmaskinen

Maria Wieslanders två hästar, treåriga fjordingen Luring och ettårshingsten Phasanova, räds inte grävmaskinen. De tycker den är spännande värre och vill gärna vara med när det grävs.

Läs mer på Hippson.se
2020-10-18

Expertsvar: Tips inför löshoppning med unghästen

Hej Helena!
Jag har en treåring och undrar lite kring löshoppning. Det är nämligen så att hon har en tendens att tagga till extremt mycket, så hon springer genom serien. Ju fler varv hon tar desto snabbare går det. Hon har löshoppat en del på arrangerade löshoppningar med kunniga tränare. De säger att hon kommer lugna ner sig. Jag vet att hon besitter en stor kapacitet, men den visar sig ju inte riktigt när hon blir så vild och galen så att säga. Hur tycker du att jag ska lägga upp träningen med henne, när det gäller just löshoppning alltså. Hur tränar man hästen på att vänta och ta det lugnt i löshoppningen?

Läs mer på Hippson.se
Sida: 1 2 3 4 5 ... 1869 nästa  sista