Hästskötarbloggen


Sitter här och funderar på vad jag skulle kunna hitta på att skriva idag, jag har nämligen varit ledig i två dagar nu och inte gjort så mycket mer än att sovit och sett på film. Jag har också hunnit med sjukhus besök då min mage inte mår som den ska. Får så himla ont ibland känns liksom som att någon sticker in en massa knivar. Men men det ska nog bli bra och nu får ja ta och skriva om något roligare.

Till helgen är det Helsingborgs tävlingarna som gäller och vi kommer ha med oss väldigt många hästar. Jag tror att det är så många som 7 hästar om jag bara räknar dom som Alex ska rida.
Jag måste säga att jag gillar Helsingborg, det är en jätte fin anläggning som är perfekt att ha inomhus tävlingar på.  Dom har två stora ridhus som sitter ihop med varandra så i det ena rider och hoppar man fram och i det andra hålls själva tävlingarna. Oftast brukar vädret vara hyffsat bra och då kan man också rida fram på deras utebana så det brukar finnas gott om plats. Inget man är van vid nu när inomhus säsongen börjat oftast är man ju inne i någon liten hall och får slåss om 30m x 30m med 30 andra ryttare.
Den här gången kommer vi köra i mellan vi har ju trots allt inte allt för långt dit.
 
Nej nu ska jag se om jag kan få i mig lite kvällsmat och så blir det lite tv mys i soffan innan jag ska gå ut och night checka hästarna och ge dom lite hö, jag har lovat dom andra att jag kan göra det i kväll även fast jag är ledig. Tycker faktiskt det är väldigt mysigt och jag gillar att se att mina älsklingar mår bra då kan jag sova gott.

Ida Lövgren  
  

 


Läst 18657 ggr Kommentarer Kommentera
NOV
08
2010

München gick inte riktigt enligt planerna dessvärre men men nu kan det bara gå bättre ingen ide att tänka negativt. Egentligen hoppade hästarna bra och det var absolut inga dåliga rundor det bara ville sig liksom inte.
München var ungefär som jag hade föreställt mig, hästarna stod i ett garage men det var inte kallt hade faktiskt riktigt tur med vädret hela helgen. Det var en bra bit att gå från lastbilarna till stallet det tog minst 15-20 minuter, så det va lite gratis motion varje dag.!
Man märkte att vi var mitt inne i smeten, Arenan ligger jämns med en stor väg som var mycket trafikerad men det var lite buskar eller va man nu kan kalla det i mellan.
Den vägen vi gick med hästarna till banan var också en väg som användes av bilar, dessvärre lite väl mycket måste jag säga och det var ju inte många av dom som tog hänsyn till att hästar är djur och kankse inte tänker på samma sätt som vi människor.
  


En mycket vanlig uppladdning inför en resa för oss som kör.
 

Resan ner gick bra och vi var framme vid lunch tid på onsdagen så det fanns gott om tid att fixa och komma i ordning med allt innan torsdagens vet check och warm up.
 
                                      
  

                                                 
Hästarna och sakerna är på plats.

              
Meningen var att Alex skulle rida hästarna på eftermiddagen men det va inget som var klart förutom ett litet blåsigt tält där alla longerade så underlaget var inte speciellt bra längre. Så istället fick hästarna gå ut och gå för hand och beta lite gräs på en gräsmatta precis brevid stallet.
 


Yummy tyckte allt var väldigt spännande och var helt vild hela helgen.

 


Philema redo för start.
 


På väg upp till banan (tyckte denna bild var väldigt cool)
 


Putsar time

 


Fransmannen har sin hästar ute på en kvällstur, tänk om alla hästar va så här
lydiga så man kunde ta alla på samma gång och utan grimma.

 


Australienaren Matt Williams hade en bra helg och blev meetingbäst, här på
bilden är Louise han svenska hästskötare och hästen "Bullen"
 

Henrik von Eckermans groom Julia och den 7åriga hingsten
 


Yummy tyckte inte det var dags att gå upp bara för att jag behövde fläta.!?
 


Men tillslut så och nu är han redo att gå upp....


På lördag kvällen skulle sista klassen en speed klass börja 23 00 vi tyckte redan att det  var sent som attan men bara att acceptera, dessvärre blev klassen försenad och började 00 00 i stället så där kul när man vet man ska upp och vara i stallet runt 07 00... Jag  had redan gjort klart Ph och var på väg upp men hann i sista sekund få reda på att dom var sena så det vara bara atta ta av allt igen och låta henne gå in i boxen igen. Runt 01 00 var jag tillbaka i stallet, vi var änd lyckligtvis nr 17 så jag kunde ju bli klar lite tidigare än dom en nr 40. Kom tillbaka till lastbilen halv 2 och somnade direkt vill ja lova.


Så här positiva blev engelsmännen när dte blev försenat.

Nu är vi i alla fall hemma igen och jag är super trött så nu ska ja sova men får skriva å fixa mer imorgon tror ja...

Ida Lövgren


Läst 18826 ggr Kommentarer Kommentera


Tävlingarna i Karlshamn är över och idag är det måndag, jag har vartit halft ledig idag bara klippt Isaac och packat foder och spån inför tävlingarna i München som är nu i helgen. Vi kör imorgon kväll och borde vara framme på tävlingsplatsen på Onsdag någon gång. Till München tar vi med oss topp 3 alltså Isaac, Yummy och Philema.
Jag har aldrig varit där innan men många säger att det påminner lite om Helsingfors, stallarna är i ett garage det är kallt och man hoppas att det inte snöar då man måste gå en bit ute för att ta sig till arenan. Men är ju plus här hemma i Sverige nu så vi får hoppas det är det i Tyskland också. Det bästa är att jag ska ta båten från Gedsner i Danmark över till Rostock i Tyskland denna gång så jag tror hoppas och ber över att missa alla vägarbeten denna gång.!
 


Nyklippt och fin Isaac.
 

Yummy är väldigt besviken över att Isaac får all uppmärksamhet
 
  
Så tillbaka till tävlingarna i Karlshamn:
Måste säga att det var en trevlig tävling och vi hade tur med vädret så det va absolut inga problem att rida fram ute på den stora utebanan. Det var mycket starter och mycket trevligt folk. Alla funktionärer och andra som tog hand om tävling var väldigt trevliga och hjälpsamma under hela helgen.
Det enda om man nu ska vara lite negativ var att det inte direkt fanna någonstans att spola av hästarna vilket ibland kan behövas. Men det fick lösas med vattenhink och svamp istället och dom fick sig allihopa tvättade ben när dom kom hem.
Dom ordnade också en mycket trevlig ryttarfest på harrys i Karlshamn. Där åt vi Buffet och satt och pratade under någon timme på lördagskvällen. För dom som ville fortsatte kvällen en trappa ner, men vi var alla lite trötta och åkte hem och sov istället.
Fördelen var också att vi ställde om klockan så vi fick sova en timma längre vilket uppskattades mycket. Det var jag, Nettan, Olivia, Jannica och Carro som satt vid ett bord under kvällen. Maten var god och vi kännde alla att lite glass till efterätt hade varit gott. I samma veva ser vi att Niklas Arvidssons och Henrik Lanners barn sitter och äter glass. Så jag och Nettan går ner till baren/servitriserna.
 
Nettan: Har ni några desserter?
Servitrisen: Ja vi har äppelpaj och
N: Ja fast vi tänkte mest om det fanns glass?
S: Nej det har vi inte
N: men vi såg ju att barnen åt glass
S: Ja barnen ja!!!

Oooops då kände vi oss väldigt gamla vill ja lova men vem har bestämmt att man ska sluta tycka om glass efter en viss ålder..?!?!?

 

Här kommer lite bilder från tävlingen:
 

5 åriga Cougar Q e: Camaro M
 
 

6åringa Flecu e: Hiphop
  
 

Rebecka Persson och hennes söta lilla häst
 
 

Nettan som kommer över till "mitt" stall för lite sällskap samtidigt som hon jobbar
 
 

Alex och Flecu
  
  

Framridningen
  
 

Dick och Pia Levin som äter en tidig frukost i cafeterian 
 
 
Nu ska jag gå ut och ta hand om min tvätt och lägga i en ny så att jag är redo inför imorgon och sen ska jag gå och lägga mig.
   
Ida Lövgren


Läst 25921 ggr Kommentarer Kommentera

Hästskötarbloggen

Madelen jobbar som hästskötare åt Douglas Lindelöw. I denna blogg berättar hon om sin innehållsrika vardag – under och mellan tävlingarna.

Till bloggen

Här hittar du alla våra husbloggare




Ansvarig utgivare: Marit Nordkvist

Kundtjänst: info@hippson.se

Adress: Gamla Brogatan 11, 111 20 Stockholm

Hippson är sajten med inspiration, kunskap och nytta för dig som ryttare och hästägare. Här publiceras dagligen nyheter, reportage, frågespalter, expertsvar, ridövningar och snackisar från hela hästvärlden. Hippson ger även ut flera populära ridövningsböcker med konkreta tips och steg-för-steg-instruktioner.