Hästskötarbloggen
AUG
31
2012

Hejan...
Jag har haft lite dåligt med tid i det senaste men jag lovar att bättra mig. Men väl hemma från Dublin så var jag ledig en dag och sen åkte vi till Danmark och Suså på torsdagen.
Alex red hästarna hemma på torsdag fm sen packade jag hop det sista och sen efter lunch lastade jag på de 4 hästarna och styrde lastbilen mot Öresundsbron.
Suså ligger bara 2 och en halvtimme hemmifrån oss så det är ingen lång resa.
När ja va mitt på Öresundsbron fick jag mig ett gott skratt, jag körde bakom en husbil och rätt som det är hoppar det upp ett huvud från en taklucka med en kamera i högsta hugg. Det var väldigt fint väder så hon fick nog flera fina bilder. =)


Tittut... HA HA HA

När jag kom fram bemöttes jag av trevlig personal och jag fick bra stallar där ja hade nära till vatten, nära tillframhoppning och banan.
Jag lastade av hästarna och sen fick jag jälp av personalen med att ta ner skåp och ta det till stallet. Sen bad jag en kille på 4hjuling med släp om hjälp att köra ner resten av sakerna och det kunde han.

När alla saker va på plats i en hög utanför stallet, rotade jag fram vattenhinkarna och gav hästarna vatten. Sen ska alla andra seker på plats, boxgardinerna upp och var sak på sin plats. Lastbilen mockas ur och parkeras, elen kopplas in och sen är vi redo för helgens tävlingar.


Camelia passar på att sova lite



Caramelle är en social tjej


Eldorf blir longerad


Emma som jobbar för Douglas är ute på promenad med Balou


Men innnan man får börja tävla ska hästarna besiktigas av en FEI veterinär.
Det innebär att man skall visa upp sin häst för hand inför en jury som ska kolla över hästen och passet. Med hjälp av passet kollar dom så att det är samma häst i passet som den jag håller i, och dom kollar så att hästen är vaccinerad. För att få tävla utomlands måste din häst vara vaccinerad en gång var 6e månad. När det är okej leder jag hästen på en rak linje först i skritt och sen i trav sen saktar man av till skritt vänder ofta runt en blomma, eller pelare eller en kon och sen travar man tillbaka och får man ett okej är det bara att gå tillbaka till stallet och du är klar för start. Får man därimot ett nej så får man oftast komma tillbaka på en ombesikting morgonen efter och då upprepas samma sak. Går den inte igenom då heller så får hästen inte starta, peppar peppar så har det aldrig hänt mig.
Alla våra 4 hästar travade fint igenom på första försöket .


Inför en veterinär besiktning behöver du förutom hästen. En nummerlapp
med rätt nummer som man fått i seketariatet innan, ett ledträns med ett 
grimskafft eller tyglar om man nu vill det men det gillar inte jag så jag använder
alltid grimskafft eller longeringslina. Sen är det då som sagt passet.


Alex rider fram Camelia


Douglas vann GP:n med Casello 


För oss i team Zetterman var det en mycket bra helg och speciellt söndagen var en mycket bra dag. =)
Samtidigt som jag och Alex var i Danmark och tävlade så var Daniel och Madde på SM i Hennriksdahl.
Som sagt var söndagen våran dag Alex vann mellantouren med Camelia och i samma minut som det va klart så fick vi sms om att Daniel vann SM GULD med sin Glorydays och inte nog med det så Alex var 5a i GPn med Eldorf.
Det känndes mycket lätt att köra hem. =)



Alex vinner


Daniel vinner

Alex är och tävlar i Suså även denna helgen denna gång med  Arbitrage, Flecu och Boss men dit fick Madde följa med för jag är ledig över helgen och är hemma i Värmland och hälsar på.
På tal onm det var Abbe 4a och Flecu 6 i stor rundan igår så dom fick en bra start på helgen. Fortsätt så. =)


Glada vinnare... =) 








Läst 37390 ggr Kommentarer Kommentera
AUG
22
2012


I väntan på båten över till Dover, passar på att fodra lite hö och mash.


Så där nu är vi tillbaka på Svensk mark igen, tyvärr har den där fantastiska sommarvärmen jag hört talas om tydligen gett sig av igen..!?!?!

Idag är jag ledig så jag chillar i soffan samtidigt som jag tvättar och och packar och fixar..

Imorgon åker jag och Alex till Danmark med 4 hästar och tävlar där över helgen. =)

Som ni sett i tidigare inlägg så bytte jag och Madde jobb för 2 veckor.
Jag var alltså med Daniel till Dublin.  Med oss hade vi GloryDays och Avon 1177.

Att köra till Dublin är en lång resa som kräver bra planering och ett flertal stopp och uppstallningar.  Vi stallade bland annat upp hos Albert Voorn i Holland, Eva Björkman i Birgmingham (Ägare till fantastiska Canora), Angelie Von Essen i Manchester, ETA stabels i Dover och Guido Klatte i Tyskland.
Alla nämda stall var mycket trevliga och fina stora boxar så jätte bra vila för hästarna.

Jag har vatrit i Dublin 2 gånger tidigare och gillar den tävlingen. Det är en stor fin bana bra stämning och trevligt folk. Dublin är verkligen en trevlig tävling att även åka till privat skulle jag tro. Det finns massor att titta på, det är ponny hoppning, fölvisning, showhoppning, tävling, framridning, showtime och massa massa mer. Det finns en enorm mässhall med allt du kan tänka dig och tävlingsplasten ligger ca 10 minuters taxi resa från centrum. =)



Dovers vita klippor är det första man ser när man kör av färjan =)




Avon ute och betar på Familjen Björkman stora ägor



Glory önskar sig denna sötis i julklapp



Kör ombord på färjan mellan Hollyhead och Dublin


Vi hade jätte trevlig stäming i dett svenska laget men tyvärr hjäpte det inte i fredagens superliga och vi åkte ur. Men det fnns en chans att kvala tillbaka i Barcelona senare i höst.
Men sen varv det något med ändrade regler och att dom tydligen ska ändra konceptet för nästa år. Men tyvärr vet ja inte mer så på något sätt är vi med fast inte merd fast med....


Louise och My är på preomenad med Quick Diamond och Lunatic



Jag på promenad med Glory



Daniel och Glory kollar in banan på storbilds TV från framridningen 

Vi hann även med att åka och äta på HardRock Cafe en dag och på ThunderRoad cafe en dag. Två jätte trevlig ställen med god mat och trevlig personal.


Tjejmiddag på HardRock med Anna, Sara, Louise, Jossan och My


Jossan, Jag och Anna på ThundeRoad



I GP hoppade Glory super bra men tyvärr fick dom med sig ett nedslag på ett av banans sista hinder. Det var en stor och svår bana och det slutade med bara 4 nollor. Bedömningen var winning round vilket betyder att de 25 % bästa går vidare till en andra runda. I denna klass var det 40 startande vilket betyder 10 till omhoppning. Tyvärr låg inte sekunderna på vår sida och var en sekund ifrån omhoppning och slutade på en 14e plats.


Arenan 

Jens försvarade de Svenska färgerna denna helgen genom att avra dubbelt felfri i laghoppningen och sedan avslutade helgen med en 4e plast i Grand prixen.
Vann gjorde tyske Carsten-Otto Nagel på Corradina.




Luna möblerar om




Glory laddar inför GP


Kirsten påväg att lasta på Corradina efter deras vila i Dover


Det var allt för nu, nu ska jag tvätta vidare och sen iväg och fika på Bagles ikväll =)

MVH Ida Lövgren


Läst 40322 ggr Kommentarer Kommentera
AUG
20
2012

HELLO FELLOW HIPPSON-FRIENDS! MY NAME IS MADDE AND I'LL BE YOUR BLOGGER TODAY!

 

........

 

hehe. 

 

Vem fan är du tänker ni? I'll tell you. Jag heter då Madde (eller Madelen för den som vill vara sån), jag är 21 år och kommer ifrån världsmetropolen Sandviken, jag har figurerat sparsamt i denna bloggen tidigare i år så ni som varit uppmärksamma vet att jag var med Ida och Alex under Sunshine Tour bland annat. Jag jobbar för Daniel i vanliga fall. 

 

 

Jag och Glory Days i Niewpoort i våras.

Anledningen till att jag gästbloggar hos Ida nu är för att vi har bytlånats (ni vet som man gjorde med bl.a. cyklar när man var liten, man fick låna polarens cykel som gärna hade 21 växlar medans man själv bara hade 3 när man skulle cykla till stallet.) chef för en vecka. Daniel har varit i Dublin på superliga finalen och det är en bra bit att köra så då fick Ida åka med så dom var två som kunde köra. Jag har varit hemma i det fantastiska vädret med Alex och vi har tävlat i Skyrup i dagarna 5. Det har varit hårt jobb men fantastiskt roligt! 

Alex har under helgen gjort 30 starter och vi har haft 6 hästar med oss på lastbilen varje dag utom lördag. 

ONSDAG: Även kallad svett-onsdag. Eftersom den här sommaren inte bjudit på någon vidare värme så tänkte jag inte mer på det när jag drog på mig mina svarta jeans på morgonen. Det fick jag senare ångra när det var 650 grader celcius i skyrup och jag skulle kuta upp och ner för backen mellan lastbilen och banan. Vi hade iaf med oss Condello, Cruz, Abbe, Caramelle, Boss och Flecu och den sistnämnde bärgade hem helgens första rosett i färgen grön i 140 klassen. Caramelle och Abbe fick också varsin placering i 130. En bra start och bättre skulle det bli! 

TORSDAG: Shortsen var på och jag och vår duktiga praktikant Linda lastade på Boss, Abbe, Condello, Canora och de två 5åringarna Valentin F och Mr. Miracle Man på lastbilen och så bar det av igen. Mr Miracle Man eller "Mirre" som vi kallar han är en relativt ny häst som jag inte tror ni har hört talas om här på bloggen än men det är nog inte det sista ni hör om den hästen, super talang som det ska bli spännande att se vad han kan görai framtiden. Han och Valentin gjorde iaf en proper insats i dagens första klass 120. Någon som inte vela vara sämre var Canora som gick ut först i 140 och satte en klockren dubbelnolla och en tid i omhoppningen som ingen var i närheten att slå (2 sekunder till 2an), Boss hade 1 ner och Abbe gick ut i slutet av samma klass och hade tyvärr sista ner i omhoppningen med det räckte till en 5e plats! Condello hade 4 fel i 150 och var därmed kvalad till Söndagens GP. 

      
Abbe & Alex i väntan på prisutdelning och dagens rosett-skörd!

FREDAG: Mirre, Valentin, Cruz, Caramelle, Canora och Flecu fick hänga på idag. Mirre gjorde en superfin nolla i 120, helt grym häst! Tintin (Valentin) hade ett ner i samma klass. Cruz var dubbelnolla i 135 och blev 12a. Det känns egentligen bara tjatigt att skriva ner alla resultat här för det är bara drygt att läsa tycker jag så jag skriver bara höjdpunkterna. Hur som helst så var 145-klassen näst på tur och Canora gick ut som nummer 3 och satte en oslagbar dubbelnolla och vann igen. Vilken fantastisk häst! 

LÖRDAG: Semester! Bara 4 hästar med oss idag. Upland (Affe), Camelia, Valentino & Caramelle fick följa med och man skulle kunna säga att det var skimmelstonas dag idag! Camelia gjorde två klockrena nollor i 125 + 135 och fick en femteplats i 125 och strax utanför placering i 135. Sen var det dags för final i lilla rundan (140) där Alex hade kvalat in med både Caramelle och Cruz men det var Caramelle som skulle få gå. Hon är bara 7 år och gick in och var felfri i både grundomgång och omhoppning och dessutom riktigt snabb. Så se upp för Mellis i framtiden ;) Det blev hur som helst en 4e plats för henne! Riktigt kul!


Camelia nöjd över sin prestation!

SÖNDAG: Sista dagen! Klockan ringde 05.00 för 5e dagen i rad och hästarna blängde surt på mig och vela knappt ta emot morgonhöet när jag klampade in i stallet så okristligt tidigt idag igen.. Inte ens hundarna skällde när jag kom, då vet man att man är uppe tidigt! Valentino, Camelia, Boss, Abbe, Condello och Flecu packade väskan och åkte till Skyrup! Valle var nolla i 130! Sen var det 140, vi hade 3 hästar i en klass med bara 29 starter totalt. Vilket jag tror ger alla hästskötare en liten släng av magsår. Så även mig. Meeen så bra det gick! Camelia var först ut och hoppade helt fantastiskt 0 fel, allt den hästen gör är bara så fint. Vår praktikant Linda stod redo med nästa häst när Alex kom ut från banan och sen hade vi ca 10 starter emellan tills det var Abbes tur, även han nolla! Linda hade under den korta tiden sprungit upp med Camelia och slängt upp henne på lastbilen och sadlat på Boss och sprungit ner med han igen alldeles i tid tills vi var klara med Abbe (Heja Linda!!) så det var bara att byta häst och hoppa fram Boss som sen gick in och var felfri även han! Boss är lite utav min favorit av Alex hästar så jag var mycket glad! Boss var extremt nöjd med sig själv och ännu gladare blev han när han fick gå in på prisutdelning för att hämta sitt fjärdepris och även Abbes femtepris! Camelia blev 7a så precis utanför för att få rosett. Sen var det dags för GP, Condello gick ut som nr 15 och hade tyvärr 2 ner men hoppade så himla fint! Sånt som händer! Flecu avslutade helgen med en fin felfri runda i 135. 

 
Nöjda killar!


Det var allt tror jag. Pjjuuuhh. Det blev mer än jag trodde! Oavsett har det varit en jätte bra helg med duktiga hästar, duktig ryttare, duktig praktikant, duktig solbränna och jag har fått träffa ett gäng kompisar jag inte träffat på länge. Så det var himla roligt! Tack Skryup för en trevlig tävling och tack vem man nu än ska tacka för det fina vädret. Allt blir lite lättare och lite roligare om solen skiner! Eller hur? 


Nu ska jag ut och fånga min lediga dag lite mer (läs: städa!). Ida kommer hem på onsdag så då får ni säkert höra vad hon har haft för sig. Ha det bra så länge så kanske vi hörs någon annan gång! 



 


Läst 35258 ggr Kommentarer Kommentera
AUG
09
2012

Hemma från Verden och har en ledig dag idag =) ... Verden var trevligt, tältstalarna var uppbyggda inne i ett av ridhusen så vädret påverkade oss inte i stallet iaf.
Vädret var ändå väldigt bra men det kom en och annan monsun skur.
Samtidigt som hoppningarna så hölls de unghästsVM i dressyr i Verden så det var mycket hästar på plats. Jag hann dessvärre inte gå och kolla något på våra svenska ekipage där för det krockade hela tiden med något annat.

Jag hade med mig Condello, Flecu och Eldof.  Hästarna sötte sig jätte bra under helgen med många fina rundor.  

Flecu var 5 a i första kvalet i youngstertour och hade 4 fel i det andra en bom som föll utan att vi såg de. Han kvalade ändå lätt in till finalen som gick på söndag morgon där han hoppade helt fantastiskt, tyvärr får man säga lite för bra för han fick ett tidsfel och blev första utanför placering.


Flecu och Alex innan prisudelningen i SanGiovanni

Eldorf hade 4 fel första kvalet i mellanrundan och var 7a i andra även han kvalade in lätt till finalen.  Hans final var på lördagskvällen och han fick tyvärr med sig 4 fel och var även han just utanför prislistan.


Eldorf och jag i Gera

Condello hade lite otur i första kvalet och fick med sig en bom för mycket och i andra kvalet hoppade han super och jag var helt säker på att han skulle komma med till omhoppningenn men nej sista hindret var inte på vår sida och frambommen föll så det blev tyvärr ingen GP.


Fina Condello =)

I lördags var det även första rundan i OS hoppningarna vi följde det från stallet med hjälp av Therris (hästskötare till Marco Kutcher) iPad. Vi hade stält upp den på en pall och så satt vi på höbalar, spånbalar, hinkar, och stolar runt den.
Sverige gjorde en mycket godkänd start och det var tur att inte Lisens fall inte vart alvarligar även om det såg väldigt otäckt ut.

Söndagens hoppningar fick jag bara berättat för mig genom telefonsamtal och SMS för då hade jag redan börjar resan hem.
Resten har jag sett hemifrån på TV.n sprang mellan stallet och TV.n både i lagfinal och individuell final.

Jätte tråkigt med Casalls skada hade verkligen velat se honom i finalen, men tyvärr är det ju så i denna sport det är lätt hänt och det är fint att se att dom faktiskt tänker på hästens bästa i första hand.

Ett stort grattis till medaljörerna och jag måste ju erkänna att efter Svenskarna så var Steve en av mina favoriter, hans häst är helt fantastisk och han var så nära vinst redan i världscupfinalen tidigare i år.

Nu ska ja ta tag i den dagen och tvätta och fixa lite.
MVH Ida Lövgren



Läst 34265 ggr Kommentarer Kommentera

Hästskötarbloggen

Madelen jobbar som hästskötare åt Douglas Lindelöw. I denna blogg berättar hon om sin innehållsrika vardag – under och mellan tävlingarna.

Till bloggen

Här hittar du alla våra husbloggare




Ansvarig utgivare: Marit Nordkvist

Kundtjänst: info@hippson.se

Adress: Gamla Brogatan 11, 111 20 Stockholm

Hippson är sajten med inspiration, kunskap och nytta för dig som ryttare och hästägare. Här publiceras dagligen nyheter, reportage, frågespalter, expertsvar, ridövningar och snackisar från hela hästvärlden. Hippson ger även ut flera populära ridövningsböcker med konkreta tips och steg-för-steg-instruktioner.