Hållbara ryttare
Presenteras i samarbete med: Saab och Ridsportens Innovationer

Hållbara Ryttare

Sjukgymnasten Birthe Vogelius delar med sig av kunskap och konkreta övningar som förbättrar ryttarens sits och inverkan.


Birthe Vogelius och Pytt Hamberg: ”Vi behöver träna våra kroppar för att utvecklas som ryttare”

Hållbara Ryttare
Hållbara ryttare, del 8: Det åttonde och sista avsnittet av sitsserien med sjukgymnast Birthe Vogelius är filmat under en avsutten fysträning med landslaget i ponnydressyr. Ryttarna visar en rad övningar, samtidigt som Birthe och ponnydressyrens landslagsledare Pytt Hamberg ger sin syn på avsutten träning.
Läs mer
Kommentarer

Birthe Vogelius: ”Axelns position påverkar dina tygeltag”

Hållbara Ryttare
Hållbara ryttare, del 7: I näst sista avsnittet av sitsserien med Birthe Vogelius är det dressyrryttaren Cecilia Bergåkra Berglund som får hjälp. Detta med skuldrans placering på bröstkorgsväggen.– Den placeringen har betydelse för hur dina tygeltag kommer att fungera.
Läs mer
Kommentarer

Birthe om vikthjälper och bålstabilitet: "Måste kunna parera krafterna för att vara mitt över hästen"

Hållbara Ryttare
Hållbara ryttare, del 6: Sjätte avsnittet av sitsserien med Birthe Vogelius handlar om bålstabilitet och hur man använder sina vikthjälper i sadeln. Till sin hjälp har sjukgymnasten Johan Wessner, som är U25-ryttare i dressyr.
Läs mer
Kommentarer

Presenteras i samarbete med:

"Hållbara ryttare" är den del av projektet Ridsportens Innovationer. Genom korta filmade instruktioner ger sjukgymnasten Birthe Vogelius konkreta tips som inte bara leder till bättre ridning utan även till en sund och hållbar kropp.
Läs mer på Hästsmart.se
Mer om projektet Hållbara ryttare:


Galleriet på Hippson Market