Ridsportens innovationer
Presenteras i samarbete med: Saab och Ridsportens Innovationer

Ridsportens innovationer

I samarbete med projektet Ridsportens Innovationer lyfter vi här några av alla svenska innovationer, som just nu håller på att utvecklas inom ridsporten och hästnäringen.


Linn vill locka (häst-)tjejer till teknikyrken: "Mamma har varit min stora förebild"

Ridsportens innovationer
Teknikintresset, i kombination med passionen för gott ledarskap, ledde Linn Krüger till universitetet. Sedan i höstas arbetar hon på konsultbolaget Knightec och i framtiden hoppas hon att fler (häst-)tjejer ska våga ta steget in i teknikbranschen.
Läs mer

Emma är Årets innovatör 2019: "Känns verkligen som att behovet finns"

Ridsportens innovationer
Direkt efter att Saab Top 10 Dressage hade avgjorts i Friends arena delades priset Årets innovatör inom ridsporten ut. Detta vid en högtidlig ceremoni i sponsorns lounge. Tre nervösa finalister var på plats, men det var Emma Öqvist och idén Ridskolespecialisten som drog det längsta strået. Stort grattis från oss på Hippson!
Läs mer

Filippa Norrman satsar på både dressyr och civilingenjörsstudier: "Plugga blir en trygghet"

Ridsportens innovationer
Att studera vidare vid universitetet har alltid varit planen för den talangfulla dressyrryttaren Filippa Norrman. Efter sommaren tog hon steget in på civilingenjörsutbildningen, samtidigt som hon fortsätter att fokusera på ryttarkarriären.– Det fungerar bra, men jag måste prioritera, säger hon.
Läs mer

Presenteras i samarbete med:

Projektet Ridsportens Innovationer har som mål att på ett konkret och praktiskt tillvägagångssätt samla, utvärdera och driva utveckling av innovativa produkter, metoder och tjänster som är till stor nytta för ridsportens aktiva.
Läs mer på Hästsmart.se


Stefan de Flon, sponsoransvarig på Saab om varför Saab gick in i just ridsporten: "Det måste finnas en win-win-ekvation..."
Läs hela intervjun