Hästskötarbloggen

 
Idag var det som sagt trimmning på stora banan som gällde. Sverige hade ridtid 08:00 så det var tidig morgon idag. Vi mötes upp i golfbilen utanför vårt fantastiska boende klockan 06:00 för att sedan styra kosan mot stallet. Isaac blir alltid lika glad när man kommer till stallet, spelar nog ingen roll vilken tid på dygnet det är.
 
Vi fodrade och bytte vatten, tog av nattlindorna och mockade och fixade stallet klart innan vå åkte och åt frukost. Man är ju dock inte supersugen på frulle så där tidigt på morgonen, men det gick fint i alla fall. Är faktiskt mycket bra frukost här, jag älskar nämligen all den fräscha frukten.
Runt 07:00 åkte vi tillbaka till stallet och började göra iordning hästarna. Vi skulle nämligen springa upp alla hästarna för vår landslagsveterinär Jonas Tornell 07:30. 
Alla hästarna var pigga och fräscha - speciellt Isaac tror jag. Han tyckte nog att det var extra roligt att showa till det eftersom det var Alex som sprang med honom. Det är nämligen så att under mästerskap måste ryttarna veterinärbesiktiga själva, det finns det regler för.
 
Sedan var det bara att få på alla grejer snabbt, slänga upp Alex i sadeln och bege sig över hela området för att komma bort till stora arenan. Sverige hade tillsammans med några andra länder 30 minuter på sig att få rida inne på banan. Isaac såg jättefin ut och Alex var nöjd med honom. 
Jag hade lovat att jag skulle försöka ta lite kort idag på ryttarna och så vidare, så duktig som jag är packar jag fint ner kameran i fickan och kommer ner till banan och inser att mitt batteri är tomt. Så  dessvärre blir det inga bilder idag...
Jag tog bilder med Malin som jobbar med Peders Iphone, men vi har ingen sladd så dom kommer jag dessvärre inte till. Men nu är batteriet fullladdat och jag får försöka vara  en bättre fotograf imorgon.
 
Förmiddagen erbjöd ett strålande väder, så när vi hade lite tid över innan lunch gick vi över till vattenhindret för att få en liten skymt av terrängen i fälttävlan - live. Det som är synd i det hela är att man inte kan se så mycket, utan bara några få hinder. Men det var ganska intressant i alla fall. Runt 11:00 gick jag tillbaka till stallet för att ta Isaac på en liten promenad innan lunchen. Alex red även Isaac en gång till nu på eftermiddagen och han kändes även nu jättefin, så allt låter ju lovande i alla fall. 
 
På eftermiddagen kom regnet och med det kylan ... brrr .. så nu sitter vi här inne i vår fina (jag hoppas att ni inser ironin i det hela) trailer och värmer oss innan det är dags för en dusch och sedan nightcheck. Vi får se, kanske måste jag lägga på ännu ett täcke till, och förmodligen har han druckit upp hälften av sitt vatten och tycker att det är dags för lite hö inför natten.
 
Så imorgon drar hoppningen äntligen igång lite försiktigt, ska bli riktigt roligt, känns som det är vad alla bara går och väntar på.
Veterinärbesiktningen börjar klockan 11:00 och Sveriges hästar har nr 111 och framåt, så då kommer nog vår besiktning att vara efter lunch ungefär. Klockan 20:00 börjar träningshoppningen och håller på till 00:30 (man kan ju hoppas att vi inte har alltför sent nummer...). Så då blir det i alla fall träning i spotlights, spännande att se.
 
Det va nog allt för idag tror jag, känner att tröttheten smyger sig på - så nu ska jag nog vila lite innan vi tar lilla golfie (golfbilen alltså) över till hästarna...
 
Ida Lövgren

 



 


Läst 23085 ggr Kommentarer Kommentera

Idag kom ryttarna vid niotiden för att trimma. Isaac såg superfin ut och han är verkligen hur laddad som helst. Kul att se att han är så pigg och fräsch trots en flygresa och två dagars karantän i ryggen.
Isaac är verkligen som ett litet barn, ibland får han inte all uppmärksamhet och då säger han ifrån genom att banka i golvet. Men så fort man kommer över till honom blir han hur glad som helst. Han har verkligen personlighet och han vet verkligen när det gäller. Jag kan lova dig att han vet att det är VM - han har trots allt gjort det förr.
 
När hästarna var färdigridna, tvättade, ryktade, boxarna mockade igen, vattnet påfyllt, fodrade och alla hästar nöjda och glada runt luchtid tog vi vår lilla golfbil ner till den stora hallen där vi äter alla våra måltider. Efter detta var det dags för shoppingtur, så vi tjejer i gänget fick åka med Annika in till ett stort shoppingcenter. Det var riktigt roligt, fick med mig hem en ny platt-tång, ett par skor och en adapter för att vi ska kunna ladda våra elektriska prylar. Här i USA har dom inte samma uttag som vi har hemma i Europa, så man måste ha en adapter mellan och då funkar det fint. 
På vägen hem var det världens trafikrusning så vi fick stå i kö en stund. När vi kom tillbaka var det dags för dom vanliga eftermiddagsrutinerna. Alex var redan ute och gick med Isaac när jag kom tillbaka, så jag tog tag i mockning och sopning bland annat...

 




Isaac myser i efetermiddagssolen.

 

På kvällen väntade finalen i dressyren och världsmästaren skulle koras - något som vi självklart hade planerat in i dagens program. Jag måste säga att TOTILAS är ju verkligen helt grym. Man ryser när man ser honom, det är verkligen en upplevelse att se. Så som ni förmodligen vet vann han självklart guldet.
 
Vilken häst va? Tre guld av tre i detta VM, helt otroligt. Man blev lite orolig där i början när han fick en liten miss, men det har han råd med när allt annat han gör är magiskt. Måste dock tillägga att det spanska ekipaget var kul att se - dom showade lite också genom att i slutet av programmet göra byten i varje steg samtidigt som ryttare tog tyglarna i en hand och sträckte ut den andra i luften.
 
Imorgon kommer ryttarna redan vid 7:30, då Sveriges ridtid inne på stora banan är klockan 08:00. Ska bli spännande att se. Ska försöka komma ihåg att ta med mig kameran så ni kan få se lite bilder från det. Nu måste jag sova så jag orkar upp imorgon bitti.

Ida Lövgren


Läst 23957 ggr Kommentarer Kommentera

Hästskötarbloggen

Madelen jobbar som hästskötare åt Douglas Lindelöw. I denna blogg berättar hon om sin innehållsrika vardag – under och mellan tävlingarna.

Till bloggen

Här hittar du alla våra husbloggare




Ansvarig utgivare: Marit Nordkvist

Kundtjänst: info@hippson.se

Adress: Gamla Brogatan 11, 111 20 Stockholm

Hippson är sajten med inspiration, kunskap och nytta för dig som ryttare och hästägare. Här publiceras dagligen nyheter, reportage, frågespalter, expertsvar, ridövningar och snackisar från hela hästvärlden. Hippson ger även ut flera populära ridövningsböcker med konkreta tips och steg-för-steg-instruktioner.