Hästskötarbloggen
AUG
14
2013
Vi var i Verden i Tyskland i helgen som var,det är en stor tävlingsplats med mycket som händer på samma gång. Det är hoppning på lika nivåer allt från 4 åriga hästar, till amatörer till Grand Prix. Det är även unghäst VM i dressyr och andra dressyrklasser. Det är över 3000 hästar på plats om jag förstod det hela rätt. Jag körde ner på onsdag efter lunch och var framme senare på kvällen, med mig hade jag Flecu, Canora och Jolly Joker.


Sista hoppträningen inneför Verden


Redan på torsdagen var det full fart med besiktning och på eftermiddagen var det första kvalet för unghästarna och efter det första kvalet i mellan touren. Tävlingarna började bra för oss och Jolly Joker inledde med att bli 5a.








Sen var det Canoras tur att hoppa, hon var riktigt taggad och super glad över att vara på tävling igen efter hennes semester. Alex hade tänk att rida en lugn och fin nolla men Canora tänkte inte riktigt samma. Att vara långsam är inte Canoras grej så det blev en 3e plats :) alla var vi super nöjda utom Canora själv. Hon ville vinna och när hon inte fick täcket blev hon missnöjd.


Nästa dag var det dags för andra kvalet för dessa två och Flecu skulle hoppa första GP kvalet. Jollys klass började kl 07 00 men som tur var hade vi startnummer 40 så då hann klockan iaf bli lite mer. Han hoppade bra men fick med sig ett nedslag. Canora däremot var sugen revansch och som startnummer 20 gick hon in och tog över ledningen och behöll den resten av klassen. Så nu fick hon sitt täcke och man kunde se på henne hur nöjd hon var.





Flecu gjorde även han en superfin insats och var felfri och slutade på en 13e plats. Både Canora och Jolly kvalade lätt in till sina finaler så under lördagen var det deras finaler och Flecus andra GP kval. Jolly har inte gått allt för mycket stort och 8år finaler i Tyskland är stort och svårt nog vill jag lova. Så han fick dessvärre med sig 2 normen vi är nöjda med honom ändå :) Efter den finalen var Flecus klass väldigt snabbt inpå, så det var nästan tur att han inte ar felfri för då vet jag inte hur vi skulle ha hunnit. Flecu var start nr 4a och första felfria att gå till omhoppning. Men många startande i klassen så fick han gå tillbaka till boxen och vila, dricka och kissa. Vi visste redan nu att han var kvalad till Grand Prixen så det kändes väldigt bra och i omhoppningen fick han två nedslag.


Canoras final gick i en klass som kallas för grupphoppning, det innebär att klassen delas in i ett antal grupper med som oftast 5 i varje grupp. Det gäller att vinna så grupp för att gå vidare till omhoppning. Du kan alltså gå vidare på noll fel men ochså på 8 det beror på vad dom andra i din grupp gör. Canora var den enda i sin grupp som var felfri och gick vidare. I omhoppningen var hon jätte snabb men rev tyvärr en frambom på en oxer i slutet på banan. Men blev iaf 6a och summan av denna helg för henne blev alltså 3a 1a och 6a, vilken häst hon är. Helt amazing och jag tackar Eva Björkman för att v får ha denna fantastiska häst.


Under söndagen var det bara Flecus Grand prix på vårat schema men Alex kom på förmiddagen för att jogga alla 3 lite lätt. Flecu hade nr 14 och hoppade helt super och klarade alla svåra saker och när jag trodde det var klart så vände han upp på ännu en linje och tyvärr så petade han ner näst sista hindret. Väldigt synd på en sådan fin runda som verkligen var värd felfritt. Även här vill jag tacka Mats Håkansson över att vi får ha Flecu. :) :) Jag vill självklart tacka alla våra hästägare ni är fantastiska allihop. :)


Mvh Ida Lövgren

Läst 8881 ggr Kommentarer Kommentera

Ihelgen har vi alltså tävlat på den fina tävlingsplatsen i Beervelde! Grabbarna skötte sig bra men var trötta sista dagen. Nu har hälften av gänget åkt hem till Svergie och kvar är Colmar och såklart Lunatic! Vi kom vid 19 tiden fram till Henke Noorens fantastiskt fina anläggning, också den i Belgien. Jag ska strax gå ut för att ge dom deras sista mål mat och säga godnatt. Imorgon ska Jens trimma dressyr på Lunatic och Colmar får ta det lite lugnt och ta igen sig efter helgen! Mysigt att ha med mina två favorit grabbar på ett sånt här äventyr :)

(det går tyvärr inte att ladda upp några bilder, ska se om någon mer teknisk än mig själv kan få ordning på det..)


Läst 7937 ggr Kommentarer Kommentera
Klicka på en bild för att starta bildspelet.

Nu är det inte så långt kvar till EM. Efter Falsterbo så har teamet haft lite sommarlov. Anton och jag har haft ett par veckor ute i skogen och Tinne har haft lite semester. 

Nu har Anton börjat tränas och vi laddar upp för fullt till EM. Lussan var på Lövsta och hjälpte Tinne lite med Anton, han var fantastiskt fin, jättekul! Nu ska Anton få ett par dagar lungt för att sen sikta mot toppformen närmare avfärd.

Själv håller jag på att bunkra upp med lite småfjantiga sverige saker inför EM, har köpt ett nytt grimskaft som är gult/blått tex. Tinne tycker jag är urtöntig men det bjuder jag på! Är även sjukt sugen på att skaffa Anton ett nytt pannband till sitt träns, som han använder på Vetchecken, finns ju ett jättefint med gula och blåa stenar. För mig är det solklart men chefen hyser lite agg mot bling, men jag försöker desperat övertala henne med mutor osv. Får väl se om hästen har ett sånt i Herning sen då :)

Åker ner Lördag den 17e augusti till Skåne sen på söndagen vidare till Danmark och Herning. 

Vi är superladdade och det ska bli så kul!!!! 


Läst 8961 ggr Kommentarer Kommentera

Hos oss i Team Fredricson är det full rulle som vanligt! Veckan efter Falsterbo och den underbara segern passade vi allihopa på att njuta lite extra efter det har vi haft fullt upp :) Först var det SM i Eskilstuna som stod på agendan. Colmar skulle få göra sin SM debut och vi kom därifrån med en placering så nöjda var vi :) Två dagar efter SM packade jag lastbilen full med grejer och hästar och begav mig ner till Belgien. Första tävlingen var i Kapellen med Lunatic, Avon, Eddie och Colmar. Lunatic gjorde sin sista tävling där innan EM, placering i båda starterna och en pigg och glad häst!

Med samma gäng for vi sedan vidare till Familjen Philippaerts fina anläggning :) där stannade vi till idag och vid femtiden idag åkte vi vidare till en annan tävling i Belgien! Jag har samma grabbar med mig menden här gången är Lunatic bara med och coachar de yngre förmågorna ;)

Efter den här tävlingen kommer vi att stanna i Belgien ytterligare en vecka, den gången hemm hos landslagets tränare Henk Nooren och uppladdning inför kommande mästerskap!

Hoppas att jag kan uppdatera er lite mer under resans gång, med lite bilder :) Nu är jag precis klar med allt fix i stallet som blir när man kommer fram, dags att sova veterinär besiktning kl 10.00 imorgon och innan den ska Jens rida! 


Läst 8268 ggr Kommentarer Kommentera
AUG
05
2013
Förra veckan var jag hemma i Värmland på semester, det var fantastiskt kul. Jag hann med att träffa delar av släkt och vänner, sola och bada, av hann tom åka på hopptävling en dag. Sen var jag ju självklart och hälsade på världens vackraste lilla föl Walter V.


Filipstad


På hopptävling med Melinda och Arwen på krk


Annelie, Melind och jag på Skutberget





Walter <3


Har varit tillbaka på jobbet ett par dagar nu och Har hunnit med att hämta hem våran ny häst Cassunta Z från Holland. Hon är ett 7 årigt sto efter Cassinius Z - Krunch de Breve. Jätte trevligt häst och det känns kul att ha med henne i teamet. Hon kommer gå under smeknamnet Sunny.


Sunny


Nu är klockan strax 7 och det är dags för mig att jobba, ha en trevlig dag och passa på att njuta av den fina sommar vi har. Mvh Ida Lövgren

Läst 9723 ggr Kommentarer Kommentera

Hästskötarbloggen

Madelen jobbar som hästskötare åt Douglas Lindelöw. I denna blogg berättar hon om sin innehållsrika vardag – under och mellan tävlingarna.

Till bloggen

Här hittar du alla våra husbloggare




Ansvarig utgivare: Marit Nordkvist

Kundtjänst: info@hippson.se

Adress: Gamla Brogatan 11, 111 20 Stockholm

Hippson är sajten med inspiration, kunskap och nytta för dig som ryttare och hästägare. Här publiceras dagligen nyheter, reportage, frågespalter, expertsvar, ridövningar och snackisar från hela hästvärlden. Hippson ger även ut flera populära ridövningsböcker med konkreta tips och steg-för-steg-instruktioner.