Saras vardag
MAJ
12
2021

Hej! Som jag skrev i förra inlägget för drygt två veckor sedan var det dags för första uteträningen med Bill och Marco ute på Kewluto för Lennart. Marco hoppade superfint och kändes toppen! Han var pigg som attan, men när vi hoppade bana på slutet var det fullt fokus och han var så fin. Film på Instagram, som vanligt!

Bill däremot var en plåga! Det var länge sedan, men oj vad jag fick kämpa. Han var nämligen "rädd" för ena kortsidan av paddocken. Ingen aning om vad han såg, men det var tydligen något som var jätteläskigt, så varje gång vi skulle hoppa hinder mot den kortsidan, både hinder som stod nära och långt bort, så stod han emot och jag fick driva som bara den. Alla hinder som hoppades i motsatt riktning däremot hoppade han fantastiskt över. Tokhäst...

Förra veckan skulle jag tränat både Ratzia, Marco och Bill för Amanda, men det blev tyvärr inställt, så det blev en hoppfri vecka och istället bara skogsturer och trim i paddocken.

Med Cooper har det hänt jättemycket sedan sist, vilket är såå kul! Jag har varit ute och promenerat med honom i skogen hemma två gånger och för två veckor sedan efter att jag hade ridit lite i paddocken så avslutade vi med att rida en kort tur i skogen! Skrittade en liten bit och sedan när vi vände travade vi tillbaka (Instagram aamaziingsara), så himla kul!!



Skogspremiär!

När jag skulle rida honom nästa gång (gör något med honom cirka varannan dag) var det lite busväder och jag kände att han var lite yster. Hade lagt ut travbommar i paddocken och så fort vi började trava över dem fick han ett helt annat fokus och han jobbade på så himla fint :)




I söndags red vi över travbommarna igen och sedan "hoppade" vi ett litet kryss!! Första gången var han som förväntat lite vinglig fram till hindret men han tog ett litet skutt över, dock tog det tvärstopp i landningen och han drog ner huvudet och försökte bocka, men jag klamrade mig fast och fick drivit på honom fram. Travade på lite mer fram och gjorde ett till försök och då blev det MVG! Så duktig! Tog även ett litet varv i galopp efteråt innan vi avslutade :)





Som jag skrev i förra inlägget var vi på tömkörningskurs för tre veckor sedan och i måndags var det dags igen. Vi har tränat på några gånger här hemma och Nina, som håller kursen, tyckte att han hade utvecklats jättemycket sedan sist! Även att han hade växt och musklat på sig. Eftersom jag ser honom varje dag så har jag lite svårt att se det där, så det var kul att höra :)

Den här gången fick vi tömköra över travbommar och det tyckte han var sååå kul och han jobbade på jättefint. Fick även testa att flytta honom i sidled vilket gick över förväntan! Har anmält till nästa tillfälle igen som är om tre veckor. Det blir veckan innan han ska på bete, så jag tänker att nu tränar vi på här resten av maj och första veckan i juni, sedan blir det sommarlov för lilleman <3







Han har så söt uppsyn <3




Marco <3




Uteritt till sjön med Bill :)




Promenad i skogen :)




Tömkörning hemma :)


Bilder och filmklipp på Instagram som vanligt - aamaziingsara :)


Läst 69437 ggr Kommentarer Kommentera

Här får du följa Sara Ekmans vardag. Det är hästar, resor och allt däremellan.



Maila Sara

Till bloggen

Här hittar du alla våra husbloggare


Mest lästa

Arkiv



Ansvarig utgivare: Marit Nordkvist

Kundtjänst: info@hippson.se

Adress: Gamla Brogatan 11, 111 20 Stockholm

Hippson är sajten med inspiration, kunskap och nytta för dig som ryttare och hästägare. Här publiceras dagligen nyheter, reportage, frågespalter, expertsvar, ridövningar och snackisar från hela hästvärlden. Hippson ger även ut flera populära ridövningsböcker med konkreta tips och steg-för-steg-instruktioner.